Weblog Archive mei 2014

Opbouw Open Air = Afbraak park

De opbouw van Amsterdam Open Air is in volle gang. Er worden stalen stangen in de grond gedreven, overal worden stalen platen gelegd en er is een begin gemaakt met de afsluiting van het Gaasperpark. Dit jaar is er weer meer terrein afgezet. In het stukje dat officieel nog bereikbaar moet zijn is flink gemaaid en wat erger is alle planten daar zijn weggemaaid. De beschermde vogelmelk die een week geleden volop in bloei stond is weggemaaid. De zoveelste overtreding. Er is vlakbij het festivalgebied een zwanennest met vier kuikens. De kuikens zijn al een paar dagen oud, dus over een week als de kakofonie van Open Air losbarst kunnen ze zich beter uit de voeten maken.

shot_1866

shot_1850

shot_1853
Bloemen gemaaid

shot_1855

shot_1857

shot_1858

Tijdens mijn tochtje in het park vanmorgen heb ik een paar mensen gesproken. Terwijl het mooie weer natuurgenieters uitnodigt voor een bezoek is de overlast al begonnen en ergeren mensen zich aan deze inval van zware vrachtwagens in het park. Een Franssprekende jonge vrouw (ik meen uit de Franse Caraïben) was de natuur aan het fotograferen en vond de verstoring zonde van het mooie park. Er stond ook een wat oudere jongere langs een stuk kapotgescheurde omheining naar binnen in het festivalterrein te kijken. Ik vond hem al een lacherig typje dat naar zo'n festival gaat (het don't-worry-be-happy of fuck-a-duck typetje). Hij beweerde dat dit de laatste keer was dat het festival plaatsvond, en dat hij in Nellestein woonde. Zijn mobieltje begon te piepen en hij moest naar Langerlust. Even verderop zag ik dat hij niet de juiste afslag had genomen naar Langerlust en op zijn kaartje stond te kijken waar hij zijn moest. Mijn vermoeden: hij woont helemaal niet in Zuidoost, is gewoon een medewerker van Open Air en was net opgeroepen voor beraad of voor zijn lunch in Langerlust. 

Volgens mij verspreiden medewerkers van Amsterdam Open Air bewust het verhaal dat dit het laatste jaar is dat dit festival in het Gaasperpark plaatsvindt, wellicht om alle kritiek en acties plat te leggen. De rechters hebben in hun uitspraak weliswaar bepaald dat het festival in strijd is met het bestemmingsplan, maar ook dat er zicht is op legalisatie. Die legalisatie gebeurt door een toverformule of een kruimelregeling van de burgemeester waardoor toch een omgevingsvergunning verleend kan worden. Dus stop vooral niet met kritiek en actievoeren tegen festivals in het Gaasperpark, want volgend jaar komt er nog een festival en nu al is er overleg over een tienjarig contract tussen GGA en Amsterdam Open Air.

Als wij dit accepteren dan is het Gaasperpark, dat behoort tot de Ecologische Hoofdstructuur, straks een afgeleefd evenemententerrein, dan heerst de illegaliteit en hoeven we straks ook niet meer te gaan stemmen hier in Zuidoost, want onze besturen gedogen deze aantasting van onze natuur en zijn te belabberd om de illegale besluiten van het dagelijks bestuur en GGA tegen te houden. Want feit is: dit is al het vierde jaar dat er een festival wordt gehouden dat eigenlijk illegaal was en waarvoor zelfs tot op de dag van vandaag geen omgevingsvergunning is verleend. Voor dit jaar moet die vergunning nog verleend worden; voorgaande jaren is er niet eens een vergunning aangevraagd. Vier jaar actievoeren heeft er enkel toe geleid dat men nu eindelijk een vergunning heeft aangevraagd. Al die jaren heeft de stadsdeelraad geknikt en geslikt wat dhr. Jaensch de deelraadsleden door de strot heeft geduwd. Een trieste toestand. Zuidoost nergens anders!

