Weblog Archive september 2009

Medeplichtig aan misdaad

trident

Wereldjournalisten: "De nieuwe hoogleraar [Marion van San] kwam in het nieuws door haar oratie De aantrekkingskracht van ‘gevaarlijke’ mannen bij de acceptatie van de leerstoel Jeugd en educatie van Antillianen. In haar oratie stelde ze dat  Antilliaanse vrouwen, moeder of vriendin, de criminaliteit en het geweld van de Antilliaanse jongens, zowel actief als passief, instandhouden. Moeders leren hun kinderen zich met geweld te verdedigen, zo hebben zij zich immers zelf ook weten te handhaven, en laten oogluikend hun kinderen ontsporen en soms helpen ze hen daarbij door bijvoorbeeld ook drugs te gaan smokkelen. De oplossing voor de Antilliaanse criminaliteit ligt dus bij de vrouwen, stelt Van San.

Van San trekt in haar lezing ook  een vergelijk met maffiavrouwen die behalve uit liefde, ook voor het  geld en de status van de crimineel vallen. Die vergelijking begrijpt Helberg wel. ‘Bij de maffia gaat het ook om drugs en veel geld. Aan de andere kant: staat niet achter elke man een vrouw? Dat is ook een algemeen iets, en niet specifiek voorbehouden aan Antilliaanse vrouwen.’"

Vandaag is de Trident Operational Command Unit van de Londense politie - de speciale unit die zich bezig houdt met moord en misdaad met vuurwapens in zwarte buurten - een campagne begonnen om meisjes die wapens verbergen voor hun criminele vriendjes ervan te overtuigen dat ze medeplichtig zijn aan misdaad.

screenshot_01

Trident: "Trident was initially set up in the late 1990’s in and around areas of Lambeth and Brent as an intelligence based initiative. This was in response to the shootings and murders being perpetrated by black criminals on individual members of the black communities. These incidents were made much harder to investigate due to unwillingness on the part of witnesses to come forward through fear of reprisals from the perpetrators of such criminal behaviour."

Een speciale website werd opgezet om mensen meer bewust te maken van het probleem, informatie in te winnen en ideeën op te vragen. De campagne is duidelijk gericht op de zwarte gemeenschap. Misschien toch een goed idee voor onze politie in Zuidoost om eens te overleggen met hun Londense collega's.

Bubbels barsten

housing_bubble1-300x299

Huizenmarkt-zeepbel: "De bouw van nieuwe huizen is stil aan het vallen. In de eerste acht maanden van dit jaar verkochten bouwbedrijven en projectontwikkelaars nog maar 1300 huizen per maand. In de jaren daarvoor waren dat er maandelijks nog 2800. Complete bouwprojecten stagneren nu omdat in de voorverkoop te weinig panden van de hand gaan. Als er niets gebeurt, gaat 20 procent van de bouwbedrijven failliet.

Daarnaast zijn de verkochte woningen kleiner en circa 9 procent goedkoper dan voorheen.’ De NVB voorspelt dat de woningbouw zo’n 7 miljard euro aan jaarproductie verliest. 75 duizend tot 100 duizend werknemers zullen volgens de bouwers hun baan verliezen als het tij niet snel wordt gekeerd.

Hoewel ook de verkoop van bestaande woningen in een diep dal zit (min 43 procent ten opzichte van vorig jaar), verwacht de NVB daar een eerder herstel dan op de nieuwbouwmarkt. Uit recente onderzoeken blijkt dat starters langzaam maar zeker weer de aanschaf van een huis overwegen. Dat kan de woningmarkt in beweging zetten.

Maar om de nieuwbouwprojecten vlot te trekken is het noodzakelijk dat ook de duurdere huizen weer verkocht worden. ‘Vaak loopt de verkoop van goedkope woningen nog wel redelijk door, maar omdat de dure woningen in een project financieel en kwalitatief niet gemist kunnen worden, stranden projecten alsnog’, aldus NVB-directeur Nico Rietdijk."

Ja kijk, als je een vrije markt wil, dan moet je de markt ook in laten storten als dat nodig is. Een bubbel is een bubbel, die moet barsten. Tot de huizen weer normaal geprijsd zijn is het zinloos om in te grijpen in de markt, want dat komt neer op het creëren van een nieuwe bubbel. Huizen zijn om in te wonen, niet om mee te speculeren.

Los van de wereld

DonKlijn
Duo De Positivo's

Dat Donner en Klijnsma behoorlijk los van de wereld zijn geraakt mag duidelijk zijn. Wat drijft hen om de pensioenleeftijd naar 67 jaar op te krikken? Hun guichele lachjes verbergen een hoop wereldvreemdheid en rancune. Een hogere pensioenleeftijd betekent eenvoudig meer ouderen in de ww en de wao.

NRC: "Een overgrote meerderheid van de werkgevers voelt er bij een gedwongen personeelsreductie niets voor om de werknemers die er het laatste bij zijn gekomen als eerste te ontslaan (last in, first out).
Voor veel werknemers van 55 jaar en ouder betekent ontslag volgens de onderzoekers dat zij langdurig zonder werk blijven. Een 55- plusser die ontslagen wordt, zit gemiddeld 31 maanden zonder werk, tegen 19 maanden voor de doorsnee werkloze."

De vergrijzing

hangjong
Hangjong

CBS: "In 2008 bedroeg de gemiddelde leeftijd van de werkzame beroepsbevolking 40,3 jaar. Dat was in 2001 met 38,3 jaar nog twee jaar lager. Deze stijging komt door de toename van het aantal ouderen en van hun arbeidsdeelname. Tussen 2001 en 2008 steeg de netto-arbeidsparticipatie van 55 tot 65-jarigen van 34 naar 45 procent."

Dus de ouderen zijn behoorlijk actief. Daartegenover zakt dus de participatie van jongeren. Werkschuw tuig, zou mijn opa gezegd hebben. Aan het werk, jongens en meiden! Luie donders! Als dat zo doorgaat dan dragen de ouderen de lasten van de werkloze jongeren.

Omsingeling van de Nederlandsche Bank


Dag van 1000 culturen

Het was erg gezellie vandaag op het Anton de Komplein met de opening van het cultureel seizoen voor Zuidoost. En het weer was ook prachtig.

adkp

adkopl

opening

Omsingel de Nederlandsche Bank

Omsingel
deNB

Gein

Police_car

GerbrandKranendonk's Weblog: "Ook de opbouwwerkers kunnen potentiële moordenaars niet altijd verhinderen hun opwellingen in daden om te zetten. Er ligt absoluut een preventieve taak voor de opbouwwerkers, in het benoemen van gevoelens van onvrede en haat, en het signaleren van wapenbezit.

Maar alleen de politie kan intensiever controleren op wapenbezit. Maar, zoals Henno Eggenkamp op zijn weblog aantoont, is de politie in Amsterdam Zuidoost niet echt pro actief in het tegengaan van asociaal gedrag. Als er sprake is van geluidoverlast dan worden de burgers over het algemeen aan hun lot overgelaten. Aangezien de politie burgers zeer ontmoedigt aangifte te doen, en de politie niet adequaat optreedt tegen asociaal gedrag, weten de asociale bewoners zich heer en meester over de openbare ruimte. In de Bijlmer geldt het recht van de sterkste op straat. Midden op het fietspad lopen, andere bewoners intimideren, het is aan de orde van de dag. Omdat de politie-ambtenaar het liefst om 17.00 uur (het liefst al om 16.53 uur) de deur achter zich dicht trekt, en de politie overbevolkt wordt door schreeuwende Hero Brinkmannetjes, zal er niets veranderen tenzij de mensen in Zuidoost elkaar op elkaars gedrag aanspreken. En dat zal, bij het ontbreken van enig gezag van de politie-ambtenaren, niet gaan gebeuren.

Ik hoor het hele jaar door ’s-avonds en ’s-nachts pistoolschoten in Gein, soms lees ik een dag later wie er neergeschoten is, maar de politie waarschuwen? De ouders aanspreken? Het heeft geen zin. Als er een deur van de basisschool openstaat komt er om 17.00 een politiewagen met 2 agentes opdagen. En als ik hun postuur bekijk hebben die politiedames vooral een zittend beroep."

Helaas moet ik het bovenstaande beamen. Wat die pistoolschoten betreft, daar kunnen toch wel een paar rotjes bijzitten. Er zijn altijd bijdehandjes die in september al hun illegaal vuurwerk in huis halen. Maar verder, inderdaad, ik heb jaren geleden al eens een lege patroonhuls bij Wisseloord zien liggen. En inderdaad, bij geluidsoverlast komt de politie pas opdagen na herhaalde klachten en als ze dan komen, verdwijnen ze meestal terwijl het lawaai aanhoudt. Beloftes om mensen tot de orde te roepen worden niet nagekomen. Bewoners dreigen hun buren met de dood als die kritiek hebben op hun uitbouw die ze zonder vergunning willen neerzetten (waarschijnlijk met zwart geld). Sommigen rennen hun buren achterna met hakmessen. Allemaal 'nette mensen', met banen bij de gemeente of zelfs ergens bij de 'handhaving' (zolang ze niet ontslagen zijn wegens fraude). Midden op het fietspad lopen met z'n tweeën met een hond aan de leiband die zich helemaal links van de weg ophoudt, en dan schelden als je het lef hebt je fietsbel te laten rinkelen, dat is nog het minste wat je meemaakt in Gein. Maar toch begint in Gein de algemene sfeer een beetje te verbeteren. Er wordt meer gelet op asociaal gedrag.

