Natuurbescherming

shots 2662

Vogelbescherming: "De Europese Commissie heeft vandaag unaniem besloten om de uitvoering van de Europese regels voor natuurbescherming te verbeteren. De zogeheten Vogel- en Habitatrichtlijnen  blijven niet alleen ongewijzigd gehandhaafd, er komt bovendien een actieplan dat de verbetering van de uitvoering moet waarborgen. Dit is heel goed nieuws voor de Europese natuur.

De natuurorganisaties zullen zich er de komende tijd voor inzetten - samen met onder meer overheden en bedrijfsleven - dat de regels ook daadwerkelijk beter worden uitgevoerd, zodat niet alleen de achteruitgang van de natuur in Europa stopt, maar de natuur zich ook kan herstellen.”

EU: "Natuurbescherming:

Zonder natuur kunnen we niet leven , en daarom moeten we er goed voor zorgen. We zijn allemaal afhankelijk van het water en de lucht om ons heen en van de natuurlijke habitats en de planten en dieren die daarin leven. Dus moeten we die ook samen beschermen.

Europa wil deze natuurlijke rijkdommen in stand houden en het uitsterven van soorten en verdwijnen van habitats een halt toeroepen. Natura 2000 is een netwerk van zo'n 26.000 beschermde natuurgebieden, samen goed voor ongeveer 20% van het grondgebied van de Unie, waar duurzame menselijke activiteiten kunnen plaatsvinden zonder zeldzame of kwetsbare soorten en habitats te bedreigen.

Maar er is nog veel werk te verrichten:

Vogelbescherming: "Het grootste deel van onze groene energie bestaat uit bio-energie (in de EU maar liefst 65%). Bio-energie wordt opgewekt door verbranding, vergisting of vergassing van organische producten, zoals hout. Veel van de bio-energie wordt echter op een wijze geproduceerd die zeer schadelijk is voor de natuur en bovendien bijdraagt aan opwarming van de aarde door CO2 emissies."

© Natuurbescherming ZO 2015