Weblog Archive augustus 2014

Verzet tegen bomenkap

AT5: "Zo'n honderdvijftig buurtbewoners protesteerden vanmiddag opnieuw tegen de geplande bomenkap in het Oosterpark. Dit keer werd er een protestmars gehouden, om zo alsnog de 400 bomen te redden.

De mars liep van de Hortus Botanicus naar het Oosterpark. Na verschillende vruchteloze protestacties sinds het besluit vorige zomer moet deze tocht de kap definitief dwarsbomen.

'Hopelijk dat de politiek nu wel luistert,' zegt organisator Ernst Sonneveldt. 'Want wij, Amsterdammers, gaan het nooit pikken dat er nu 400 bomen worden gekapt voor een stelletje nieuwe hotels.'"


Leuke mensen met veel dieren liepen mee in deze protestmars. Het is nu aan het stadsdeel om te beslissen over de bomenkap. Er is een goede kans dat de bomen behouden blijven. Want zeg nou zelf, bomen kappen is ook nog eens duur.

shot_2301
Klik voor video van Hart van Nederland

shot_2302

shot_2280

shot_2281

shot_2282

shot_2284

shot_2303

shot_2286

shot_2287

shot_2290

shot_2291

shot_2292

shot_2293

shot_2294

shot_2296

Seculaire stagnatie

Vandaag is de huidige economische crisis weer besproken in Buitenhof. Coen Teulings heeft net een e-boek samengesteld met een aantal artikelen van bekende economen over het uitblijven van herstel. Hier kunt u dit e-boek downloaden.

secular stagnation
Klik voor downloadpagina

Wat ik nu al kan zeggen is dat een oorlog tegen Rusland alleen maar averechts zal werken. Ook doorgaan met bezuinigen zal onze economie en maatschappij verder de nek omdraaien.

Protestmars

Vandaag om 15:00 vertrekt er een protestmars tegen de bomenkap in het Oosterpark vanaf de Hortus Botanicus. De slotmanifestatie is om 16:00 bij de muziekkoepel in het Oosterpark.

shot_2278

Sporen van beschaving

shot_2271
Ballorig

Op 22 augustus is een melding gestuurd over foute graffiti op het nieuwe picknickmeubilair in het natuurgebied van Zuidoost, vlakbij Ballorig, dat zelf ook behoorlijk onder de graffiti zit. De melding is door dhr. Jaensch, lid van het dagelijks bestuur en bestuurder van Groengebied Amstelland, doorgestuurd aan het meldpunt openbare ruimte. Het staat nog steeds niet op de kaart van aan te pakken klussen. Ik ben benieuwd wanneer en of het gereinigd wordt. En waarom moet het stadsdeel deze klus klaren, terwijl het gebied toch beheerd wordt door GGA? GGA handhaaft niet en onderhoudt niet. En ondanks een anti-graffiti actie een paar jaar geleden is het het stadsdeel niet gelukt om schone wijken op te leveren. Vooral rondom horeca is het probleem schrijnend en storend aanwezig. Het doet afbreuk aan de natuurbeleving en het imago van ons stadsdeel als dat nu ook in de groengebieden steeds vaker voorkomt. Dit is niet de manier om Zuidoost 'op de kaart te zetten'. Het programma van stadsdeel Zuidoost en GGA 'Aan de slag met de Gaasperplas' (met de 'ambitie' om meer horeca en evenementen te organiseren in de EHS) deugt van geen kanten. Het bedreigt de natuur en bevordert de verloedering.

shot_2262
Nieuw picknickmeubilair

shot_2256

DSC02313

DSC02301

shot_2272

shot_2273

shot_2275

Dit is wat er gebeurt als je het 'volk' naar de natuur brengt en daar horeca en 'voorzieningen' installeert. Het nodigt uit tot balorigheid. Betekenis: 1. verdoofd door lawaai (door festivals en luidruchtige barbecues met aggregaten en versterkers), 2.vermoeid en gemelijk, 3. niet naar raad willen luisteren, 4. in een slecht humeur. Toch wil dhr. Jaensch met alle macht het groengebied van Zuidoost 'op de kaart zetten', mensen aantrekken om te genieten, niet van de natuur, maar van evenementen. Ook GGA en Recreatie Noord-Holland N.V. zien het als hun taak om de natuur te exploiteren. Daarvoor willen ze steeds meer mensen het groen in schoppen. Hoe de natuur er daarna uit komt te zien deert hen niet. Nederland heeft al zo weinig natuur en dat moet door de natuurbarbaren per se volgepropt worden met evenementen, festivals, barbecues en parties. Het maakt helemaal niet uit wat voor volk men wil aantrekken, tokkies of natuurhaters, elk volk heeft recht op groen. De redenering is waarschijnlijk, dat als een natuurgebied vertrappeld is, het meteen rijp is voor bebouwing, want daarvoor moeten natuurlijk eerst alle beschermde en zeldzame planten en dieren uit de hele omgeving verdwenen zijn. Dat moet het 'volk' dan doen. En een mud run helpt daarbij natuurlijk.

DSC02126

Men wil Zuidoost 'op de kaart zetten', en inderdaad, het wordt steeds duidelijker waar Zuidoost staat afgaand op de sporen van beschaving die overal in het park terug te vinden zijn. Honden kun je als ze een drol op je bank neerlegd hebben met hun neus in de stront duwen, met bestuurders mag dat jammer genoeg nog steeds niet. Het dagelijks bestuur van Zuidoost is van plan om Ballorig verder uit te laten bouwen. Er zijn altijd gewillige politici te vinden die voor een vriendendienstje in eigen straat daar een handje bij willen helpen.

DSC02130

De enige groep die uit de natuurgebieden verjaagd wordt is de groep van natuurliefhebbers. Voor hen is er steeds minder plaats. De stad wordt naar het groen gebracht en het groen verloedert bijgevolg. Het groen moet naar de stad gebracht worden. Er moeten meer groengebieden, parken, en EHS gecreëerd worden om de extra activiteiten die men in het groen wil doen aan te kunnen. Het gaat niet aan om waardevolle natuurgebieden prijs te geven aan de tokkies en de evenementenexploitanten. RTL heeft een speciaal reclameprogramma voor motoren waarin onze natuurgebieden dienen als ideaal decor voor hun promoties. Lekker de natuur vervuilen met hun motoren. Dat zie je ook steeds vaker langs het Gein, waar vintage cars en motoren illegaal langs het riviertje snorren omdat het zo mooi en pittoresk is, vooral in een coole vervuilende ouwe bak. Vervuilen is na handel drijven de tweede 'natuur' geworden van de Nederlandse spitsburger en zelfs voor de dierenbeul is er ergens wel een niche. De natuur is populair om de verkeerde redenen.

shot_2277

Joop: "Er is in die drie decennia meer veranderd dan u en ik konden vermoeden. Zo zijn de bezoekersaantallen gegroeid naar 1,7 miljoen per jaar. Bovendien zijn er veel nieuwe vormen van recreatie bij gekomen zoals; trailrunning, geocaching, bushcraft, GPS-tochten, droppingen, Wampex, Way of Nature, Nordic walking, klimparcours en noem maar op. Op dit moment liggen er in onze natuurgebieden honderden kilometers aan ruiter- en men-paden en zijn er even zoveel gemarkeerde wandelroutes, ATB-paden. De tour-fietspaden zijn breder geworden en variëren tegenwoordig van 1 tot 2,75 meter in breedte en zijn veelal in beton uitgevoerd. Achter elke boom ligt wel een stempeldoosje voor de puzzelaars onder ons en niet te vergeten bij iedere bank vinden we op loopafstand een openbaar toilet of restaurant.

De natuur staat enorm onder druk in ons land. Er is namelijk nog maar 15 procent natuur over, waar zowel beleving als bescherming de ruimte moet krijgen. Een ander feit is dat het platteland, ongeveer 70 procent van het oppervlak, ontoegankelijk is geworden. Klompen- en kerkenpaden zijn nagenoeg verdwenen. Wil je recreëren, zelfs met de crossmotor, dan moet het wel in natuurgebieden. De rest van ons land heeft helaas amper nog iets te bieden."

Joop: "Er is in Nederland te weinig natuur waar te veel Nederlanders dol op zijn. Dat leidt er toe dat het druk wordt in de natuurgebieden met als gevolg onder meer verstoringen en conflicten tussen bezoekers. Natuurmonumenten wil daar iets aan doen.

De NOS schrijft: De vereniging krijgt de laatste jaren steeds meer klachten over ruzies tussen gebruikers in de 355 natuurgebieden. Volgens Natuurmonumenten komt dat doordat steeds meer mensen van minder gebied gebruik moeten maken. Er zijn op de paden in natuurgebieden bijvoorbeeld conflicten tussen wandelaars en mountainbikers. Ook storen veel mensen zich aan loslopende honden. De honden zorgen voor meer problemen, zo jagen ze achter reeën aan en verstoren ze broedvogels."

Oplossing:

Meer groen, meer parken, meer en grotere natuurgebieden!

Enquete Natuurmonumenten

Zoals dat gebruikelijk is in onze mainstream media wordt het nieuws gebracht vanuit een neoliberale gezichtshoek. Als het over natuur gaat dan kopt men "Betaald parkeren in het bos". In de eerste plaats horen auto's niet in een bos thuis en in de tweede plaats gaat de enquête van Natuurmonumenten ook over heel wat andere dingen.

Nos: "Natuurmonumenten wil van de leden weten wat de komende jaren prioriteit heeft in de natuurgebieden, ruimte voor recreatie, of meer natuurbescherming. Ook wordt de leden gevraagd of zij bereid zijn om te betalen voor parkeren bij natuurgebieden."


Natuurmonumenten: "Elk weekend genieten we massaal van de natuur. We wandelen, fietsen, varen, rijden paard, enzovoort. Maar kan de natuur die toeloop wel aan? Moeten we de natuur beter beschermen of recreatie juist meer ruimte geven?

Natuurmonumenten is benieuwd naar je mening en heeft daarom een enquête opgesteld over het spanningsveld tussen natuurbeleving en natuurbescherming. Met vragen over loslopende honden, het afsluiten van broedgebieden en de toegankelijkheid van onze natuur. Met de uitkomsten willen wij de inrichting en het beheer van onze gebieden verder verbeteren.

De enquête neemt ongeveer 25 minuten in beslag."

NMEnq
Klik naar de enquête

boswachter
Klik voor video van NOS gisteravond

Verplicht gratis water

RTV NH: "De gemeente Amsterdam wil dat dancefestivals pas een vergunning krijgen als ze er voor zorgen dat bezoekers voldoende toegang hebben tot gratis drinkwater en flesjes of bekers kunnen bijvullen, om te voorkomen dat mensen uitdrogen. Dat heeft het college besloten na vragen van de VVD.

In het voorstel stond "dat het niet voldoende is als water alleen direct uit de kraan gedronken kan worden''. Vanaf eind dit jaar moeten festivalgangers hun flesje bij kunnen vullen bij voldoende tappunten en hoeven zij niet meer in de rij te staan om voor een paar euro een flesje water te kopen.

Tijdens evenementen zijn tappunten voor leidingwater verplicht. De norm in Amsterdam is: één tappunt per 150 aanwezige bezoekers. De gemeenteraad maakt zich alleen zorgen over het feit dat het vullen van flesjes of bekers vaak wordt ontmoedigd of zelfs verhinderd."

Soms worden dus toch de juiste maatregelen genomen naar aanleiding van misstanden zoals die waargenomen op Amsterdam Open Air dit jaar.

Grootonderhoud Gein3

In de vergadering van het algemeen bestuur Zuidoost morgen de 26e, komt dhr. Pieter Litjens als wethouder van de gemeente naar het stadsdeel voor een kennismakingsbezoek. Oudere bewoners van Zuidoost zullen hem al kennen. Pieter Litjens was een van de bestuurders van Zuidoost die ervoor gezorgd hebben dat het kinderspeelpaleis Ballorig er ondanks de tegenstand van omwonenden en de provinciale regels er toch kwam. Er zijn toen, zoals ook nu, behoorlijk wat regels aan de zuidoostelijke laars gelapt. Zijn partijgenoot Emile Jaensch heeft nu de touwtjes in dit stadsdeel in handen en als wethouder met stadsdeel Zuidoost in zijn pakket kunnen we van dhr. Litjens waarschijnlijk meer uit de oude doos verwachten. Er ligt nog een uitbreidingsplan voor Ballorig in de bureaula van dhr. Jaensch. Maak je borst maar nat.

Geinberichten: "Dat er wel toestemming voor Bal-lorig kwam, waarvan de bouw o.a. ingaat tegen het eigen vastgestelde provinciale beleid om in de Hoofdgroenstructuur geen grootschalige bouw toe te staan, is niet zo vreemd. De gedeputeerde, Hans Schippers, was toen uit hoofde van zijn functie voorzitter van Groengebied Amstelland en de grootste pleitbezorger van de bouw van Bal-lorig. De gedeputeerde Hooijmaijers, die over dit onderwerp ging, had enkele jaren geleden als assistent, jazeker, Pieter Litjens. Dat 3 van de 7 leden van GS, waaronder de Commissaris van de koningin, tegenstemden toont aan dat het allemaal niet zo duidelijk lag en vooral een politieke beslissing was. Maar wij hebben er nu niets meer aan. Ook het nieuwe provinciebestuur zou mogelijk tegen zijn geweest, hoewel gedeputeerde Hooijmaijers er opnieuw in zit."

Hooijmaijers, waar heb ik die naam nog meer gehoord?

VK: "Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot drie jaar cel wegens omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

De rechtbank vindt dat Hooijmaijers met zijn handelwijze het vertrouwen in het openbaar bestuur en een integere overheid heeft geschaad. Ze rekent Hooijmaijers zijn eigen winstbejag 'zwaar aan' en verwijt hem dat hij tijdens de behandeling van zijn zaak geen blijk heeft gegeven het laakbare van zijn eigen gedrag in te zien."

Er is dus voldoende reden om voorzichtig zijn met deze bijzonder volatiele relatie tussen de heren Jaensch en Litjens, gezien hun exploten tot nog toe.

In de bestuursvergadering morgen wordt ook het grootonderhoud van Gein3 behandeld. Download het betreffende document.

"De projecten Zuidoost op Dreef en het Groot Onderhoud Gein III en IV lopen op schema. Vanwege een efficiënte en innovatieve uitvoering is er op beide projecten onderbesteding ontstaan voor resp. € 1.147.979 en € 993.480.

Binnen beide projecten zijn echter ook twee tegenvallers ontstaan, die om extra besluitvorming vragen. Het tweede punt is een petitie die bewoners uit de Jacob Krüsestraat en het Willem Gerresepad hebben ingediend met de wens tot herziening van het vastgesteld ontwerp van hun fase.

De aanpassing van het DO van Gein III, fase 2 volgens de wensen van de bewoners is begroot op €232.000 (inclusief kosten voorbereiding, toezicht en administratie).

Op het programma Groot Onderhoud is een meerjarig tekort van 8 miljoen euro geconstateerd.

Actuele ontwikkelingen Gein III en IV

In februari 2014 hebben bewoners uit de Jacob Krüsestraat en het Willem Gerresepad een overleg aangevraagd met de toenmalig portefeuillehouder Beheer. Tijdens dit overleg hebben zij een petitie met handtekeningen overhandigd met klachten over en wensen voor het vastgesteld ontwerp voor Fase 2 van dit project. De bewoners in deze deelbuurt ervaren namelijk veel overlast van de bomen en parkeerdruk.

De bomen (elzen) in hun straat geven meeldouw en veel stuifmeel af. Hierdoor raken de putten en riolering verstopt en worden auto’s vies. Ook drukken de wortels de verharding ernstig omhoog, wat schade aan auto’s veroorzaakt en gevaarlijk is voor voetgangers. Eén bewoner is hierover gevallen en daardoor blijvend invalide geraakt.

Bewoners geven tevens aan dat zij meer parkeerdruk ervaren door de aanwezigheid van een basisschool en een kinderdagverblijf, deze trekken ook in de avonduren bezoekers. De parkeerbalans voor Gein III is met 1,1 hoger vastgesteld dan voor andere wijken (1,0). Men stelt dat de genoemde voorzieningen niet zijn meegenomen in het parkeeronderzoek. In het huidige ontwerp worden er al extra parkeerplaatsen aangelegd in deze fase. Ook blijkt uit het parkeeronderzoek dat meerdere huishouden meer dan één auto bezitten.

Het komt erop neer dat bewoners wensen dat:

• Alle elzen in de Jacob Krüsestraat en Cornelis Aarnoutsstraat worden gekapt en vervangen door andere boomsoorten, die geen overlast veroorzaken, niet zo hoog worden en met een divers beeld;

• Er nog meer parkeerplaatsen worden gecreëerd dan nu voorzien is; 

• De straten eenzelfde uitstraling krijgen als in Gein III, fase 1 (waar in verband met ziekte van de bestaande bomen wel andere bomen zijn geplant en meer parkeerplaatsen zijn aangelegd).