Omgevingsvergunning

ZO: "Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaaperplas (Olonr. 1314421, d.d. indiening 21-05-2014)

Aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit "handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening" t.b.v. het evenement Open Air van 7 en 8 juni 2014.

In dit stadium liggen de aanvragen niet ter inzage, en is het derhalve niet mogelijk uw mening te geven over deze aanvragen. Nadat wij een besluit hebben genomen, wordt u in de gelegenheid gesteld uw bezwaren kenbaar te maken."

En dat besluit met de rechtvaardiging ervan laat nu al sinds 21 mei op zich wachten zodat een juridische procedure intussen volkomen nutteloos is geworden.

Volgens de regels kan een activiteit waarvoor een vergunning is aangevraagd pas plaatsvinden als die vergunning is verleend. De opbouw van Amsterdam Open Air is al begonnen op 28 mei. Dus ook dit festival is illegaal. Maar ja, diz iz de Nedderlens en Amsterdamned, so... Hier legaliseren we de illegaliteit met terugwerkende kracht. Volle kracht achteruit. Allez hop!

Je maintiendrai

RijkswapenNL

Ik zal handhaven! Een mooi devies. Helaas wordt er weinig gehandhaafd in dit land.

Mijn verzoek tot handhaving is door afdeling Handhaving van stadsdeel Zuidoost afgewezen. On ne maintiendra pas! Et patati et patata! Daarvoor heeft de burgemeester een toverformule tot zijn beschikking of een kruimelregeling (die een 'kleine aanpassing' van bestaande bestemmingsplannen mogelijk maken). Wat heet klein? Piet Hein zijn naam was klein, maar zijn daden benne groot en hij heeft gewonnen de zilvervloot (nou ja, eigenlijk heeft hij die vloot gewoon gekaapt, net als Recreatie Noord-Holland N.V. onze natuurgebieden heeft gekaapt – mensen als Piet Hein noemt men privateers, door de staat gelegaliseerde vrijbuiters, en ja, inderdaad, dat slag personen is in deze neoliberale tijd ook weer zeer actief.)

“... Uit het vorenstaande mag blijken dat er weliswaar sprake is van het handelen in strijd met een bij of krachtens wettelijk voorschrift gestelde verplichting, op grond waarvan de burgemeester en/of het stadsdeel bevoegd (en verplicht) zou zijn om handhavend op te treden, maar dat er concreet zicht op legalisatie bestaat op grond waarvan van handhavend optreden kan worden afgezien.”

Amsterdam Open Air zal dus plaatsvinden, ook dit jaar. Er is nog een mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan en de rechter om een voorlopige voorziening te verzoeken, maar de kans dat dit slaagt is gering gezien de korte termijn en het ‘zicht op legalisatie’; overmorgen begint de opbouw al. Het bijzondere aan de huidige Nederlandse regelgeving is dat men zich kan beroepen op een toekomstige legalisering die nog gerealiseerd moet worden, waardoor illegale handelingen toch mogelijk worden.

De opbouw van Amsterdam Open Air is gisteren al begonnen. Iets wat volgens de regels ook niet mag. Pas op 30 mei mag men met de opbouw beginnen. Maar men zal wel beweren dat dit nog geen opbouw is, maar voorbereiding. Onzin natuurlijk, de overlast heeft al een aanvang genomen. Banken en afvalcontainers zijn weggehaald, bergen zand liggen klaar in de buurt van de bijenstal en bij de houten brug daar.

Tijdens de komende vergadering van GGA (12 juni) staan een paar opmerkelijke ontwikkelingen op de agenda die van groot belang zijn voor ons stadsdeel. 

Ik verwijs u daarvoor naar de stukken die gedownload kunnen worden van deze pagina.

