Windturbines

Natuur en Mileufederatie NH: "De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland heeft zich ook de afgelopen tijd hard ingezet voor een groen en duurzaam Noord-Holland. Zo is er veel gebeurd rond het thema energie in deze periode: de plannen voor de opwek van duurzame energie in de regio (de RES) krijgen nu vorm. MNH heeft, samen met vele andere partijen, input geleverd in dit proces, onder andere over de toekomstige locaties van windmolens en zonneparken. Ook hebben wij van tijd tot tijd al onze zorgen over dit proces geuit. Zo hoorden wij van veel natuur- en landschapsorganisaties dat zij niet zijn uitgenodigd om deel te nemen.

 De komende periode gaan de raden besluiten over de concept versie van de RES voor Noord-Holland Noord. Hiermee wordt het proces naar een definitieve versie van deze plannen ingezet. De RES, en de zoekgebieden die hier uitkomen, kunnen grote gevolgen hebben voor natuur, landschap en ruimte in uw omgeving. Het kan echter ook een positieve invloed hebben op de verduurzaming en het lokaal opwekken van energie.

 Wij informeren je graag hoe je actief kunt worden in jouw regio en mee kunt doen aan het inspraak proces. Wij nodigen je daarom uit voor een online sessie op woensdag 2 september, om 16.00. Klik hier om je aan te melden voor deze sessie.  De sessie vindt plaats via Zoom.

© Natuurbescherming ZO 2015