Is er een jurist in de zaal?

Kortgeleden ontving ik van de adviseur vergunningen van stadsdeel Zuidoost het volgende antwoord op mijn vragen over de situatie in verband met de verlening van een omgevingsvergunning voor het Reggae Lake festival:

"Naar aanleiding van uw e-mail d.d. 13-10-2016 (hoorzitting over Reggae Lake) over de omgevingsvergunning.  

Op 31-08-2016 is openbaar bekendgemaakt dat de beslistermijn t.a.v. de aanvraag omgevingsvergunning voor het festival Reggae Lake is verlengd met 6 weken tot uiterlijk 12-10-2016.

De verwachting was dat het stadsdeel dan uiterlijk op 12-10-2016 een besluit zou kunnen nemen m.b.t. de omgevingsvergunning. 

Op de hoorzitting van 11-10-2016 (waar uw bezwaren tegen de evenementenvergunning werden behandeld) is de verlenging van de beslistermijn op de omgevingsvergunning nader toegelicht door de vertegenwoordigers van het dagelijks  bestuur. Hierbij is bevestigd dat er een aanvraag is ingediend voor een omgevingsvergunning. Verder is aangegeven dat er navraag is gedaan bij de afdeling Vergunningen en dat naar verwachting uiterlijk op 12-10 2016  het besluit zou worden genomen t.a.v. de omgevingsvergunning. Dit is ook in de pleitnotitie opgenomen, die eveneens aan u is uitgereikt tijdens de  genoemde hoorzitting.

Ná de betreffende hoorzitting is door de aanvrager een verzoek bij het stadsdeel ingediend om opschorting van de bovengenoemde beslistermijn.

N.a.v. dit verzoek van de aanvrager heeft het stadsdeel op 11-10-2016 besloten om de beslistermijn op te schorten met 8 weken tot en met 8-12-2016 o.g.v. art. 4.15 van de Algemene wet bestuursrecht.

In de verwachting u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de reden voor het opschorten van de beslissing op de aanvraag omgevingsvergunning. 

Het festival had plaats op 27 augustus 2016. Dus het belang van zowel de aanvrager als de verlener van de omgevingsvergunning in het uitstel is reëel onbestaande, want het festival heeft al plaatsgevonden. Het enige belang dat beiden nog hebben voor dit uitstel is het vertragen en bemoeilijken van juridische procedures van omwonenden. Het tweede uitstel heeft heel kort op de site van de gemeente gestaan maar is toen weer weggehaald. Om bezwaren hiertegen onmogelijk te maken? Zo gaat het stadsdeelbestuur van Zuidoost om met zijn bewoners. Wie nog plannen heeft om in Zuidoost te komen wonen, zou ik aanraden om dat vooral niet te doen, want de belangen van bewoners worden hier op schandalige manier met voeten getreden. Overigens, het is geen lolletje meer om hier te wonen als er in de hele omgeving luidruchtige festivals plaatsvinden.

© Natuurbescherming ZO 2015