Bling en iCandy

ku3mld1253900522

Apple heeft tot nog toe de beste, meest gebruiksvriendelijke computers. Maar soms maken ze het wel erg bont. Alle problemen die je hebt met Macs ontstaan door updates van Apple zelf. En het kan maanden duren voor de bugs rechtgezet zijn.

Apple Dictate

Gisteren was er een update van iTunes. En nu kunnen sommige gebruikers de iTunes Store niet meer gebruiken zonder de Safari 4 browser. Dit zijn trucjes die je wel bij microsoft kunt verwachten, maar blijkbaar begint Apple ook al. En natuurlijk is er het gebruikelijke gezeur van de Apple nerds 'bij mij doetie het wel'.

Ik heb Safari 3, maar daar werkt iTunes niet mee. Sommigen hebben Safari 4 en toch werkt de iTunes Store niet. Even Appledoorn bellen. Het vervelende is dat je je nu ook niet op gratis podcasts kunt abonneren in iTunes. De oplossing zou zijn dat je Safari 4 installeert, en daarna weer verwijderd, maar daardoor heb je Safari 3 overschreven en het is onmogelijk om Safari 3 te installeren nadat Safari 4 op je computer heeft gestaan. Het komt er dus op neer dat Apple hun Safari 4 bij iedereen door de strot wil duwen. Ik hoef Safari 4 niet, het is bling en iCandy. Firefox is stukken beter.

Trouwens, ik hoef de iTunes Store ook niet. Elk land heeft zijn eigen winkel, maar je kan alleen dingen bestellen in je eigen land. Dat is provinciepolitiek. Je kunt dus geen Franse muziek bestellen, tenzij die muziek in de Nederlandse winkel beschikbaar is. Japanse muziek is al helemaal onbereikbaar. De wereld wordt wel erg klein op die manier. Dus als ik me wil abonneren op podcasts zal ik een ander programmaatje installeren. Mijn beslissing is genomen, ik update alleen als het noodzakelijk is, zoals security updates. Verder werk ik met mijn Mac tot ie versleten is en dan zien we weer verder. Apple wordt steeds arroganter.

Immigratie heeft een prijskaartje

Immi

NRC-Heleen Mees: "Minister Van der Laan weigerde twee weken geleden de ‘politiek gevoelige’ vragen van de PVV over de kosten van migranten te beantwoorden. Volgens de minister was het een principekwestie: „We berekenen ook niet de kosten van Friezen.” Een gemiste kans voor onze principiënrijder. Hoewel ik er niet aan twijfel dat de PVV abjecte bedoelingen met de vraagstelling heeft, is het toch nuttig om de kosten van migratie in kaart te brengen.

Het is een weinig elegante vergelijking, maar een belangrijke reden waarom de criminaliteit in New York zo spectaculair is gedaald, is dat de New York Police Department (NYPD) eind jaren tachtig gedetailleerde statistieken is begonnen te verzamelen over de criminaliteit per week per wijk. Door de ontwikkeling van de criminaliteit in kaart te brengen kon de politie beslissen hoe, wanneer en waar manschappen in te zetten.

Met een goed inzicht in de kosten en baten van migratie hoeft het integratiedebat niet langer over de religieuze en culturele verschillen te gaan, maar zou over de echte problemen kunnen worden gesproken, namelijk de geringe participatiemogelijkheden voor migranten en de segregatie in het Nederlandse onderwijs.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat van migratie netto geen positieve effecten mogen worden verwacht voor de arbeidsmarkt (zie ‘Immigratie heeft zijn prijs’, Opiniepagina, 12 september).

Volgens John Mollenkopf, hoogleraar politieke wetenschap en sociologie aan de City University of New York, is het evident dat als het Nederland lukt om de arbeidsparticipatie van migranten te verhogen, de (eventuele) kostenpost van migratie zal omslaan in een bate. Terwijl in New York de werkloosheid (en criminaliteit) onder migranten laag is, geldt in Nederland precies het omgekeerde.

Zolang nieuwkomers in Nederland niet de kans krijgen om door middel van werk volwaardig deel te nemen aan de samenleving en aangewezen blijven op een uitkering, zal culturele diversiteit niet als een verrijking worden gezien, maar slechts als een kostenpost."

Heleen Mees Blog- 5 sept.: "Gisteravond beantwoordde minister Van der Laan de ‘politiek gevoelige’ vragen van de PVV over de kosten van migranten van 17 juli jongstleden. Of eigenlijk beantwoordde hij ze niet. In een toelichting zei de minister dat het een principekwestie was: “We berekenen ook niet de kosten Friezen.” Never mind dat de huidige discussie over de AOW-leeftijd wel degelijk over de kosten van de  groep 65-plussers gaat."

Ik zou hieraan willen toevoegen dat de arbeidsparticipatie ook een verantwoordelijkheid is van de immigranten zelf. Sommigen zijn maar al te blij met een uitkering en wat gerommel in de marge. Het is hier altijd stukken beter dan in het land waar ze vandaan komen.

Wapens als oplossing?


AT5 site

"Een wapen is de eerste oplossing", zegt een van de jongeren in de Bijlmer. Dit is primitief denken bij uitstek. Vanzelfsprekend legt hij het uit als zelfverdediging. Maar de slachtoffers zitten in hetzelfde milieu als de daders. Wie een wapen heeft wil dat gebruiken. Op bovenstaande clip zie je dus een aantal jongeren die naar alle waarschijnlijkheid allemaal pistolen bezitten. Het zijn mogelijk potentiële moordenaars. Ook als hen werk aangeboden wordt, dan nemen ze het vast niet aan. Het zijn losers zonder ambitie. Het is triest, maar dit is de werkelijkheid in Zuidoost.

Quick win

VGrAm

GGA: "Op dinsdag 6 oktober organiseert Groengebied Amstelland een informatiebijeenkomst over de visie van het gebied. De bijeenkomst is toeganklijk voor alle geïnteresseerden die willen weten hoe de gewenste lange termijnontwikkeling van Groengebied Amstelland eruit ziet.

Groengebied Amstelland is het landelijk gebied ten zuiden van Amsterdam van circa 4000 ha met jaarlijks tussen de 2,5 en 3 miljoen bezoekers. Het bestuur van Groengebied Amstelland heeft zich sinds de oprichting sterk gemaakt voor behoud van het gebied. Of deze koers ook voor de toekomst voldoende is, wordt beantwoord in de Visie Groengebied Amstelland die in conceptvorm gereed is. Tijdens de bijeenkomst krijgt u inzicht in de speerpunten en het uitvoeringsprogramma met concrete acties die gepland zijn voor de komende jaren. Daarnaast is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in Amstelstroom, Kerkstraat 12 in Ouderkerk aan de Amstel en start om 20:00 uur. U bent welkom vanaf 19:30 uur. Meer informatie kunt u vinden op deze site bij visie."

Kort samengevat, de 'recreatieve verbindingsboog' tussen de groene driehoeken ten oosten en ten westen van stadsdeel Zuidoost, gaat op de schop. Het sleutelwoord is: Quick win. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen!

DriehoekVerbinden
Geel = recreatieve verbindingsboog

 Hier zijn de stukken om door te nemen:

Publieksversie (concept) visie

(Concept) Uitvoeringsplan

Als ik de stukken lees zie ik een wollig taalgebruik.

"De indeling van dit meerjaren uitvoeringsprogramma is gebaseerd op de drie uitgangspuntenpunten voor verdere ontwikkeling van het Groengebied, zoals deze zijn vastgelegd in de visie van Groengebied Amstelland. 

I  Behoud van het landschap door ontwikkeling staat centraal; 
II Beter benutten en stimuleren van de productie van diensten vanuit het  gebied voor de regio; 
III Versterken van de relatie tussen stad en land

Het bestuur van het Groengebied Amstelland heeft m.b.t. een aantal initiatieven reeds ‘groen licht gegeven’ om deze op haalbaarheid te onderzoeken en zo mogelijk ook ten uitvoer te brengen. Deze projecten en maatregelen zijn reeds gestart of worden op korte termijn ten uitvoer gebracht. Ze worden in deze notitie als ‘quick-wins’ aangeduid."

Met andere woorden, de inspraak is weer zo goed als onbestaande. Om de schone schijn op te houden heeft men de stukken bestempeld als (concept).

'Landschap door ontwikkeling' = landschap in dienst van de commercie

Landschap door ontwikkeling, relatie tussen stad en land, benutten en stimuleren van de productie van diensten, dit allemaal komt volgens mij neer op het uitroeien van wilde natuur, van natuurgroen en in de plaats daarvan komt de commerciële uitbuiting van de natuur. Dat is wat er eigenlijk staat. En ze zijn er al mee begonnen. Niet voor niets heten deze projecten 'quick-wins', het gaat om de winst. Dat is niet verwonderlijk als je ziet dat Jaensch (VVD), portefeuillehouder Financiën, Beheer en Milieu in stadsdeel Zuidoost ook bestuurder is van Groengebied Amstelland, dezelfde Jaensch die ook de bouwplannen in Zuidoost door wil drijven tegen de wensen van de bevolking en de economische crisis in.

