De termijn van indienen bezwaren

Vandaag kreeg ik een bericht van een vereniging dat hun bezwaar tegen de omgevingsvergunning verleend voor festival Amsterdam Open Air 2018 is afgewezen omdat het bezwaar te laat zou zijn ingestuurd. De bekendmaking,  d.w.z. de dag na het versturen van de vergunning, was op 4 mei en op die dag begon de termijn van zes weken; een bekendmaking is niet hetzelfde als de dag waarop het besluit is bekendgemaakt op internet. Ik heb de gegevens bekeken en het blijkt dat het bezwaar is verstuurd op 14 juni. Dit bezwaar is dus wel op tijd verstuurd. Laat u niet van de wijs brengen door ambtenaren die onbekwaam of kwaadwillig zijn. Een bezwaar mag zelfs dagen na het aflopen van de termijn op de bestemming aankomen, zolang het maar verstuurd is binnen de termijn.

Art. 6:9 van de Algemene wet bestuursrecht: "Een bezwaar- of beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. 
Bij verzending per post is een bezwaar- of beroepschrift tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn ter post is bezorgd, mits het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen."

© Natuurbescherming ZO 2015