Nieuw evenement Live at Gaasperplas

Voorstel Uitbreiding Amsterdam Open Air

Feit is dat de commerciële activiteiten in het natuurgebied steeds verder uitgebreid worden. De opbrengsten zijn onduidelijk. Daarvoor heb ik juist een WOB-beroep ingediend bij de bestuursrechtbank Haarlem om inzage te krijgen. De schade aan het park krijgt na een aantal evenementen een permanent karakter. De eigenlijke recreatie (wandelen, fietsen, natuurbeleving, zonnebaden, picknicken) wordt dan gedurende langere tijd onmogelijk omdat het park grotendeels is afgesloten tijdens meerdere evenementen. Het bestemmingsplan en de EHS worden genegeerd en de eigen afspraken en regels worden overtreden.

Het evenementenbeleid van stadsdeel Zuidoost staat niet toe dat er twee evenementen van gelijke aard in het Gaasperpark plaatsvinden. Als GaasperPleasure zich verplaatst van de oostoever van de Gaasperplas naar het eigenlijke Gaasperpark dan komen er in het Gaasperpark twee gelijkaardige evenementen met steeds stijgende aantallen bezoekers (want grenzen worden blijkbaar nergens gesteld en normen en beperkingen worden telkens verruimd). Ook al wordt het karakter van Live at Gaasperplas in andere bewoordingen omschreven, het is en blijft een danceevenement met luidruchtige muziek. Ook GGA moet voor de uitbreiding van Open Air zijn normen naar boven aanpassen. En dat allemaal om grotere winsten mogelijk te maken voor de festivalorganisatoren. Daarmee maakt het dagelijks bestuur van Zuidoost zich tot een stroman voor commerciële bedrijven. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. Het bestuur is er in de eerste plaats voor de bevolking en haar welzijn.

Op papier heeft stadsdeel Zuidoost een prachtig natuurbeleid. Maar daar wordt op allerlei manieren flink aan getornd. Zo is er kort geleden een mooi Natuurplan opgesteld. Het Natuurplan Zuidoost heeft als ondertitel Natuurwaarden verhogen; Hoe doe je dat? Een van de ambities is om de natuurwaarden van onder andere de oostrand van de Gaasperplas te verhogen. De veenweiden daar behoren tot de Hoofdgroenstructuur en de Natuurboog. Op de kaarten in het Natuurplan staan ze met een hoge esthetische en ecologische kwaliteit. Ook behoren ze tot de historische landschapselementen van voor 1849. De kaart van de biodiversiteit voor deze weiden geeft 3-5 soorten van de doelsoortenlijst aan. De weiden hebben een zeer hoge natuurlijkheid en leveren een grote bijdrage aan de ecologische structuur volgens het Natuurplan. De veenweiden worden volgens de natuurwaardenkaart hoog gewaardeerd, mede gebaseerd op de cultuurhistorische waarde van het oude veenweidelandschap.

Niettemin werd voor de realisatie van de Gaaspersingel een wijziging van het bestemmingsplan voorgesteld die niet een verhoging van de natuurwaarden inhoudt, maar een ophoging van de veenweiden met de grond die afgegraven zal worden voor de Gaaspersingel. Dat betekent dat de veenweiden hun veenkarakter zullen verliezen waardoor de habitat voor veel vogels verstoord zal worden. (Iedereen kent als voorbeeld het Landje van Geijsel dat als veenweide zeer in trek is bij tienduizenden vogels.) Meteen na de goedkeuring van het Natuurplan wordt het al aangetast. Bovendien bestaan er plannen om een deel van de weiden te gebruiken als parkeerterrein tijdens evenementen. Daarmee is het Natuurplan gedegradeerd tot propaganda en eigenlijk waardeloos geworden. GGA houdt zich niet aan wat in het Natuurplan als doel is vastgesteld. Dat zou de zoveelste afbreuk zijn aan de geloofwaardigheid van de politiek, GGA en het dagelijks bestuur van zuidoost.