Op zich kan een verstandige  en natuurgerichte 'ontwikkeling' gunstig zijn. Maar we weten allemaal hoe het er echt aan toegaat. We hebben gezien hoe Ballorig de natuurbeleving aan de zuidoever van de Gaasperplas grondig verpest heeft. Meer van dit kunnen we verwachten. 'Kwalitatief verbeteren' van de groenzone betekent voor de ontwikkelaars eenvoudig commercialiseren en opdrachten verstrekken aan het bedrijfsleven voor zinloze nieuwe wegen (het Gein is al goed ontsloten!). Het opwaarderen van het landschap betekent in hun ogen projecten voor het bedrijfsleven en het maken van winsten.

Het staat er letterlijk:
"Commerciële initiatieven bieden de mogelijkheid om recreatieve behoeften op een rendabele wijze te realiseren. Hierbij wordt gedacht aan de realisatie van horeca- en recreatievoorzieningen, energiewinningprojecten en andere projecten gericht op het vergroten van de verdiencapaciteit van het gebied.

Beoogde resultaten:
- Verbetering van het recreatieve aanbod
- Realisatie van recreatiesteunpunten en andere projecten gericht op het  vergroten van de verdiencapaciteit van het gebied
Extra inkomsten Groengebied Amstelland.

Quick Win:  Optimale benutting potenties Groengebied Amstelland voor evenementen"

Dus zeg maar dag met je handje tegen een echte natuurbeleving van groen Zuidoost. De rust zal verdwijnen. De flora en fauna zullen ondergeschikt zijn aan het stadsgebeuren en veel natuur zal verdwijnen.

BlaRei

Een 'ommetjesnetwerk en laagdrempelig wandelaanbod' voor omwonenden hebben we al! Dus dat hoeft echt niet 'ontwikkeld' te worden.

Verbetering verbinding met andere groengebieden, ok.

Belevingsdagtochten, ok. Maar dan moet er nog wel wat te beleven zijn in de natuur, en dat is niet een kano- of fietsrace.

"De Recreatieve verbindingsboog staat onder druk van verdere verstedelijking. Belangrijk is het behoud van het huidige groenareaal en verbetering van de kwaliteit. In dit deelgebied zijn beperkte horeca-voorzieningen en Groengebied Amstelland wil onder meer de mogelijkheid scheppen om meer hoogwaardige [lees: dure] horecavestigingen te creëren. De Recreatieve verbindingsboog moet meer verbonden worden met het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Dit kan door meer initiatieven zoals natuurvereniging De Ruige Hof een rol te geven bij de buurtopbouw in zuidoost.

Kansen recreatieboog:
Mogelijkheid kwaliteitsverbetering door verstedelijking."

Op een van de kaarten zie ik dat de Hoge Dijk met Klarenbeek als sportpark en gebruiksgebied vermaakzoekers is opgenomen! De hele zuidzoom van Amsterdam langs de Hollandse kade is ook gebruiksgebied ommetjesmakers.

Mijn oordeel over de 'visie': het draait allemaal om de commercialisering van het kleine beetje natuur dat ons nog rest in Amsterdam. Groengebied Amstelland lijkt wel overgenomen door het bedrijfsleven. Groengebied Amstelland is een bedrijf dat winst moet maken. Een trieste 'ontwikkeling'.

Geweld in Zuidoost

Henk de Boer: "Bewoners sta op en kom in beweging, want zo kan het niet langer!
Stop het geweld! Zuidoost wapenvrij!"

Terwijl Zuidoost steeds verder in een geweldspiraal verzinkt, maakt de notabele Surinaamse gemeenschap zich enkel druk om het binnenrijven van subsidies, en PvdA en VVD hebben alleen oog voor hun megalomane bouwplannen. Die plannen zijn gedoemd om te mislukken als niet eerst het geweldprobleem aangepakt wordt. Wie wil er wonen in een stadsdeel waar geweld schering en inslag is?  En zelfs als alle geweld verbannen is, dan nog zijn de bouwplannen volledig losgeslagen van elke werkelijkheidszin.

Huizenmarkt-zeepbel: "De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het tweede kwartaal met 40% gedaald tot vierduizend."
Goedkope woningen verkopen nog wel, maar het was de bedoeling van het stadsdeel om duurdere woningen te bouwen voor de midden en hogere inkomens. Maar van 'doorstromen' waar de PvdA zo op gebrand is, is totaal geen sprake meer. Het heeft geen zin om dure woningen te bouwen als er geen doorstroming is naar dure woningen, als die niet verkocht worden.

Huizenmarkt-zeepbel: "Het bedrag wat Nederlandse huishoudens in totaal hebben geleend voor hun hypotheek is gestegen van 138 miljard euro in 1996 naar maar liefst 609 miljard euro in het tweede kwartaal van dit jaar. Tegelijk zijn de huizenprijzen 2,5x over de kop gegaan."

Om op te stoten in de vaart der volkeren zal Zuidoost eerst het geweldprobleem moeten aanpakken. Maar de agressie zit behoorlijk diep ingebakken, ook in het volgende filmpje. Het is niet een zaak van Sweet alleen, het is een verantwoordelijkheid van de hele bevolking van Zuidoost, niet in het minst de Surinaamse.


Lubbers unlimited

fat_cat

Nederlands Dagblad: "Oud-premier Ruud Lubbers vindt dat het roer van het Nederlandse asielbeleid om moet.
'Een ruimer toelatingsbeleid voor migranten en meer in het bijzonder voor vluchtelingen is essentieel om het hoofd te bieden aan de vergrijzing van de Nederlandse bevolking. Het beleid is nu restrictief en inefficiënt.'"

Dat het huidige asielbeleid rammelt weet iedereen. Hevien hoort gewoon in Nederland. Maar een ruimer toelatingsbeleid is van de gekke. Lubbers onderschat de problemen die immigranten in onze samenleving aanrichten. Iedereen denkt het, maar niemand mag het zeggen: immigranten kosten ons ontzettend veel geld. Bovendien is er de grotere criminaliteit onder immigranten. De Nederlandse samenleving als geheel is minder tolerant geworden, vooral door de instroom van vreemde culturen met weinig begrip voor tolerantie. Hoezeer onze politici dit ook willen verdoezelen, het is een feit, de 'man in de straat' ziet het met zijn eigen ogen.

Waarom wil Lubbers dan meer immigranten? Hij geeft het zelf aan: tegen de vergrijzing. Dat wil zeggen: voor de goedkope arbeidskrachten. De winsten gaan naar de bedrijven die illegale arbeid toejuichen en verguld zouden zijn met lage lonen voor immigranten; een toevloed van werkkrachten betekent ook lagere lonen voor iedere Nederlander. De wet van vraag en aanbod. De lasten komen voor rekening van de gemeenschap: inburgering, criminaliteit, ziekteverzekering, uitkeringen, fraude en later ook een grote pensioendruk. Het toelaten van meer immigranten is korte-termijn denken en is enkel gunstig voor het bedrijfsleven. Zijn voorstel zou ook een grotere werkloosheid onder onze huidige immigranten veroorzaken, met als gevolg een nog hogere uitkeringslast.

Lubbers is een reactionair, lid van de Bilderberg groep, een neocon die wil doorgaan met de 'vrije' markt, 'meer markt, minder overheid'. Privatisering en deregulering waren zijn stokpaardjes. Die hebben gigantisch gefaald. Maar toch wil Lubbers doorgaan op diezelfde heilloze weg, en vooral tegen de wensen van de meerderheid van de bevolking. Lubbers is seniel aan het worden. De vergrijzing heeft toegeslagen bij Lubbers.

Laatste nieuws - breaking news!

Zojuist vrijgegeven voor publikatie:
FOR IMMEDIATE RELEASE
September 21, 2009
"WE'RE SCREWED": MEDIA HEIST BLANKETS CITY WITH "SPECIAL EDITION" NEW YORK POST
Tabloid Tells Truth About Climate Change and How It Will Affect City, World

Fake New York Post
City report on climate change (pdf file)

Early this morning, nearly a million New Yorkers were stunned by the appearance of a "special edition" New York Post blaring headlines that their city could face deadly heat waves, extreme flooding, and other lethal effects of global warming within the next few decades. The most alarming thing about it: the news came from an official City report.

Distributed by over 2000 volunteers throughout New York City, the paper has been created by The Yes Men and a coalition of activists as a wake-up call to action on climate change. It appears one day before a UN summit where Secretary-General Ban Ki-Moon will push 100 world leaders to make serious commitments to reduce carbon emissions in the lead-up to the Copenhagen climate conference in December. Ban has said that the world has "less than 10 years to halt (the) global rise in greenhouse gas emissions if we are to avoid catastrophic consequences for people and the planet," adding that Copenhagen is a "once-in-a-generation opportunity."

Although the 32-page New York Post is a fake, everything in it is 100% true, with all facts carefully checked by a team of editors and climate change experts. 

"This could be, and should be, a real New York Post," said Andy Bichlbaum of the Yes Men. "Climate change is the biggest threat civilization has ever faced, and it should be in the headlines of every paper, every day until we solve the problem."

Wakeup.

The Age of Stupid

The Age of Stupid Global Premiere from Age of Stupid

Probably the most mind-blowing clip you'll see all year. One film showing in 50+ countries for one night only. Thousands of people across the globe coming together to watch the Premiere of The Age of Stupid from New York with Moby, Radiohead's Thom Yorke, Kofi Annan, Gillian Anderson, Mary Robinson, Heather Graham and many more mystery guests. Tell everyone you know to go to see what the LA Times thinks is like ''An Inconvenient Truth but with a personality".

