Uw ideeën over stikstofaanpak

DSC03450

Noord-Holland: "Provincie vraagt Noord-Hollanders online te reageren op stikstofaanpak

De provincie Noord-Holland heeft besloten om voorlopig online verder te gaan met de gebiedsgerichte aanpak stikstof.

Vanwege de coronamaatregelen van het Rijk is het momenteel niet mogelijk om grote fysieke informatiebijeenkomsten te organiseren. Vanaf maandag 18 mei staat op de website noord-holland.nl/stikstofaanpak alle informatie over de Noord-Hollandse stikstofaanpak. De provincie vraagt inwoners, ondernemers en werkenden ideeën aan te dragen of vragen te stellen.

Op de website is per stikstofgevoelig natuurgebied te lezen hoe het met de natuur gaat en wat de provincie doet om de natuur te herstellen. De komende tijd worden de pagina’s uitgebreid met aanvullende informatie. Ideeën aanleveren of vragen stellen kan tot en met 31 mei 2020.”

Mijn inbreng: "Mede gezien de risico's van blijvende virussen is het aan te raden om festivals voorgoed te weren uit ALLE parken en natuurgebieden, mede door stikstofdepositie en achteruitgang van NNN en biodiversiteit. Er zijn alternatieven: VR en Basslets.
Stikstofdepositie is overal een probleem. Zonder erbij betrekken van het NNN is er geen oplossing voor Natura2000. Zie ambitiedocument Nederland Natuurpositief.
Zie ook: http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/festival- uploads.html

© Natuurbescherming ZO 2015