Blog

Belangenverstrengeling in Zuidoost

AOA 2015


Amsterdam: "Amsterdam Open Air B.V. heeft een aanvraag ingediend voor het organiseren van een evenement genaamd: Amsterdam Open Air 2015 en Amsterdam Open Air Camping met als locatie voor het festival: Noordoever Gaasperplas en met als locatie voor de camping: Gaaspercamping, Loosdrechtdreef 7 te Amsterdam. Voor het festival zullen diverse objecten worden geplaatst. Er wordt levende en mechanische muziek ten gehore gebracht, categorie: Dance. Op de camping zullen ten behoeve van de op de camping overnachtende bezoekers van Amsterdam Open Air 2015 diverse objecten worden geplaatst en een randprogrammering met muziek worden aangeboden, een silent disco en een theatervoorstelling. Data en tijdsduur van het evenement:

Camping: Vrijdag 5 juni 2015 van 20.00 tot 04.00 uur,

Zaterdag 6 juni 2015 van 20.00 tot 04.00 uur,

Zondag 7 juni 2015 van 20.00 tot 04.00 uur;

Festival: Zaterdag 6 juni 2015 van 12.00 tot 23.00 uur,

Zondag 7 juni 2015 van 12.00 tot 23.00 uur;

Geluid Festival: zaterdag 6 juni 2015 van 12.00 - 23.00 uur en zondag 7 juni 2015 van 13.00 - 23.00 uur;

Soundcheck Festival: vrijdag 5 juni 2015 van 16.00 - 18.00 uur en zaterdag 6 juni 2015 van 11.00 uur - 12.00 uur. De aanvraag is in behandeling gekomen op: 16-02-2015. Dossiernummer: ZK14004997.

De aanvraag ligt twee weken, na de publicatiedatum, ter inzage tijdens de openingstijden van het loket van het stadsdeel Zuidoost. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Gedurende genoemde periode kunt u uw zienswijze richten aan:

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost
Postbus 12491, 1100 AL AMSTERDAM

o.v.v. het dossiernummer."

Zoals u wellicht weet loopt er nog steeds een rechtszaak bij de Raad van State over dit evenement. Dit is het laatste jaar van een vijfjarencontract tussen Amsterdam Open Air en Groengebied Amstelland (er werd al gewag gemaakt van een nieuw contract voor 10 jaar). Het is duidelijk dat er sprake is van zware belangenverstrengeling. Zowel stadsdeel Zuidoost, de gemeente Amsterdam als Groengebied Amstelland werken zeer nauw samen met de organisatoren van Amsterdam Open Air. Voor de rechter staan deze vier partijen als één blok tegenover de burgers die een bezwaar hebben ingediend wegens geluids- en andere overlast. De bestuursrechtbank in Amsterdam heeft reeds het vonnis geveld dat dit evenement in strijd is met het bestemmingsplan. Maar Amsterdam als anarchisch neoliberale vrijstaat stoort zich niet aan bestemmingsplannen en heeft daarvoor een toverformule of kruimelregeling die inhoudt dat in sommige gevallen toch een vergunning verleend kan worden. Die uitzonderingen zijn strict vastgelegd. Maar ook daar wordt mee gerommeld.

EHS Zuidoost

EHS Zuidoost

Voor het jaar 2014 is door Open Air ook een omgevingsvergunning aangevraagd om de eenvoudige reden dat dit evenement plaatsvindt in de Ecologische Hoofdstructuur (nu NNN, Natuurnetwerk Nederland) en dat er in bestemmingsplannen rekening moet zijn gehouden met de EHS-status van dit gebied. Tot eind 2013 heeft portefeuillehouder Jaensch (die tevens Zuidoost vertegenwoordigt in Groengebied Amstelland en de vertegenwoordiger van Amsterdam daar kan vervangen) in de stadsdeelraad beweerd dat het Gaasperpark niet tot de EHS behoorde, ook dat er orchideeën gemaaid mochten worden (dat kan in uitzonderingsgevallen, maar daar is wel een omgevingsvergunning voor noodzakelijk en die was er niet). Het is duidelijk dat het DB in deze ofwel onbekwaam was of onbehoorlijk bestuur afleverde. Iedereen weet nu dat het hele gebied rond de Gaasperplas tot de EHS behoort.

Wat betreft de vergunning voor 2014 voor Open Air, daarvoor wacht ik nog steeds op het besluit van de bezwarencommissie van de gemeente (voor de evenementenvergunning) en op een uitnodiging van het stadsdeel voor een hoorzitting over de toen verleende omgevingsvergunning. Ook dat valt onder onbehoorlijk bestuur. Het is duidelijk dat ook dit nieuwe dance event voor dit jaar indruist tegen het bestemmingsplan en dat ook een omgevingsvergunning niet verleend mag worden. De rechtszaak die is aangespannen door een aantal bewoners van Nellestein en de voorzitter van de Bewonersvereniging is uitgemond in een mediatietraject waarbij de diverse partijen proberen 'nader tot mekaar te komen’. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Zeer aandoenlijk. Maar dit mediatietraject lijkt meer op een intimidatietraject. Daar staan de bewoners van Nellestein dan tegenover een batterij van hardleerse oudere jongeren van Amsterdam Open Air gesecondeerd door vertegenwoordigers en advocaten van de gemeente, stadsdeel en GGA. Deze laatsten willen allemaal een beleid doordrammen waarvan al gebleken is dat het illegaal is. Veel verwacht ik dus niet van dit intimidatietraject. Het is volgens mij enkel bedoeld om obstructie te plegen en Open Air dit jaar zonder problemen door te laten gaan, want de betrokkenen bij deze rechtszaak mogen hiertegen geen bezwaren indienen. De democratie is gewoon buitenspel gezet.