Je maintiendrai. Moi non plus.

Uitnodiging Open Air

UitnodigingOpenAir

Bestuursleden, raadsleden en statenleden werden door Recreatie Noord-Holland N.V. ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan uitgenodigd voor een exclusief kijkje achter de schermen bij Amsterdam Open Air op zondag 8 juni. Blijkbaar heeft men aardig wat geld verdiend met festivals om dit mogelijk te maken. Open Air doet mogelijk ook een duit in het zakje, of andersom. De ontvangst met koffie is bij boerderij Langerlust. Dan heb je tenminste geen klachten van dit etablissement. Om twaalf uur krijgt ieder een lunch aangeboden op het festivalterrein. De belangenverstrengeling tussen het recreatieschap en Amsterdam Open Air is geen zaak waar men zich voor schaamt. Open Air en RN-H N.V. zijn partners in parkenexploitatie. Ik neem aan dat ook de media vrijkaartjes hebben gekregen. Er moet tenslotte positief bericht worden over het succes van het evenement.

Wij zouden de bestuursleden, raadsleden en statenleden, en de pers na het festival willen uitnodigen voor een exclusief kijkje op de ravage achtergelaten door Amsterdam Open Air. Bammetjes en koffie graag zelf meebrengen.

Bestuursrechters

Op een paar dagen na is het nu een jaar geleden dat ik bij Groengebied Amstelland een beroep deed op de WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) om inzage te krijgen in de opbrengst voor GGA uit het Amsterdam Open Air evenement. Vanmorgen kwam deze zaak voor een drievoudige kamer bij de Bestuursrechtbank Haarlem. In mijn pleitnotitie heb ik het belangrijkste probleem aangeduid, namelijk het gevaar voor de democratische besluitvorming en transparantie als overheidsinstellingen zich verschuilen achter geheimhouding. Dat is gezien de talrijke problemen met politici, vooral die van de VVD, een reëel probleem. Van belangenverstrengeling komt al gauw na verloop van tijd ongewenste belangenverstrengeling en fraude. Dat probleem kan opgelost worden door inzage te geven in de opbrengsten uit Amsterdam Open Air en in de besteding van die gelden voor het Gaasperpark. Behalve een paar nieuwe bankjes zien we niet veel van de opbrengsten terug in het park. De uitspraak van de rechters komt over zes weken.

Als de opbrengstcijfers ook voor raadsleden geheim zijn gehouden dan is de raad ook niet in de mogelijkheid gesteld om een juiste beslissing hierover te nemen. Dhr. Jaensch heeft tot eind vorig jaar in de stadsdeelraad beweerd dat het Gaasperpark niet tot de EHS behoorde. Daarmee heeft hij de raad ook lange tijd verkeerd geïnformeerd. Dat is een bestuurlijke doodzonde. Maar daar schijnen in deze contreien geen sancties op te staan. Net zomin als er sancties staan op inbreuken op de EHS. 

Intussen loopt het mediatietraject tussen Bewonersvereniging Nellestein en de vergunningverlener/Amsterdam Open Air verder. Of daar iets positiefs uit zal komen is zeer de vraag. Het lijkt er meer op dat door de verplichte geheimhouding en verbod op het ondernemen van juridische acties de bedoeling meer ligt in het traineren van de hele zaak.

Mijn verzoek tot handhaving van 13 mei j.l. aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost om Open Air dit jaar te verbieden gezien de uitspraak van de rechters dat het evenement zich niet verdraagt met de bestemming recreatiegebied, is nog steeds niet beantwoord. En op 30 mei begint de opbouw van Open Air alweer. Het wordt lastig om daar nog iets anders in te zien dan de zoveelste poging om juridische acties te saboteren. Persoonlijk vind ik dit onbehoorlijk bestuur.

EU verkiezingen

Er zit zuurs en zoets in de resultaten van de Europese verkiezingen. Maar er is vooruitgang.