De avond is afgesloten met de conclusie dat we de wensen van de bewoners hebben gehoord en deze voorleggen aan de portefeuillehouder.

Tegemoet komen aan de wensen van de bewoners heeft als gevolg dat DO voor deze fase moet worden ingetrokken en er moet een nieuw ontwerp worden gemaakt. Volgens een eerste schets kunnen de 100 bomen worden vervangen door 42 andere en kleinere soorten en levert dit 75 extra parkeerplaatsen op. De ander 58 gekapte bomen moeten dan binnen de wijk gecompenseerd worden; deze zullen in het nieuwe ontwerp opgenomen worden.

Na instemming van het DB zijn dit de volgende stappen die genomen moeten gaan worden:

1. Het aanpassen van het ontwerp in de twee genoemde straten

2. Aanvragen van de benodigde (kap)vergunningen kost minimaal een half jaar de tijd, als alle partijen meewerken. Dit zal enige vertraging met zich mee gaan brengen binnen het reeds lopen project Groot Onderhoud. Bewoners hebben aangegeven zo graag van de elzen af te willen, dat ze de vertraging voor lief nemen. Planning uitvoering zal zijn tweede kwartaal 2015.

Omdat in Gein III en IV gewerkt wordt met een Overeenkomst Met Open Posten, kunnen de aangepaste werkzaamheden binnen dit contract plaatsvinden. Deze zullen naar schatting €200.000 extra bedragen."

Andere belangrijke punten die besproken en besloten worden zijn de mandaten voor ondere andere vergunningverlening. Het is een behoorlijk ingewikkeld stuk met verwijzing naar wetsartikelen. Het lijkt erop alsof de Bestuurscommissie geen inbreng meer heeft over het evenementenbeleid noch de vergunningverlening, het mandaat gaat meestal naar de voorzitters van de dagelijkse besturen; zie  Y10-113). Dan is er eigenlijk in de gevallen waarbij de mandaten verleend worden aan de voorzitters ook geen sprake meer van een monistisch stelsel waarin alle leden van de bestuurscommissie samen met het dagelijks bestuur beslissen. Hoe dat in de praktijk gaat uitwerken is onzeker. Dit komt volgens mij neer op een administratief beleid dat weinig voeling heeft met de werkelijkheid; het is geen Realpolitik, geen democratie in werking, gebaseerd op reële problemen die opgelost moeten worden. Het is een ambtelijke constructie, een papieren constructie. De regenten regeren weer, lijkt mij.

Of er inbreng mogelijk is van de Bestuurscommissie in dit mandaatregister is ook nog de vraag. Het mandaatregister wordt in feite opgelegd door de gemeente. Het is slikken of stikken in zijn geheel heb ik de indruk. Uitstel om dit verder te bestuderen was niet mogelijk. Tja. Mijn grootste zorg is hoe dit gaat uitpakken voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

Mud run

shot_2222

shot_2205

shot_2235

shot_2212
Pronte kontjes

shot_2213

De term 'mud run' (mudrun?) komt waarschijnlijk ook in de nieuwe Dikke Van Dale. Het klinkt zo lekker sopperig. Zo'n modderloop is in feite toch bedoeld voor mensen die nog steeds kinderlijk zijn gebleven en als ze een modderpoel zien er meteen in willen hoppen. Lekker klieren. Moet kunnen. De 'trenches' (met prikkeldraad) langs de geplande Gaaspersingel konden weinig schade aanrichten want daar wordt vanaf vandaag gegraven. De omgeving, de bermen, de paden zitten wel onder de modder en de modderputjes. Dit evenement is grotendeels onbekend gebleven in de media. Ik heb nergens een verslag ervan gezien. Voor het imago van Zuidoost is het eerder een blamage.

shot_2203

shot_2204
Beschadigde oevers, riet en gele lis

Wat veel mensen die daar aanwezig waren niet wisten, was dat het traject ook over de hele EHS liep, de zuidoever en het Gaasperpark. En daar kan veel meer schade aangericht worden. Dat wordt de komende dagen onderzocht. Gelukkig waren er bijzonder weinig toeschouwers in het park. In elk geval hebben we verhinderd dat het vennetje waar orchideeën groeien en andere beschermde planten en waar ook veel padden zitten, is gespaard (de route liep langs het ruiterpad aan de zuidkant). Ook ging de route niet over het terrein van de waterverenigingen zodat de rietkraag aan de overkant gespaard is gebleven. Jammer is wel dat het Oud-Hollandse landschap met de grienden wel is gebruikt. Ook daarvan moet de schade nog vastgesteld worden.

shot_2236
Door de grienden

De grootste schade evenwel is gebeurd in de waterpartijen. Die zijn op meerdere plekken overgestoken door runners waardoor de habitat van vissen en amfibieën is verstoord en waardoor keur AGV 2011 van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, is overtreden. Het is verboden zonder vergunning van het bestuur schade toe te brengen aan oevers, rietkragen, beplanting of beschermingsmaterialen. En dan is er nog de verstoring van de fauna en flora in het water waarvoor vooraf geen onderzoek is verricht en de schade waarschijnlijk ook nooit onderzocht zal worden. Wat niet weet, wat niet deert. Kop in het zand en de modder. Sommige libellen, juffers en glazenmakers zetten hun eitjes af op de bladeren van waterplanten of in de waterbodem of zetten ze af aan het wateroppervlak of op de oever. Als die planten vernield of beschadigd worden en de bodem en oevers verstoord worden dan wordt ook een toekomstige generatie libellen vernietigd.

shot_2210

shot_2211

shot_2214

shot_2215
Eerst even de flessen wegduwen

shot_2216

shot_2234

shot_2225

shot_2228
Waterplanten verstoord - dit is de habitat van de roodoogjuffers

Ik kan me niet voorstellen dat dit ook voor mensen een gezonde mud run was. De waterpartijen die overgestoken moesten worden waren niet schoon, op sommige plekken dreven drankflessen. De ambulances moesten een paar keer uitrukken, en er was veel politie aanwezig. Sommige politie-agenten vonden het een chaotische vertoning. De politie-inzet zal de gemeenschap weer behoorlijk veel geld gekost hebben.

Extra bezwarend is dat WaterNet betrokken is bij dit evenement, maar blijkbaar nagelaten heeft om de juiste toedracht en aard van de installaties op te vragen, en te handhaven. Er is op het terrein een schuimmachine gebruikt die gigantische hoeveelheden schuim heeft geproduceerd. Vervuiling dus. En die vervuiling dringt in de grond van de EHS en sijpelt in de Gaasperplas. Voor foto's van de omvang van de overtreding zie Nellesteiner (naar beneden scrollen). De beheerder van dit terrein had moeten afwegen of een schuimfestijn hier toelaatbaar was en heeft dat nagelaten. Wie in dit land houdt zich nog aan de regels? GGA en dhr. Jaensch in elk geval niet.

shot_2254
Je maintiendrai! Moi non plus!

shot_2209

shot_2230

Niemand had oog voor de libellen. Die waren in de buurt van het modderterrein in groten getale aanwezig. Dat kwam door de zon die ineens uitbrak en zorgde voor heel wat libellenactiviteit. De mud run heeft schade aangericht aan de habitat van libellen bij de oevers en in het water. Vooral de plekken waar ze hun eitjes afzetten zijn verstoord. Geen mens die voor de mud run kwam heeft ook maar één libel opgemerkt. Mensen vinden tegenwoordig elke gebeurtenis die de sleur breekt wel leuk, maar een mud run hoort niet thuis in de EHS.

shot_2221

Omdat dit weer een inbreuk was op de EHS en diverse regels zijn overtreden, en men bezwaren kon verwachten, heeft dhr. Jaensch de organisatie van dit evenement zo lang mogelijk geheimgehouden. Pas toen de affiches hingen werd de vergunning na een verzoek hierom bekendgemaakt. Jaensch wilde geen pottekijkers. In geen van de openbare vergaderingen van GGA is dit besproken, ook niet in de bestuurscommissie; het moet dus in besloten kring zijn goedgekeurd. Van democratie is bij GGA geen sprake. Dhr. Jaensch gedraagt zich als opperregent en bewindhebber van wingewest Zuidoost. Wat heeft dit evenement uiteindelijk opgeleverd? De schade aan de natuur is nu uitgebreid met de waterpartijen. De opbrengst voor GGA blijft zoals altijd geheim. Maar die zal niet hoog zijn. De natuurbarbaren hebben hun slag weer thuisgehaald.

Heerlijk concert

Ik had toch het Ricciotti concert met Ellen ten Damme in De Ster in Utrecht gemist. Nou, die schade heb ik vanavond ingehaald. Ricciotti en Ellen gaven een concert in het Oosterpark. En ze zong weer Taubenvergiften im Park. Heerlijk!!! Na dat gemodder vandaag in het Gaasperpark eindelijk een cultureel en leuk evenement. En nog gratis ook. Ik heb genoten.

Ricciotti

Ellen ten Damme

Kreeft vlucht voor mud run

Vanmorgen was men nog de laatste afsperbanden aan het eind van het mud run traject aan het aanbrengen toen het startsein al werd gegeven voor de eerste wave. Een plattegrond van het hele traject was vandaag nog steeds niet beschikbaar. GGA en het stadsdeel hebben de organisator maar laten begaan. Van handhaving was geen sprake. Als een aantal omwonenden niet aan de bel getrokken hadden dan was de schade veel groter geweest. De route liep niet over het terrein van de waterverenigingen en niet langs de noordkant van het vennetje. Dat hebben we dan toch bereikt bij de organisator. GGA en het stadsdeel schitterden door onwil en onkundigheid.

shot_2185
In en uit de plas klimmen

kreeft
Kreeft in gevechtshouding, gevlucht voor mud run.
Not on my turf!
Nu ook op AT5

Bij het muurtje langs de Gaasperplas bij Nellestein gaat het traject meerdere keren vanaf het muurtje de plas in die daar ondiep is. Een slalom telkens de plas in. Een kreeft die daar vlakbij zijn woonplekje heeft was op het grasveld gevlucht, wat niet verstandig was want de route liep daar vlak langs. Hij stond in gevechtshouding op het gras. Uw onverschrokken blogger heeft haar stoute schoenen aangetrokken en het beestje zonder omhaal vastgepakt en op een veilige plek in de plas gezet. Het is dus duidelijk dat voor dit evenement ook de waterpopulatie verstoord wordt. Deze kreeft zal wel een exoot zijn maar dat maakt voor mij niets uit. Ik hoor niet bij diegenen die vinden dat alleen 'eigen dierenvolk' hier thuishoort. Een dier is een dier en heeft recht op leven.

shot_2188
 Drankjes langs de route

shot_2190

shot_2191
Hier lopen normaal de Gasconne koeien

shot_2192

shot_2193
Langs de Gaaspersingel

shot_2194

shot_2198

shot_2196
Verstoring van oevers en begroeiing

shot_2201
Het vennetje is gespaard gebleven
(met dank aan Lars)

shot_2199

shot_2200
Reiger koos voor een veilig plekje

Middag 23 augustus

shot_2180
Langs het parkeer- en toiletterrein groeit de avondkoekoeksbloem

Het zag er allemaal enigjes uit vanmiddag bij de triathlon. Erg chaotisch, dat wel. Vijf bikers kwamen me tegemoet rijden op het verkeerde fietspad. Ze zijn waarschijnlijk ergens verderop weer op het goede pad terecht gekomen. Her en der was het onvermijdelijk dat fietsers of wandelaars op het parcours reden of wandelden. Er waren niet erg veel verkeersregelaars. De toestand werd nog verwarrender toen de runners aan de beurt waren, toen moesten de wandelaars en fietsers van het wandelpad naar het fietspad verhuizen om de lopers niet in de weg te zitten.

shot_2183

shot_2184

Vandaag waren er zeker geen honderd deelnemers aan de triathlon. De route over fietspaden en wandelpaden was nog onschuldig en onschadelijk. Morgen komt de grote klap als de natuur vertrappeld zal worden tijdens de mud run. Oevers zijn al beschadigd, rietkragen vernield en gele lis (beschermd!) gekapt. En dat allemaal zonder een omgevingsvergunning! Zuidoost nergens anders!

Ochtend 23 augustus

Er was vanochtend even een window of opportunity met zonnig weer, maar op dit moment regent en dondert het opnieuw. Het wordt zo mogelijk nog natter vanmiddag. Is het verantwoord om bij onweer een triathlon en mud run door een boomrijk natuurgebied te laten plaatsvinden?

shot_2161
Afzettingen overal

shot_2162

shot_2164

shot_2168

shot_2169

shot_2165

shot_2167

Weide nog niet hersteld van Amsterdam Open Air

shot_2170

shot_2172

shot_2163

shot_2173

shot_2175

shot_2177
Verstoring van oevers en kappen van rietkragen en gele lis

Ik durf nu al te voorspellen dat er heel wat weiden en velden in het Gaasperpark en om de Gaasperplas opnieuw ingezaaid zullen moeten worden. Dat betekent dat het Gaasperpark en de zuidoever van de Gaasperplas weer hun recreatiewaarde zullen verliezen gedurende weken, indien al niet maanden. Met dank aan de goede zorg van het Dagelijks Bestuur van Zuidoost, waarin ook GroenLinks zitting heeft. Men is nooit te beroerd om een modderfiguur te slaan. Een plattegrond van het traject is nog steeds niet bekend. Denkt men een eigen route te mogen kiezen, door riet en het Oud-Hollands landschap met zijn bijzondere plantengroei?

Nu al schade

Dirt Maniacs is nog niet begonnen of er is al behoorlijk veel schade genoteerd. Er zijn obstakels aangebracht in rietkragen. Dat mag niet. Dat is al een eerste overtreding die we kunnen constateren. Aangezien we nu nog steeds het parcours niet kennen en we de obstakels pas kunnen beoordelen als alle installaties er staan was het onmogelijk om dit vooraf te verhinderen.

Het is verboden in, boven of onder primaire, secundaire en tertiaire wateren en de vrijwaringszones daarvan, tijdens het bedrijven van water- en onderwatersport en bij het hiertoe te water gaan vanaf de oever, schade toe te brengen aan oevers, rietkragen en beplanting (Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht). 

shot_2155
Palen in de rietkraag!
(Foto Flora te Riet - 22/8)

shot_2156

shot_2159

shot_2154
Het hele terrein is al een modderbad

shot_2157
Te verwachten schade aan bomen

DSC02305
Inderdaad. Balen!

Meer info

shot_2142

De info-avond over de aanleg van de Gaaspersingel leverde gisteren zo'n tien zeer geïnteresseerde bezoekers op. Sinds we de schouw deden om het terrein te verkennen zijn meerdere jaren verlopen. De voorbije dagen zijn al voorbereidingen getroffen voor de aanleg. Dat hield vooral in het plaatsen van kranen en pompen langs de singel en bij Ballorig. Als de duikers vervangen worden dan gebeurt dat met water onder druk. Daardoor kan op allerlei plekken water naar boven komen en dat water moet afgevoerd worden, wat gebeurt via de in de grond aangebrachte kranen. Dat water mag niet de Gaasperplas instromen. Het komt dus neer op het reguleren van het ondergronds waterniveau.

Deze werkzaamheden voor de Gaaspersingel vallen samen met de aanleg van de loopgraven voor Dirt Maniacs. Een beetje verwarrend is wie wat doet. WaterNet verhuurde voor de mud run machines en diensten aan Dirt Maniacs, maar subsidieert dit evenement niet. De aannemer Dekker Krabbendam sponsort Dirt Maniacs wel.

Als het goed is wordt de doorstroming van water in de grachten in de woonwijken ook beter. Voorbije jaren zijn herhaaldelijk dode vissen aangetroffen in onze grachten. Die vallen onder de verantwoordelijkheid van WaterNet. Het laatste deel van de werken omvat het planten van bomen. Dat gaat eind november gebeuren. Dus eind 2014 is de aanleg helemaal klaar.

De veenweiden worden blijkbaar toch opgehoogd. Die worden zo'n 22 cm verhoogd. In principe zouden het wel veenweiden blijven. Hoewel ik daar zo mijn twijfels over heb. En het voorstel om daar een parkeerterrein te maken voor evenementen is al helemaal absurd. Het Natuurplan Zuidoost geeft aan dat deze veenweiden van uitzonderlijk belang zijn. Het stadsdeel noch GGA kunnen het maken om dat Natuurplan een paar maanden na vaststelling  al naar de prullenmand te verwijzen. Het lijkt intussen verdwenen van de site van Zuidoost. Het concept is nog wel te vinden. "In het Natuurplan staat welke keuzes we in Zuidoost maken over de manier waarop we de komende twintig jaar omgaan met de dier- en plantensoorten in Zuidoost." Tja, een mud run past daar echt niet in. Ik ben benieuwd hoeveel kikkers en padden er zullen sneuvelen dit weekend. In dit evenement worden ook de waterpartijen verstoord. Extra schade dus. Een ecologische quickscan van mogelijke gevolgen en met aanbevelingen is niet gemaakt.