En wat de bewoners van Gein 3 betreft, als het kappen van 101 bomen doorgaat dan kunnen wij binnenkort nog beter dan ooit genieten van de kakofonie van Amsterdam Open Air. Al meer dan een maand geleden waren de early bird weekenders voor AOA al uitverkocht. De organisatoren zijn eraan gewend om hun zin door te drijven voordat er al een vergunning is verleend, zo zeker voelen ze zich gesteund door de regenten die de plak zwaaien in dit stadsdeel, de gemeente en GGA. Het hele evenementenbeleid staat nu nog steeds ter discussie bij de provincie, maar Zuidoost heeft al vijf jaar lang een illegaal voorschotje genomen op dit piratenbeleid. Gaat het om geld? Jawel, maar niet echt. Evenementen in onze parken worden door onze burgervader voor een armzalige euro verkocht aan de organisatoren. Er stroomt dus geen geld binnen voor onze parken. Wat GGA betreft, die vangen wel geld voor verhuur van groengebieden, maar het moet geheim blijven hoeveel. Daaruit blijkt nogmaals hoe diep de belangenverstrengeling is. Er wordt winst gemaakt op een of twee groengebieden maar het merendeel ervan kost enkel geld.

GGA: "Op korte termijn gaat Groengebied Amstelland starten met het uitvoeren van dunningswerkzaamheden aan de beplantingen in het recreatiegebied Gaasperplas. De werkzaamheden vinden plaats aan de noordoever, het voormalig Floriade gedeelte en aan de beplanting langs de Langbroekdreef (Nellestein). 

In het kader van regulier onderhoud worden jaarlijks een aantal beplantingsvakken gesnoeid. Het beheer richt zich hierbij op een goede opbouw van de beplantingsvakken met kruiden, heesters en bomen, waarbij gelijktijdig gekeken wordt naar voldoende variatie in de soorten.

Tijdens de werkzaamheden worden ook een aantal grotere bomen verwijderd die destijds zijn geplant als snelle groeier, de zogenaamde wijker, om het park zo snel mogelijk body te geven. De duurzamere boomsoorten kunnen nu op veel plaatsen deze wijkers, veelal snelgroeiende populieren, vervangen.  Het niet tijdig verwijderen van deze wijkers heeft tot gevolg dat de duurzame beplanting onvoldoende kans heeft deze taak, de toekomstige bomenlaag, over te nemen.

Bij de werkzaamheden houden we rekening met vogels en andere dieren en zullen we indien noodzakelijk in het najaar de werkzaamheden afronden.

Wij doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerder, dhr. J. Schepers en/of de heer J.H. Meuleman, telefoonnummer 020-4965656"

shelltoren

Wat men doet is meer ruimte creëren voor evenementen. Het Gaasperpark haalt geen enkel voordeel uit Open Air. GGA besteedt de inkomsten uit AOA aan het faciliteren van nog meer evenementen en bezoekers, aan het kappen van bomen en struiken, niet aan het groenbeheer, laat staan aan het ecologisch groenbeheer. Het is zelfs zo dat het park zienderogen kapotgemaakt wordt en zijn ecologische waarde verliest door deze evenementen. De miljoenenwinsten die Open Air maakt gaan naar het revampen van de oude Shelltoren voor nog meer amusement en clubs zodat de kleinere gelegenheden in de stad kapotgeconcureerd worden. Een organisatie en overheid die een mudrun laat plaatsvinden in de EHS is behoorlijk van de pot gerukt. Het besluit van de bezwarencommissie (let wel: het gaat om de mudrun van verleden jaar!) is nog steeds niet rond. Maar in elk geval komt er dit jaar geen mudrun. De bezwarencommissie heeft in deze kwestie misschien wel degelijk werk geleverd en het Dagelijks bestuur erop gewezen dat hier paal en perk aan gesteld moet worden.

Het gevecht rond de omgevingsvergunning en de vergunningen voor AOA dit jaar gaat gewoon door. Ik zou u aan willen raden om alvast een zienswijze in te sturen (zie boven). Daarna kunt u een bezwaar indienen en naar de rechter stappen. U krijgt hier nog meer informatie over de gang van zaken en wat u kunt doen.

Het moet afgelopen zijn met de obstructie van democratische procedures. Het zou ook goed zijn als de kwestie belangenverstrengeling eens grondig onderzocht wordt op hoog niveau. Hoever gaat die belangenverstrengeling? Waarom trekt de overheid partij voor de organisatoren van evenementen en niet voor de bevolking?

Er zijn aanwijzingen dat er een ‘regime change’ ophanden is.

DeStentor: "De rechtbank Overijssel oordeelde gisteren dat de gemeente Zwolle in 2013 ten onrechte een omgevingsvergunning heeft afgegeven voor het Hardshock Festival bij de Wijthmenerplas.
Dat hardcore-festival veroorzaakte volgens van de rechtbank 'ontoelaatbaar veel geluidsoverlast' voor omwonenden. De gemeente zou daar bij het afgeven van de vergunning onvoldoende rekening mee hebben gehouden.
Op basis van het bestemmingsplan had het terrein waarop het Hardshock Festival heeft plaatsgevonden de bestemming 'dagrecreatie'. Het gebruik voor een grootschalig muziekevenement is 'in strijd met het eveneens in de planvoorschriften neergelegde verbod om de gronden in strijd met hun bestemming te gebruiken', stelt de rechtbank.”

DeStentor: "De uitspraak van de Zwolse rechtbank over onaanvaardbare geluidsoverlast door dance-evenement Hardshock zou wel eens nationale impact kunnen krijgen.”

De Wijthmenerplas behoort niet eens tot de EHS. Het Gaasperpark is wel degelijk EHS en daar hoort natuur voorrang te krijgen.

Banksy

Hier in Nederland moeten we het doen met een warhoofd als tuttebel Tinkebell, maar de enige echte moderne kunstenaar is Banksy. Hij heeft iets te zeggen en is daar duidelijk in.


