Natuurexcursie

In september geeft plantenbiologe Tet Roetman regelmatig flora-excursies in verschillende groengebieden in Amsterdam-ZO op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur. U wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen. Per groengebied zijn dan ook plantengidsjes met soorten en looproute te verkrijgen, evenals bij Bruna in winkelcentrum Reigersbos in Zuidoost.

Za.  10 sept. Spoordijkhellingen: start 10.30 uur vanaf metrostation Strandvliet vlakbij Arena.

Za. 17 sept. Metrostation Gaasperplas:10.00-12.00: Wat groeit er in Zuidoost? In Amsterdam 24 H Zuidoost ontdek je het Gaasperplaspark, gratis, aanmelden via iamsterdam.nl/24H 

In een looproute van ongeveer 1 kilometer zult u zeker 30-40 plantensoorten, kruiden, grassen en bomen leren (her)kennen. U kunt genieten van de schoonheid van de natuur en u krijgt een lijst met de aangetroffen soorten mee.

Kosten: €10 per persoon; jeugd tot 15 jaar €5 per persoon; kinderen tot 6 jaar gratis. Ook kunt u tijdens de excursie een Plantenwandelroute boekje verkrijgen voor  € 10,- met alle soorten bomen, struiken, kruiden, grassen en Beschermde R.L. soorten met de beschrijving en looproute op een kaartje. En ook is het mogelijk om op uw verzoek op andere dagen in de week een flora-excursie te krijgen. Graag tot dan en graag voor 10 september van tevoren even aanmelden via e-mail: e.roetman@planet.nl.

© Natuurbescherming ZO 2015