Ecologische knelpunten

Amsterdam: "Het laatste werk aan de Natuurzoom vindt plaats van 25 november tot het einde van dit jaar. Aannemer Van Oostrum gaat een natuurlijke leefomgeving voor de ringslang aanleggen.

Knelpunt 23 ter hoogte van het gemaal van de Gaasperplas wordt aangepakt. Hier gaan we een goede, natuurlijk leefomgeving maken voor de ringslang.

Wat we gaan doen

  • Bestaande poel uitdiepen
  • Moeras uitdiepen
  • Natuurvriendelijke oever graven
  • Nieuwe poel en houtwal aanleggen

Hierdoor komen er voldoende verstopplekken en kan de slang genoeg voedsel vinden.

Als dit werk klaar is, is de gehele Natuurzoom af. De ringslang en andere dieren kunnen zich dan veilig verplaatsen tussen de verschillende gebieden in de Natuurzoom.”

Eindelijk wordt knelpunt 23 aangepakt. Dat is de weide achter de bijenstal vanaf de ingang langs de Driemondweg. Daar stond elk vorig jaar de ‘bone yard’, het knekelveld van Amsterdam Open Air (keuken en andere spul).
Dat is goed voor de biodiversiteit.

clips 5419

Het is alleen erg jammer dat er dan drie ecopoelen zijn aangelegd langs de aanvoerroute van de festivals in het Gaasperpark. De kikkers, padden en andere dieren lopen dus grote kans om tijdens de op- en afbouwweken van festivals door zwaar vrachtverkeer verpletterd te worden.

AT5: "Vaten met afval gevonden bij grondwerkzaamheden in Zuidoost

De vaten werden gevonden bij de poel Ruwerswal, waar wordt gewerkt aan het project Natuurzoom om een diervriendelijke verbinding te maken. De uitvoerder van het project die de vondst deed, Van Oostrum Westbroek, kan niet zeggen of het om olie gaat, mogelijk drugsafval of ander afval.

Aanvankelijk was de planning dat de werkzaamheden aan de poel nog dit jaar werden afgerond. Het is de vraag of die deadline nu kan worden gehaald."

© Natuurbescherming ZO 2015