Zienswijze over Toekomstplan Gaasperplas

screenshot 938

Tot 18 februari kan iedereen een zienswijze insturen over het Toekomstplan Gaasperplas, de herinrichting van de hele omgeving rond de Gaasperplas.
In feite is dit plan een uitholling van de status van natuurgebied. Ook na een wijziging van het bestemmingsplan Gaasperdam die al is aangekondigd moet dit hele gebied een onderdeel blijven van het NNN, NatuurNetwerk Nederland. Dat is vastgelegd in de Provinciale ruimtelijke verordening. Maar het bestuur van Zuidoost en de gemeente willen anders.

Wat ik schandalig vind is dat de ambities van de nomenklatura van Zuidoost die deze plannen wil doordrukken bijzonder laag zijn, en getuigen van minachting voor de bewoners van Gaasperdam en omstreken. Er zijn al voldoende voorzieningen voor sport en recreatie en toch wil men meer evenementen en barbecues, die zorgen voor veel overlast (geluid en verkeer), zwerfvuil en schade aan milieu en natuur.

Het bestuur van Zuidoost lijkt volkomen losgeslagen te zijn van de wereld en is heel kortzichtig bezig. Brood en spelen, in dit geval barbecues en festivals zijn een makkelijke manier om echte problemen als groeiende armoede, gebrekkig onderwijs en de aftakeling van onze natuur te negeren. Het bestuur van Zuidoost en de gemeente maken de bevolking dikker door steeds meer barbecues, foodtrucks en andere consumptie te promoten en laat ze dan onbeschaamd weten dat ze meer moeten bewegen. En voor dat bewegen wijzen ze niet op gezonde recreatie als wandelen en fietsen, nee dat moet door nog meer sportvoorzieningen als bijvoorbeeld een ‘survivalbaan’ bestemd voor een kleine doelgroep. De naam alleen al!

Het hele gebied rond de Gaasperplas is een natuurgebied, in de eerste plaats bestemd voor fauna en flora, waarvan elke inwoner van Amsterdam gratis kan komen genieten. In elk seizoen anders.

DSC04844
DSC04731
DSC04950

Op facebook is al een actie Red het Gaasperpark gestart. Mijn zienswijze is overal te lezen, geeft inzicht in het afgelopen participatietraject en kan gebruikt worden om zelf een zienswijze op te stellen. Laat je horen voor de Gaasperplas!

laat je horen
© Natuurbescherming ZO 2015