Wat opvalt is dat de oostelijke landen, de nieuwe aanwinsten van Europa, niet erg begaan zijn met Europa. De opkomst daar was extreem laag. De vrij redelijke gemiddelde opkomst van 43,1 % is vooral te danken aan de anti-EU partijen in Frankrijk en Engeland. Daaruit kunnen we concluderen dat de propaganda die we de laatste weken te verwerken kregen over de blijheid van die voormalige oostbloklanden over de EU voornamelijk opgeklopt schuim is. Het is ook aannemelijk dat de EU-hype in Oekraïne bestond uit neoliberale propaganda, betaald door de 5 miljard dollar van de VS, die gretig EU-vlaggetjes uitdeelde; de Maidan-'revolutionairen' waren vooral neo-nazi's. De wens van Oekraïne om toe te treden tot de EU is een wens van een kleine groep neoliberalen, oligarchen. Als men al beweerde dat de Oekraïense bevolking in opstand kwam tegen de oligarchen dan is die opstand volkomen platgeslagen. Een oligarch komt daar nu aan de macht, maar zijn beleid wordt tenminste niet gedreven door rabiate oorlogszucht. De gisteren eind van de dag geschatte opkomst in Roemenië was ongeveer 26,5 procent, die in Slowakije 23 procent (de EUObserver heeft het zelfs over 13 procent), in Polen 22,7 procent, in Tsjechië 19,5 procent. De opkomst in Litouwen en de andere Baltische staten is hoog door de anti-Rusland hetze die het land in zijn grip heeft. Andere oostbloklanden zoeken juist meer toenadering tot Rusland. Ze zijn te vaak bedrogen door het westen.

european parliament turnout_0
Klik voor vergroting

De groei van de nationalisten kan er misschien voor zorgen dat de totalitaire ambities van de EU wat ingeperkt worden. Partijen als de Griekse Gouden Dageraad zijn criminele partijen die niet in Europa thuishoren. Duidelijk is wel dat de progressieve partijen winst boeken en dat de conservatieven verlies lijden. De winst van de christelijke groep en ook het CDA is vooral te wijten aan de boeren die een groot belang hebben bij de landbouwsubsidies. De Partij voor de Dieren komt nu ook in het Europese parlement. De SP won aanzienlijk. Beppe Grillo's M5S (Italië) kreeg 20 zetels in het Europese parlement. Syriza haalde 28 procent van de stemmen en wordt de grootste Griekse partij. Wilders verliest een zetel. Dus al met al geen uitslag om droevig over te zijn. Met Galileo Galilei kunnen we zeggen 'E puor si muove", "En toch beweegt ze."

Barbecues

kaart barbecues
Klik voor barbecuekaart

In de gemeentelijke krant 'Amsterdam' die iedereen maandelijks in de bus krijgt (voorheen verzorgd door de stadsdelen) staat in het laatste nummer (zie pagina 8 en 9) een kaart met plekken waar al dan niet of met beperkingen gebarbecued mag worden. AT5 had er vandaag ook een itempje over met een link naar de kaart.

AT5: "In welke parken in Amsterdam mag je nou wél en in welke parken mag je nou niet barbecueën?

De gemeente heeft op maps.amsterdam.nl/bbq een handige kaart online gezet waarop je precies kunt zien in welke parken vanavond de kolen aangewakkerd mogen worden. 

In een aantal parken is barbecueën gewoon toegestaan, zoals in het Ooster- en het Rembrandtpark bijvoorbeeld. In een fors aantal parken, zoals het Vondelpark, mag worden gegrild en gebakken op bepaalde plekken en in onder meer het Diemer- en het Beatrixpark geldt een algeheel verbod.

Nu maar hopen dat het een beetje droog blijft natuurlijk..."

