Luchtkwaliteitsnormen

Schone Lucht

GroeneHart: "Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu acht een pleidooi binnen de Europese Unie voor strengere luchtkwaliteitsnormen op dit moment niet kansrijk. Dat schrijft zij in reactie op vragen van de PvdA in de Tweede Kamer, waarbij er op werd gewezen dat bepaalde normen in de Europese Unie hoger zijn dan de normen die de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aanhoudt.

Mevr. Dijksma verstopt deze informatie het liefst achter een hoop mooie propaganda. De werkelijkheid is anders dan wat de rijksoverheid (hieronder) schrijft. Nederland zoekt de laagste internationale normen op en neemt die over. De Nederlandse statistieken over luchtvervuiling zijn vaak ook onbetrouwbaar.

Rijksoverheid: "De lucht in Nederland was in 2015 weer schoner dan de jaren ervoor. Dat blijkt uit het monitoringsverslag NSL dat staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het aantal knelpunten is afgenomen. Naast Amsterdam en Rotterdam waren er in 2015 nog enkele steden die bij een paar drukke straten een te hoge stikstofdioxidenuitstoot hadden. De staatssecretaris heeft nu met de steden afgesproken deze laatste knelpunten aan te pakken door onder meer in te zetten op vervoersmiddelen die geen uitlaatgassen uitstoten.”

Samsom zei vandaag op de tv dat het gevoel dat de vooruitgang nog niet voor iedereen in Nederland is weggelegd, moet veranderen. Loze woorden?

© Natuurbescherming ZO 2015