Age of Stupid

22 september om 7 uur 's avonds in:
Amsterdam Pathé Tuschinski
Den Haag Pathé Buitenhof
Groningen Pathé Cinemas

Korthouden en wegmaaien


5deligkaasjeskr

De bureaucratie slaat hard toe in Zuidoost. Nee, niet om de criminaliteit aan te pakken, maar om onze flora klein te houden. Gisteren maakte ik nog deze foto van het vijfdelig kaasjeskruid (zie ook bovenstaande foto). Vandaag is het veldje een tabula rasa. Weg kaasjeskruid, kaput! Gewoon weggemaaid door de natuurbarbaren van Zuidoost. Wat overblijft is een kaal grasveld.

De bloemen stonden heerlijk te genieten van een laat zomerzonnetje gisteren en het was helemaal niet nodig om dat veldje te maaien. Maar de bureaucratie heeft nu eenmaal een oekaze uitgegeven dat er om de zoveel tijd gemaaid moet worden, en gemaaid zal er worden. Het onderhoud van onze bermen en wilde veldjes kan zoveel eenvoudiger en die plekken zouden ook zoveel mooier zijn met bloemen. Die bloemen zijn gratis aangeboden door de natuur en kosten geen cent. Minder maaien zou ook stukken goedkoper zijn. Maar ja dat spekt het bedrijfsleven niet. Trouwens al die prachtige en zeldzame bloemen zijn een doorn in het oog van de bouwmaffia van Zuidoost die op dit veldje liever dure huizen had gezien. Idioten!

Als het schoonvegen van de straten met dezelfde regelmatig gebeurde als het maaien dan zou Zuidoost er piekfijn uitzien. Nu worden de straten - in Gein bijvoorbeeld - om de paar maand schoongeveegd en meestal moet je nog het meldpunt openbare ruimte opbellen voor ze aan de gang gaan. Waarom wel om de twee weken maaien? Er is geen peil op te trekken.

Falende overheid

fingerdog
Quis custodiet ipsos custodes?

Youp: "Zes rechters hebben die honkbalknuppelaar en vrouwenbrandmerker op verlof gestuurd. Zes! Dus niet een of andere dronken, seniele, demente ouwe gek die een paar minuten van zijn pensioen verwijderd was en de dossiers al een tijdje niet meer inkeek. Nee zes. Zes juristen!"

NRC: "De hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, secretaris-generaal Joris Demmink, heeft de afgelopen twee jaar 13.000 euro aan eten en drinken gedeclareerd zonder schriftelijk te verantwoorden waarom deze kosten gemaakt zijn."

NU: "Bij het publiceren van de bonnetjes van minister Ab Klink van Volksgezondheid en minister Ernst Hirsch-Ballin van Justitie is nagelaten het creditcardnummer en de bijbehorende vervaldatum onleesbaar te maken.
Ook de creditcardgegevens van de Minister Ernst Hirsch-Ballin van Justitie zijn naar buiten te zijn gekomen.  Op een eerste bon staat het creditcardnummer, terwijl een andere bon de vervaldatum laat zien."

DePers: "De identiteit van een vrouw die de tiplijn Meld Misdaad Anoniem (M.) over een dodelijke steekpartij heeft gebeld, is op straat komen te liggen. Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd, omdat het Openbaar Ministerie haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij. De gegevens van de vrouw werden opgenomen in het dossier van de verdachten."

NOS: "Wie een paspoort of identiteitskaart aanvraagt, moet vanaf vandaag vingerafdrukken afstaan. Het is een Europese maatregel, die is bedoeld om te controleren of de gebruiker van een persoonsdocument wel de echte eigenaar is.
Waar Nederland afwijkt van andere landen is dat alle vier afdrukken ook in een centrale databank beschikbaar zullen komen. Daarmee legt de overheid dus een enorme hoeveelheid gegevens over Nederlandse burgers vast."



Gezien het bovenstaande is het aannemelijk dat die persoonsgegevens gewoon op straat zullen komen te liggen. Er zijn zoveel mensen die inzage hebben dat een lek al op voorhand een zekerheid is. Met andere woorden het nieuwe paspoort is een veiligheidsrisico voor de burger en een nieuwe kans voor criminelen.

SchipholNieuws: "Het opnemen van vingerafdrukken maakt paspoorten niet veiliger. Dat stelt beveiligingsexpert Ton van der Putte, die al jarenlang onderzoek doet naar deze vorm van persoonsidentificatie: 'Ik ben in negentien jaar onderzoek nog geen scanner tegengekomen die een echte vingerafdruk van een vervalsing kan onderscheiden. De vingerafdruk is de slechtste oplossing die je kunt bedenken tegen identiteitsfraude.'"

Netwerk: "In Netwerk komen hoogleraar computerbeveiliging Jacobs en de Europese toezichthouder voor datagegevens tot onthutsende conclusies."



Uit een brief van Bits of Freedom aan het Ministerie van Justitie:
- Er zullen steeds meer persoonsgegevens digitaal worden opgeslagen.
- Persoonsgegevens kunnen zonder toestemming en kennis van de betrokkene worden verzameld, verwerkt en verspreid.
- Het opslaan van persoonsgegevens is in zekere mate onomkeerbaar.
- De verwerking van persoonsgegevens leidt tot een steeds gedetailleerder beeld van de burger. Naarmate het leven van iedere burger steeds gedetailleerder in kaart wordt gebracht, wordt de vrijheid van de burger verder beperkt. Tot slot is niet uitgesloten dat deze infrastructuur misbruikt wordt tegen de burger.

Bijlmer Parktheater

De website van het Bijlmer Parktheater is nog niet helemaal af, maar Jeffrey Spalburg weet de weg naar het nieuwe gebouw te vinden met hitech.


65 jaar

Net uit, een leuke videoclip van de SP, ook op SP-Teevee.


Bijlmerpark

bijlmerparkkrt
Site van het 'Bijlmerpark' dwz sportpark

De aanleg van het sportpark in het nieuwe Bijlmerpark is in het voorjaar begonnen. In 2011 zou het klaar zijn. Intussen is het een puinhoop. Eigenlijk is het gewoon een sportpark, met een klein schaamlapje groen dat men 'natuurpark' wil noemen (met veel goede wil). Het verzet tegen de aantasting van het groen in het Bijlmerpark heeft jammer genoeg niet geholpen. 8000 bomen zijn gekapt! 40.000 bomen zullen gekapt worden in 30 jaar tijd in Zuidoost! Een schande voor de zittende stadsdeelraad.
Zie ook Landroof.

Op dit moment zoeken de mensen van Stichting Behoud Groen Zuidoost nog een geschikte kandidaat om deze stichting (kosteloos) over te nemen. Wellicht dat deze stichting nog in te zetten is voor komende juridische procedures in verband met de bouwplannen in Gaasperdam. Wie geïnteresseerd is kan contact openemen met Stichting Behoud Groen Zuidoost. Ik zou zeggen, hou die Stichting draaiende, want er kan nog veel veranderen, zeker met een nieuwe stadsdeelraad. Hieronder een korte documentaire van Tamara Bosma 'Er was eens' over het verlies van het Bijlmerpark. Laat dit een waarschuwing zijn voor alle inwoners van Gaasperdam die ook een groot deel van hun bomen zullen zien verdwijnen als het stadsdeel zijn zin krijgt. De natuurbarbaren van de PvdA en de VVD gaan letterlijk over lijken.


Het filmpje is ook hier te bekijken.

Realiseert het stadsdeel zich wel dat door het verdwijnen van een groot deel van het Bijlmerpark er al een aantal mensen verhuisd zijn naar andere stadsdelen of gemeenten? En dat deze emigranten behoren tot de midden en hogere inkomens? Als bovendien veel groen verdwijnt in Gaasperdam zal hetzelfde zich daar ook voordoen. De hogere inkomens zullen Zuidoost de rug toekeren. Het percentage uitkeringstrekkers zal daardoor zeker stijgen en de dure nieuwbouwwoningen zullen niet verkocht kunnen worden. Zuidoost zal een getto worden.

Lekkend asfalt

asfalt2

Wat zich afspeelde in Gein is geen uitzondering. Ik neem aan dat dezelfde firma ook aan het werk was overal elders in Zuidoost. Rond de Riethoek zie je hetzelfde, lekkend asfalt. Volgens de uitvoerders is dit veroorzaakt door de regen. Dat kan ik me moeilijk voorstellen. Asfalt stoot toch regen af? Of stoot regen asfalt af? Dit lijkt toch meer op slecht afgeleverd werk, een slechte kwaliteit asfalt die blijft lekken. Het komt neer op een aanzienlijke vervuiling van de omgeving.

asfalt1

Racistisch Amerika

Keep-America-Stupid

Amerika laat weer zijn racistisch gezicht zien. Dat iemand kritiek kan hebben op een president is normaal, maar nu wordt weer het hele racistische arsenaal van haat tevoorschijn gehaald. Amerika op z'n smalst. Hieronder twee staaltjes van de waanzin die is losgebarsten daar:

USA

American wingnuts

Carter zegt het zoals het is: het merendeel van de protesten tegen Obama zijn racistisch van aard.

Miljoenen mensen hebben geen gezondheidszorg in Amerika, er sterven dus duizenden mensen die medische zorg niet kunnen betalen, en rechts Amerika protesteert nu tegen iemand die dat wil veranderen. Rechts is per definitie dom of is het eerder crimineel? Laten we het houden op dom en crimineel.

Hieronder een tegendemonstratie door de Billionaires for Wealth Care (zoiets als de Yes Men), gericht tegen de teabaggers of anti-Obama rijken:



Telegraph: "A British film about Charles Darwin has failed to find a US distributor because his theory of evolution is too controversial for American audiences, according to its producer."