Het hele EHS-gebied van stadsdeel Zuidoost is gemarkeerd als barbecues toegestaan "na toestemming van stadsdeel". Het Gaasperpark is in beheer bij Groengebied Amstelland, dus de toestemming moet van GGA komen. Bovendien klopt dit niet met de regels van GGA. En als EHS-parken ook al vrijgegeven worden voor barbecues dan is er zeer weinig respect voor de Ecologische Hoofdstructuur bij onze bestuurders. Dat hebben we trouwens al eerder en vaker gemerkt.

GGA: "Artikel 4.20 Verbod vuur te stoken
1. Het is verboden vuur aan te leggen, te stoken of te onderhouden.
2. Het algemeen bestuur kan ontheffing verlenen van het in het eerste lid gestelde verbod.
3. Het is verboden barbecues te houden op andere plekken dan die daartoe door het algemeen bestuur zijn aangewezen en dan nog slechts indien dat geen gevaar oplevert voor de omgeving en indien dat geschiedt op een hoogte van minimaal 30 cm boven het grondoppervlak."

GGA: "Bent u van plan om een feest te geven, uw verjaardag te vieren, een barbecue te houden, of iets te organiseren, en wilt u hiervoor gebruik maken van een terrein, vul dan het digitale aanvraagformulier in. Doe dit minimaal drie weken van te voren. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op."

Het ziet ernaar uit dat Amsterdam Air Events b.v. een claim gelegd heeft op alle zuidoostelijke parken. Er is in juli een 'Tik Tak poederfestival'. Poeder snuiven?
Tik tak, who's there? Amsterdam Air Events.

Natuurfestival

fetedelanature

Fête de la Nature: "Fête de la Nature is het leukste feest in de natuur ... en iedereen mag meevieren. Met meer dan 275 activiteiten in heel Nederland. Ga lekker bewegen, laat je verbazen, proef, luister en geniet van al het moois dat onze natuur te bieden heeft. Bekijk het programma voor een uniek evenement bij jou in de buurt.

Wat kan je allemaal doen tijdens Fête de la Nature?

In het weekend van 24 en 25 mei zijn er meer dan 275 activiteiten in heel Nederland. Ga zaadbommen maken in in Amsterdam, planten ruilen in Nijmegen, lekker eten bij kasteel Hackfort in Vorden, wandelen in de Haagse duinen en naar een akoestisch muziekfestival. Verder kan je de natuur vieren in Brummen, Overberg, Dalfsen, Otterlo of Yerseke. Er klinkt muziek in alle Nationale Parken en kinderen kunnen speuren in vijf verschillende botanische tuinen. En dit is nog maar een kleine selectie. Bekijk het programma voor alle activiteiten. Veel plezier!"

18 mei

Een heerlijk dagje vandaag. Ik heb genoten van het Gaasperpark zoals het park bedoeld is, namelijk als recreatiepark, voor wandelen, fietsen, lekker zonnen, en genieten van de natuur. Het is wonderlijk wat je allemaal ziet als je goed om je heen kijkt. Over een paar dagen vallen de vorkheftrucks het Gaasperpark weer binnen om een paar dagen leut te verzorgen voor de natuurbarbaren van Amsterdam Open Air. Dan wordt de natuur weer vertrapt en ondergedompeld in een kakofonie van jewelste. Liever hoorde ik zoals vandaag het gekwaak van de poelkikkers.

shot_1818

shot_1819

shot_1798
Variabele waterjuffer

shot_1800
Dagpauwoog

shot_1805
Vuurjuffer

sintjacobsvlinder

sint-jacobsvlinder 2
Sint-jacobsvlinder

ratelaar
Ratelaar

shot_1821
Gele lis

shot_1824

vogelmelk
Gewone vogelmelk

shot_1827
Gewone hoornbloem

Vergunning Open Air 2014

BVNellestein: "Vergunning Open Air 2014 in Gaasperplaspark op 7 en 8 juni en Open Air camping op 6, 7 en 8 juni is verleend en te lezen op website stadsdeel.

