Onderhoud paden in natuurgebied Gaasperpark

GGA: "Onderhoud wandel- en fietspaden in het recreatiegebied Gaasperplas
Publicatiedatum: 23 november 2018

In November worden enkele wandel- en fietspaden aan de noordoever van recreatiegebied Gaasperplas opgeknapt. Dit is nodig om de paden begaanbaar en veilig te houden.
Als het weer goed blijft en er niet teveel regen valt duren de werkzaamheden twee maanden en zijn de paden in januari weer hersteld.
De paden blijven in principe toegankelijk, mogelijk een enkele keer enige hinder. De werkzaamheden worden uitgevoerd gedurende een periode van twee maanden.”

Het is opvallend dat GGA het altijd en overal heeft over een ‘recreatiegebied’. Dat is het ook, maar in de eerste plaats is het een natuurgebied. En dat is juist het probleem met GGA; men ziet en beheert het park niet als natuurgebied.
De schade aan de paden is ontstaan door festivals, vooral Amsterdam Open Air. Ik hoop dat GGA de kosten gaat verhalen op de festivalorganisatoren. Het gaat niet aan om ons, belastingbetalers, op te laten draaien voor de schade. De vraag is of de herstelkosten al in de verhuurprijs van het park ingebouwd zijn. Morgen is er weer een vergadering van GGA waar ik ga inspreken.

© Natuurbescherming ZO 2015