Vandaag zagen we in onze media de psychopaten van ISIS archeologische kunst vernielen. De beeldenstorm in Nederland is gelukkig al een paar eeuwen voorbij. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de gekken van ISIS en de presidenten van de VS? Dat is een puur cosmetisch verschil. Goede kunst heeft iets te zeggen, anders zou het enkel decoratie, op zijn best fraai behang zijn. Banksy maakt kunst, menselijke kunst.

park

De Charlie is er weer

charliehebdo2

Charlie Hebdo is weer in bedrijf. Het nieuwste nummer heeft een kort interview met Janis Varoufakis. Hieronder een paar mooie uitspraken.

Vraag Charlie Hebdo: Het debat draait om de verlaging van de schulden. Maar moeten de Grieken hun schuld niet gewoon terugbetalen?

JV: Deze manier van denken steunt op twee problematische denkbeelden: dat van de collectieve verantwoordelijkheid en dat van de collectieve bestraffing. Deze standpunten zijn verboden door de conventies van Genève. Voor de crisis heeft slechts een minderheid geprofiteerd van het geleende geld, de meerderheid had het heel moeilijk. En na de crisis wordt de last niet gelegd bij diegenen die profiteerden, maar bij diegenen die er geen enkel voordeel van hadden.

[Het komt inderdaad erg overeen met de afstraffing van de bevolking door de Duitse bezetter voor sabotage gepleegd door een paar verzetsstrijders.]

CH: Wat heeft u de Franse en Duitse belastingbetaler te zeggen?

hyperinactief

JV: Om te beginnen dat voor elke onverantwoordelijke lener er een onverantwoordelijke bank staat… Als Griekenland zijn schuld wil kunnen terugbetalen dan moet Europa er voor zorgen dat Griekenland weer welvarend wordt. … Dit is de ‘redelijkheid’ die tegenwoordig helemaal de houding van Europa weergeeft: hoe meer de bezuinigingen falen, hoe meer ze worden opgedrongen.

CH: Sommige Europese leiders zeggen dat Syriza de stabiliteit van Europa bedreigt, wat denkt u daarvan?

JV: Als pro-europese en democratische partijen als die waartoe ik behoor worden kapotgemaakt en als het volk dat op hen gestemd heeft de wanhoop in gedreven wordt dan zijn de enigen die hiervan zullen profiteren de fanatici, de racisten, de nationalisten, en iedereen die gedreven wordt door angst en haat.

Internet in Gein

Binnenkort gaat KPN in onze wijk VVDSL uitrollen. Dat is vectoring VDSL. Het is gepland in het derde kwartaal van dit jaar.

VVDSL 1


EasyOfficeOnline: "KPN is bezig om de straatkasten te voorzien van nieuwe hardware om hogere internetsnelheden over koperdraad mogelijk te maken. De gebruikte techniek heet Vectoring VDSL (VVDSL). Dit gaat de huidige VDSL-technieken vervangen. Door gebruik te maken van ruisonderdrukking worden de effecten van ruis en de lengte van de lijn verminderd. Afhankelijk van lijnlengte worden snelheden tot 80Mb down / 8Mb up mogelijk.”

Op dit moment is enkel nog ADSL beschikbaar hier. Voor VDSL dat sneller internet kan leveren wordt in principe vanaf de centrale (hier dus de Bijlmer) een glasvezelkabel gelegd naar de wijkverdeler in Gaasperdam. Maar of dat ook hier het geval zal zijn is nog de vraag. Het kan zijn dat de koperen kabel nog gebruikt wordt voor VVDSL.

UPC biedt momenteel in onze wijk hogere snelheden. Maar ik ben niet enthousiast over UPC. Ook na twee recente onderhoudsbeurten is de kwaliteit van UPC tv er niet beter op geworden. Voortdurend vallen er woorden weg of i.g.v. muziek noten. Dat is geen kwaliteitsnet. Er verdwijnen in oktober ook weer een paar zenders bij UPC. En hun wifi-terreur is niet leuk meer. Waarom moet iedereen per se ook op straat via de UPC box bij de bewoners hier kunnen internetten? Straks kunnen de andere providers hier ook tv aanbieden met een hogere snelheid geschikt voor 2 HD.

EHS Diemerpark

Melchers

DeBrugkrant: "De natuur in het Diemerpark moet steeds meer stapjes terug doen, constateert Melchers. “Het is natuurlijk al een ramp dat er sportvelden midden in de Ecologische Hoofdstructuur zijn aangelegd, maar straks willen ze ook nog een stenen clubhuis, een tribune en een parkeerplaats. De lichtvervuiling van de velden verjaagt de vleermuizen, terwijl het Diemerpark de grootste soortenrijkdom aan vleermuizen van heel Amsterdam kent. Als er niet gehandhaafd wordt, blijft er weinig over van de diversiteit in het Diemerpark.”

Stadsecoloog Martin Melchers stoort zich niet alleen aan de betonnen pompen in het Diemerpark, hij maakt zich ook zorgen over de natuurwaarde van het park. “Ik merk dat de betreding van de ecologische zones toeneemt. De ARK-zone, het gedeelte naast het Amsterdam-Rijnkanaal, was bedoeld als vluchtplaats voor dieren. Maar steeds meer mensen lopen er dwars doorheen. Ze laten er de hond uit, kinderen bouwen hutten, er zijn schommels opgehangen en laatst zag ik zelfs iemand in de paddenpoel dobberen.”

Verstoringsgevoelige diersoorten trekken weg, volgens Melchers. “De bruine kiekendief heeft één jaar in de Batterij gebroed, maar die is vertrokken. De havik die in de ARK-zone broedde heeft zijn biezen gepakt, en ook de buizerd is verdwenen. Ik wil niet overkomen als een mopperaar, maar ik maak me zorgen. Afwezigheid van mensen in bepaalde gebieden is noodzakelijk om de diversiteit in stand te houden. Daar was de ARK-zone voor bedoeld.”"

Bestuurders als ondernemers

Nadat heel wat bordelen op de Walletjes zijn gesloten door de gemeente gaat de burgemeester nu zelf bordelen uitbaten. Zeer handig bekeken. Eerst de concurrentie eruit, en dan zelf de hand aan de ploeg slaan. Als de gemeente nou eens zelf koffieshops ging uitbaten en daarmee flink veel geld kon verdienen voor allerlei zinvolle projecten, dan zou dat nog te billijken zijn. Maar bordelen, nee toch! Dat is toch iets voor decadente regenten.

