Blog

Uitverkoop van de stad

LS.

De gemeente Amsterdam is bezig in rap tempo haar vastgoedbezit te verkopen. Daardoor gaan waardevolle sociaal-culturele en maatschappellijke voorzieningen verloren, omdat zij de nieuwe huur niet meer kunnen opbrengen en daarmee vercommercialiseert het centrum verder. 

Wij komen tegen dit beleid in opstand door de betreffende panden "besmet" te verklaren, zoals dat in de jaren dertig ook werd toegepast door de huurstakers tegen huisuitzettingen en in de jaren zeventig en tachtig door de krakers tegen speculanten en huisjesmelkers. 

Tijdens de bijeenkomst van de Culturele Vrije Plaatsen uit A'dam en NL bij de ADM op 07-07-2017 werd door een grote groep besloten een actie uit te voeren tegen de "Uitverkoop van de Stad”. 

Deze actie vindt woensdag 19 juli aanstaande plaats.
We verzamelen om 14.00 uur op de Nieuwmarkt bij de Waag.
 

Op symbolische wijze bezetten we een pand dat eigendom is van de gemeente Amsterdam en dat op korte termijn aan de hoogste bieder wordt verkocht. Een aantal maatschappelijke initiatieven komt daarmee op straat te staan. 

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen.
Neem verf en spandoeken mee!
Op deze wijze kunnen we je van harte welkom heten in het eerste "Blijf van mijn stad" - huis. 

Stop de uitverkoop van de stad! Amsterdam is van ons allemaal! 

Deze actie wordt uitgevoerd in het kader van en in de aanloop naar het Futurologisch Symposium Culturele Vrijplaatsen dat georganiseerd wordt tijdens het 20-jarig bestaan van de ADM in oktober. Het overkoepelende thema van het symposium is de-gentrificatie. 

Doe mee, want er volgen meerdere "Blijf van mijn stad" - huizen !! 

Namens de organisatie,
Hay Schoolmeesters
Eric Duivenvoorden
Aja Waalwijk
Menno Grootveld 

Te koop gemeentelijk vastgoed

© 2015