Wij zijn rijk

financialcrisis

EUObserver: "Europe has emerged as the richest region in the world, pushing North America, where wealth has declined by more than 20 percent due to the economic crisis, off the top spot, a study has shown.
The world's richest also feel the recession biting, especially in North America, where the financial crisis first unfolded a year ago, reveals a survey on global wealth carried out by the Boston Consulting Group, a global management consulting firm.
North America's wealth, measured in assets under management, plummeted by 21.8 percent, the steepest decline in the world. A lesser fall was registered in Europe, where assets shrunk by 5.8 percent compared to last year, down to €22.2 trillion – a quarter of the globe's total wealth.
The crisis also narrowed the gap between the wealthy and non-wealthy."

Alles is relatief natuurlijk. Wij zijn rijk, maar niet heus. Aan de ene kant wordt de crisis overdreven en gepropageerd als een reden om flink te bezuinigen, aan de andere kant zijn er wel degelijk gevolgen van de financiële crisis in de dagelijkse economie. Bedrijven krijgen geen kredieten, moeten werknemers ontslaan. Maar waar zijn eigenlijk die gigantische winsten gebleven die de laatste tien jaar zijn gemaakt op de beurs, in de bouwwereld (met fraude!), door banken en makelaars, en in al die segmenten van het staatsbezit die zijn geprivatiseerd? Die winsten moeten toch voldoende zijn om de schokken veroorzaakt door het grote graaien en de instorting van de bubbels op te vangen? Nou, dat geld is goed en wel verdwenen, in de zakken van particuliere bedrijven en vaak ook naar belastingparadijzen. De lusten zijn voor het bedrijfsleven, de lasten voor de burger. Intussen moet de staat particuliere bedrijven te hulp snellen. Een vrije markt? Not in a million years! M.a.w. de principes van de vrije markt werken niet. De vrije markt werkt niet. Er zal dus veel meer staatsinvloed moeten komen op het bedrijfsleven. Zoniet dan wordt het steeds erger. Dan kunnen we spreken van georganiseerde armoede.

omsingel
Flyers

Het vrije westen heeft door zijn 'vrije markteconomie', de globalisering, privatisering en deregulering de basis gelegd voor een crisis van wereldformaat. Nederland is nu zijn scheepsindustrie kwijt, ook zijn vliegtuigindustrie en auto-industrie. Voor energie zijn we steeds meer afhankelijk van het buitenland en ook andere sectoren als openbaar vervoer, gezondheidszorg zijn niet meer in handen van de staat. Dat kan alleen maar leiden tot een gigantische crisis en chaos.

Wat nodig is is een herbezinning over onze economie. Het zal localer moeten en de macht van het geld zal gebroken moeten worden. Het visioen van onbeperkte groei is een utopie. Dat moet stuk lopen. We zullen genoegen moeten nemen met minder groei. De winsten kunnen niet blijven stijgen. En de winsten moeten ten goede komen van de hele bevolking, niet een kleine minderheid van asocialen die hun geld in belastingparadijzen hebben opgeborgen. De graaiers, beursspeculanten en neoliberale ideologen die de crisis veroorzaakt hebben, zullen ook de grootste lasten moeten dragen. Het gaat niet aan om de gepensioneerden en werknemers te laten opdraaien voor het asociaal gedrag van de geldwolven.

We hoeven niet meer naar Amerika te kijken. Ook onder Obama is een verbetering daar niet in zicht. Amerika is een instortend imperium. Wij moeten een andere weg op, een sociale weg. Waarom doet Europa het beter in deze crisis? Omdat Europa toch een stuk socialer is dan Amerika. De toekomstige Europese Unie kan kiezen, ofwel een socialer en beter Europa of de revolutie.

twelve

Femke heeft gelijk

anislamdesign7

Ik ben dit blog niet begonnen om de algemene opinie naar de mond te praten, integendeel. Het schort in Nederland al te vaak aan een vrije, open meningsuiting. Daarom zeg ik onomwonden 'Femke heeft gelijk!' (en ik ben geen lid van GroenLinks).

Femke Halsema: "Tsss, laat ik met mijn interview in De Pers een heus internetstormpje hebben veroorzaakt. Helemaal verbazingwekkend is dat niet omdat, met dank aan Geert Wilders, elke opmerking over de Islam inmiddels voor de hevigste emoties zorgt.
Ik voel mij deel van een progressieve stroming die – ook tegenover Wilders en opkomende Islamofobie – de godsdienstvrijheid verdedigt. Wat mij betreft komt aan de godsdienstvrijheid alleen een einde als religieuze organisaties criminele activiteiten ontplooien of de godsdienstvrijheid gebruiken als een argument om andere mensenrechten te schenden. Er kan dus geenberoep worden gedaan op de godsdienstvrijheid om vrouwen te mishandelen, te vernederen of achter te stellen, of om homoseksuelen te discrimineren.  Maar zo lang daar geen sprake van is, zijn mensen vrij om te geloven wat ze willen en dat uit te dragen. Bij geloofsvrijheid hoort voor mij ook de vrijheid om dat geloof te bekritiseren. Juist in een beweging als GroenLinks, waar van oudsher veel – buitengewoon – kritische christenen deel van uitmaken, zijn godsdienstvrijheid en -kritiek, twee zijden van dezelfde medaille (hoewel een enkeling dat nu lijkt te vergeten)."

Daarin heeft Femke groot gelijk. Nederland lijkt wel gek geworden. De manier waarop 'gediscussieerd' wordt is ronduit belabberd. Iedereen in Nederland heeft ieder ander intussen al uitgemaakt voor racist of islamofoob (dat mag blijkbaar wel zonder enige beperking!). En dat allemaal om groepen te verdedigen die zelf nog moeten leren wat tolerantie is en emancipatie.

Onder het mom van tolerantie voor een vreemde cultuur wordt de tolerantie voor vrije meninguiting overboord gegooid. En de goegemeente heeft het niet eens door. Tegenwoordig wordt het wijzen naar een immigrant al opgevat als een vergevorderd stadium van racisme. Elk kritisch geluid wordt meteen de kop ingedrukt, en dat gaat ver. Een Nederlander heeft Pim Fortuyn vermoord ... om de tolerantie voor een vreemde cultuur in stand te houden. Maar de vrijheid van meningsuiting is intussen ook vermoord. Op dit moment is karaktermoord bon ton in 'progressief' Nederland. Nederland moet zich schamen.

Het hoofddoekje is volgens mij een uiting van een ouderwets geloof en heeft meer te maken met een politieke stellingname dan met religie. Zoals de kruistochten weinig met geloof te maken hadden, maar meer met rauwe macht, zo heeft de islam tegenwoordig een aantal groeperingen die schreeuwen om macht en invloed. Het gaat niet om het geloof. Een hoofddoek zowel als de ramadan zijn niet meer van deze tijd. Ook het christendom is afgestapt van deze tekenen van onderwerping en macht. Dat zal ook in de islam gebeuren. Zelfs de nonnetjes dragen nu geen ouderwetse hoofddoek meer. En over de vasten wordt niet zo'n heisa gemaakt als over de ramadan. Overigens, het islamitisch gebeuren in Nederland lijkt veel ouderwetser dan wat je nu kunt aantreffen in de Arabische landen. Waarom? Men zet zich af tegen de vreemde Nederlandse cultuur of tegen de onhoudbare buitenlandse politiek van Nederland.

Nederland heeft boter op zijn hoofd. Het is altijd al een behoorlijk reactionair land geweest, ondanks de tolerantie, die toch een randgebeuren was. Nederland maakt zich schuldig aan collaboratie met een imperialistisch systeem dat het recht opeist in te grijpen in de hele wereld. Nederland was in Irak, nu nog in Afghanistan. Wij hebben daar niets te zoeken. Nederland kan veel meer doen tegen de onderdrukking van de Palestijnen. Wat in Palestina gebeurt kan niet anders omschreven worden dan als etnische zuivering door de Israelische regering. Maar Nederland maakt zich druk om het hoofddoekje! Zijn ze allemaal van de ratten besnuffeld?

Ammehoela halal

halal

Dit moet een reclamestunt zijn van Geert Wilders. Zo gek hadden ze het zelf niet kunnen bedenken.

Allochtonenweblog: "Voor degenen die halal willen googelen is er nu een 'halal zoekmachine': imhalal.com. De zoekmachine waarschuwt wanneer een zoekterm haram is. Wanneer je op deze zoekmachine woorden als varken, Geert Wilders, homo of gay intypt krijg je het onderstaande plaatje, of een variatie daarop te zien. De woorden varken, of Geert Wilders (level of 1 out of 3) zijn overigens minder haram dan lul of gay  (3 out of 3). Het is ook 'lullig' wanneer je 'dick' (bijvoorbeeld Dick Advocaat) heet, dan scoor je al snel een haram level van 2 out of 3.
Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh zijn halal, net als Mohammed Bouyeri, Ousama bin Laden en Mohammed Atta. Ook godverdomme is trouwens halal."

Dat er in de hedendaagse islam mensen zijn die het aftandse christendom van vijftig jaar geleden naäpen kan ik me voorstellen, maar dit is wel erg grof. Indien geen stunt dan is dit een teken van een zieltogende islam. Halloa halal!
Ik hou het vooralsnog op een stunt van Wilders.