HeerlijkheidGein: "Op papier heeft stadsdeel Zuidoost een prachtig natuurbeleid. Maar daar wordt op allerlei manieren flink aan getornd. Zo is er kort geleden een mooi Natuurplan opgesteld. Het Natuurplan Zuidoost heeft als ondertitel Natuurwaarden verhogen; Hoe doe je dat? Een van de ambities is om de natuurwaarden van onder andere de oostrand van de Gaasperplas te verhogen. De veenweiden daar behoren tot de Hoofdgroenstructuur en de Natuurboog. Op de kaarten in het Natuurplan staan ze met een hoge esthetische en ecologische kwaliteit. Ook behoren ze tot de historische landschapselementen van voor 1849. De kaart van de biodiversiteit voor deze weiden geeft 3-5 soorten van de doelsoortenlijst aan. De weiden hebben een zeer hoge natuurlijkheid en leveren een grote bijdrage aan de ecologische structuur volgens het Natuurplan. De veenweiden worden volgens de natuurwaardenkaart hoog gewaardeerd, mede gebaseerd op de cultuurhistorische waarde van het oude veenweidelandschap.

Niettemin werd voor de realisatie van de Gaaspersingel een wijziging van het bestemmingsplan voorgesteld die niet een verhoging van de natuurwaarden inhoudt, maar een ophoging van de veenweiden met de grond die afgegraven zal worden voor de Gaaspersingel. Dat betekent dat de veenweiden hun veenkarakter zullen verliezen waardoor de habitat voor veel vogels verstoord zal worden. (Iedereen kent als voorbeeld het Landje van Geijsel dat als veenweide zeer in trek is bij tienduizenden vogels.) Meteen na de goedkeuring van het Natuurplan wordt het al aangetast. Bovendien bestaan er plannen om een deel van de weiden te gebruiken als parkeerterrein tijdens evenementen. Daarmee is het Natuurplan gedegradeerd tot propaganda en eigenlijk waardeloos geworden. GGA houdt zich niet aan wat in het Natuurplan als doel is vastgesteld. Dat zou de zoveelste afbreuk zijn aan de geloofwaardigheid van de politiek, GGA en het dagelijks bestuur van zuidoost.

Je maintiendrai. Moi non plus."

natplan

Het is weer typerend voor stadsdeel Zuidoost dat alle links op deze blogpost niet meer werken. Wie belangstelling heeft voor een pdf van het Natuurplan, dat blijkbaar intussen ook tot geheim stuk is bestempeld, kan dat op verzoek van mij toegezonden krijgen. Mijn functie als onbezoldigd participerend ambtenaar groeit met de dag.

De aanleg van de Gaaspersingel is een goede zaak. De kwaliteit van het water in de Gaasperplas zal daardoor verbeteren. Maar evenementen als Dirt Maniacs horen daar niet thuis. Toevallig hebben de organisatoren kunnen profiteren van de aanleg van de Gaaspersingel om het singelgedeelte te gebruiken voor de aanleg van de loopgraven. De heer Jaensch toetert overal rond dat dit evenement klein is en past in het kader. Jazeker, het past in het foute beleid van Zuidoost dat de EHS volkomen negeert. Om mensen kennis te laten maken met Zuidoost via deze natuurschadelijke evenementen is niet de juiste weg. Ik noem het onzindelijk taalgebruik en natuurmisbruik. Het is ook geen klein evenement, want het hele EHS-gebied wordt onder de spikes platgetrapt. Ik zag al een filmploeg rondlopen om deze recordpoging voor WORLD’S LONGEST MUD TRENCHES IN AN OBSTACLE RUN’ op te nemen. Dit is geen klein bier.

In de laatste krant van Amsterdam editie Zuidoost staat dat het Oosterpark een opknapbeurt krijgt. Geen woord over de geplande bomenkap. Wel dat er 70 nieuwe bijzondere bomen bijkomen. Er komt een 'skatevoorziening'. De opknapbeurt en 'verdubbeling' van het park is een leugen. Men voegt een aantal gebouwen bij het park en noemt dat dan verdubbeling. Het park wordt dubieus 'opgeknapt' en wordt voortdurend 'afgeknapt' door evenementen als Appelsap.

Er staat in deze krant ook een stuk over festivals. Voor en tegen. Nou dacht ik dat John Sanner die een informatieve site runt voor Nellesteiners, Nellestein online, altijd een voorstander was van Amsterdam Open Air, want op zijn site stond nooit een onvertogen woord over dit festival, wel foto's (hij kreeg een vrijkaart) en aankondiging van het evenement. Hij blijkt nu tegen te zijn. Dat is een positieve ontwikkeling. Dit is voor het eerst dat John dit laat merken. Misschien dacht het stadsdeel met deze 'tegenstander' een betere keuze te hebben gemaakt dan de echte tegenstanders van evenementen. Men heeft mij zelfs nog gevraagd om foto's in te sturen, wat ik gedaan heb, maar men vertoont liever geen foto's van een grote ravage. Dus de keuze van het stadsdeel is gevallen op een vanille tegenstander, die in elk geval vermijdt te praten over de inbreuk op de EHS, schade aan natuur, fauna en flora, en het enkel heeft over geluidsoverlast. Maar goed, ik vind het een hele vooruitgang dat John voor zijn standpunt eindelijk durft uit te komen.

Opbouw mud run

shot_2140
Natuur zoals Jaensch dat bedoeld heeft

shot_2133

shot_2136

shot_2137

shot_2138
Water pompen voor de mud run

shot_2139
Vanavond horen we wat dit voor werkzaamheden zijn.

Info Gaaspersingel

Zoals gebruikelijk hebben heel veel mensen, met name in Gein, geen bewonersbrief ontvangen. Men is duidelijk beducht voor ruchtbaarheid; wellicht wil men zo weinig mogelijk mensen kennis laten maken met de loopgraven en de kaalslag voor de mud run bij de ingang van het park daar. Geen nood, hier wordt u goed geïnformeerd. Vanavond is er dus een inloopavond vanaf 7 uur in Langerlust.

shot_2106

WaterNet: "Inloopavond

Om u als omwonende te informeren over de werkzaamheden organiseren we op donderdagavond 21 augustus 2014 éénmalig een informatieavond. U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom bij boerderij Langerlust.

Inloopuurtje

Naast de inloopavond organiseren we voor alle belanghebbenden, stakeholders en geïnteresseerden tweewekelijks een inloopuurtje. Om de woensdag van 15:30 uur tot 16:30 uur zijn de omgevingsmanager en uitvoerder bij Boerderij Langerlust aanwezig. U kunt hier terecht voor alle actuele informatie en vragen.

Facebook

Hebt u geen tijd voor het inloopuurtje? Bezoek dan de facebook pagina “aanleg Gaaspersingel” waar we elke 4 weken een digitale nieuwsbrief plaatsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het project en de bijzonderheden. Ook houden we via de facebookpagina een fotowedstrijd!

Voor meer informatie of vragen over het project kunt u onze projectpagina bezoeken op www.waternet.nl/gaaspersingel

Bewonersbrief

Dierenleed

kat en eend
Wilde eend: 'Ik emigreer. Jaensch ruïneert het Gaasperpark voor een mud run.'
Poes: 'Laat je toch omscholen tot huisdier, joh. 't Is niet veilig meer in parken. Maar zorg er wel voor dat je niet bij een VVDer terecht komt.'

Dieren: "Twee jongens hebben gisteren bij een vijver in de buurt van Eindhoven dertien zwanen, ganzen en eenden doodgemept met stokken. Vorige week werden op dezelfde plek ook al zeven watervogels doodgeslagen.
De eigenaar van de grond betrapte de daders, maar de dierenbeulen wisten helaas te ontkomen. De man trof vorige week ook al een dode zwaan, drie dode ganzen en drie levenloze eenden aan."

Die jongens hebben de ambitie om zo bij de VVD aan de slag te kunnen. Ja dat komt ervan als bestuurders en de overheid ook zo brutaal omgaan met onze natuur en niet het goede voorbeeld geven. Wat leren bezoekers van Amsterdam Open Air en andere festivals in openlucht? Dat de natuur aan de commercie toebehoort en enkel een fraai decor is voor kakofonieën, DDDDD dus (dance, drank, drugs, decibels, en een doppie). En 'Dikkertje' Dijksma hoort ook bij de d-trits, is ook schadelijk voor mens en dier.

Vogelbescherming: "VVD-Tweede Kamerlid Heerema kwam vandaag met een plan om meeuwen af te schieten om zo overlast te bestrijden. Het heeft echter geen enkele zin overlast van meeuwen te bestrijden door vogels af te schieten als de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt. Kokmeeuw, zilvermeeuw en stormmeeuw gaan bovendien al jaren in aantal achteruit; de kokmeeuw en stormmeeuw staan zelfs op de Oranje Lijst, een voorbode voor een notering op de Rode Lijst."

En het blijft voor de VVD niet bij dieren.

Parool: "Dit land zit vol aanmatigende ambtenaren en bizarre bestuurders.

Het Zuid-Hollandse VVD-Statenlid Marian Propstra was de volgende. Zij vroeg zich 's nachts opeens af hoe je toch 'die moslim overmacht (sic) moet afbreken'. Haar suggesties: verdelen over stad ('met gevaar voor verspreiding') óf met een hek eromheen. Later beweerde ze gehackt te zijn. Toch bizar dat alleen mensen met rare nachtelijke tweets worden gehackt."

Inspectie modderroute

shot_2111
Lars met ploeg bezig met afpaling bij zeilvereniging

Vandaag begon het afzetten van het moddertraject voor Dirt Maniacs. Ondanks mijn herhaalde verzoeken aan Lars Vreugenhil en GGA om de route niet over het vennetje te laten lopen maar over het ruiterpad ten zuiden daarvan, zijn vandaag door Lars en zijn ploeg paaltjes gezet die de route aangeven, en natuurlijk loopt die over het vennetje! Lars zag me aankomen (sprak me meteen aan met mijn naam), en we hadden een vriendelijk gesprek. Hij heeft vandaag beloofd om de route bij het vennetje te veranderen. En hij was ook geïnteresseerd in andere voorstellen voor andere plekken. Die kan ik dan aan hem doorgeven. Ik houd hem aan deze afspraak. Er is dus weer gebleken dat GGA totaal geen instructies of voorwaarden heeft gesteld wat fauna en flora betreft. Pfh Jaensch al helemaal niet, hij is een notoir orchideeënmaaier. Wat zorgplicht betreft, daar doet GGA niet aan.

shot_2112

shot_2113

shot_2115

shot_2116

shot_2121

shot_2122
Een klein evenementje? Ik dacht het niet!

shot_2123

shot_2124
Oude ruiterpad al afgezet met paaltjes!

shot_2131
Foute route over het vennetje!

Volgens Lars zouden er meer bezoekers komen dan runners. Juist daarom is het van belang dat de zijkanten van de route niet afgetrapt worden door bezoekers. Mogelijk zullen ook de lopers gebruik maken van de grasbermen omdat die makkelijker lopen. Dan vertrappen ze gegarandeerd de orchideeën en de rode ogentroost die daar staan. Op de kleine foto's hieronder zijn ze niet zo duidelijk te zien, maar ze staan er wel, vlak langs de modderroute, de bredewespenorchis en de rode ogentroost (die zo mogelijk nog minder zichtbaar is), zeldzame en beschermde orchideeën en planten die op de Rode Lijst staan.

orchis langs pad

orchis

Orchidee

rode ogentroost

R. ogentroost

rode ogentroost
Rode ogentroost

Kaalslag in het park

Het ziet eruit als kaalslag want er zijn aardig wat bomen en struiken gekapt in en om het Gaasperpark. Die gerooide plek op de foto wordt nu gebruikt als doorsteek voor Dirt Maniacs. Maar het is de bedoeling dat dit de afslag wordt naar het nieuwe wandelpad dat langs de Gaaspersingel zal lopen. Tenminste zo lees ik de kaart. Een deel van wat nu onder water staat wordt gedempt.

kaalslag
Doorsteekje gekapt van de loopgraven naar het park

shot_2104
Vanuit het park komt straks een pad tussen singel en plas.

Voor de zekerheid is men de waterpartijen al dagenlang aan het ontdoen van algen. In de Ouderkerkerplas was recent nog blauwalg geconstateerd en dat moeten we niet hebben natuurlijk.

nog net geen blauwalg
Nog net geen blauwalg

shot_2107

shot_2109
Overstroming bij Ballorig

Langs het traject van Dirt Maniacs en bij Ballorig zijn een aantal wateraftappunten geplaatst. Heeft dat te maken met overlopende riolering/Gaaspersingel of met de loopgraven? Joost mag het weten. Volgens Waternet is de waterkwaliteit van de Gaasperplas de afgelopen jaren achteruit gegaan. "Door de aanvoer van water uit de stad en de lange tijdsduur dat het water in de Gaasperplas blijft, ontstaat algengroei en wordt het water troebel. Dit is geen wenselijke situatie voor de natuur en ook niet voor bewoners die in en om de plas recreëren."

Leuk om dan een triathlon in de Gaasperplas te organiseren en een modderun die ook door diverse waterpartijen gaat. Volgens de planning begint men in september met de aanleg van de Gaaspersingel. Die is door het gedoe met Dirt Maniacs naar voren gehaald. Onduidelijk is of Waternet ook betaald krijgt voor de werkzaamheden aan de moddertrenches. Of is er sprake van verkapte subsidiëring?

Nergens vind ik informatie over de informatiebijeenkomst over het begin van de aanleg van de Gaaspersingel op 25 augustus, infoavond die – volgens een matrixbord langs de Driemondweg – plaats zal vinden op donderdag 21 augustus 19:00 - 21:00 uur in Langerlust. Dus spring ik maar weer in als onbezoldigd participerend informatieverstrekker voor stadsdeel Zuidoost, GGA en Waternet. Blijkbaar is 'men' zeer beducht voor ruchtbaarheid van overheidsplannen.

shot_2105
Donderdag 21 augustus over aanleg Gaaspersingel
(aanleg begint op 25 augustus)

En oh ja, aan de bewoners van het Gaasperpark is ook geen inspraak gegund, maar ze zijn er voorlopig nog wel, zeer tot ongenoegen van GGA en andere natuurbarbaren.

shot_2100

Inspraak WMO

ZO: "Van 10 juli tot 30 augustus is de nieuwe Wmo-verordening 2015 beschikbaar voor inspraak. Dat betekent dat u mag vertellen wat u van de verordening vindt. In de verordening staan de regels voor toegang tot de maatschappelijke ondersteuning, of daar een bijdrage in de kosten voor geldt en hoe Amsterdammers worden betrokken bij het beleid en de uitvoering daarvan. Deze nieuwe verordening is belangrijk, omdat er in de Wmo veel verandert op 1 januari 2015."

Concept WMO-verordening

ZO: "Op 1 januari 2015 wordt een aantal ondersteuningstaken die het Rijk nu uitvoert, overgedragen aan de gemeente. Die taken, die nu zijn geregeld in de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten), worden dan opgenomen in de Wmo. Dat betekent dat de gemeente ook de uitvoering van die taken zelf kan vormgeven. De nieuwe verordening is dus uitgebreider dan de huidige. Daarnaast staan in de huidige verordening heel specifieke voorwaarden om in aanmerking te komen voor een voorziening.

Dat wordt anders: in de nieuwe verordening zijn minder voorwaarden opgenomen. Wanneer iemand ondersteuning nodig heeft, wordt hierover een gesprek gevoerd waarna het eenvoudiger is om voorzieningen naar behoefte in te zetten.'

Drugsgebruik op Decibel

Decibel

OM: "Een drukbezocht Decibelfestival in Hilvarenbeek zorgde vandaag voor een 70-tal aanhoudingen. Medewerkers van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant waren op zaterdag 16 augustus aanwezig op het festivalterrein voor zover mogelijk de geconstateerde strafbare feiten meteen af te doen.

Festivalbezoekers die werden aangetroffen met wapens of drugs konden zaterdag onder begeleiding van de politie meteen langs het OM. Met een dreun op de achtergrond beoordeelden OM-medewerkers ter plekke de strafbare feiten en konden meer dan 60 zaken meteen worden afgedaan. De meesten kregen een strafbeschikking (boetebedrag) tot 500 euro. In totaal werd er door verdachten rond 6000 euro gepind en of contant afgerekend.

De meerderheid van de verdachten werd betrapt op bezit van drugs, meestal GHB. Ook werd aangifte gedaan van openlijk geweld.  De meerderheid van de verdachte was man. Ook enkele buitenlanders werden aangehouden. Negen verdachten accepteerden een taakstraf, drie verdachten kregen een dagvaarding mee. Zij zullen zich later dit jaar voor de rechter moeten verantwoorden.

