Remco van Dijk bestuurslid

Parool: “Van Dijk (31) was in de afgelopen weken niet geselecteerd door de adviseurs Guus Borger en Amy Koopmanschap. Zij stelden aan het begin van de avond Hans Res (CDA) en Jude Kehla (Platform Zuidoost) voor als meest geschikte kandidaten om de plek in te nemen van VVD'er Emile Jaensch, tegenwoordig burgemeester van Oegstgeest.

Tijdens de vergadering meldden zich nog drie kandidaten aan, onder wie Van Dijk. In de eerste stemronden voerden Kehla en Res het peloton met respectievelijk vier en drie van de twaalf stemmen. Druk overleg in de pauze leidde ertoe dat in stemronde twee Van Dijk met zeven stemmen de absolute meerderheid behaalde.

De verkiezing van Van Dijk zal mogelijk spanning geven binnen de coalitie. De PvdA had een voorkeur voor Kehla, in de vorige termijn nog deelraadslid voor de partij. Het heeft er de schijn van dat coalitiepartner GroenLinks tijdens de geheime stemming voor Van Dijk heeft gestemd, evenals de voormalige coalitiegenoot VVD.

Dat was de beste keuze die gemaakt kon worden. Van Emile Jaensch kan van alles gezegd worden, maar hij had toch nog een essentieel respect voor wetten en regels. Ik hoop dat Remco van Dijk net als Emile aanspreekbaar en toegankelijk blijft voor bewoners van Zuidoost. Van de andere kandidaten was Jude Kehla de minst geschikte. De heer Kehla mist een democratische instelling. Alle succes toegewenst aan Remco van Dijk en sterkte in deze belangrijke functie voor ons stadsdeel.

© Natuurbescherming ZO 2015