Fietsbrug naar Nigtevecht


Tolpoortje
Tolhuisje met tolpoort tegenover De Vink

Uit Nescio's Natuurdagboek:

"14 September 1951. Vrijdag. Wind, wolken en zon, zeer koel in de wind, warm in de zon en uit de wind. Trein 9.55 M.P. naar Abcou. Met de fiets: Noordzijde Gein, kopje koffie met pitkoekjes aan de Vink, door het tolhek naar de Vecht. Eerst weinig zon maar op de Vecht dadelijk reeds zon en verder zomersch met af en toe zware wolken."

TolHet Amsterdam-Rijnkanaal heette in Nescio's tijd nog het Merwedekanaal op die plek waar een draaibrug over het kanaal was, later een rijdend pontveer, waar Nescio destijds met de fiets de oversteek maakte. Het tolhuisje tegenover De Vink en het tolhekje (naast De Vink nu) staan er nu nog.

Tolhekje

Fietsers vanuit Amsterdam moeten nu over de kanaalbrug van Driemond naar Weesp om naar de Vecht te rijden. Dat is een route langs een drukke verkeersweg. Veel prettiger en rustieker zou een route zijn langs het Gein, dan van De Vink via de Velterslaan over een fietsbrug zo naar Nigtevecht en de Vecht. Vandaar kun je richting Muiden en Loenen.

De plannen voor de fietsbrug zijn al klaar.
"De fietsbrug is een product met een zeer lange levensduur. De milieuwinst wordt hier gehaald uit materiaalbesparing en het nagenoeg ontbreken van milieulast tijdens de levensduur. Dit wordt bereikt door de toepassing van composieten.

Het landelijke gebied van de Amstel en de Vechtstreek heeft een belangrijke recreatieve waarde voor de inwoners van Amsterdam en het Gooi. Het zijn historische cultuurlandschappen doordat ze deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Om de recreatieve fietspaden van deze gebieden te verbinden, werd het plan opgevat om ter hoogte van Nigtevecht een fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal aan te leggen."

planbrug

Er zijn gemengde reacties over de brug, maar ik denk dat ook voor Nigtevecht deze brug meer recreatie-mogelijkheden oplevert. Ik kijk al uit naar fietstochtjes in het wielspoor van Nescio.

Voor de Geinroute zie ook Google Earth.

Bezorgproblemen

newspaper

Het is weer zover, al weken worden De Echo en het Amsterdams Stadsblad niet bezorgd in Gein. Elders gebeurt hetzelfde hoorde ik. Is het niet eens tijd om ons af te vragen of hier geen fraude in het spel is? Tenslotte worden die advertenties en aankondigingen, inclusief de mededelingen van het stadsdeel, betaalt met de bedoeling dat iedereen in Zuidoost ze kan lezen.

Als u dezelfde problemen heeft, contacteer dan hun bezorgafdeling.

Bezorgklachten Echo
Bezorgklachten Amsterdams Stadsblad

Noordeinde passage

Ze gaan niet over één nacht ijs op Paleis Noordeinde. De crème de la crème van de natie past goed op de centjes. Het is onderhand wel het schuim der natie geworden. Wat helpt het om te bloggen over de onderkant van onze samenleving als de top nog harder werkt om de wetten en de normen en waarden te omzeilen die wij geacht worden hoog in ons vaandel te dragen?

Trust
Klik voor vergroting

Volkskrant: "De omstreden fiscale sluiproute van prinses Christina via het eiland Guernsey is uitgebreid. De prinses blijkt sinds kort over een tweede brievenbusfirma in het belastingparadijs te beschikken. Vanuit Paleis Noordeinde wordt voor haar, naast de al bekende Daffodil Trust, sinds mei ook de Crocus Trust aangestuurd."

Noordoost passage


NEPassage

Klik voor vergroting

NYTimes: "For hundreds of years, mariners have dreamed of an Arctic shortcut that would allow them to speed trade between Asia and the West. Two German ships are poised to complete that transit for the first time, aided by the retreat of Arctic ice that scientists have linked to global warming.

The ships started their voyage in South Korea in late July and will begin the last leg of the trip this week, leaving a Siberian port for Rotterdam in the Netherlands carrying 3,500 tons of construction materials."

Deglobalisering

another_world_is_possible

HetFinancieeleDagblad: "De financiële markten proberen vat te krijgen op de grootste neergang in de wereldeconomie sinds de Grote Depressie. Hand in hand met deze neergang zien we een volledige omkering van de belangrijkste trends van de afgelopen jaren.
Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een volledig geglobaliseerde wereld wordt getroffen door een volledig geglobaliseerde economische neergang. Dit zou allemaal zo erg nog niet zijn als de globalisering ook politiek was geweest en niet alleen economisch. Helaas is de natuurlijke reactie van de mens op een crisis niet alleen weinig beschaafd, maar ook nog eens weinig geglobaliseerd: wij willen onze eigen toekomst veiligstellen, niet die van onze buren."

Globalisering was toch al enkel eenrichtingsverkeer. Het was de vrijheid van de grootste bullebak. De rest van de wereld moest zich maar aanpassen. Het experiment heeft gefaald. Dat was te verwachten, omdat het een vervalsing was van de economische werkelijkheid. In feite was globalisering een nieuwe vorm van kolonialisme. Een laatste stuiptrekking van een zieltogend kapitalistisch systeem.

FPIF: "The current global downturn, the worst since the Great Depression 70 years ago, pounded the last nail into the coffin of globalization. Already beleaguered by evidence that showed global poverty and inequality increasing, even as most poor countries experienced little or no economic growth, globalization has been terminally discredited in the last two years. As the much-heralded process of financial and trade interdependence went into reverse, it became the transmission belt not of prosperity but of economic crisis and collapse.

I believe, however, that deglobalization is an opportunity. Indeed, my colleagues and I at Focus on the Global South first forwarded deglobalization as a comprehensive paradigm to replace neoliberal globalization almost a decade ago, when the stresses, strains, and contradictions brought about by the latter had become painfully evident. Elaborated as an alternative mainly for developing countries, the deglobalization paradigm is not without relevance to the central capitalist economies."

deglobalisation

The Economist: "The economic meltdown has popularised a new term: deglobalisation. The process of the global integration of goods, capital and jobs is in trouble. The IMF predicts global growth of 0.5% this year, the worst in 60 years. World trade has plunged. Foreign direct investment, a common route to transfer skills and technology from rich to poor countries, fell by 21% in 2008 to $1.4 trillion and will contract by another 12-15% this year. Unemployment is expected to rise by 30m from 2007 levels by the end of this year. A poll taken in the last two months of 2008 by Edelman for the World Economic Forum found that 62% of repondents in 20 countries said they trusted companies less, with a majority keen on more state regulation."

Holland ontspoort


TVGids: "Bij gewelddadige, zwarte jeugdbendes zoals The Crips of The Bloods denk je aan de getto's van Los Angeles, en nou niet direct aan autoluwe Nederlandse woonerven met treurige plantenbakken. Toch is dat precies het decor waartegen de bnn-documentaire Crips Strapped 'n Strong zich afspeelt. In een onbeduidend wijkje in de schaduw van het Haagse station Hollands Spoor, opereert al jaren de Nederlandse versie van de - ondertussen niet meer zo jeugdige - jeugdbende The Crips. Filmmaker Joost van der Valk volgde de Haagse gangbangers vijf jaar."

Een groep Antillianen en Surinamers is al jaren bezig met gewapende overvallen, drugshandel en gangsta rap. Een 'cultuur' van geweld. Ik ben benieuwd wat de uitzending vanavond ons brengt. Weer zo'n voorbeeld waarin Nederland zo multi-culti is, zo tolerant en begrijpend? We maken er een bioscoopfilm van, verdienen er geld aan. De gangsta scene voelt zich weer gesterkt en is verguld met de media aandacht. Ze zijn het mannetje. Binnenkort op DVD. Goed man, een leuke instructiefilm voor wannabe gangsters en een prachtig voorbeeld voor de Antilliaanse en Surinaamse 'cultuur'. Ik neem aan dat in de film geen woord van afkeuring of aanklacht klinkt. Vrijblijvende, 'objectieve' informatie - vooral geen partij kiezen - zal het wel weer zijn. Wat zegt de fatsoenlijke Surinamer eigenlijk over dit onderwerp? Kunnen we die ook even aan het woord laten? Of is dat niet interessant genoeg voor BNN? Tuig van de richel is wat we te zien krijgen.

In Nederland wordt op gigantische schaal gespioneerd en afgetapt. Wat doen ze dan eigenlijk met al die taps? Opslaan en vergeten?
NRC: "Justitie heeft vorig jaar 26.425 telefoonnummers afgeluisterd. In 90 procent van de gevallen werd een mobieltje afgetapt, bij de overige 10 procent ging het om gesprekken die via een vaste telefoonaansluiting werden gevoerd.
Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie gisteren aan de Tweede Kamer geschreven. In de statistieken zijn niet de taps van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten opgenomen – die aantallen zijn staatsgeheim."

Nog zo'n fraai voorbeeld van het Nederlandse multi-culti beleid:
DePers: "Hakkende Rwandezen, kogels sproeiende Liberianen, martelende Afghanen. Ondanks harde woorden van justitieminister Ernst Hirsch Ballin vorig jaar dat Nederland geen ‘vluchthaven’ voor oorlogscriminelen mag zijn, groeit hun aantal, zeggen zijn eigen ambtenaren. Nu wonen meer dan 350 van oorlogsmisdaden verdachte asielzoekers in Nederland. Het blijkt nauwelijks mogelijk hen te vervolgen. De laatste zes jaar zijn vijf van hen voor de rechter verschenen, van wie er slechts drie, een Congolees en twee Afghanen, definitief zijn veroordeeld."

