Blog

Rutte en zijn Russen

Rutte

Rutte zag de ellende na de beslissing van Unilever al aankomen, zijn hele dividendbelastingplan in duigen. Wat doe je dan? Je maakt wat ophef over een oude actie van de MIVD toen vier Russen gepakt werden, om aan te tonen dat je de sterke man van ze Nedderlens blijft. De spionnen werden niet gearresteerd! Heel verstandig, want ze hebben in feite niets gedaan. Maar ze hadden wat kunnen doen, want het zijn Russen natuurlijk. Onze jongens in Moskou doen precies hetzelfde en nog veel erger natuurlijk, heel Europa wordt bespitzeld door spionnen uit de VS, Israël en het VK. En als er iets omver te werpen valt in Oost-Europa staan onze regeringsleiders vooraan om de rebellen aan te moedigen. En dan maar moord en brand schreeuwen over inmenging in buitenlandse verkiezingen door de Russen. De VS doet niets anders dan over de hele wereld verkiezingen sturen en saboteren; desnoods grijpt men manu militari in. Dus waar hebben we het over?
Onze overheid heeft een aantal mobiele telefoons, batterijen en laptops in beslag genomen, zogezegd met ‘verbanden' naar Maleisië en Skripal. De journalist van de NOS, Lex Runderkamp, verslikte zich in zijn woorden om dat allemaal eruit te krijgen en wist even niet op de naam Skripal te komen. Ik heb altijd al gedacht dat 'een verband met Maleisië' iets ‘gevaarlijks' was. Iedereen met een mobieltje en een laptop buitenshuis is een potentiële hacker. Dat maakt het zo leuk voor onze overheid om weer eens Russen te pesten en hun mobieltjes af te pakken. Zo gaat dat al jaren op onze basisscholen onder de kleuters. En je moest eens weten welke verbanden mijn buurjongen allemaal op zijn laptop heeft staan. Laat staan meneer Peters die illegaal in Moskou verblijft. Maar Rutte is weer gered uit zijn dividendbelastingdebacle, en daar gaat het om. Het is altijd goed om wat Russen achter de hand te houden.
Intussen kun je als regeringleider zelfs terroristen financieren in landen waar je een andere regering wil installeren. Hoe absurd had u het gehad willen hebben?

StrategicCultureFoundation: "The US, Britain and other NATO allies upped the ante this week with a coordinated campaign of information war to criminalize Russia. Moscow dismissed the wide-ranging claims as “spy mania”. But the implications amount to a grave assault recklessly escalating international tensions with Russia.”

Update 6 oktober:

NOS: "Russen nu gepakt, maar andere landen hacken net zo goed, ook Nederland

Geen schone handen

Maar westerse landen hebben ook geen schone handen. Zo braken Britse overheidshackers in op het grondgebied van een bondgenoot: België. Bij de telecomprovider Belgacom, die ook veel intercontinentale verbindingen levert, drong de geheime dienst GCHQ diep binnen om in het buitenland roamende 'targets' te kunnen afluisteren. En de Amerikaanse inlichtingendienst NSA wist zelfs Angela Merkel, de bondskanselier van bondgenoot Duitsland, af te luisteren, door op het dak van de ambassade in hartje Berlijn afluisterapparatuur te plaatsen.

Ook Nederland voert hack-operaties uit: inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben allebei hackers in dienst. Begin dit jaar kwamen die ongewild in het nieuws, toen Nieuwsuuren de Volkskrant onthulden dat de Nederlandse inlichtingendiensten binnen wisten te dringen bij Russische overheidshackers."

© 2015