Blog

Sleepwet, de Russen en nepnieuws

Als Matthijs van Nieuwkerk weer zit te kwijlen bij DWDD dan weet je hoe laat het is. Dan trekt hij een blik journaillisten open, het liefst een paar van onze jongens uit Rusland, China en de VS. 
Nepnieuws heeft altijd een reden. Moet er ergens een sleepwet doorgeduwd worden, dan trek je zo’n blik open. Tegelijk is dat dan ook een goede reden om onze geheime jongens een pluim op de hoed te steken en er meteen op te wijzen hoe dom die Russen, Amerikanen en Chinezen wel niet zijn.

Russische invloed

Russische invloed

Vragen stellen geeft al een goede indruk van waar je heen wil. Bijvoorbeeld, ‘waarom zijn de hackers van de AIVD zo goed?’ Daar heb je meteen mee gezegd en bewezen dat ze goed zijn. Want zegt de Volkskrant, men was er snel bij. En ook het hoge Nederlandse internetgebruik telt mee, natuurlijk. Waarmee men fijntjes impliceert dat er heel veel gehackt wordt door onze geheime jongens in Nederland. Kan kloppen. De Nederlandse hackers gaan natuurlijk altijd zeer zorgvuldig te werk, in tegenstelling tot de Chinezen of de Russen. En dan die domme Amerikanen! Het leidt geen twijfel dat er nu cruciaal bewijs is van digitale aanvallen. Bij de betrokken inlichtingendiensten, CIA, FBI en NSA, die erom bekend staan dat ze niet anders doen dan liegen en disinformeren, zeggen ze dat ze er ‘groot vertrouwen’ in hebben dat de Russen achter de hacks op de democraten zitten. Per definitie betekent ‘groot vertrouwen’ van een inlichtingendienst dat er geen bewijs is, anders hadden ze dat wel gezegd. Eenvoudig door het hacken van een beveiligingscameraatje hebben ze bezoekers van een hackersclubje kunnen volgen. Het bewijs daarvan is dat de journaillisten gesproken hebben met in totaal vijftien personen in Nederland en daarbuiten (welke?), soms hebben ze aangebeld, soms hebben ze gewoon gecommuniceerd. Je moet er maar op komen. Geniaal toch, niet dan? Bovendien faalden de inbraakpogingen van de Russen op Nederlandse ministeries. Dan begin ik me toch af te vragen wat de kunde van die Russische hackers was als ze zelfs in open-deur Nederland niet binnen kwamen. Vanzelfsprekend hebben onze geheime jongens het volste recht van de wereld om te hacken. Hullie niet, natuurlijk.

En wat zo bijzonder knap is, ze stonden erbij, ze keken ernaar… en lieten het gebeuren. Toch, niet dan?

Met andere woorden, dit lijkt op nepnieuws om de sleepwet er door te krijgen. Mevr. Ollongren doet er een schepje bovenop met totaal nietszeggende uitspraken en spitsburgerlijk Nederland kwijlt zich een ongeluk. Geen mens die erin trapt, maar goed, onze gestroomlijnde media hebben zich weer kostelijk vermaakt. Neem het maar van mij aan, beste mensen, mevr. Ollongren speelt een dubbelrol, zij zoekt toegang tot de AIVD en bereidt zich nu alvast voor op haar post als geheim hoofd. Dat hebben die Russen toch wel handig bedacht. Ze zitten overal en bedreigen onze staat, tot in de diepe staat.  Mind my words, read my lips. De Russen zijn al in ons midden. Zij gebruiken nepnieuws, leugens en disinformatie.

Steemit: "The idea that the US wasn't already monitoring the network traffic of a major Russian university smack in the middle of the capital Moscow, is unlikely enough but the idea that they didn't work out that Russia stealing emails and files from political leaders could amount to tampering in the US political process is even more far-fetched.

Them ignoring repeated warnings by an ally in and of itself would be entirely in character with their general ineptitude however Russia has been at the top tier of their target list in particular since Snowden was given asylum if not already prior. Such messages would not have been neglected given their level of interest in any activity of Russian origin post 2013.

This notion of the Dutch repeatedly alerting the Americans and the Americans doing nothing appears to be an attempt to explain the timeline of the leaks without overtly addressing it. The DNC emails span January 2015 until May 25th 2016. Therefore, to sell this nonsense story, they have to pretend the US ignored Dutch warnings, in order to explain how data could be allowed to be exfiltrated over such a long period of time.”

Update 29 januari 2018: Hier in Zuidoost (Gaasperpark) zijn we al vele jaren gewend aan DDDDD-aanvallen (decibels, dance, drank, drugs en een doppie), maar het moet niet gekker worden met die DDoS-aanvallen.
Wat is zo’n DDoS eigenlijk? Niet meer en niet minder dan een snelweg met een lange file. In dit geval een file op de internetsnelweg. De normaalste zaak van de wereld. Het is nooit te voorspellen wanneer mensen een internetsite gaan bezoeken, dus op een gegeven moment zal ergens een opstopping ontstaan waardoor de verbindingen lam komen te vallen. 
In het journaal kregen we vanavond te horen dat het niet na te gaan was waarvandaan die ‘aanvallen’ komen en dat tegenwoordig elk huis zijn netwerk heeft met beveiligingscamera’s, koffieapparaten, wekkers, enz. enz. die hun eigen e-mails kunnen versturen zowel aan vriend als aan vijand.
Het is weer duidelijk dat de AIVD de sleepwet erdoor wil krijgen. Het zullen wel weer de Russiche koffieapparaten en samovars zijn die de aanvallen uitvoeren. Men meldde ook dat de aanvallen beslist zeer goed overdacht waren. Hoe ze daar achter zijn gekomen is mij een raadsel. Oh ja, ok, met hacken. En wie is er tegenwoordig heel doordacht en met succes bezig om internationaal te hacken en wil dat ook onbeperkt in eigen land? Juist, ja… De koffieapparaten in Zoetermeer. Het is weer genieten geblazen in dit kolderlandje. Buiten is het guur. Binnen is het gezellie, bij een lekker bakkie leut.

En als je als bank ineens een hoop klanten binnenkrijgt die geld van hun rekening willen halen of hun beurswinsten willen verzilveren als de geldmarkt plots een dipje vertoont, dan zet je toch gewoon op alle afdelingen je koffieapparaten aan die een e-mailtje sturen aan alle medewerkers om even een koffiepauze te nemen, tot de afboekwoede is gezakt en de geldverschuifcomputers weer langzaam aan de slag kunnen. Het wondermiddel van de moderne bankier.

© 2015