Op vrijdag werden op het campingterrein reeds twee aanhoudingen verricht. De twee verdachten werden aangehouden met vermoedelijk GHB en 200 XTC-pillen. Zij zullen worden gedagvaard. Voor de ongeveer 60.000 bezoekers werd zichtbaar dat drugsbezit en andere strafbare feiten niet werden getolereerd. Naast het strafrechtelijk gevolg van hun strafbare gedrag moesten de aangehouden personen op last van de organisator van Decibel Outdoor het festivalterrein verlaten."

Telegraaf: "Tijdens het muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen zijn het afgelopen weekeinde 122 mensen aangehouden die probeerden met drugs het terrein op te komen. Dat liet de politie maandag weten.

Wie gepakt werd, kreeg gelijk te maken met het Openbaar Ministerie. Dat legde, afhankelijk van de gevonden hoeveelheid, voornamelijk werkstraffen en geldboetes op. In totaal ging het om bijna 500 uur aan werkstraffen en 30.000 euro aan strafschikkingen."

Op de site van het Openbaar Ministerie lees je hoeveel werk er besteed wordt aan drugscontrole. Betalen de evenementenorganisatoren ook voor de inzet van politie? Het gaat vanzelfsprekend niet om 122 bezoekers die elk één pilletje in bezit hadden, maar ook om mensen met meerdere pillen voor de verkoop.

Duiven vergiftigen in 't park

Jammer genoeg heb ik op 13 augustus het optreden van het Ricciotti Ensemble en Ellen ten Damme gemist in houtzaagmolen De Ster in Utrecht. Ik werd helemaal chagrijnig toen ik hoorde dat Ellen het lied "Taubenvergiften im Park" van Georg Kreisler had gezongen. Daarom doen we dat hier dunnetjes over. Het vermoorden van fauna en flora is tegenwoordig de lust en het leven van onze bestuurderen. Vandaar.


Schatz, das Wetter ist wunderschön,
da leid ich's net länger zu Haus;
heute muß man ins Grüne gehn,
in den bunten Frühling hinaus!
Jeder Bursch und sein Mäderl
mit einem Freßpaketerl
sitzen heute im grünen Klee -
Schatz, ich hab eine Idee:

Schau, die Sonne ist warm und die Lüfte sind lau,
gehn wir Taubenvergiften im Park!
Die Bäume sind grün und der Himmel ist blau,
gehn wir Taubenvergiften im Park!
Wir sitzen zusamm' in der Laube,
und ein jeder vergiftet a Taube,
der Frühling, der dringt bis ins innerste Mark
beim Taubenvergiften im Park.

Schatz, geh, bring das Arsen g'schwind her,
das tut sich am besten bewährn.
Streu's auf a Grahambrot kreuz über quer,
nimm's Scherzel, das fressen's so gern.
Erst verjag mer die Spatzen,
denn die tun ei'm alles verpatzen,
so a Spatz ist zu g'schwind,der frißt's Gift auf im Nu,
und das arme Tauberl schaut zu.

Ja, der Frühling, der Frühling, der Frühling ist hier,
gehn wir Taubenvergiften im Park!
Kann's geben im Leben ein größres Plaisir
als das Taubenvergiften im Park?
Der Hanserl geht gern mit der Mali,
denn die Mali, die zahlt's Zyankali,
die Herzen sind schwach und die Liebe ist stark
beim Taubenvergiften im Park...
nimm für uns was zu naschen -
in der anderen Taschen!
Gehn wir Taubenvergiften im Park!

Triathlon en Dirt Maniacs

Er is een extra informatiebrief verschenen op de site van Zuidoost over de toestanden komend weekend. Zaterdag een triathlon en zondag de mud run. Zo'n mud run is hardstikke duur en daar komen op Facebook behoorlijk veel klachten over. Bovendien hoort zo'n evenement niet in de Ecologische Hoofdstructuur thuis.

Obstakels: "Wil je echter een A-locatie afhuren dan kost dit serieus geld en ben je met 10.000 euro echt niet klaar voor huur of vergunning.

Meestal zijn de obstacle runs in de natuur, omdat we liever modder dan asfalt hebben. Je wilt de volgende dag alleen geen groene huid hebben door bijvoorbeeld blauwalg, dus zal de organisatie het water moeten laten testen. En als er een speciale vogel of pad in het gebied woont betaal je ook nog behoorlijk wat aan ecologische onderzoeken."

Dat weten we dan weer: GGA zou voor deze AAA-locatie minstens 25.000 euro moeten krijgen. Maar het precieze bedrag zal wel weer geheimgehouden worden, ook voor de bestuurscommissie. Democratische controle is ver te zoeken. Recreatie Noord-Holland N.V. zal waarschijnlijk met het geld gaan lopen (om te investeren in wifi in parken? ik hoop het niet – het is de bedoeling dat hier ecologisch verantwoord beheerd wordt).

Op dit moment is er nog steeds geen definitief traject bekend, zijn de obstakels niet bekend, is er geen bouwboek en van een ecologisch onderzoek was geen sprake. Dit hele gebied behoort tot de EHS (NNN). De ecologisch zeer waardevolle habitat aan de zuidoever van de Gaasperplas, het 'vennetje' met zijn orchideeën, rode ogentroost, ruige anjer, rond wintergroen, en bufo bufo (gewone pad) heb ik doorgegeven aan GGA om te mijden, dus ik ga ervan uit dat het vennetje gespaard blijft en men gebruik maakt van het ruiterpad ten zuiden van het vennetje.

ZO en pdf: "Triathlon zaterdag 23 augustus

shot_2089
Bike

shot_2090
Run

Aan de zuidkant van de Gaasperplas is aan de Driemondweg een z.g. Start/finish locatie. Hier zullen de deelnemers verzamelen en starten in het water van de Gaasperplas. Daarna fietsen ze 4 rondjes à 5 km om de Gaasperplas. Tenslotte zullen de triatleten nog één rondje van 5 km om de plas heen rennen.

Het Gaasperpark wordt NIET afgesloten doch is een aantal fietspaden (zie plattegrond op de website) beperkt toegankelijk en leveren beiden events belemmeringen op voor het doorgaand loop- en fiets-verkeer. Voor de veiligheid van zowel de bezoekers, hun honden als ook de deelnemers zijn delen van fietspaden afgezet met dranghekken en afzetlint en staan er op vele plekken verkeersbegeleiders die de situatie ter plekke onder controle houden. We vragen bezoekers de aanwijzingen van verkeersbegeleiders op te volgen voor een veilig verloop van de wedstrijd.

De snelle triatleten zullen het gehele parcours in ongeveer 1 uur afleggen. Er worden op de fiets soms zeer hoge snelheden gehaald. Vandaar dat wij het parcours deels afsluiten voor overige bezoekers. Het is ook voor u als bewoner belangrijk de situatie ter plekke goed in de gaten te houden en de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders op te volgen. Houd honden op 23 en 24 augustus zo veel mogelijk aan de lijn alstublieft. Wilt u dit niet, dan raden wij aan uw viervoeter in de ochtend en/of einde dag uit te laten. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag tussen 13:00 en 17:00."

Dirt Maniacs 24 augustus

De meeste hindernissen die geplaatst zullen worden zijn van hout en worden tijdelijk geplaatst door professionele survival hindernis bouwers. Maandag 25 en Dinsdag 26 augustus wordt alles weer afgebroken en weggehaald. Dinsdag 19:00 uur leveren wij de locatie weer netjes op aan de gemeente en Groengebied Amstelland.

Tussen 11:00 uur en ongeveer 18:00 zullen delen van voetpaden in het Gaasperbos beperkt toegankelijk zijn, maar het is op ieder moment mogelijk om overal in het bos te komen. Daarnaast zijn de hindernissen veelal spectaculaire bezienswaardigheden, dus ga zeker even kijken maar s.v.p. NIET beklimmen. Houd ook hier rekening dat uw viervoeter enthousiast kan worden van de deelnemers die voorbij komen rennen of in hindernissen aan het klimmen zijn. We zouden het daarom op prijs stellen als honden rond het parcours aan de lijn worden gehouden. Dit is zowel voor uw eigen als ons gemak.

shot_2038
Deze plattegrond klopt niet!!!
Het vennetje wordt hierop nog overgestoken
en over de waterverenigingen gebanjerd!
En er zijn minder obstakels dan hier opstaan.

Het start/finish gebied is beide dagen openbaar en vrij toegankelijk. Er zullen diverse gezellige eet- en drankstandjes staan waar u tegen betaling iets kunt nuttigen. Er kan alleen met muntjes betaald worden die gekocht kunnen worden bij twee loketten verspreid over het terrein. Ook voor (kleine) kinderen hebben we leuk vermaak. U bent meer dan welkom!

Ook langs het parcours zullen wij sanitaire voorzieningen (dixies) plaatsen zodat deelnemers en medewerkers daar indien nodig gebruik van kunnen maken.

Wij hebben 2 vaste EHBO posten. Een bij de start/finish en een bij het “kruispunt” in het midden van het park t.h. van hindernis nr. 18. Daarnaast een “vliegende” EHBO post met een verpleegkundige.

Tijdens de events hebben we aan de linkerkant (Langerlust zijde) van de Driemondweg betaalde parkeergelegenheid ingericht voor de deelnemers en bezoekers van onze events.

Wij vragen alle weggebruikers 23 & 24 augustus extra rekening met elkaar te houden tussen 11:00 en 18:00 uur omdat verschillende weggebruikers gebruik zullen maken van een pad (fietsers, ruiters en wandelaars op het fietspad). Ruiters moeten extra rekening houden want grote delen van de ruiterpaden worden zondag gebruikt voor het parcours van Dirt Maniacs.

Mocht u nog vragen hebben n.a.v. onze events kunt u mij bereiken op lars@vreugdenhil-bv.nl of 06-55106767

Indien u klachten heeft over het evenement kunt u deze na afloop sturen naar info@zuidoost.amsterdam.nl"

U kunt in elk geval ook uw bezwaren meedelen aan de burgemeester van Amsterdam over de gang van zaken, de geheimhouding, het niet publiceren van de vergunning dan na 'voortijdige ruchtbaarheid', en het bemoeilijken van een bezwaarprocedure door het ontbreken van een bouwboek en een ecologisch onderzoek.

De burgemeester van Amsterdam
T.a.v. Directie Juridische Zaken
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Of per mail naar: bezwaarenberoep@amsterdam.nl

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij:

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam
Sector Bestuursrecht Algemeen
Postbus 75850
1070 AW Amsterdam

Dat kan ook via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor hebt u een DigiD nodig.

Als lemmingen de afgrond in

Terwijl er driftig wordt gediscussieerd over het beperken van dure medische verzorging, claimt defensie met extra propaganda van de overheid en vooral de media over mogelijke oorlogen die men dolgraag zou willen voeren, extra geld voor 'defensie' lees 'offensieve oorlogen'. En net als in de zorg gaan de kosten voor defensie flink omhoog, want beide zijn een industrie. Geen overheid die eraan denkt om de kosten te drukken bij de bron; want omzet daar gaat het om in een neoliberaal imperium.

f35

Het blijft modderen met de F-35, de problemen en de kosten blijven stijgen. Zover zelfs dat Lockheed Martin een supportpagina heeft om Amerikaanse burgers aan te zetten het Congres om meer steun te vragen. Zover is het al gekomen. Geen zinnig mens zou zijn handen branden aan zo'n megalomaan project. Maar onze rechtsdraaiende legertop is vanzelfsprekend zo fors geïndoctrineerd dat alleen een Amerikaans toestel een optie is. Wie kent nog de geschiedenis van de F-104's die als vliegen uit de lucht vielen en waarbij ook omkopingsschandalen aan het licht kwamen (waar Prins Bernhard bij betrokken was)? Welke notabelen en militairen zouden nu omgekocht kunnen zijn? Mogelijk is het nu een geval van duchtige Amerikaanse pressie. 

Misschien is de keuze van de F-35 nog zo gek niet; als ze zo ondeugdelijk zijn zal hun gevechtskracht evenredig klein zijn, minder schade dus. Hoewel, een ongelukje met een nucleaire lading boven de randstad is niet aan te raden. In 2019 zou de eerste operationele F-35 worden geleverd aan Nederland... als hij ooit operationeel wordt. Van de 37 aangekochte vliegtuigen zouden er dagelijks maar 4 inzetbaar zijn; 5 ervan zouden permanent in de VS blijven (vreemd, gaat Nederland het Amerikaans luchtruim daar beschermen?).

VoltaireNet: "Since the launch of the project, its cost has varied ceaselessly, leading to the cancellation of various orders. Earlier this month, the Government Accountability Office (GAO) released a reassuring study, however based on figures already two years old. Simultaneously, the Department of Defense assured it would be cheaper to buy but more expensive to maintain.

According to an independent Canadian study by Professor Michael Byers for the Canadian Centre for Policy Alternatives and the Rideau Institute, the truth is much darker: in truth, no one can know the exact cost of an aircraft that has not been precisely designed. However, the 65 aircraft ordered by Canada would likely cost a staggering $ 1.5 billion USD per aircraft over 40 years (in 2007, the United States assured that the aircraft would not cost more than the F-18 and estimated its cost at about 377 million dollars each)."

The Plane That Ate the Canadian Military. Life-Cycle Cost of F-35 Fleet Could Reach $126 Billion, par Michel Byers, Centre canadien de politiques alternatives, March 2014:

"Under the “moderate” scenario developed here, Canada could only purchase 45 planes while staying under the $9 billion limit. Under the “serious” scenario, Canada could purchase only 34 planes."

NYTimes: "The F-35 fighter jet was expected to be exhibited at an international air show a few weeks ago — a chance for America to showcase its state-of-the-art war plane, the world’s most expensive weapons project. But, in an embarrassing turn of events, the star-crossed, single-engine F-35 was a no-show.

Instead of making its debut at the event in Farnborough, England — where government officials, defense contractors and experts gather annually to ogle new aviation technology — the plane was back in the United States, crippled by the latest in a series of setbacks.

Some experts say the Pentagon could save money and still ensure that America has a better plane than its adversaries by buying fewer F-35s and more of the F-15, F-16 and F-18 fighter jets already in the arsenal and modernizing the A-10 Warthog, a ground-attack plane. Others propose halting F-35 purchases until operational testing is completed in 2019 and everyone has a clearer sense of the plane’s strengths and weaknesses. "

CNBC: "The F-35 has come to symbolize all that's wrong with American defense spending: uncontrolled bloat, unaccountable manufacturers (in this case, Lockheed Martin), and an internal Pentagon culture that cannot adequately track taxpayer dollars.

"A single Air Force F-35A costs a whopping $148 million. One Marine Corps F-35B costs an unbelievable $251 million. A lone Navy F-35C costs a mind-boggling $337 million. Average the three models together, and a 'generic' F-35 costs $178 million," Wheeler wrote.

"It gets worse. These are just the production costs. Additional expenses for research, development, test and evaluation are not included," he added.

Of course, this price tag is up dramatically from 2014.

"The cost of an F-35B grew from $232 million in 2014 to a bulging $251 million by 2015," Wheeler wrote. "The cost of the Navy's F35C grew from $273 million in 2014 to a wallet-busting $337 million by 2015." "

De prijs van JSF testtoestellen

Gripen

Gripen4Canada: "Although it was supposedly designed to be "affordable", seemingly every independent review of its operating costs put the costs of the single-engined F-35 as above and beyond that of comparable twin engine fighters like the Eurofighter Typhoon and Dassault Rafale.  Against single engine fighters like the F-16 and Gripen, the cost differences are even more pronounced.

Given the F-35's lackluster specs, high price, and limited versatility...  Maybe its time to consider something different?"

EHBO bij Dirt Maniacs

Door het grote aantal evenementen in en om Amsterdam is er behoefte aan meer EHBO. Maar er zijn, zoals laatst nog in het nieuws was, geen belemmeringen of voorwaarden voor het oprichten van een ambulancedienst. Dus iedereen kan zich zonder de nodige diploma's opwerpen als EHBO-dienst. Dat zou veel beter geregeld en gecontroleerd moeten worden. Soms zijn er zelfs geen hulpverleners met de vereiste diploma's. En dat mag niet kunnen. Laten we hopen dat EHBO Team Nederland niet is ingehuurd voor Dirt Maniacs.

AT5: "EHBO Team Nederland, de stichting van ambulancechauffeur Menno K., had vaker de zaken niet voor elkaar.

Afgelopen week vertelden oud-medewerkers tegen AT5 dat K. eerste hulp verleende bij een fataal rally-ongeluk, maar dat hij daar helemaal niet toe bevoegd was. Nu blijkt dat in april dit jaar de stichting bij een festival in Noord ook zijn zaken niet voor elkaar had, zo blijkt uit een rapport van de GGD.

