Uitspraak Buiten Westen vertraagd

De uitspraak over de omgevingsvergunning verleend voor festival Buiten Westen bij de Ouderkerkerplas is in de zaak AMS 16 / 4489 WABOA door de rechtbank met zes weken uitgesteld. Dat betekent dat de kwestie omgevingsvergunningen en de besluiten van recreatieschap Groengebied Amstelland over dit EHS-gebied een ingewikkelde zaak zijn en voor problemen zorgen. Vastgesteld kan worden dat de schappen geen democratische organisaties zijn. De bestuursleden worden niet gekozen in dit bestuur. Dat geldt ook en nog meer voor de gang van zaken in de gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuidoost in het EHS-gebied rond de Gaasperplas. 

Dhr. Bottse van het DB van Zuidoost heeft in de laatste vergadering van GGA verklaard dat hij en het DB van Zuidoost niet van plan waren om de plannen van GGA voor het Gaasperplasgebied op de agenda van Zuidoost te zetten. Dat betekent dat zowel de bestuurscommissie als de bewoners van Zuidoost buitenspel gezet worden. Dat is ondemocratisch, meer nog: onbehoorlijk bestuur. Zuidoost Nergens Anders!

Het was te verwachten dat rechters veel moeite hebben met de gang van zaken. Stuur daarom uw bezwaar in tegen het besluit van verlening van de omgevingsvergunning voor festival Reggae lake. Zorg ervoor dat uw bezwaar uiterlijk op woensdag 18 januari 2017 op het stadsdeelkantoor is ontvangen.

Ook de zaak van mijn direct beroep tegen het uitblijven van een besluit op bezwaar ivm Amsterdam Open Air 2015 is door misleiding van de griffie door het stadsdeelbestuur dermate verziekt dat de rechters ook hiervoor besloten hebben om de uitspraak met zes weken uit te stellen.

Wie een bezwaar heeft ingediend tegen Amsterdam Open Air 2016 kan ook in beroep gaan tegen het besluit van het bestuur van Zuidoost op bezwaren ingediend tegen dit evenement. Er is in Nellestein en door de Stichting al een begin gemaakt met deze zaak. Binnenkort wordt ons beroep ingediend bij de rechtbank. De griffierechten voor een beroep bedragen € 168 voor een particulier. Dus u hoeft geen advocaat aan te werven, u kunt ook uw zaak zelf verdedigen voor de rechter. Zorg ervoor dat uw beroep bij de rechtbank op vrijdag 13 januari 2017 is ontvangen.

© Natuurbescherming ZO 2015