MRA

MRA woeker

Parool: "'Bestuurders lijken net ondernemers die Amsterdam uitbaten’ 

Bestuurders en ambtenaren lijken eerder ondernemers die Amsterdam uitbaten dan vertegenwoordigers van burgers, stelt Jos Mevissen. Bewoners zijn maar lastpakken en klagers.

Regelmatig plaatst Het Parool ingezonden brieven van inwoners die klagen over overlast. Klachten over herrie, horeca, beschikbare parkeerplaatsen, toeristen, illegale hotels, nachtelijke filmopnamen, enzovoort. Daarnaast staan de meningen van politici, deskundigen en andere belanghebbenden, zoals Boudewijn Oranje (bestuurscommissie Centrum) of Wim Pijbes (Rijksmuseum). Toenemende drukte in de stad leidt tot meer discussie over inrichting en gebruik van de (binnen)stad.

Er zijn twee kampen: degenen die klagen en zij die grote (groei)perspectieven schetsen.

De klagers zijn bijna altijd inwoners van de stad. Zij worden als lastig ervaren als ze zich verzetten tegen nog ruimere openingstijden voor horeca, luidruchtige concerten in stadsparken, de ongebreidelde groei van short stay of tegen de komst van nog meer hotels. Zij klagen over de overlast, veroorzaakt door ondernemers die zelf veelal niet in de stad wonen, geen last hebben van de neveneffecten van hun activiteiten, maar er wel de vruchten van plukken. In mijn waarneming is één van de weinige organisaties die de belangen van bewoners deelt de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (zie bijvoorbeeld het recente verzet tegen het bierwaterfietsenplan).

Dat inwoners steeds klagen is heel goed verklaarbaar. Partijen met (financieel-economisch) belang bij de groei van Amsterdam zijn beter georganiseerd dan de inwoners. Zij worden ondersteund door investeerders en banken, maar ook door bijvoorbeeld de gemeente of de Economic Board Amsterdam, daarin geruggensteund door Europese subsidies voor regionale ontwikkeling.

Feitelijk is er geen beleid voor inwoners. Er worden economische plannen gemaakt, investeringsplannen, bestemmingsplannen, maar geen 'bewonersplannen' of 'leefbaarheidsplannen'. Inwoners zijn het sluitstuk van ontwikkelingen.

Amsterdam is nog geen Venetië, maar er kan niet lang meer worden gewacht; ergens is een punt dat de woonfunctie en het welzijn van inwoners in grote delen van de stad voorgoed om zeep zullen zijn geholpen. Het wordt tijd voor inwonersbeleid naast het economisch beleid om met afgewogen beslissingen te voorkomen dat Amsterdam verkwanseld wordt aan nietsontziend ondernemerschap.”

Nog zo’n staaltje van onbeschofte inmenging in zaken van algemeen belang en lobbyisme is het huidige beleid van de ANWB. De laatste vergadering van Natuurmonumenten over het toekomstige natuurbeleid werd voorgezeten door een bobo van de ANWB die brutaal stelde dat hij om een niet te noemen reden geen lid was van Natuurmonumenten en ook niet van plan was om ooit lid te worden, ha!, maar wel de richting wilde aangeven die Natuurmonumenten zou moeten volgen. Ruim baan voor de auto, natuurlijk. De automaffia maakt het nu nog bonter. Niet alleen bomen zouden wegmoeten, men mort bij de ANWB ook over sloten. Net als de wapenlobby in de VS, is het niet het wapen, in dit geval de auto, dat verantwoordelijk is voor ongelukken, maar de boom of de sloot.

Boomstronken


Bomenridders: "In Nederland heerst alarmfase 3 voor bomen langs alle provinciale wegen binnen 4,5 meter van de wegrand.

Waar komt deze plotselinge kapwoede vandaan?

Niet van EU-richtlijnen, niet van landelijke regelgeving maar van een publieksenquête van de ANWB, gericht op reductie van ongevallen op provinciale wegen. (Zie: http://tinyurl.com/okw3ffd )

Dat zijn er 823 in heel Nederland. Maar de ANWB viseerde niet op de hoofdoorzaak van verkeersongevallen t.w. het rijgedrag van bestuurders van automobielen en motorfietsen, maar op de inrichting van de weg. Daarbij werden bomen als obstakels gedefinieerd.

Dat is natuurlijk een omkering van daderschap en slachtoffer.

Aan de publieksenquête namen 2900 ANWB-leden deel. Dat is 0,07% van het ledental en 0,029% van het aantal houders van rijbewijzen. Deze deelnemers beoordeelden 13 N-wegen als gevaarlijk door o.a. bomen. Dat is 1,6% van het totale aantal provinciale wegen.

Van enig causaal verband tussen de bij het SWOV bekende aantal ongevallen, veroorzaakt door botsing met bomen is geen spoor.

Nochtans is alertheid van alle bomenvrienden in Nederland gewenst om onze wegen tegen de zoveelste kaalslag te beschermen. Weest dus op uw hoede!”

wild


HerstelInheemsDuin: "Geef de natuurgebieden een forse recreatieve impuls. En zie daar: het ‘draagvlak’ voor het natuurbehoud groeit als kool.

Van dit loepzuivere waanidee, ‘hoe meer recreatie hoe beter voor de natuur’, is het vaderlandse natuurbehoud tegenwoordig bezeten, werkelijk bezeten. Het Wereld Natuur Fonds, Vereniging Natuurmonumenten, het Staatsbosbeheer, niet één wil achterblijven in het van de daken schreeuwen dat méér mensen de natuur moeten gaan bezoeken. Koste wat het kost!

Immers, hoe meer mensen de schaarse natuur in worden gedreven, hoe groter het draagvlak voor haar behoud zal zijn, dat is de kortzichtige lijn van redeneren.