Het team was aanwezig bij festival Henk op de NDSM-werf en had bijvoorbeeld geen bebording of EHBO-vlaggen bij zich. 'Uiteindelijk hebben we dat geïmproviseerd opgelost door EHBO op een houten bord te kalken en dat op te hangen', vertelt een oud collega.

De GGD constateerde meerdere gebreken. 'Er is geen alcohol 70% en van enkele producten is de houdbaarheidsdatum verlopen. Twee voorbeelden hiervan zijn: zwaluwstaartjes en infuusvloeistof', schreef het in een rapport. 'Ook medicatie zelf ontbrak, was over datum of was niet meer steriel ingepakt', vertelt de collega."

Voor Dirt Maniacs op 24 augustus in het Gaasperpark heeft Groengebied Amstelland voorwaarden (van GHOR) gesteld voor de EHBO-diensten voor dit evenement, waarin geëist wordt dat de functionarissen in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma, en aantekening reanimatie en AED. Ten tijde van het evenement dient er ten minste 1 duidelijk herkenbare eerste hulppost op het terrein aanwezig te zijn. Dat worden er twee volgens de organisatie, hoewel ik er maar één op de kaart bij de vergunning zie staan. Maar... gezien de lengte van het traject en het doolhof dat dit traject in feite is, is twee hulpposten bijzonder weinig. Is er een calamiteitenroute? Hoe is de communicatie van de uithoeken naar de hulppost in dit natuurgebied?

Op dit moment moet ik constateren, gezien het ontbreken van een bouwboek en een duidelijke kaart met aanduiding van het definitieve traject (dat blijkbaar nog vastgelegd moet worden), dat er nog heel veel onduidelijk is. GGA heeft algemene voorwaarden gesteld, maar is er ook handhaving? GGA heeft niet de personeelscapaciteit om controle uit te oefenen en te handhaven. Stadsdeel Zuidoost zie ik nog niet inspringen om te handhaven. Ik weet dat Emile Jaensch bij evenementen, zoals een aantal andere personen, waaronder uw ondergetekende blogger, meestal wel een inspectierondje maken, maar in dit geval is het een traject van 6, 8, 12 of 24 km en dat maakt een groot verschil. Vergeet niet dat dit geen natuurwandeling is, maar een risicovolle moddercross. Uit eigen ervaring met mijn libellentelroute weet ik hoe makkelijk je een enkel verzwikt op dit terrein. Hoelang duurt het voor een ambulance langs de kronkelroute bij een gewonde is? Kan een ambulance wel bij een gewonde komen als de route zich over ruig terrein en over ruiterpaden begeeft?

Er is reden genoeg voor GGA en de vergunningverlener om dit heel goed onder controle en toezicht te houden. Men gaat tegenwoordig al te makkelijk om met het verlenen van vergunningen. De burgemeester heeft wel met orde en veiligheid te maken, maar de verantwoordelijkheid ligt ook bij GGA en het stadsdeel. Gezien de onduidelijkheid momenteel over het traject en wat er precies voor contrapsels zullen worden opgericht is toezicht van groot belang. Ook organisatoren willen nog wel eens bezuinigen op allerlei dingen (water bijvoorbeeld was niet zomaar vrij te krijgen op Amsterdam Open Air dit jaar), mogelijk ook op EHBO.

En wat levert dit evenement voor GGA op? Een paar honderd of duizend euro? Veel te weinig om bij te kunnen dragen aan het onderhoud en beheer van het Gaasperpark en de zuidoever van de Gaasperplas. Is dat het waard om de Ecologische Hoofdstructuur van Zuidoost, onze trots en rijkdom, onder de voet te lopen? Ik dacht het niet.

Een Oekraïense landdag

Er gaat geen week voorbij zonder een gevecht in de Verkhovna Rada, het Oekraïense parlement. De uitdrukking 'een Poolse landdag' mag gerust veranderd worden in 'een Oekraïense landdag'. Gesponsord door de Europese Unie. Deze foto is al uitgeroepen tot Renaissance kunstwerk.

Ukraïense landdag

The Land of the Free

riot

Oh, say! can you see by the dawn's early light
What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming;

Oh, say! does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave?

(One thing that’s brilliant about the photo is
the non-verbal analogy between “arms” and “arms”)


Loopgraven

Bij Ballorig was men vandaag de afvoer van de latrines aan het schoonspuiten/herstellen. Het stonk er verschrikkelijk. Er werd water uit de Gaasperplas gehaald om daarmee de leidingen te spoelen. Het spoelwater werd in het slootje achter Ballorig geloosd. Zijn Ballorig en/of het toiletblok ernaast dan niet aangesloten op de riolering? Dat verontreinigde spoelwater komt uiteindelijk weer terecht in de Gaasperplas via de gracht bij de ingang van Ballorig.

bij ballorig

shot_2080

shot_2081

Men is met man en macht bezig met het aanleggen van de loopgraven voor Dirt Maniacs. Ik hoop dat de jihadstrijders dit niet zien als een ideale training. Mijn indruk is dat deze werkzaamheden niet uitgevoerd worden door Dirt Maniacs (ze hadden aangekondigd dat ze de beschikking kregen over een gratis graafmachine), maar door Waternet. In dat geval vraag ik mij af of Waternet wel voor deze service door Dirt Maniacs betaald wordt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat dit soort evenementen (hoewel door het stadsdeel gerangschikt onder kunst en cultuur!) flink gesubsidieerd wordt door de overheid en dus de belastingbetaler en op de koop toe nog eens de Ecologische Hoofdstructuur onder de voet loopt. GGA is niet genegen het bouwboek met de tekeningen van alle 40 contrapsels, constructies, tunnels en dergelijke die gebouwd/aangelegd/gegraven zullen worden openbaar te maken voor 23 augustus. Stel dat dat op de 23e beschikbaar komt, dan heb je geen mogelijkheid meer om over deze constructies bezwaren in te dienen. Het lijkt wel een geheime legerexercitie.

shot_2082

shot_2083

shot_2085

shot_2086

Aanleg moddertraject

shot_2070
Here be dirt maniacs

Men is al bezig met het aanleggen van het moddertraject voor Dirt Maniacs voor 24 augustus. De vergunning bepaalt dat pas op 20 augustus de opbouw mag beginnen. Men is nu dus al in overtreding. Blijkbaar is van handhaving geen sprake. Het is te verwachten dat de totale opbouw/afbraakperiode meer dan 15 dagen in beslag zal nemen. Het valt dus onder grote evenementen waarvoor een omgevingsvergunning noodzakelijk is.

shot_2072

shot_2075

shot_2076
Dit wordt Start/Finish

Modderloop

ILoveZuidoost: "Op 24 augustus wordt er een Dirt Maniacs gehouden in een parcour langs de hele Gaasperplas. Wanneer je naar het plaatje kijkt van het parcours dan wordt de hele omgeving van de Gaasperplas hiervoor gebruikt. De vergunning voor dit evenement is kort geleden door het stadsdeel afgegeven. Vanaf 9.00 uur tot 20.00 uur wordt het evenement gehouden, er is catering, etc aanwezig. De opbouw begint natuurlijk eerder zoals bij alle andere evenementen evenals de afbouw. De Gaasperplas meer en meer een evenemententerrein tijdens voorjaar, zomer en najaar? Moet de bestuurscommissie niet eens een scherpere vinger aan de pols houden? Vragen uit de buurt die ons bereiken."

Bomenkap Oosterpark

schreeuw

Dichtbij: "Protestmars tegen geplande bomenkap Oosterpark

Tegenstanders van de geplande bomenkap in het Oosterpark organiseren zondag 31 augustus een protestmars. Omsingeld Oosterpark Actiegroep heeft dinsdag een vergunning voor de demonstratie bij de gemeente aangevraagd.

De actiegroep is tegen de geplande bomenkap dat onderdeel is van het renovatieproject Verdubbeling Oosterpark. Daarnaast zijn ze van mening dat de renovatie van het park geldsmijterij is. Tot slot eisen ze dat de gemeente een diepgaand onderzoek naar het project laat uitvoeren. Het onderzoek zou volgens Omsingeld Oosterpark Actiegroep meer duidelijkheid moeten geven over de totstandkoming van het plan, financiële onduidelijkheden en het (gebrek) aan communicatie met omwonenden. 

De optocht start zaterdag 31 augustus om 14.00 uur bij de Hortus Botanicus aan de Plantage Middenlaan en eindigt bij monument De Schreeuw"

Zorgafbraak

628807
Teken de petitie

AbvaKaboFNV: "Onder ouderen, zieken, gehandicapten en zorgmedewerkers in heel Nederland is grote onrust ontstaan. Zij kregen afgelopen weken van hun gemeenten te horen dat zij over enkele maanden geen zorg meer krijgen. Tegelijkertijd kondigen zorgorganisaties massaal ontslagen aan. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: 'Mensen beginnen te voelen wat de desastreuze gevolgen zijn van het kabinetsbeleid. Als we nu niets doen, wordt 2015 een zwart jaar voor ouderen, kwetsbare kinderen en zieken. We moeten tot het uiterste gaan om de zorg te redden.'

Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen en dat de mensen in hun omgeving meer zorgtaken op zich nemen. De zorg voor ouderen, langdurig zieken en kwetsbare kinderen legt het kabinet per 2015 bij de gemeenten neer, samen met een bezuiniging van meer dan 3 miljard euro. De meeste gemeenten hebben tot op heden nog geen duidelijkheid gegeven over welke zorg zij inkopen en welk budget beschikbaar is. Toch kondigt de ene na de andere zorgorganisatie massaontslag aan.

'De ontslagenteller slaat op hol. We gaan dit in heel Nederland voelen. In Amsterdam verdwijnen 640 banen bij Amstelring. Careyn in Delft schrapt 1000 banen. Meander Groep Parkstad; ook 1000 banen. 775 banen verdwijnen er in Tilburg bij Thebe. En in Flevoland schrapt Zorggroep Oude en Nieuwe land 363 banen. En zo gaat het maar door. Wie zorgt straks voor onze ouderen? Mantelzorgers kunnen het er nu al vaak niet meer bij hebben', aldus Van Brenk.

De FNV is de petitie ‘Red de zorg’ begonnen."

Teken ook de petitie: Red de zorg

Beroepseer: "De Orange Monday Foundation heeft een petitie opgesteld - Het roer moet om in de gezondheidszorg - waarin gevraagd wordt om een onafhankelijk Kameronderzoek aangaande de gehele geestelijke en somatische zorg. Het wordt tijd voor een andere en betere gezondheidszorg. De Foundation schrijft:

"Sinds het aantreden van het Kabinet Rutte II zijn er téveel beslissingen genomen door minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn met medewerking van de Tweede en Eerste Kamer, die in het nadeel zijn van de volksgezondheid van de Nederlandse burger. Onder het mom van bezuinigingen wordt er steeds meer macht gegeven aan de zorgverzekeraars, die vervolgens zorgverleners teveel onder druk zetten. Het resultaat is:

     Vanaf 2016 (nauwelijks) nog vrije artsenkeuze

    Vanaf 2015 de introductie van een nieuwe verzekering die de verschillen tussen rijk en arm alleen maar groter maakt

    De transitie van Wmo en Jeugd GGz en Jeugdzorg (jeugdhulp), waarvan nog maar de vraag is of dit allemaal op een correcte en adequate manier georganiseerd kan worden door de gemeenten

    De privacy van Nederlandse staatsburgers komt in gevaar

    Nederlanders kiezen voor minder zorg vanwege het te hoge eigen risico

    Verwachte ontslagen van meer dan 50.000 mensen in de zorg door bezuinigingen van 2,5 miljard

    Fraude bij toezichthouder gezondheidszorg NZA"

hetroermoetom
Onderteken de petitie

Beurs: "Zestig landen – zoals België en Nederland – hebben het geld van hun nationale zorgverzekeringen in de zakken van Rumsfeld gestoken, ook al wisten politici toen al dat de werking van Tamiflu allesbehalve van verzekerd was.

Die beslissing heeft de Belgische belastingbetaler 31 miljoen euro gekost en de Nederlandse ongeveer 64 miljoen euro. De Britse overheid had er omgerekend 513 miljoen euro voor over en de Amerikanen gooiden zelfs een miljard dollar over de balk.

Wil je dus weten hoe je als belegger rijk wilt worden? Investeer in de farmaceutische industrie en vind de volgende placebo uit."

De Nieuwe Wereld Orde

Sinds geruime tijd worden we geteisterd door de Nieuwe Wereld Orde. De VS stormt in zijn Drang nach Osten op naar de grenzen van zijn vijanden, Rusland en China. Europa is al veroverd, de media gelijkgeschakeld, de oude Oostbloklanden zijn nu aan de beurt. Verder heerst er een gigantische chaos overal waar de VS en de NAVO hun voetstappen gezet hebben en is de ellende niet meer te overzien. Big Brother heeft er bitter weinig van terecht gebracht.

De hubris van de VS kent geen grenzen (letterlijk). Onder het mom van 'humanitair ingrijpen' zijn miljoenen mensen vermoord. Libië is er nu na de 'humanitaire' interventie van het Westen nog erger aan toe dan onder Ghaddafi. Iraq is er nu nog veel erger aan toe dan onder de dictatuur van Saddam Hoessein. Met andere woorden de VS en de NAVO hebben er een humanitaire wereldcatastrofe van gemaakt. Maar deze huichelaars verbieden nu een humanitaire interventie van Rusland om de burgers te redden die nu in Oekraïne door de junta in Kiev uitgemoord worden. Een gotspe!

EUObserver: "EU and US leaders have warned Russia that more sanctions will follow if it “invades” Ukraine in the name of “humanitarian” aid."

Laten we even luisteren naar wat Poetin (in 2011) te zeggen had, want van onze mainstream media zult u het niet moeten hebben.


Oorlogspropaganda

Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Er gebeuren rare dingen in Europa. Obama vindt dat aantasting van economische belangen een oorlogsdaad is. Daar is hij en Europa dus druk mee bezig. Dat is enkel in het belang van de VS die hiermee twee vliegen in één klap slaat, Rusland treffen en tegelijk Europa kort houden. Oekraïne heeft aangekondigd de gaskraan vanuit Rusland naar Europa dicht te zullen draaien. Op verzoek van Obama, die een oorlog tegen Europa aan het voeren is? Dus Oekraïne zelf gaat ook Nederland onder nog meer sancties laten lijden? Het is te gek om los te lopen. Nederland en alle snotterende politici zijn bereid het Nederlandse eigenbelang, ons eigenbelang (hen zullen de sancties niet treffen, daar zijn vast compensatiepotjes voor) te vergeten en voor het belang van de oorlogszuchtige VS zeer zware offers te brengen. Hoogverraad kun je dit noemen.

Soms komt er toch nog een zinnige reactie uit onverwachte hoek.

VrijeChroniqueurs: "De EU vernietigt de economie en voert ons naar een oorlog met Rusland

De Telegraaf vandaag: “Nederlandse exporteurs van groente en fruit naar Rusland hebben nu al te maken met dichte grenzen. Vanuit ons land waren de afgelopen dagen 70 à 80 vrachtwagens onderweg naar Rusland, die onverrichter zake moesten terugkeren.”

Men zal natuurlijk meteen denken: o, dat is die schoft van een Putin, maar een zinnetje trok mijn aandacht. Eén van de vrachtwagen chauffeurs meldde,

“Het gebeurt wel vaker dat er even geen export mogelijk is. Maar twee dingen zijn nieuw aan deze boycot: dat er vanuit de hele EU niks naar Rusland mag, en dat dat gaat gelden voor een heel jaar.”

Het is dus niet Putin, maar de EU die een exportverbod naar Rusland heeft ingesteld. Hiermee worden onze eigen economische belangen dus direct geschaad.

Ik ben verbijsterd over de gebeurtenissen van de afgelopen 2 à 3 jaar. Deze anti-Ruslandhetze is al een tijd aan de gang. Het begon met die volstrekt overtrokken reacties vanuit linkse goedmenschkringen op de zogenaamde anti-homowetten, die niets anders waren dan een verbod op homosexuele voorlichting op lagere scholen. Vanuit die linkse kringen werd er al geschreeuwd oom een Ruslandboycot. Toen kwam er dat gesteggel met russische consuls of ambassadepersoneel, maar in Oekraïene is de Ruslandhaatpropaganda in volle kracht losgebarsten.

Amerika en de EU steunen een gewapende fascistische coup in Oekraïne, maar het democratisch referendum op de Krim wordt bestempeld als een geweldddadige overname. Terwijl het nieuwe, door de USA, de EU met behulp van de nazi’s van Svoboda en de rechtse sector in het zadel gezette regime dan de eigen bevolking in het oosten bombardeert en afslacht, wordt er op nog onopgehelderde wijze een burgervliegtuig neergehaald, wat een ongekende oorlogsretoriek losmaakt, waarbij Putin als de nieuwe Hitler wordt afgeschilderd en er een ongekende en illegale sanctiegolf volgt vanuit de USA en de EU.

