Online enquête Gaasperpark

Amsterdam: "Om te peilen wat gebruikers van het Gaasperplas vinden en wat ze voor de toekomst van het park wensen, houden we vanaf 21 februari t/m zondag 11 maart een online enquête onder gebruikers.”
Klik op de link.

Wordt het een afgetrapt evenemententerrein of wordt het een hernieuwde opbouw van de tuinen, perken en landschapjes van na de Floriade 1982?

Intussen is de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de kap van 28 bomen in het Gaasperpark al bekendgemaakt. Of dit allemaal bomen zijn die door de storm geveld zijn of beschadigd is zeer de vraag. Er zijn intussen al heel wat bomen gekapt, struiken gerooid en de uitdunning is nog steeds niet afgelopen. Welke bomen zijn er dan gekapt waarvoor geen omgevingsvergunning verleend was? Dus wie houdt GGA voor de gek? 

Ik had een verzoek tot handhaving van het bestemmingsplan ingediend i.v.m. de zeer schadelijke (voor fauna en flora) uitdunning in het park. Die brief laat het bestuur rondslingeren van 16 december 2017 tot 3 januari 2018. Na acht weken had ik nog steeds geen besluit gezien. Daarom heb ik zo’n twee weken geleden een ingebrekestelling ingestuurd en persoonlijk op het stadsdeelkantoor bezorgd. Men beweert nu dat de termijn van acht weken nog niet afgelopen was toen ik mijn ingebrekestelling inleverde. Arithmétique hollandaise, Hollandse rekenkunde. Men laat mijn verzoek tot handhaving acht weken onbeantwoord en de ingebrekestelling die op 12 februari 2018 is afgeleverd nog tot 20 februari rondslingeren om dan (nogmaals veel te laat) - op 20 februari dus - te melden dat de beslistermijn verlengd wordt met acht weken. Zuidoost nergens anders!

Ook is er al een verkeersbesluit van het bestuur voor Amsterdam Open Air op 2 en 3 juni 2018.

Aanvraag evenementenvergunning Amsterdam Open Air 2018

Aanvraag omgevingsvergunning Amsterdam Open Air 2018

Dus, als u dat absurde gedoe met evenementen en vergunningen wil vermijden doe mee aan de enquête en geef aan dat u luidruchtige festivals niet meer in het Gaasperpark wil. De kaarten voor Amsterdam Open Air worden intussen al verkocht. Ik hoop dit jaar voor het laatst. De rechtszaak bij de Raad van State hierover komt hopelijk over een paar maanden, maar zal waarschijnlijk niet meer tijdig genoeg komen om het festival dit jaar tegen te houden. Het Gaasperpark is een natuurgebied, geen evenemententerrein!

© Natuurbescherming ZO 2015