Ons kleine land heeft gebrek aan bladen waarin discussie gevoerd kan worden over de natuurbescherming, inbegrepen de kwesties van concrete aard. Er bestaan hier te lande maar een paar bladen, maar daarin kan je amper terecht met je kritiek.

In die redacties van die weinige bladen heeft Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer zitting, ze roeren met hun almachtige dikke vette vinger in de pap, een grijze geitenbrij is het geworden, te onsmakelijk voor woorden. Deze terreinbeheerders leggen nadruk op de recreatieve aspecten, meer dan op het beschermen van wezenlijke aspecten van de natuur, zoals de rust en de ruimte."

Totale crisis

forwar

Nate Beeler

EUTimes: "A stunning new report prepared by the Ministry of Defense (MoD) circulating in the Kremlin today states that the Obama regime has “effectively abandoned” at least 150 US troops embedded with over Ukrainian 5,000 forces in the rebel surrounded town of Debaltseve in eastern Ukraine and left by Kiev’s government to die.

According to this report, the US troops currently under rebel siege are an ad hoc group of American Special Forces belonging to the Vicenza, Italy-based 173rd Airborne Brigade, CIA Special Activities Division (SAD) troops, and elite mercenaries from the notorious US private security firm Academi (formerly known as Blackwater).

MoD knowledge of these US forces participating in the Ukrainian war, this report notes, has been longstanding since last years US Army Europe-led Rapid Trident exercise in western Ukraine that comprised over 1,300 NATO troops, and Germany’s BILD newspaper reporting that their intelligence sources estimated that over 400 Academi mercenaries were involved in this conflict too.

Even worse, this report warns, NAF rebel scouts are reporting their having spotted NATO tanks inside the encirclement (Cauldron) at Debaltseve. According to their information, the possibility is strong that up to 25% of the 5,000-8,000 trapped Ukrainian army may be NATO.

Of the gravest concern to the MoD, this report also says, were the eyewitness accounts of the over 300 Ukrainian soldiers who surrendered earlier today to rebel forces stating that the American officers commanding them in Debaltseve had ordered them, under threat of death, to continue fighting and to deliberately target civilians.

Upon receiving this dire news of the American’s true intentions from rebel forces interrogating these captured Ukrainian forces, this report continues, Russian military commanders immediately informed Dutch military representatives who are currently holding inspections in Russia’s southern region of Rostov next to the Ukraine border.

However, nearly immediately after the Dutch military officers in Rostov informed NATO command of the true facts, this report notes, the US shamelessly reported that a new column of Russian military equipment was headed toward Debaltseve…in spite of the fact that their own Dutch representatives were on the Russia-Ukraine border telling them no such thing was happening.

And going from the outright absurd to the fantastical, MoD experts in this report say, German television channel Zweiten Deutschen Fernsehens (ZDF) then a few hours later aired a photograph of Russian tanks in eastern Ukraine, but which in reality were Russian tanks on patrol in South Ossetia in 2008 and causing the German media watchdog group, known as the Permanent Open Committee of Media Monitoring, to issue a complaint against the federal ZDF channel over false reporting on the situation in eastern Ukraine and stating that “German coverage of events in eastern Ukraine has reached the height of fantasy, and is not worth taking seriously.””

WashingtonsBlog: "The Czech Republic’s President Milos Zeman said, in an interview, in the January 3rd edition of Prague’s daily newspaper Pravo, that Czechs who think of the overthrow of Ukraine’s President Viktor Yanukovych, on 22 February 2014, as having been like Czechoslovakia’s authentically democratic “Velvet Revolution” are seeing it in a profoundly false light, because, (as Russian Television translated his statement into English) “Maidan was not a democratic revolution.” He said that this is the reason why Ukraine now is in a condition of “civil war,” in which the residents of the Donbass region in Ukraine’s southeast have broken away from the Ukrainian Government."

We kunnen aannemen dat de betrokkenheid van de VS, dwz militaire aanwezigheid, in Oekraïne groter is dan die van Rusland. Ook staat vast dat de Kiev coup is betaald en aangezwengeld door de VS en sommige NAVO-landen. Het neerschieten van de MH-17 lijkt steeds meer richting Kiev te wijzen (de Oekraïense piloot die werd beschuldigd van het neerschieten kreeg een militaire onderscheiding). Intussen is Oekraïne een economische en menselijke hel geworden. Dank zij Victoria 'Fuck the EU' Nuland en haar regering.

Zelfs in Europa komt de oude fascistische nachtmerrie weer tot leven. Kroatië werd gesteund en Servië gebombardeerd. De neo-nazi’s in Kiev kregen steun. Dat heeft ook een oude geschiedenis.

griekenland

Tom Janssen

IrmaSchiffers: "Met de ogen van de wereld gericht op de oorlog in Oekraïne en de impasse in de onderhandelingen tussen de Grieken en de EU, heeft de voormalige Amerikaanse minister van Financiën, Dr. Paul Craig Roberts, aan King World News uitgelegd waarom de Russische president, Vladimir Poetin, het Westen waarschuwde dat zij geconfronteerd worden met de angstaanjagende gevolgen.

Dr. Paul Craig Roberts: “De Amerikaanse demonisering van Rusland en de Russische president Vladimir Poetin, heeft geresulteerd in een vervreemding van de Russen die voorstander waren van het Westen en de Verenigde Staten. De constante demonisering van Rusland en Poetin heeft het Russische volk steviger doen staan achter hun president.

Nu is de vraag: Hoe zit het met het voortbestaan van de Oekraïense regering? Onder hun eigen regels kan het IMF niet lenen aan landen die in oorlog zijn. Het is niet de bedoeling dat het IMF hun fondsen aanweden om een oorlog te steunen of om een conflict aan de kant van één partij te voeren.

Europa heeft zich gerealiseerd dat Washington ze in een oorlog duwt. Duitsland en Frankrijk weten dat een oorlog met Rusland een daad van zelfmoord zou zijn. Ze zijn niet van plan om daarin mee te gaan. Ze zijn afstand aan het nemen van het agressieve beleid van Washington.”