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Is de EU een fascistische en criminele organisatie? Met welk recht dwingen zij Europa in een handelsoorlog die alleen maar de eigen ondernemers schaadt en daarmee de Nederlandse economie nog verder in de problemen brengt? Hebben we nog niet genoeg werklozen? Gaan er nog niet genoeg bedrijven failliet?

Mijn  maag keerde zich bijna om toen ik die snotterende Timmermans hoorde zeggen dat Nederland toch zo’n goed land was. Waarom snotterde hij? Hij snikte doordat hij opeens inzag hoezeer dit land al door hem en zijn companen voor de wolven is gegooid. Hij huilt om de toekomst die hij en zijn maten aan het voorbereiden zijn."

shot_2063
Kiev deze week
"Glorie aan Oekraïne!
Glorie aan de helden!"

VPRO - Life at Lowlands

Rustige GaasperPleasure

Gaasperpleasure

shot_2057

shot_2056

Eerste dag van GaasperPleasure. Er staat veel wind, maar gelukkig waait het geluid naar de Gaasp toe. En dit festival veroorzaakt veel minder geluidsoverlast dan Amsterdam Open Air. Of het zeil van een van de tenten het zal houden onder de wind is twijfelachtig.

image

Voortmodderen

Dirt-Maniacs

Het nieuws over het evenement Dirt Maniacs moet met veel moeite bij mekaar gesprokkeld worden. Het lijkt wel op een geheime militaire operatie. Duidelijk is intussen dat het de bedoeling was dat dit evenement zo lang mogelijk geheim zou worden gehouden. Dit evenement is niet besproken in de openbare vergaderingen van Groengebied Amstelland, mogelijk wel in een of ander besloten gedeelte. Dat een openbaar orgaan na elke vergadering een besloten gedeelte heeft, is al een gotspe. Dat hoort niet in een democratisch land. Ook de Bestuurscommissie wist nergens van. Wie dit allemaal bekokstoofd hebben is ook onduidelijk. Maar vaststaat wel dat als er iemand aan de touwtjes trekt dat dhr. Jaensch van het Dagelijks bestuur van Zuidoost (en bestuurslid van GGA) is. Ook voor andere evenementen als bijvoorbeeld GaasperPleasure en de Triathlon Gaasperplas werden geen vergunningen gepubliceerd. Er komen rollende keukens en dat betekent toch dat handhaving en schoonmaak van groot belang zijn. Hoeveel bezoekers verwacht men? Overtreft de opbrengst voor GGA de kosten en de schade aan het EHS-gebied?

Ik ken Emile als een rasecht politicus die altijd bereid is informatie te geven. Maar nu lijkt het erop alsof hij achter de schermen bezig is geweest om censuur te plegen en zelfs burgers die om informatie vroegen belemmert in hun pogingen om duidelijkheid te krijgen. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ook deze keer is de dienstbaarheid van de administratie van Zuidoost tegenover de inwoners van Zuidoost geen vanzelfsprekendheid. Dhr. Jaensch catert voor zijn achterban, de evenementorganisatoren. Verenigingen die een terrein van GGA huren werden niet gehoord. De organisator was in de veronderstelling dat alles mag en dat er nauwelijks beperkingen waren. Er zou een schouw georganiseerd worden. Door wie, met wie en waar en wanneer? Wie organiseert in feite dit evenement? Lars Vreugdenhil Concepts & Events (een dochter of kloon van Amsterdam Open Air Concepts & Events?), Dirt Maniacs B.V., EVM19 (Eiland van Maurik),  of Stichting I Follow You?

De website van Dirt Maniacs is momenteel onbereikbaar. Modder aan de knikker, veronderstel ik.

Indien dit allemaal mag, dan zal het niet lang duren voor dhr. Jaensch een motorcross heeft georganiseerd langs deze zelfde route.

eiland van maurik
Eiland van Maurik

Er zijn locaties als het Eiland van Maurik ingericht voor dit soort evenementen. Men moet afblijven van onze natuurgebieden en zeker van onze Ecologische Hoofdstructuur! 

Vergunning Dirt Maniacs

Gisteren is een vergunning verleend door stadsdeel Zuidoost voor het evenement Dirt Maniacs. Op de pagina van het stadsdeel ontbreekt nog de vermelding van de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de vergunning. Maar dat kunt u lezen in de vergunning die u kunt downloaden op bovenstaande link. Op 23 mei werd de aanvraag ontvangen. Op 7 augustus, gisteren, is de vergunning verleend. Wat heeft het stadsdeel en GGA in de tussentijd gedaan? Over een paar dagen begint de opbouw al. Dit lijkt weer sterk op het zo moeilijk mogelijk maken van inspraak en indienen van bezwaren en/of het aanvragen van een voorlopige voorziening. In gewoon taalgebruik noem je dat obstructie.

Als er niet aan de bel getrokken was, dan was zelfs de vergunning niet bekend gemaakt en was er ook geen mogelijkheid geweest om bezwaren in te dienen of naar de rechter te stappen. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit blijft geldig tot over uw bezwaar is beslist. Het spreekt dat dat moment na het evenement zal vallen. U kunt wel de komende dagen nog naar de rechter voor een voorlopige voorziening. Maar dat kost geld en dat moet zeer snel gebeuren. Dhr. Jaensch heeft het weer keurig voor mekaar. Onbehoorlijk bestuur is dit. Onbeschofter kan niet. Het is de typische manier van werken van het Dagelijks bestuur, met name dhr. Jaensch. Ik neem hem dat persoonlijk zeer kwalijk. Ik ben benieuwd welke in de Bestuurscommissie gekozen partijen dit onbehoorlijk bestuur steunen of in elk geval gedogen. Modderfiguren heb je natuurlijk overal. Deze gang van zaken schijnt gebruikelijk te zijn in de metropool Amsterdam.

dirty maniacs

De organisatoren hebben totaal geen respect aan de dag gelegd voor natuur, fauna en flora, noch voor de bestaande voorzieningen. De route loopt helemaal door het terrein van de zeilvereniging, het vennetje met zijn beschermde fauna en flora wordt platgelopen, en er zijn vast nog tientallen andere bezwaarlijke trajectdelen. Ik heb begrepen dat ook de verenigingen die van GGA een terrein huren dat op het traject van Dirt Maniacs ligt, niet zijn gekend in de vergunning voor dit evenement.

Heeft Groengebied Amstelland beperkingen gesteld? Ik zie er geen enkele. Het is ook niet besproken in een vergadering van GGA. Dus wie heeft hier eigenlijk de regie in handen? Het standpunt van de vergunningverlener is dat die geen rekening hoeft te houden met fauna en flora. Een zeer ondeugdelijk standpunt. Dan zou binnenkort ook een legeroefening met tanks tot de mogelijkheden behoren. Dat is een onhoudbaar standpunt. Dit hele gebied behoort tot de Ecologische Hoofdstructuur. Het is geen evenemententerrein, hoewel het Dagelijks bestuur, met name Jaensch, het wel als dusdanig ziet.

De website van Dirt Maniacs heeft een pagina met commentaren, die nergens op slaan, waarschijnlijk gegenereerd door een computer. De prijzen voor deelname variëren van 50 tot 60 euro. Er zullen altijd wel een paar viespeuken zijn die zich voor dit modderevenement interesseren en het leuk vinden om een EHS-gebied te vertrappen. Stadsdeel Zuidoost staat weer druipend op de modderkaart.

Door de manier waarop dit evenement tot vandaag (niet) is bekendgemaakt door stadsdeel noch GGA verdient het Dagelijks bestuur van Zuidoost, met name de heer Jaensch, de politieke modderbeker van het jaar.

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit bezwaar maken. 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

De burgemeester van Amsterdam
T.a.v. Directie Juridische Zaken
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Of per mail naar: bezwaarenberoep@amsterdam.nl

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij:

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam
Sector Bestuursrecht Algemeen
Postbus 75850
1070 AW Amsterdam

Dat kan ook via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor hebt u een DigiD nodig.

Verschil

"Wat voor verschil maakt het voor de doden, de wezen, de daklozen, of de krankzinnige verwoesting in de naam van totalitarisme plaatsvindt of in de heilige naam van vrijheid of democratie?"

Mahatma Gandhi

Jaensch slaat modderfiguur

shot_2038
De hele EHS misbruikt voor een moddercross

Het is weer raak in de anarchistische vrijstaat Zuidoost. De natuurbarbaren slaan weer toe. Volgens de organisator Lars Vreugdenhil Concepts & Events is een vergunning verleend voor Dirt Maniacs op zondag 24 augustus. Maar dat blijkt niet te kloppen volgens de informatie die op dit moment binnenstroomt. Er is nog geen vergunning verleend. Als die verleend wordt dan wordt die door de ruchtbaarheid die intussen aan deze zaak is gegeven, toch gepubliceerd. Dus als er geen stennis was gemaakt, dan zou de verguning niet bekendgemaakt worden! Zo gaat dat in Zuidoost. Tip: altijd stennis maken. Kijk dus uit naar de bekendmakingen van het stadsdeel. Het zal wel weer zo gaan dat de vergunning pas op het laatste nippertje verleend wordt, om een eventuële gang naar de rechter zo goed als onmogelijk te maken. Dat is al eerder gebeurd. Zo gaat Zuidoost met democratie en inspraak om.

Voor dit evenement worden loopgraven aangelegd compleet met heel veel modder (een heropvoering van de Eerste Wereldoorlog?). De route loopt over het hele EHS-gebied. Dhr. Jaensch is echt losgebarsten en heeft zijn kwaliteiten als natuurexploitant flink uitgepakt. Officieel weet Emile nergens van. Hij zou nagaan of er een vergunning is, terwijl hij precies weet wat er aan de hand is. Want hij is wel de vertegenwoordiger van Zuidoost bij Groengebied Amstelland. Als er een vergunning wordt aangevraagd dan beslist hij (als bestuurslid van GGA) en het Dagelijks Bestuur van Zuidoost (d.w.z. hijzelf) daarover. De Bestuurscommissie is (nog) niet geconsulteerd. Waarmee weer vast is komen te staan dat GGA en Emile Jaensch lak hebben aan democratie. Het gaat hen niet meer om ecologisch beheer van een groengebied, maar om de exploitatie van een evenemententerrein. Dat het gebied tot de Ecologisch Hoofdstructuur behoort heeft hen nooit kunnen deren. De onbeschaamdheid van het GGA-regentenclubje kent geen grenzen. Stadsdeel Zuidoost heeft verleden jaar een Natuurplan opgesteld; daar wordt gewoon de vloer mee aangeveegd als dit evenement doorgaat. Het mag duidelijk zijn dat Recreatie Noord-Holland N.V. (waar GGA een onderdeel van is) en dhr. Jaensch de motor zijn achter dit initiatief. De organisator van Dirt Maniacs meent dat hij de vergunning al binnen heeft; hij heeft dus aannemelijk afspraken gemaakt met bepaalde mensen/instanties. Met wie dan?

waarde ecologie
Toenemende bijdrage aan de ecologische structuur

Ik kan me voorstellen dat sommigen een moddercross leuk vinden. Maar dan moeten ze dat niet in de EHS doen, waar ze de fauna en flora verstoren. Geen plekje blijft verschoond. Zoals gebruikelijk zijn de organisatoren, laat staan de deelnemers, zich niet bewust van enige inbreuk. Vrijheid, blijheid. Zo wordt onze natuur in alle vrolijkheid vertrapt.

vennetje
Vennetje in het midden

Aan de zuidoever bij het vennetje ligt een bijzonder ecologisch waardevol plekje waar orchideeën groeien en andere beschermde planten. Er zitten ook veel beschermde padden en andere kikkersoorten. Verleden jaar zijn nog twee broeihopen aangelegd. De modderloop dendert dwars door dit plekje heen. Is er een quickscan opgesteld om een aantal natuurplekken te beschermen? Ik dacht het niet. Houdt men rekening met fauna en flora? Ik dacht het niet. Weten de organisatoren dat dit behoort tot de EHS en dat in dit gebied beschermde planten en dieren hun habitat hebben? Ik dacht het niet. De aankondiging van het evenement via affiches en website van Dirt Maniacs is al helemaal afgerond, het moddertraject is vastgelegd. Vooralsnog heeft geen enkele betrokken ambtenaar voorwaarden en/of beperkingen gesteld. Is dit evenement door het bestuur van GGA besproken? Wij weten het niet en mogen het net als de opbrengstcijfers niet weten. De regenten regeren.

Obstakels: "De locatie Gaasperplas leent zich enorm goed voor een uitdagend parcours. Als organisatie vielen we onverwacht met onze neus in de modderboter omdat Waternet op 1 september begint met het graven van een 6 meter brede en ongeveer 1 km lange sloot. Deze sloot loopt toevallig net langs het laatste stuk van het parcours. Wij hebben Waternet daarom benaderd met de vraag of wij een groot deel van dat stuk niet mogen inrichten als trenches. Zij waren direct enthousiast en geven iedere medewerking. Ze stellen zelfs een grote graafmachine ter beschikking aan ons om onze plannen uit te voeren. Hoe gaaf is dat.

Ik heb berekend dat ik zeker 400 meter trenches kan aanleggen! En die zijn dan ook nog eens 6 meter breed. We beginnen al twee weken van te voren met het aanleggen van de trenches. Om niet 400 meter up and down te hoeven gaan zullen we ook nog een paar rustpuntjes aanleggen waar iedere deelnemer even lekker kan gaan liggen. De eerlijkheid gebied me wel mee te delen dat je ook hier weer in de modder ligt en je zelf aan aantal meters onder prikkeldraad door moet gaan tijgeren. Hoe leuk is dat! ;-)

Deze trenches liggen bijna aan de Gaasperplas dus we hebben alle water wat we nodig hebben tot onze beschikking. Waternet levert ook de pompen waarmee we de trenches extra nat en modderig kunnen maken. Kijk maar op de parcours plattegrond om te zien waar de trenches komen.

Wat kunnen we nog meer verwachten tijdens Dirt Maniacs?

Een goede obstacle run valt of staat bij de kwaliteit van het parcours. Daar zijn wij ons terdege van bewust. Onze prioriteit is dan ook om daar voor te zorgen. We maken het de deelnemers niet makkelijk en ondanks de locatie is de 24on24 bepaald geen “walk in the park”. Na hard werken volgt de beloning; een lekker biertje of ander koud drankje in een gezellig finishgebied met lekkere horeca en een leuk muziekje. We gaan er echt een feestje van maken!"

Dit is geen feestje, maar de zoveelste ravage! Dit is een groot evenement met een zeer grote en schadelijk impact op de natuur van ons EHS-gebied.

Ik neem dit Emile Jaensch zeer kwalijk. Hij toont zich het tegendeel van een democraat; de titel regent of Machiavelli past hem als gegoten. Hij is er waarschijnlijk ook nog trots op. Daarmee staat Zuidoost weer eens negatief op de kaart. De betrokken natuurbarbaren, de kolonisten, zien stadsdeel Zuidoost – net als weleer in de tijd van de VOC en WIC – als wingewest. De plaatselijke bevolking telt niet mee; wetten en regels gelden niet.

Protesteer tegen deze aantasting van onze natuur! Dien een klacht in bij alle mogelijke officiële instanties.

Hou de bekendmakingen in de gaten en stuur een bezwaar in.

Nationaal Meldpunt Orchideeënverstoring 

Voorzover ik kan zien lijkt de AID, de Algemene Inspectiedienst van het ministerie intussen opgeheven te zijn.

Handhaving Flora- en faunawet

Melding overtreding

Schrijf of mail naar uw gekozen partijleden, de burgemeester, GGA en dhr. Jaensch (verantwoordelijke in ZO voor sport en recreatie, openbare ruimte, bestuurslid GGA), dhr. Urwin Vyent (GroenLinks, verantwoordelijk voor milieu en water), enz.

De afdeling Vergunningen, met name de heer Adviseur, de contactpersoon voor dit soort zaken die ook op hoorzittingen en rechtszaken de woordvoerder voor het stadsdeel is, heeft aan anderen verklaard dat hij niet van plan was om mij in te lichten over deze kwestie. Dat heeft hij persoonlijk tegenover mij ontkend. Ik heb de indruk dat ook Emile Jaensch niet geneigd is om informatie te verstrekken. Daar heb ik geen begrip voor. Emile zou meer begrip moeten hebben voor een democratische en eerlijke gang van zaken. Ambtenaren en raadsleden zijn dienstbaarheid verschuldigd aan de bevolking. Stadsdeel Zuidoost is door de rechters al gekapitteld over de 'klunzige' gang van zaken bij vergunningen. Dat blijkt nu weer. Van respect voor de EHS zoals dat in amendementen op de Structuurvisie Amsterdam 2040 is vastgelegd is geen sprake. Dat is schaamteloos!