Update na de uitzending: Ik moet toegeven dat de film mij nog meevalt. Hij geeft toch wel een schrijnend beeld van wat er aan de hand is. Ook hier valt me op wat ik elders reeds heb gemeld, dat het toch een probleem is van de autochtonen, niet van de Nederlander. Heel eenvoudig. Projectie speelt ook hier een zeer grote rol. De autochtonen met een lage dunk van zichzelf projecteren hun eigen agressiviteit op de samenleving. Ze zeggen dat alle anderen agressief zijn, dat ze zich daarom wapenen, en dat ze daarom ook schieten en moorden. Maar in feite zijn zij de agressievelingen, de primitievelingen. En de ene set heeft het op de andere gemunt. Zoals de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten. Triest maar waar. De 'cultuur' van geweld van deze gasten is niet te wijten aan paranoia, maar aan hun eigen minderwaardigheidsgevoel, hun eigen agressiviteit, hun eigen onwil. Een van hen zei dit ook letterlijk. Zo zijn wij, zei hij, agressief. Triest, diep triest. Je gunt ze een beter lot, maar wat helpt dat. Hun levensstijl is import made in the USA, fake. Hun levensstijl, de 'brotherhood', de 'hood', de 'set' is het schrale stramien waaraan ze hun ellende ophangen, een fake geborgenheid, een leugen die hun ethnische en sociale vereenzaming en gevoel van misplaatszijn in een maatschappij die zij niet accepteren, moet camoufleren. Het zoeken van aansluiting bij een vreemde Amerikaanse subcultuur is een teken van culturele armoede en gebrek aan een eigen identiteit. Ze zijn nergens thuis. Zelfs een gezin is hun teveel. Af en toe is er eentje die zijn kinderen belangrijker vindt. Dat geeft hoop. De crips en andere bendes creëren en willen hun eigen getto, een plek waar ze aan geen enkele wet of verplichting moeten voldoen (want het vertrouwen in zichzelf dat hen dat lukt missen ze nu eenmaal), zoals dat in de primitieve gemeenschap waaruit ze komen de norm was. Maar het zijn gigantische zielepoten, losers. Last exit to hell. Get yourself a life, man!

Het bovenstaande kan misschien verklaren waarom er in Nederland vooral problemen zijn met de tweede generatie immigranten, de kinderen die in Nederland geboren zijn. De ouderen hebben altijd nog het gevoel dat ze terug kunnen naar hun land van oorsprong. Sommigen doen dat ook na hun pensionering. Maar de tweede generatie kan dat niet. Als ze terug zouden gaan naar het land waar hun ouders vandaan kwamen, dan voelen ze zich ook daar niet thuis. Met andere woorden, of het nu Chinezen zijn of Surinamers, ze zitten tussen twee stoelen. Dat is een probleem dat specifiek is voor deze groepen. Dat is geen probleem dat te wijten is aan Nederland. De enige oplossing: integreren en het ongemak van dubbele loyaliteit zien als een voordeel, zelf accepteren dat je er anders uitziet dan de doorsnee Nederlander. Als dat hier niet kan, waar zou dat dan beter kunnen?

De aanval op de ouderen

65

NRC: "De politieke spanning over het eventueel verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar loopt steeds meer op.
Mocht het kabinet daartoe besluiten, dan zal dat volgens de grootste vakcentrale FNV leiden tot hogere looneisen, zo zei voorzitter Agnes Jongerius zaterdag. Werkgeversorganisatie VNO-NCW noemde die opstelling 'schandalig'. Intussen kondigde PVV-leider Geert Wilders gisteren aan dat zijn partij nooit zal meewerken aan verhoging van de AOW en het beschouwt als een breekpunt bij eventuele onderhandelingen voor een nieuw kabinet."

De leeftijdverhoging voor de AOW is klinkklare onzin. Sterker nog, het is ronduit schandalig. Het komt neer op diefstal. En het levert niets op. Wat wel te verwachten zou zijn dan is een langere duur voor WW en WAO, en dus een grotere druk op de financiering daarvan. Wat dan weer volgens de aasgieren van CDA en VVD zou moeten leiden tot kortingen daarop. De bedoeling van VNO-NCW is natuurlijk om een groter aanbod aan werkkrachten te krijgen met het doel alle lonen naar  beneden te drijven. Vanzelfsprekend is het beperken van bonussen een heel andere kwestie, daar durft onze regering niet aan te beginnen.

logoAOW-draai-kleur150x150

Dat de AOW onbetaalbaar wordt is een flagrante leugen.  "In de lange termijnrekensommen worden de kosten overschat. Het aantal 65-plussers zal stijgen. Daarmee stijgen ook de uitgaven. Daar staat tegenover dat er steeds meer 65-plussers komen die naast het AOW-pensioen ook een aanvullend pensioen ontvangen. Die aanvullende pensioenen leveren meer belastinginkomsten op. De toename in belastinginkomsten is hoger dan de stijging van uitgaven, omdat de AOW-premie verder wordt gefiscaliseerd."

Met andere woorden, er is bij deze plannen sprake van een onrechtvaardige bezuinigingsoperatie door de regering. De AOW moet omhoog, niet in leeftijd maar 't bedrag! Teken de petitie hier.

65 blijft 65: "Er zijn nu een hoop jongeren werkloos. Betekent verhoging van de AOW-leeftijd dat zij nog moeilijker aan een baan komen?

'Er zijn nu 100.000 jongeren onder de 24 werkloos. Elke oudere die na zijn 65e doorwerkt zit waarschijnlijk op de plek van een jongere. Bovendien komen ouderen boven de 55 nu al slecht aan de bak.
Als je daar over nadenkt wordt het bijna lachwekkend. Ouderen en jongeren komen niet aan het werk en dan is het creëren van nog meer werkzoekenden een oplossing?'
"


Onderteken de petitie

Toch heel raar

Fatima

DePers: "Geert Wilders doet denken aan Adolf Hitler als hij wil laten uitzoeken hoeveel moslims er in Nederland wonen, vindt de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik."

Dat is een pittige uitspraak van mevr. Elatik, maar behoorlijk overspannen. Het is natuurlijk onzin. Het is de taak van de overheid na te gaan hoe het land is gestructureerd. Wat is er eigenlijk verkeerd aan het maken van een kosten- en batenanalyse van de allochtonenbevolking? Of de allochtonen zijn voordelig voor Nederland of ze kosten ons geld. In het eerste geval is er toch niets aan de hand? Dat zou voor eens en voor altijd de negatieve uitlatingen over immigranten de kop indrukken. Maar eigenlijk denkt of weet iedereen dat de allochtonen ons toch veel geld kosten. En dat mag natuurlijk niet gezegd worden. Mevr. Elatik en anderen die geen onderzoek willen, gaan er eenvoudig van uit dat de analyse negatief uitvalt voor de allochtonen. Er zit dus toch een raar smaakje aan de weigering om de kosten en baten te analyseren. Voor de ouderen worden er geregeld dergelijke analyses gemaakt, dus waarom niet voor andere groepen?

Doorstromen

building_35

In dit weblog heb ik al vaker gezegd dat het 'doorstromen', de woonladder of wooncarrière - zoals door de PvdA en VVD wordt aangehaald voor de bouwplannen van Zuidoost - niet meer van deze tijd zijn. De bouwplannen van het stadsdeel zijn onzinnig. Nu hoort u het nog eens, met wetenschappelijke onderbouwing.

Vastgoed Journaal: "De professionele vastgoedwereld ontkent het, maar de woningmarkt is definitief veranderd. Die werd omhoog gedreven doordat doorstromers steeds maar hun winsten in de volgende woning konden steken, maar dat is nu over. Die keten is radicaal gestopt. En ik denk dat de spiraal nu is omgedraaid. Dat is in individuele gevallen ongetwijfeld vreselijk, maar dat hoeft helemaal niet zo slecht uit te pakken voor de volkshuisvesting.

Aan die constatering ligt een wetenschappelijke analyse ten grondslag. Die redenering komt erop neer dat geleidelijk de woningmarkt veranderde van een gesegmenteerde naar een geïntegreerde woningmarkt. Bij een gesegmenteerde markt is de nieuwbouw nauwelijks afhankelijk van activiteiten in de woningvoorraad of van woningmarkten in andere regio's, maar vooral van factoren die de betaalbaarheid van een woning direct bepalen zoals inkomen, spaartegoeden, voorwaarden van hypothecaire leningen en belastingvoordelen. Die situatie duurde tot begin jaren zeventig. Woningprijzen volgden toen de inflatie.

Daarna ontstond langzamerhand een geïntegreerde woningmarkt met o.a. als kenmerk dat woningprijzen sneller dan de inflatie stegen. Integratie van marktsegmenten, van nieuwbouw en voorraad en van woningmarkt regio's wordt mogelijk gemaakt door permanent stijgende reële woningprijzen: bovenmatige huisprijsinflatie zet aan tot doorstroming binnen de voorraad koopwoningen. Doorstroming verbindt niet alleen marktsegmenten en regio's met elkaar, maar ook de nieuwbouw van woningen met ontwikkelingen in de woningvoorraad.