Het Amerikaanse imperium is over. Overal waar Amerikanen hun laarzen neerzetten heerst chaos en ellende. Libië is weer in het nieuws. Dagelijks ISIS. En Obama is niet in staat of erger nog wil daar niets aan doen. De afgang kan niet groter zijn. Nu heeft de VS zijn zinnen gezet op Rusland en is daarvoor bereid om ook Europa de oorlog in te storten.

Aid To Ukraine May End US Empire 

Het probleem met de westerse nomenklatura is dat ze in hun eigen wereldje leven en gewend zijn hun wil op te leggen desnoods of liefst met geweld. Dat gaat uiteindelijk fout aflopen.

Wat Griekenland betreft, de oplossing is eenvoudig. Het heeft geen zin om een land dat zijn schulden niet kan betalen (schulden veroorzaakt door buitenlandse banken en de onredelijke wens om heel Europa in de EU te halen) te dwingen hoge rentes te betalen en alles wat ze hebben te privatiseren.

Crisismaatregelen verminken Griekse economie

Paul Krugman Warns That Severe Austerity Measures are Pushing Countries to the Brink of Fascism

Ik hoop dat Griekenland nu aan dat fascistische gevaar is ontsnapt. Het is aan de EU om te tonen dat Europa een gemeenschap is van landen die mekaar helpen. Fuck the US! De banken hebben geprofiteerd van de hoge rentes die Griekenland moest betalen. Ook Nederland. Nog steeds. De belastingontduiking in Europa kost elke Europeaan meer dan wat we kwijt zouden zijn als we de schulden van Griekenland zouden kwijtschelden. Die schuld is in feite een virtuele schuld, want de banken hebben namelijk geen echt geld aan Griekenland geleend, maar gewoon een post opgenomen in hun boekhouding. Het steungeld gaat niet naar de Grieken maar direct naar de banken. Als Griekenland uit de EU moet dan zal dat ook grote gevolgen hebben voor onze eigen economie. En het Europese gemeenschapsidee wordt waardeloos, waardoor graaiers als George Soros weer hun slag kunnen slaan in andere Europese landen.

Bewaarplicht

BOF: "De regering heeft met het doordrukken van de bewaarplicht in 2009 een enorme blunder begaan. Reken maar na: een enorme inbreuk op de vrijheid van onverdachte burgers en een grote schadepost voor providers. Dat is maar op één manier recht te zetten: de wet moet helemaal teruggedraaid worden.”

bewaarplicht

Stop de bewaarplicht

Plantaardig

stromatoliet

Onze aarde is ongeveer 4,56 miljard jaar geleden ontstaan door samenballing van materiaal uit de Zonnenevel. Maar het duurde tot zo’n 4 tot 3 miljard jaar geleden dat er iets begint te ontstaan dat zichzelf verder ontwikkelt. Het zonnelicht werd door primitieve organismen gebruikt voor fotosynthese; lichtenergie zette aanwezige koolstofdioxide om in glucose die deze organismen nodig hadden voor hun ontwikkeling, waarbij ook zuurstof vrijkwam. De oudste duidelijke vormen van primitief leven waren de stromatolieten, die zo’n 3,5 miljard jaar geleden werden gevormd. Cyanobacteriën (blauwwieren) vormden kolonies die in dikke algenmatten in ondiep water lagen. Deze hielden kalkdeeltjes vast als bescherming tegen de sterke uv-straling van de zon. De sedimentdeeltjes vormden een dekentje over de bacteriën heen. Dat gebeurde laag na laag. Er begon iets te groeien, zich te beschermen en te onwikkelen. Een bijproduct hiervan was zuurstof. Later ontstonden organismen die zuurstof gebruikten voor hun ontwikkeling. Zo’n versteende kolonies stromatolieten worden nog steeds gevormd ergens in Australië. Zie bovenstaande foto van een gepolijste stromatoliet, een versteende brok organisme dat uiteindelijk ook de mens de kans gaf te ontstaan.

Plantaardig - Th. Oudemans: “…slechts eenmaal in de miljarden jaren oude geschiedenis van het leven is een cyanobacterie, met zijn vermogen tot omzetten van zonlicht in energie, opgegeten door een eukaryotische cel (een cel met een afzonderlijke kern) met als gevolg een endosymbiose: bacterie en cel zijn in elkaar opgegaan, in een nieuwe eenheid. De cyanobacterie kon zich vanaf dat moment binnen de cel vermenigvuldigen, en de cel kon de energie van de cyanobacterie gebruiken zonder deze te doden.

Deze
eenmalige gebeurtenis, de samensmelting van twee individuen tot een gemuteerde eenheid, is de oorsprong van iedere groene plant die nu leeft of in het verleden heeft geleefd met de structuren waardoor fotosynthese mogelijk is…


jaarvandebodem

Fotosynthese is nog steeds heel belangrijk voor de productie van onze zuurstof in de atmosfeer. Zonder zuurstof kunnen wij niet leven. Groen is ontzettend belangrijk voor de mens. Dat beseft men niet altijd. De Verenigde Staten heeft zowat alle belangrijke groengebieden om zeep geholpen en is nu bezig ook de ondergrond te vervuilen om brandstof eruit te halen voor de heilige koe van deze tijd, de auto. Het gevolg is steeds meer orkanen en een steeds onleefbaarder land. 2015 is het jaar van de bodem. Het was een kenmerk van primitieve organismen dat ze zo gauw ze daarvoor de bouwstoffen hadden deze gebruikten om zichzelf te beschermen. Het ziet ernaar uit dat deze primitieve eigenschap de mens steeds verder ontglipt. Onze bodem is cruciaal voor onze zuurstofproductie door groengebieden.


JaarVanDeBodem: "In dit jaar besteedt de hele wereld aandacht aan de waarde van de bodem voor al het leven op aarde. De bodem heeft die aandacht hard nodig. Net zoals wij de bodem nodig hebben, voor de productie van ons voedsel en het functioneren van levende ecosystemen.”