Update 8 augustus: Ik verneem net (ik heb hem zelf opgebeld) van de Adviseur vergunningen dat er een vergunning is verleend en die wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Nationaal Meldpunt Orchideeënverstoring 

Klassenoorlog 1914-1918

KlassenoorlogEPO: "Leerde u op school ook dat de Eerste Wereldoorlog een oorlog voor de democratie was? Nochtans bestond in het Europa van 1914 bijna nergens algemeen stemrecht. Overal heerste een kleine elite van grootgrondbezittende adel en industriële burgerij. Die eerste klasse monopoliseerde de politieke, de tweede de economische macht. Maar beide deden het in hun broek voor 'de volksmassa's' en het spook van de revolutie dat hen overal volgde.

De analyse van Jacques Pauwels is onthutsend. Om een omverwerping van de heersende orde te vermijden, kwamen adel en burgerij terecht bij oorlog. Oorlog moest de revolutie en de democratisering tegenhouden. Oorlog kon ook de economische problemen oplossen die het gevolg waren van de onderlinge concurrentie tussen de grootmachten, die altijd op zoek waren naar territoriale uitbreiding voor het verwerven van afzetmarkten, bronnen van grondstoffen en goedkope arbeidskrachten.

Maar het draaide anders uit dan de elite verwacht had. In Rusland lukte de revolutie, in West-Europa waren hervormingen ten voordele van de kleine man onvermijdelijk, en in de rest van de wereld staken antikoloniale bewegingen de kop op. Toch bleef de elite dromen van een terugkeer naar de 'goede oude tijd'. Dat ontaardde in de nachtmerrie van het fascisme en een nieuwe wereldoorlog."

Voorwoord

DeWereldMorgen: "De imperialistische grootmachten zaten al enige tijd te azen op een oorlog. Die zou uiteraard kort en glorieus zijn, zonder grote verliezen aan eigen zijde (tenminste, niet voor de leiders en hun medestanders, de gewone soldaten waren geen punt van overweging). Om dat te begrijpen moet je volgens Pauwels teruggaan tot 1789, het jaar van de Franse Revolutie. De periode 1789-1914 beslaat dan ook negen van de in totaal 29 hoofdstukken van zijn boek.

De wil om een oorlog te beginnen werd gedreven door motieven die onafscheidbaar met elkaar verbonden waren. De elite was eerst en vooral bevreesd voor de interne sociale onrust. Na de Franse Revolutie was het idee dat gewone mensen ook een zeg horen te hebben deskundig en bloedig onderdrukt, maar het gevaar bleef sudderen. De 'belle epoque' was enerzijds een schitterende tijd voor hen die het goed hadden, er waren anderzijds ook voortdurend stakingen en andere vormen van sociaal protest.

Een korte oorlog zou ideaal zijn om de 'revolutionaire energie op een buitenlandse vijand te richten, om de onrust te 'externaliseren in plaats van te radicaliseren'. Hogere burgerij en adel vonden elkaar in dat streven 'om dreigende revoluties te voorkomen en uitbrekende revoluties in de kiem te smoren, om belangrijke politieke en sociale hervormingen in democratische zin in te voeren'.

Adel en bourgeoisie speelden voluit de nationalistische kaart om de bevolking op te zwepen voor de oorlog, maar waren zelf eerder internationalistisch ingesteld: 'De adel en de haute bourgeoisie van de verschillende Europese landen hadden meer gemeen met elkaar dan met de lagere klassen in eigen land.'

Dat nationalistische gestook had een belangrijke racistische component. Jodenvervolging wordt meestal vereenzelvigd met de Tweede Wereldoorlog, maar het was reeds een factor van belang in '14-'18.

Dat was ook niet verwonderlijk gezien de diepe historische wortels van het antisemitisme in Europa: "De Jood was de gemakkelijk herkenbare vreemdeling … in veel landen speelden ook de Roma die rol. In Duitsland werden Polen en Slaven in het algemeen als parasitaire vreemde elementen gezien." (Niet toevallig die volkeren die woonden in de gebieden die de Duitsers wilden veroveren.)

De oorlogvoerende imperia waren wel zo sluw om de minderheden te steunen in andermans achtertuin ...

De industriële burgerij verdiende ondertussen tonnen aan de wapenproductie.

Pauwels daarover: “Ook vandaag nog worden de kosten van imperialistische oorlogen zoals die in Irak en Afghanistan gesocialiseerd, terwijl de erdoor geproduceerde winsten geprivatiseerd worden ten bate van olietrusts, wapenhandelaars, en leveranciers van allerlei militaire en quasi-militaire diensten”"

De VS heeft een grote arme bevolking, een deel daarvan zit in de gevangenis (de gevangenisindustrie is geprivatiseerd en bestendigt zichzelf), een ander deel gaat uit armoede en gebrek aan ander werk het leger in. De VS heeft meer dan 700 officiële bases all over the world, plus honderden geheime bases, met officieel zo'n 1,5 miljoen soldaten, waarvan 400.000 in het buitenland, als bezetting en intimidatie. Daar zijn nog niet de huurlingen, de Blackwater troepen en Special Forces bijgerekend.

Deëscalatie nodig

OrientalReview: "The Ukrainian state continues its slow-motion collapse, this time with Poroshenko seeking to deal a death blow to the last remnants of the Rada. He has accused “half of the Verkhovna Rada” of being “a ‘fifth column’ which is controlled from abroad, whole factions” after they did not pass a bill labelling Lugansk and Donetsk’s governments as terrorist organizations. Such an action would have granted pseudo-legitimacy to the US in doing the same, with the ultimate intent of connecting supposed Russian support of these entities with “state sponsor of terrorism” status. By his threatening words, Poroshenko is purposely trying to rile up nationalist voters and intimidate any remaining pragmatic politicians in his quest for near-total control over the state, just as an oligarch holds absolute power of his company. Concurrent with this, the West is wholeheartedly supporting Ukraine’s military, although that institution is on the brink of self-implosion as well. The unstable result of these two trends is the dystopian descent of Ukraine towards military dictatorship, all with the enthusiastic backing of the West in its latest anti-Russian crusade.

The EU has taken an about-face and unexpectedly lifted its arms ban on Ukraine, opening the door for a tidal wave of weaponry to flood into the conflict-stricken country. The supreme irony is that the EU originally imposed the ban on the Yanukovich government in February to prevent “internal repression”, but the current coup-imposed government has killed over 1000 people and counting during its recent “anti-terrorist” operation. The pro-coup Kyiv Post admits that 90 people died in the run-up to Yanukovich’s overthrow, meaning that the current authorities have been rewarded for killing 10x as many people by gaining access to the latest weaponry that Europe has to offer.

What makes the slide into military dictatorship and nationalist destabilization all the more dystopian, however, is that ‘Western values’, which always promote themselves as being holier-than-thou, are firmly behind bringing this nightmare into the heart of the European continent."

shot_2040

TheNation: "Kiev cannot wage this war on its own citizens—a UN spokesperson says nearly 5,000 civilians have been killed or wounded, which may constitute war crimes—without the Obama administration’s political, economic and military support. Having also created hundreds of thousands of fleeing refugees, Ukraine is bankrupt, its industrial infrastructure damaged, and it is in political disarray, using ultranationalist militias and conscripting men up to 60 years of age.

In November 2013, the European Union, with White House support, triggered the crisis by rejecting Putin’s offer of an EU-Moscow-US financial plan and confronting Ukraine’s elected president, Viktor Yanukovych, with an unnecessary choice between “partnership” with Europe or with Russia. The proposal was laden with harsh financial conditions as well as “military and security” obligations. Not surprisingly, Yanukovych opted for a considerably more favorable financial offer from Putin. Imposing such a choice on the president of an already profoundly divided country was needlessly provocative.

If the hawks on both sides prevail, it might well mean full-scale war. Has there been any other occasion in the modern history of American democracy when such a dire possibility loomed without any public protest at high levels or debate in the establishment media? Nonetheless, the way out is obvious to every informed observer: an immediate cease-fire, which must begin in Kiev, enabling negotiations over Ukraine’s future, the general contours of which are well known to all participants in this fateful crisis."

FTM: "Op 3 juli 1988 werd een Iraanse Airbus 300 door de Amerikanen uit de lucht geschoten. Foutje. De Amerikanen werden er nauwelijks op aangesproken.

Een ding is zeker: de leverancier van F-16 gevechtsvliegtuigen – de Verenigde Staten – wordt door de huidige veroordelaars van Rusland en Putin niet op vergelijkbare wijze verantwoordelijk gehouden voor de burgerslachtoffers die zijn oorlogvoerende klant – Israël – ermee maakt in de Gaza regio. Het totale aantal slachtoffers heeft hier de duizend al ruimschoots overschreden. De veroordeling in de Westerse wereld van Rusland en de demonisering van Vladimir Putin versus de vergevingsgezindheid ten opzichte van de Verenigde Staten is moeilijk rationeel  te verklaren."

ConsortiumNews: "Flight 17 Shoot-Down Scenario Shifts

Contrary to the Obama administration’s public claims blaming eastern Ukrainian rebels and Russia for the shoot-down of Malaysia Airlines Flight 17, some U.S. intelligence analysts have concluded that the rebels and Russia were likely not at fault and that it appears Ukrainian government forces were to blame, according to a source briefed on these findings.

This judgment – at odds with what President Barack Obama and Secretary of State John Kerry have expressed publicly – is based largely on the absence of U.S. government evidence that Russia supplied the rebels with a Buk anti-aircraft missile system that would be needed to hit a civilian jetliner flying at 33,000 feet, said the source, who spoke on condition of anonymity.

If the U.S. intelligence analysts are correct – that the rebels and Russia are likely not responsible – the chief remaining suspect would be the Ukrainian government, which does possess Buk anti-aircraft missiles and reportedly had two fighter jets in the vicinity of Malaysia Airlines Flight 17 at the time of the shoot-down.

It may seem cynical to suggest that the powers-that-be in Official Washington are so caught up in their own propaganda that they would prefer the actual killers of innocent people – whether in Syria or Ukraine – to go unpunished, rather than to admit their own mistakes. But that is often how the powerful react. Nothing is more important than their reputations."

U.S. DOUBLE STANDARDS                                                    

DeWereldMorgen: "Twee crisissen, Oekraïne en Palestina, het is uiterst boeiend en leerrijk om te zien hoe de EU daar mee omgaat. Zeker als men in het achterhoofd houdt wat de EU beweert te zijn, een organisatie voor vrede, democratie, vrijheden, welvaart, vooruitgang en dies meer.

Al direct is duidelijk dat de aanpak van de twee dossiers totaal verschillend is en dat de EU alle begrip heeft voor moord en destructie door zijn bondgenoten en dat hun oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid van geen tel zijn.

In die hele Oekraïense kwestie gaat het niet om “democratie” en “vrede”, maar om de verdere uitbreiding van de westerse invloedssfeer naar de grens met Rusland toe. Rusland wordt, ondanks het einde van de Koude Oorlog, en de opheffing van de Sovjet-Unie, nog altijd als een vijand beschouwd. Het is immers een groot en machtig land, een mogelijke bedreiging dus voor de westerse hegemonie.

Na de opheffing van de Sovjet-Unie beloofden de Amerikaanse president Bill Clinton aan Russisch president Gorbachov dat ze geen uitbreiding van hun macht in de voormalige Oostbloklanden nastreefden, een belofte die al snel werd gebroken. In versneld tempo werden de meeste van die landen binnen de EU en de NAVO gehaald."

De PvdA heeft al heel vroeg zijn leden politiek geïndoctrineerd en Rusland voorgesteld als de vijand. Dat is na hun overgang naar het neoliberalisme alleen maar erger geworden. Haatzaaien is normaal. Ingeval van een oorlog zal die niet op Amerikaanse grond plaatsvinden, maar in Europa, en de soldaten, het kanonnenvoer, zullen voor een groot deel uit Europese landen komen, en dat allemaal tot meerdere eer en glorie van het Amerikaanse imperium dat rekent op een verlamd Rusland en ... ook Europa. Waanzin!

PolicyReview: "Why is the EU imposing sanctions on more than 30 countries? 

Something is not right with Europe’s sanctions regime. The headline figure is already enough to make you wonder: the European Union today imposes sanctions on more than 30 countries – that’s almost one in six countries in the world! writes Justin Stares.

To make matters worse, the EU is currently suffering from criticism regarding what lawyers euphemistically call “due process”. EU sanctions against Iran are in many cases simply illegal, the European Court of Justice has found. So-called evidence collected by the Council of Ministers has been shown to be well below European legal standards and has in many cases been thrown out by Luxembourg judges.

The Council, which represents the EU’s high-and-mighty Member States, has chosen to ignore the court’s rulings and re-file a new set of alleged evidence, much of which is no doubt as dodgy as the first set."

DeBeurs: "De Europese aandelenbeurzen gingen woensdagmiddag eensgezind omlaag. Zwakke Duitse fabrieksorders, een nieuwe recessie in Italië en de vrees voor een escalatie van de crisis in Oekraïne zorgden voor een negatieve sfeer op de markten."

brief_aan_putin
Klik voor petitie

Ommekeer-Nederland: "Brief met excuses aan President Putin

De groep achter De Ommekeer heeft een brief opgesteld aan president van Rusland, Vladimir Putin. Onze politici en de media liegen ongeloofelijk als het gaat om de Oekraïne. De opstand en het afzetten van de regering is geheel door de VS en de EU georganiseerd. Met het neerhalen van MH 17 heeft het de aandacht van Nederland. Dat echter de politiek en de media bol staan van de leugens valt blijkbaar niemand op. Rusland heeft de Krim niet geannexeerd, Rusland heeft het vliegtuig niet neergeschoten, er is nog geen onomstotelijk bewijs. Maar de VS en de EU hebben al een vonnis uitgesproken nog voordat er een onderzoek is geweest en dit onomstotelijk bewijs is geleverd. Dit is niet hoe een rechtsstaat functioneert.

Wij willen vrede. Onze politici zijn met een spel bezig met ons als inzet. Daarom hebben wij een brief opgesteld voor Putin. Op petities.nl kan je de petitie tekenen als je ermee eens bent. Wij gaan hem over enkele weken aanbieden aan President Putin via de Russische ambassade in Den Haag."

Herdenkingen

Hiroshima_aftermath

We leven in interessante tijden. Herdenkingen overal, maar die zijn toch al te vaak bedoeld niet om catastrofes te vermijden, maar om ons op nieuwe voor te bereiden. Onze media lopen de sensatie achterna en om meer abonnees aan te trekken vinden ze een oorlogje best mogen. We zijn er aan gewend geraakt; elk jaar een nieuwe oorlog uit de augiasstal van Big Brother. De Volkskrant als Völkischer Beobachter, de NOS als NS-Propaganda, de PvdA als NPvdA, Timmermans als ... vult u zelf maar in. Het begint er aardig op te lijken. Zoals het er nu voorstaat kunnen we geen objectief onderzoek verwachten van de ramp met de MH17. Europa is zo diep betrokken bij de coup in Kiev dat enkel de vlucht naar voren nog denkbaar is. Nederland is inderdaad vies, vuig en vol ... van onzindelijk gedachtengoed en politici. De teddybeertjes zijn niet aan te slepen. Vluchten in pathetische symboolacties en ondertussen roepen om oorlog. De waan van de dag regeert. Een natie van schapen die gewillig de vos achterna loopt.

Vandaag wordt in veel steden (Nederland loopt natuurlijk flink achter) Hiroshima herdacht en het begin van de eerste wereldoorlog. Diezelfde politici die hun mond vol hebben van aansporingen tot vrede, doen er alles aan om een volgende oorlog mogelijk te maken; men noemt het dan vanzelfsprekend 'het brengen van vrijheid en democratie'. Hoe gruwelijk WO I ook was, het wordt alleen maar gruwelijker. Want sinds Hiroshima en Nagasaki hebben we ook atoombommen waardoor MAD (mutual assured destruction) denkbaar wordt. De logistiek wordt uitbesteed aan multinationals als Halliburton die oorlog hun winstgebied hebben gemaakt. De privatisering van oorlog heeft oorlog tot winstobject gemaakt. Oorlog voor en door multinationals. Daarmee wordt zelfs de natte droom van Mussolini overtroffen in driestheid ("Fascism should more properly be called corporatism, since it is the merger of state and corporate power" - deze betwiste uitspraak van B.M. komt wel neer op de praktijk die Mussolini voor ogen stond - alle macht aan de grootondernemingen, maar theoretisch zou hij met corporatisme de gilden en bestaande belangengroepen hebben bedoeld volgens sommigen, wat nogal onwaarschijnlijk is omdat hij de vakbonden afschafte).

Ukraine crisis puts focus on danger of nuclear war: "The ongoing crisis in Ukraine has made it clear that the danger of nuclear war is still with us and may be greater than at any time since the height of the Cold War.