Martens constateert dat de ontwikkelaars daarop zijn ingehaakt door steeds luxere woningen te bouwen, en juist daardoor nu het grootste slachtoffer zijn geworden van het opdrogen van de doorstroming. In 1990 werd nog driekwart van de nieuwbouwproductie gekocht door starters op de koopmarkt, in 2004 was dat vrijwel omgekeerd toen nog maar eenderde van de kopers een starter was! (inmiddels worden weer vrijwel alleen woningen gebouwd voor starters).

Zij ergert zich over de ontkenning van de aard van het probleem bij vrijwel iedereen die in Nederland iets over economie en de huizenmarkt te vertellen heeft. Dat wat we nu meemaken zou slechts een dipje zijn, dat we spoedig weer door de krapte op de woningmarkt, hersteld zullen zien: 'Mensen die dat zeggen kijken alleen naar externe, economische, factoren, niet naar de structuur van de woningmarkt.'

En ze waarschuwt nog: 'Die mensen kijken evenmin naar het verleden. Toen in '83 een einde aan de sterke prijsdalingen kwam, duurde het nog eens 11 jaar voordat we weer terug waren op het oude prijsniveau. Dat wordt vaak vergeten als we al die geluiden horen over herstel.'"

Dus het ziet ernaar uit dat de bouwplannen van stadsdeel Zuidoost toch beter de mottenkast in kunnen. En dat is maar goed ook.

Tussen de oren

ChineseMask

Standplaats Wereld: "Je blijft altijd die Chinees, ook al ben je in Nederland geboren, spreek je vloeiend Nederlands en heb je alleen maar Nederlandse vrienden. Veel Nederlandse Chinezen van de tweede generatie hebben het gevoel altijd beoordeeld te worden op hun uiterlijk. Dit was een van de uitkomsten van mijn antropologische onderzoek naar etnische identificaties van tweede generatie Nederlandse Chinezen.

Ik voel me een banaan, geel van buiten, wit van binnen. Chinees van buiten en Nederlands van binnen. Negatieve stereotyperingen als gokverslaafd, pesten en ervaringen met discriminatie geven hen een gevoel van uitsluiting gebaseerd op uiterlijk. Hierdoor voelen zij zich niet geaccepteerd als Nederlander. Ying vertelt: Wat ik echt haat is wanneer dronkenlappen of, weet ik veel, bouwvakkers ofzo, ni hao naar me schreeuwen. Dan denk ik waarom schreeuw je ni hao naar mij? Ik ben in Nederland geboren! Komt het alleen maar omdat ik er Chinees uitzie?

Ondanks dat de tweede generatie Nederlandse Chinezen geen deel uit maakt van het huidige integratiedebat – omdat zij als ‘model minderheid’ wordt gezien – is hun ervaring wel degelijk van belang voor de Nederlandse integratiediscussie. De Nederlandse Chinezen participeren volledig in de Nederlandse samenleving, spreken de Nederlandse taal vloeiend, maar toch voelen zij zich buitengesloten en niet geaccepteerd."

Men voelt zich buitengesloten en niet geaccepteerd. Datzelfde hoor je ook van Marokkanen, dat ze zich 'bekeken voelen'. Voelen is het belangrijkste hierin. Zich buitengesloten voelen is niet hetzelfde als buitengesloten worden.

Dit soort gevoelens is iets wat tussen de oren zit, er valt niets aan te doen. Een Chinees gezichtje is nu eenmaal een Chinees gezichtje. Daar is niets mis mee. Maar de drager van het gezichtje voelt zich anders. Dat is het probleem. Maar het hoeft geen probleem te zijn. Het geeft wel een inzicht in wat er speelt in onze multi-culti maatschappij.

Een ander onderzoek levert dit op:
"Het is bekend dat naarmate het opleidingsniveau stijgt, de weerstand onder autochtonen tegen etnische minderheden afneemt. Tolsma wilde weten of zo’n opleidingseffect ook bestaat onder allochtonen. Welnu: het bestaat, maar het is zwakker dan onder autochtonen. Met name Turkse en Marokkaanse Nederlanders van de tweede generatie worden niet veel positiever over autochtone Nederlanders naarmate zij hoger opgeleid zijn."

Dit heeft wellicht te maken met hetzelfde gevoel van anders-zijn, dat nog niet verwerkt is, dat nog niet geaccepteerd is. Als Marokkanen zich 'bekeken voelen' dan is dat een puur subjectief gevoel. Men weet dat men anders is, vindt dit eigenlijk maar niks, en gooit het probleem dan op de autochtoon. Projectie heet dat. Met andere woorden, het voor henzelf onacceptabele gevoel dat men anders is wordt nu toegeschreven aan de autochtoon, als een uiting van de autochtoon. Er is in wezen niets mis met Marokkaan zijn, of wat dan ook. Maar men voelt zich ingeklemd tussen twee verschillende werelden. Misschien is het integratieprobleem toch te herleiden tot een probleem van zelf-acceptatie.

你好吗?

De holbewoner draagt Prada

gikkels
artikel in het Paroool

Charles Dickens zei het al: "a morbid sympathy for criminals is not wholly peculiar to England, though it affects more people in that country perhaps than in any other". Hetzelfde fenomeen, de morbide sympathie voor criminelen, is iets wat je in Nederland en vooral Amsterdam Zuidoost heel vaak tegenkomt. En anderen beschuldigen van racisme is bon ton onder een aantal raddraaiers, vooral als die anderen gelijk hebben.

Nu is het weer rapper Gikkels die geweld vergoelijkt en verheerlijkt. Ja, want volgens hem is er elders ook geweld te zien, dus rappers zijn niet schuldig. No way, Hozee. En dat machinegeweer op z'n t-shirt is eigenlijk een waterpistooltje.


De YouTube site heeft ook de tekst van de rap, het is anders nauwelijks te verstaan. Het is ook niet te begrijpen wat hij zegt. (Ik zou zeggen, allemaal een negatieve waardering achterlaten op de YouTube site.)

"De aap uit de mouw stop met je stront.
Geef je één vinger nemen ze je hand blijven ze liegen in de krant.
Komen wij in opstand want jaaa er vallen schoten en jaaa er vallen doden.
Maar onze belasting geld gaat naar de kloten.
Politie loopt ons te bedreigen."

Afgezien van het agressief taalgebruik is het ook een tekst die alleen kan komen uit de mond van iemand die praat als een kip zonder kop. De holbewoner draagt Prada. Rapper Gikkels weet niet eens wat een doofpot betekent. Wat hij wil is een doofpot voor het geweld in Zuidoost. Hij bewijst weer eens dat het woord 'holbewoner' een pittige maar vrij juiste beschrijving is. De Surinaamse gemeenschap schaamt zich diep voor deze primitieve uitingen van rapper Gikkels die met een machinegeweer op zijn t-shirt de pers te woord staat. De heer Gideon Gambier, alias Gikkels, is een mannetje met een minderwaardigheidscomplex, die leeft in een waanwereld afgekeken van de Amerikaanse geweldsfilms, daarin heeft Welten groot gelijk. De heer Gambier is een belediging voor de hele bevolking. Laat ie maar eerst wat respect tonen voor de 'niggaz' in Zuidoost die ook recht hebben op een geweldvrije omgeving. Ach, Gikkels is gewoon een zielepoot.

Gikkels ging op ze smikkel voor de Nedelanse pers
Gikkie is 'n gekkie en 'n suffet van een rappert...

Darwin en de Beagle

StadAdam

De reis van de clipper Stad Amsterdam is heel wat anders dan het geneuzel over het wicht Laura. Gisteren vertelde in De Wereld Draait Door nog ene professor Icke dat de wens van Laura te vergelijken is met de aspiraties van Einstein. Ochotochotochot toch! Als dat het niveau is van ons hoger onderwijs, dan is het niet best. Hoogleraar Icke heeft veel fantasie. Die man hoort thuis in het Planetarium van Artis, om kinderen te vertellen over Kuifje en de maan.

De VPRO heeft een prachtige website met heel wat informatie over de reis van de clipper Stad Amsterdam, over Darwin en de Beagle. (Laura, kijken, meid! Misschien leer je er nog wat van.) De VPRO heeft ook een eigen Beagle kanaal op YouTube.



Hier kun je de correspondentie van Darwin inkijken. Ook zijn gehele werk is online te lezen. Dit bijvoorbeeld is de Voyage of the Beagle. En hier heb je het Beagle Diary als audioboek (gratis download).

HMS_Beagle

Zo hoort het niet!

Gisteren was ik nog zo blij met de twee geasfalteerde paden in Gein. Vandaag moet ik weer mijn teleurstelling uitspreken. 't Is intriest. Het asfalteren is blijkbaar door beunhazen uitgevoerd. Het lekt pek en de paden zijn niet begaanbaar. Het loopt zelfs over het gras en de fietspaden heen.

Het stadsdeel kan maar beter de gigantische bouwplannen afblazen, want als het al mis gaat met een nietig paadje, dan gaan die bouwplannen zeker een catastrofe worden. Binnenkort begint het stadsdeel ook met het hakken van meer dan 400 bomen in het Gaasperpark. Als dat ook zo amateuristisch gebeurt, en dat hebben we inderdaad al eerder gezien, dan wordt het een slachting. Dus kunt u binnenkort uit hetzelfde gerenommeerde filmhuis de film 'The South-East Chainsaw Massacre' verwachten. Onze camera's staan klaar. De crew is ready. Het wachten is op de 'action' van het stadsdeel.


Alleen op de wereldzeeën


Dit stukje van Youp is kostelijk.
Een aanrader. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.
© 2009