De VPRO had vandaag een interessant interview met Th. Oudemans, hoogleraar wijsbegeerte, die een boek heeft geschreven met als titel Plantaardig. Wordt het niet eens tijd dat mensen, vooral groenbeheerders, wat plant-aardiger worden, plant-vriendelijker? Wij danken ons leven aan planten.

Solidair met Groningen

gas onder gras

Milieudefensie: "Vind jij het kunnen, dat dit kabinet gewoon wil doorgaan op oude voet? Gas pompen en verstoken (en exporteren!) terwijl Groningen letterlijk wegzakt?? Terwijl de gasvoorraad eindig is, het klimaat verder opwarmt en we onder dit beleid al over 10 jaar netto importeur van aardgas worden, en dan miljarden betalen – omdat we verzuimen werk te maken van energiebesparing?

Nee, natuurlijk niet. Niemand vindt nog dat dat kan. De mensen in Groningen, de mensen in de rest van Nederland, politieke partijen in de oppositie, iedereen zegt hetzelfde: die gaswinning moet NU fórs omlaag.

Op 12 februari debatteert de Kamer over de gaswinning.”

Boos over verkeersregels

SpeldAmsterdammers boos over invoering verkeersregels
‘Gemeente moet niet doen alsof de weg van haar is’

“Het plan van de gemeente Amsterdam om vanaf 2016 gefaseerd verkeersregels in te voeren in de binnenstad, stuit op veel verzet. Amsterdammers spreken van onnodige betutteling.

Burgemeester Van der Laan hoopt met het instellen van regels chaotische situaties in het verkeer te voorkomen. Kees Swart (69) ziet het nut daar niet van in: “Niemand zegt mij waar ik wel en niet mag fietsen. Dit is Amsterdam, we regelen onderling wel dat ik voorrang heb. De gemeente moet zich lekker met haar eigen zaken bemoeien en niet doen alsof de weg van haar is.”

Amsterdam heeft de naam anarchistisch te zijn. Jammer genoeg is dat tegenwoordig anarcho-neoliberalistisch. De VVD schreeuwt voortdurend om deregulering. Ondertussen wordt de stad steeds verder onleefbaar. Amsterdam is een stad waar de satire dagelijks overtroffen wordt door de werkelijkheid.

De situatie bij basisschool het Gein is zelfs met handhaving van de politie niet in de hand te houden. Men doet maar wat. En voor deze spitsburgers die alle regels aan hun laars lappen zouden er nu 101 bomen gekapt moeten worden in de omringende straten. Ik kan zo tientallen auto’s aanwijzen die daar niet thuishoren. Als die weggesleept zouden worden is er voldoende parkeerplek voor iedereen.

shot 0095

Geen zin in het volgen van de aangegeven richting

shot 0094
shot 0092

Lekker parkeren op een oversteekplek voor gehandicapten

shot 0096

Lekker gratis maandenlang stallen

shot 0093

De politie  is een paar minuten aanwezig,
maar kan niet verhinderen dat de regels voortdurend overtreden worden

Oorlog of vrede?

De voorbije maanden werden gekenmerkt door een ongelooflijke agressie in Europa. Agressie tegenover mensen die de bezuinigingen maar moesten slikken ook al gingen ze er dood aan, en agressie in de buitenlandse politiek. Je kon ernstig twijfelen aan een vreedzame toekomst voor Europa. Frans Timmermans stond zij aan zij met neo-nazi’s in Kiev (hij had een reden, hij ambieerde de post van NAVO-opperhoofd) en zelfs liefdesverdrietconsulent Roel Van Duijn schreeuwde om militair ingrijpen om de Russen een lesje te leren. Goed, Roel is getrouwd met een Russische. Hij zit onder de plak. Of werkt hij momenteel voor de AIVD? De schijn is er wel (sorry, ik kon het even niet laten). Het hemeltergend gesol met delen van lijken gaat nog steeds door. Kort gezegd, het spektakel in onze media en onder onze intelligentsia was abominabel. Van gezond verstand en redelijkheid was weinig sprake meer.


Maar dat lijkt gelukkig nu te veranderen. Enkel de meest rabiate havikken, bijvoorbeeld de ijdeltuiten en kneusjes van Wakker Nederland, hielden nog vol het bezoek van Merkel en Hollande aan Rusland uit te leggen als een poging om Poetin de duimschroeven aan te draaien. Geen sprake van, Merkel en Hollande willen gewoon een oorlog in Europa vermijden. Merkel kent Rusland goed genoeg om de situatie reëel te kunnen analyseren zonder te vallen voor de gebruikelijke onverteerbare Amerikaanse oorlogspropaganda.

Vandaag in Buitenhof hoorden we tenminste een redelijker en vredelievender geluid, van onder andere Geert Mak. De VS heeft zich bij monde van Biden en Kerry buitenspel geplaatst. En Breedlove (of Strangelove?), NAVO-opperhoofd, viersterrenijzervreter, is niet geloofwaardig meer. De NAVO heeft hierover niet te beslissen, ook Obama niet. Oekraïne is geen NAVO-land. Wat Biden zei grenst aan mateloze stupiditeit. Amerikaanse politici zijn vaak niet meer in staat tot zelfanalyse en maken zich eindeloos belachelijk. 

Biden: "Too many times President Putin has promised peace and delivered tanks, troops and weapons. We also believe the Ukrainian people have a right to defend themselves.”

Daarmee geeft hij precies aan waar de VS al decennia mee bezig is, onder het mom van vrede, ‘shock and awe’, tanks, troops and weapons over de hele wereld verspreiden. En alsof de duivel ermee speelt, ook nu willen ze weer wapens naar Oekraïne sturen. En als het Oekraïense volk al mag beslissen over zijn eigen lot, waarom de Oekraïeners uit het oosten van het land dan niet? Met andere woorden, men spuit een aantal soundbytes die goed moeten klinken, maar iedereen voelt meteen de onzin. In de psychologie heet dit projectie. Trouwens, Victoria ‘Fuck the EU’ Nuland heeft precies gezegd waar het om gaat, niet alleen de overname van Oekraïne (niet toevallig is de zoon van Biden nu vicepresident van een Oekraïense gasmaatschappij - misschien vond hij geen werk in de VS), het uitschakelen van Rusland, maar ook het ondermijnen van de buitenlandse belangen en politiek van Europa.