Over the last few years, new information has emerged that underlines the danger posed by even the limited use of nuclear weapons. Studies published in 2006 by Rutgers University's Alan Robock and his colleagues examined the effects of a "limited" nuclear war involving just 100 small nuclear weapons, the size of the Hiroshima bomb, less than 0.5 percent of the world's nuclear arsenals."

Wat was nou eigenlijk de oorzaak van WO I? Het is mij niet helemaal duidelijk terwijl ik toch goed heb opgelet op school. Meestal beginnen oorlogen met leugens en bedrog, met politici die zich op hun pik getrapt voelen en hun kannonenvoer willen inzetten om die persoonlijke schande te wreken.

OxfordBibliographies: "The origins of World War I are best summarized in two contexts. The first stresses long-term issues such as nationalism, materialism, and militarism. It critiques a diplomatic system that devolved into rival alliances that risked turning any conflict into a doomsday machine. This structural approach incorporates the domestic tensions generated by industrialism, a shift that led to the emergence of an upper class of old aristocrats and new bourgeoisie willing to risk war to maintain their position. The second context of the war’s origins emphasizes volitional elements. The states of Europe, Great Powers and lesser ones, interacted according to decisions that were made by relatively small groups of politicians, officials, and soldiers so that relatively small events, such as the assassination of Habsburg archduke Franz Ferdinand, could set off a chain reaction of events leading to a war no one wanted. Taken together, these contexts inform most of the literature on the origins of World War I but that is not to say plenty of debate still goes on over the events that precipitated the first shot."

nato1Juist ja, precies de toestand die we nu ook meemaken. Obama op zijn pik getrapt door de annexatie van de Krim zonder bloedvergieten, terwijl de VS juist bezig is met het oprukken naar de grenzen van Rusland en met shock and awe de hele wereld wil veroveren. Joegoslavië moest kapotgemaakt worden, Wim Kok vond een oorlogsmisdaadje best kunnen en sloot zich aan, de 'bevrijding' van Kosovo eindigde in het annexeren van Kosovo dat nu in feite een Amerikaanse oorlogsbasis is, Camp Bondsteel. Om zijn doel te bereiken heeft de VS altijd het grootste tuig gebruikt en misbruikt, Taliban, al-Qaeda en nu de neo-nazi's.

Laatste nieuws van het Oekraïense front:

RT: "Over 400 Ukrainian troops cross into Russia for refuge

More than 400 Ukrainian troops have been allowed to cross into Russia after requesting sanctuary. It’s the largest, but not the first, case of desertion into Russia by Ukrainian soldiers involved in Kiev’s military crackdown in the east of the country.

According to the Rostov Region’s border guard spokesman Vasily Malaev, a total of 438 soldiers, including 164 Ukrainian border guards, have been allowed into Russia on Sunday night.

One of the Ukrainians was seriously injured on his arrival in Russia. He was taken to the hospital for surgery, the officials added.

The other Ukrainian soldiers have been housed in a tent camp deployed near the checkpoint via which they entered Russian territory. The Russian border guards are providing them with food and bedding."

De Westerse politiek, de democratie, is niet meer in staat om oorlogen tegen te houden. Dank zij de massamedia is indoctrinatie nauwelijks nog te ontlopen. In Nederland is herdenken een nationale sport geworden. Nog even en de Duitsers mogen meedoen met het herdenken van de slachtoffers van WO II. Dan zal het niet lang meer duren voor Nazi-Duitsland gereinigd en witgewassen is, want de eigenlijke vijand was en is nog steeds Rusland. Timmermans is alvast druk bezig om dat erin te timmeren. Hij heeft vast een aanstelling in een Imperiaal Europa op het oog. Ideologie is geld in deze wereld. Er is altijd een potje om een crisis te organiseren. Niemand wil een oorlog, maar vooral in Nederland is er altijd een loophole, een achterdeurtje om later weer een mooie herdenking te kunnen forceren. Van de PvdA valt niets te verwachten. Wat vindt u ervan? Gaat u later ook zeggen 'ik heb het niet geweten'? Wie zich niet informeert bij andere bronnen dan de Westerse gelijkgeschakelde pers kan niet objectief oordelen over de situatie.

Met subsidie uit Nederland!

Bogdan Boutkevitch
Klik voor video
Boutkevitch meent dat in Donbass 'nutteloze mensen' leven.

Space4peace: "This Ukrainian Nazi journalist is named Bogdan Boutkevitch. He is a well-known Nazi reporter who writes frequently for Nazi publications such as Ukrainian Weekly and appears regularly on Nazi TV. The TV station that aired his interview, Hromadske TV, is 100% funded by the US Embassy (in other words, the CIA), the Dutch Embassy (Dutch intelligence) and George Soros.

When he says Donbass should be used as a "resource" he is talking about plans for corporate fracking, Monsanto GMO planting, the coal deposits there, and a military base for NATO operations right on the Russian border."

OlafKoens: "Ze werken zich een slag in de rondte, de journalisten van het online-tv-station Hromadske-TV in Kiev. In amper twee maanden tijd is het station razend populair geworden, mede dankzij subsidie uit Nederland."

De Nederlandse ambassade in Kiev gaf in december 2013 aan Hromadske-tv 793.089 Oekraïense hryvnia (toen zo'n 80.000€).  Zie Financieel jaarrapport.

AsiaTimes: "Western plutocracy goes bear hunting

For Western plutocracy, that 0.00001% at the top, the real Masters of the Universe, Russia is the ultimate prize; an immense treasure of natural resources, forests, pristine water, minerals, oil and gas. Enough to drive any NSA-to-CIA Orwellian/Panopticon war game to ecstasy. How to pounce and profit from such a formidable loot?

Enter Globocop NATO. Barely out of having its collective behind unceremoniously kicked by a bunch of mountain warriors with Kalashnikovs, the North Atlantic Treaty Organization is now fast "pivoting" - that same old Mackinder to Brzezinski game - to Russia. The road map will be put in place at the group's summit in early September in Wales.

Moscow, allied with the BRICS, is actively working to bypass the US dollar - which is the anchor of a parallel US war economy based on printing worthless pieces of green paper. Progress is slow, but tangible; not only the BRICS but BRICS aspirants, the G-77, the Non-Aligned Movement (NAM), the whole Global South is absolutely fed up with the Empire of Chaos's non-stop bullying and want another paradigm in international relations. The US counts on NATO - which it manipulates at will - and mad dog Israel; and perhaps the GCC, the Sunni petro-monarchies partners in the Gaza carnage, which can be bought/silenced with a slap on the wrist.

If the US deep state, guided by those nullities who pass for leadership, in desperation, goes one step beyond - it could be a genocide in Donbass; a NATO attack on Crimea; or worst case scenario, an attack against Russia itself - watch out. The Bear will strike."

FreedomBytes: "Op vliegvelden van Roemenië, Moldavië en Azerbeidzjaan zijn ongeïdentificeerde bommenwerpers, die over Oost Oekraïne vliegen gespot. De bommenwerpers hebben Oekraïense luchtmacht tekens en worden gevlogen door onder andere Polen en Israëliërs.

Deze gevechtsvliegtuigen vliegen met hun lading over het Oekraïense luchtruim en stijgen op van NATO- en andere basissen.

Er zijn een aantal ‘no call sign’ vluchten gesignaleerd in het gebied boven de Oekraïne/Zwarte Zee. Ze landen bijvoorbeeld in Boekarest en Chisinau (Moldavië). Andere vliegtuigen schijnen op te stijgen vanaf Azerbeidzjaan, van oorsprong een Israëlische basis bedoeld om Iran aan te vallen.

Dit is niet alleen een poging om de Russische rader te omzeilen, het is een grove schending van international recht, illegaal gebruik van NATO strijdkrachten (sommigen direct onder bevel van General Breedlove), in een clandestiene terroristische oorlog tegen burgers met vaak een Russisch paspoort.

Deze week, werden twee SU25 bommenwerpers neergeschoten, nadat ze fosforbommen op een dorpje in een pro-Russisch gebied hadden gegooid."

Zie ook: Veterans Today - Mystery Bombing Runs Over Ukraine

Obama op oorlogspad

shot_2032
US Air Base Transit Center Romania
21st Theater Sustainment Command
o.l.v. generaal-majoor USAF Randy Kee

Voor Obama is de hele wereld een theater. Hij manipuleert politici als marionetten. En onze politici, met name Timmermans, collaboreren als nooit tevoren. De bedoeling is om Rusland te provoceren tot ingrijpen in Oost-Oekraïne, wat dan een voorwendsel is om een oorlog met Rusland te beginnen. Maar in feite is Obama al bezig met zijn oorlog. Er zijn Amerikaanse troepen in Oekraïne die leiding geven aan de junta in Kiev. Obama eist dat Poetin stopt met het ondersteunen (wat niet eens is bewezen) van de separatisten in Oost-Oekraïne maar levert zelf soldaten en materieel aan Oekraïne en Israël. Cynischer en fascistischer kan het niet. Er is maar één iemand die het recht heeft om oorlog te voeren en dat is Obama. Sieg Heil is ook zijn motto. Obama heeft Lebensraum nodig.

NRC: "De Verenigde Staten hebben na de aanslagen van 11 september 2001 mensen gemarteld. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama vandaag gezegd op een persconferentie."

WashingtonsBlog: "Obama said today:
We tortured some folks ….
We did some things that were contrary to our values.

And it wasn’t just bad guys who were tortured:

  • U.S. military files show that many Guantánamo prisoners were held on the flimsiest grounds such as wearing a Casio watch, being a  prisoner in a Taliban jail, driving cabs in certain geographic regions, or being Al Jazeera reporters

De VS heeft geen values, of het moet de dollar zijn. Het overwegend katholieke land Polen heeft ook meegewerkt aan de folterpraktijken van de VS. De VS overweegt nu een versterking van zijn NAVO-basis in Polen. 

AmnestyUSA: "Poland is the first European Union member state to be found complicit in the USA's rendition, secret detention and torture of alleged terrorism suspects, Amnesty International said as it applauded two landmark human rights judgments handed down today.

The European Court of Human Rights found that the Polish government colluded with the U.S. Central Intelligence Agency (CIA) to establish a secret prison at Stare Kiejkuty, which operated between 2002 and 2005. At the site, 180 km north of Warsaw, detainees were held in secret detention and tortured."

VK: "De regering van de Amerikaanse president Barack Obama is van plan om de Nationale Garde in Oekraïne volgend jaar te helpen met zowel wapens als training. Dat heeft de regering aan het Amerikaanse Congres laten weten."

Intussen zijn er al Amerikaanse huurlingen in Oekraïne aanwezig en zijn er berichten over gedode Amerikaanse officieren.

RT: "400 US mercenaries 'deployed on ground' in Ukraine military op"

HerstelDeRepubliek: "Verzetsstrijders in de regio Slavjansk hebben de afgelopen nacht een Oekraïense militaire colonne onder vuur genomen.

Bij het plaatsje Izjum – 52 kilometer ten noordwesten van Slavjansk – kwamen de partizanen een Amerikaanse colonne tegen, die vervolgens ook onder vuur werd genomen. Bij de aanval werden drie Amerikaanse officieren gedood, waaronder één vrouw.

Bovendien ontsnapte ook nog een gewonde Amerikaanse hoge officier, de Generaal-Majoor USAF Randy Kee. Praktisch gesproken leidt deze Amerikaan onder gezag van NATO de gehele operatie van het Oekraïense leger tegen de vrije provincies Lugansk en Donetsk."

Eurasiareview: "NATO To Expand Polish Base In Response To Russian Threat

General Philip Breedlove, NATO’s top commander in Europe, has proposed that the Polish city of Szczecin expand its existing base to help the military alliance respond faster to any threat posed by Russia."

Als de folteraars en de Strangeloves het voor het zeggen krijgen in Europa dan stevent Obama op een oorlog met Rusland af. Wat kan hem het schelen, hij meent nog steeds zijn proxy-oorlogen te kunnen voeren in het buitenland. Sinds Hitler is geen crimineler plan in uitvoering gebracht.

WantToKnow: "In ons vandaag geplaatste artikel (HIER) ‘MH17: Verdwenen: Kiev luchtverkeersleider en Kiev vluchtdata..!‘ kun je zelf lezen dat het vooral Kiev is, dat de verdenking met bakken op zich aan het laden is.. En om het verhaal van de Duitse luchtvaartexperts kracht bij te zetten, die verwijzen naar de schade aan wrakstukken van de MH17, en melden dat het vliegtuig getroffen moet zijn, door mitrailleurvuur van gevechtsjachtvliegtuigen, komt vandaag het interview met Michael Bociurkiw naar voren.. Kijk zelf:


Deze Canadese OVSE-waarnemer, Michael Bociurkiw, geeft – zonder veel diplomatieke woorden – keihard invulling aan de versie van de catastrofe, dat jachtvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht de MH17 moeten hebben beschoten met mitrailleurvuur. “We hebben 2 of 3 stuks van de vliegtuigromp gezien, die werkelijk doorboord zijn. Het heeft werkelijk de kenmerken van machinegeweer-kogels. Heel erg sterk machinegeweervuur..  En hebben we iets gevonden dat leek op schade door een raket? Nee, we hebben daarvan geen enkel teken gezien.”

Michael Bociurkiw was dus één van de eersten die de rampplek bezocht, terwijl de wrakstukken nog brandend in de akkers lagen.. In het interview vertelt Bociurkiw dat sommige delen van het vliegtuig

‘HEFTIGE SPOREN VAN MITRAILLEURVUUR TONEN’…!!"

Waar Obama nu mee bezig is is het saboteren van de verdere onafhankelijke ontwikkeling van Rusland en Europa. En daarvoor wil hij de Europeanen zelf opofferen. Frack off, Barack!

Stilte a.u.b.!


AmsterdamCentraal: "Festivalcultuur slaat door                         

Amsterdam herbergt ongeveer 300 festivals. Zo is er altijd wat te doen. Bij die 300 festivals zitten opvallend veel muziekfestivals. Als ik het nog verder uitsplits bestaat een groot deel van die muziekfestivals uit stijlen die zijn samen te vatten onder de noemer 'teringherrie': techno, house, r&b, dance. Ik veroorloof mezelf even deze ouwelullenopmerking.

Ik vind het prima, op één ding na: ze worden allemaal gehouden op plekken die volgens mij oorspronkelijk zijn bedoeld om in betrekkelijke stilte van de natuur te kunnen genieten, zoals allerlei parken en het Amsterdamse Bos. Maar wellicht is dit een achterhaald standpunt en worden de Amsterdamse parken geleidelijk omgezet in festivalterreinen. De andere recreanten hebben het maar te pikken. Op incidentele basis is er niets tegen, maar het slaat steeds verder door met al die decibellen in de natuur.

Een greep uit de herriefestivals in de open lucht, alleen al in augustus: dit weekend is er in het Amsterdamse Bos het Dekmantel Festival, drie dagen lang. Techno en House is dat geloof ik.

Men kan ook naar Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude, maar dan alleen op 2 augustus. Op dezelfde dag is er het Sky City dance festival in het ArenA park. Volgend weekend wordt het Oosterpark overgenomen door de hiphop met Appelsap. Het is dan ook weer raak in Spaarnwoude, met Dutch Valley (dance). En alsof dat niet genoeg is hebben we in hetzelfde weekend Gaasper Pleasure, twee dagen lang. Tegelijkertijd: Loveland, een dancefestival in het Sloterpark aan de Sloterplas.

Gek genoeg werd er enige jaren geleden nog moord en brand geschreeuwd over de geluidsoverlast van het vuurwerk bij de Sloterplas op Koninginnedag, dat de zielige vogeltjes zou ontregelen. Conclusie: de vogeltjes houden wél van Dance, maar niet van vuurwerk. Midas Dekkers, leg dat maar eens uit.

En zo gaat dat hossen op harde muziek nog ongeremd verder in augustus en september. Tip: mijd voorlopig ook het NDSM-terrein als u niet van klereherriekunst houdt.

Het aantal dancefestivals is in 2013 met maar liefst één derde toegenomen, volgens de Festivalmonitor van Respons. Best kans dat het dit jaar nog meer is. Hip hoor. Straks komt er en agenda uit met de luttele dagen waarop het rustig is in  de parken. Dat is dan makkelijker dan andersom.

Stilte, het wordt een schaars genot. Want voor het Amsterdamse Bos hebben we altijd nog Schiphol om een eventueel gebrek aan lawaai op te vullen."

In Zuidoost en omgeving alleen al in de Ecologische Hoofdstructuur: Amsterdam Open Air, GaasperPleasure, Klamme Handjes, Vunzige Deuntjes en Wild und Frei en dan nog Kwaku en Sky City enz.  in de Hoofdgroenstructuur. Het is weer fuck-a-duck time. Eh, ik bedoel natuurlijk frack-a-duck time.

© 2009