En wie ging in Buitenhof nog steeds als een opwindpapegaai door over het goede resultaat van dit huidige kabinet en de noodzaak om de Grieken verder uit te zuigen? Jawel, ons aller Diederik ‘Siegfried’ Samsom. Hij werd met huid en haar (het beetje dat hij nog heeft dan) door Pieter Jan Hagens ingemaakt.

We kunnen weer even verademen.

Het park is van iedereen

Dus ook van de criminelen? Als Amsterdam doorgaat met het aanlokken van iedereen inclusief de spitsburger, sjoemelaar en kleine crimineel naar onze parken, door het installeren van meer voorzieningen als parkeerplaatsen, wifi en horeca in groengebieden dan zal de criminaliteit ook toenemen. Daar heb ik al een paar keer voor gewaarschuwd en dat begint nu werkelijkheid te worden.

Diemerpark

Foto gemaakt door het eerste slachtoffer in het park (haar website)

DiemerparkGroen: "Bij een brutale overval in het Diemerpark door jongens op scooters, vrijdag 06-02 ongeveer 15u00, is onze ‘huisfotografe’ beroofd van haar camera en telelens. Ze heeft daarbij verwondingen aan haar gezicht opgelopen.

Mensen moeten zich in het Diemerpark veilig voelen! Bij ieder plan dat de gemeente met het park heeft, moet de veiligheid van de bezoeker hoge prioriteit hebben. Dat is ook één van de redenen waarom we de aanleg van een parkeerterrein, waardoor auto’s en brommers/scooters (nog) makkelijker het park in kunnen komen, betwisten."

Volksverlakkerij

Als er iemand van dit asociale kabinet 'shifty eyes’ vertoont (’schichtige, schiftige of valse ogen’ geeft nog niet half weer hoe dat mens in mekaar zit) dan is het wel Edith Schippers. Zij munt uit in volksverlakkerij van het ergste soort en kan daarbij haar venijnige valse grimlach nauwelijks onderdrukken. Haar opgetrokken wenbrauwen en quasi zorgelijke blik moeten de pil vergulden.

schippers-smetjes

Smetje - Mirjam Vissers

NOS: "Minister Schippers presenteerde vanmiddag haar alternatieve zorgplan. Het zit ingewikkeld in elkaar, maar moet een alternatief zijn dat net zo'n goede prijs-kwaliteitverhouding oplevert als haar 'oude' plan. 

Dat werd vorig jaar afgewezen door de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senatoren vond dat verzekerden en patiënten te weinig invloed kregen op hun zorg.

 - Voor verzekeraars moet het aantrekkelijker worden om ook zogenoemde naturapolissen te gaan aanbieden, zodat er meer zorg via contracten wordt ingekocht. Dat moet kosten besparen. (Bij een naturapolis krijg je niet van elk ziekenhuis de rekening vergoed, maar alleen van ziekenhuizen waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft.)

- Verzekeraars met veel verzekerden die chronisch ziek zijn, of om andere redenen hoge zorgkosten maken, worden hiervoor beter beloond. Het idee is dat de verzekeraars die zorg goedkoper gaan inkopen, zodat ze er wat aan kunnen verdienen."

Het gaat minister Schippers natuurlijk niet om bezuinigingen. We kennen de neoliberale politiek al langer dan vandaag. Alles zou goedkoper en beter worden, het openbaar vervoer, de zorg, de energie, enz. Het werd allemaal alleen maar duurder en slechter. En dat was en is ook nog steeds de bedoeling van dit neoliberale kabinet. Al de rest is volksverlakkerij van de bovenste plank, in dit geval verteld door minister Schipper met een geveinsde bezorgde frons. Waar het om gaat is dat verzekeraars meer geld krijgen voor langdurig zieken, in feite minder kosten zullen hebben aan deze veeleisende zorgbehoevenden. Eerst ervoor zorgen dat de verzekerden kiezen voor een naturapolis door hen korting te verlenen als ze hun vrije keuze opgeven, en dan ervoor zorgen (ja, we zijn zeer zorgvuldig en zorgzaam in deze) dat de verzekeraars die dure en langdurige zorg op een lager pitje zetten door het inkopen van minderwaardige zorg. Dit is gewoon een verdere uitholling van het solidariteitsprincipe en de zorg.

En jawel hoor, de PvdA loopt weer fluks als een geschoren schaap achter de grootste hooligans aan. Jan Mulder had gelijk, stem niet op PvdA, VVD en GroenLinks bij de komende Statenverkiezingen. De VVD is sowieso een partij die overwegend bestaat uit asociale typetjes, met een groot gehalte aan fraudeurs en oplichters. Dat de PvdA en GL in allerlei besturen aanschurken tegen dit heilloze beleid is een gotspe. En onze gelijkgeschakelde media huppelen natuurlijk vrolijk achter deze charade aan. Wammes Waggel Rutte komt ons dan met een uitgestreken gezicht vertellen hoe prachtigjes dit systeem wel niet in mekaar zit.

TTIP schandaal

Campact: "Ein neuer TTIP-Skandal: Konzerne und US-Regierung zensieren EU-Gesetze. „Regulatorische Kooperation“ nennt die EU-Kommission das in einem jetzt geleakten Papier. Heute verhandelt sie im Rahmen von TTIP darüber.”

Recent is gebleken dat in het TTIP-akkoord dat de EU met de VS dreigt te sluiten de regering van de VS en grote concerns inspraak krijgen in de Europese wetten. Dan wordt Europa een wingewest van de VS. Weg soevereiniteit en wil van het volk.


Stop TTIP en CETA!

© 2015