Tot uiterlijk dinsdag 10 juni kunt u bezwaar maken tegen deze vergunningverlening. Zie bij bekendmaking op deze link aan wie dat bezwaar te richten.

Inloop informatie spreekuur op vrijdag 16 mei tussen 16.00 – 17.30 uur bij het stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, 5e verdieping, presentatiezaal 501. Heeft u vragen over het hoe en waarom van het festival, de regelgeving, de vergunning of het terreinbeheer? De organisator, de terreinbeheerder en vertegenwoordigers van het stadsdeel zitten dan voor u klaar om antwoord te geven. (Uw mening geven kan natuurlijk ook.)

Ondertussen wachten we nog op de uitspraak van de rechters over het handhavingverzoek bestemmingsplan. Op 16 mei is de eerste bijeenkomst in het door de rechters voorgestelde mediation traject Open Air 2014."

Wijktuinierdag

Participerend groenbeheer

Een bewoner van Nellestein schenkt verschillende planten aan Groengebied Amstelland en plant ze in overleg met parkbeheerder zelf in het Gaasperplaspark.

 DSC00974

DSC00975

DSC00973
Thelypteris palustris - Moerasvaren, Filipendula ulmaria - Moerasspirea en Carex pendula - Hangende zegge.

Think again


Dick Gaughan - Think Again

Do you think that the Russians want war?
They're the sons and the daughters of parents who died in the last one
Do you think that they'd want to go through that again
The destruction, the bloodshed, the suffering and pain?
In the second world war out of every three dead one was Russian
If we try with all of our power 
Can we not find a way
To peacefully settle our difference?

In the name of humanity, bitterly torn
In the name of our children as yet to be born
Before we do that which can never be undone I beg of you
Think, think again, and again and again and again and again

Natuur en economie

the food

In Rusland vallen het milieu en de natuur onder het ministerie van natuurlijke grondstoffen. Maar het kan nog een graadje erger. In Nederland valt natuur onder economische zaken. Mevrouw Dijksma zal dan wel niet als dikke dame bovenop een kleine shetland pony gaan zitten, maar de manier waarop zij de natuur mishandelt is veel erger. Het enige 'natuurlijke' aan mevr. Dijksma is dat ze net als de vogels twittert, alleen anders gebekt.

SexbomSharonD
Klik voor vergroting

Eerst even wat satire:

Vogelbescherming gaat scheefwonen aanpakken: Chris-Jan van der Heijden, woordvoerder van de Vogelbescherming Nederland noemt de vogelhuisjesmarkt ‘volledig verziekt’. Van der Heijden: ‘Doordat de consument het hogere segment jarenlang heeft verwaarloosd, is daar veel te weinig aanbod. Daar betaalt de huismus de prijs voor.’ Hij roept op tot de aanschaf van grotere nestkasten om de doorstroming te bevorderen.

Daarnaast pleit van der Heijden voor het gebruik van huurcontracten die maximaal drie jaar geldig zijn. Vogels boven 15 cm spanwijdte jaar kunnen slechts voor een beperkte tijd terecht in bepaalde huisjes en moeten daarna doorstromen.

Redacteur van De Speld Dirk-Jan Hoek maakte onlangs de graphic novel ‘Mao’s mussen’. Als Mao in 1958 het bevel geeft om de mussen uit te roeien omdat ze de oogst opeten, bedenkt leraar en vogelliefhebber Dong Tjong een plan om ze te redden. Daarmee brengt zichzelf en zijn vrouw in groot gevaar. In het boek wordt een prachtig beeld geschetst van het communistische China en een zwarte bladzijde in de recente geschiedenis van dit land. Het Parool over Mao’s Mussen: ‘Sterk is Dirk-Jan Hoek vooral als verhalenverteller. Een stripmaker om in de gaten te houden.’ Bestel het boek hier op bol.com."

Dieren zijn slecht af bij Sharon Dijksma: "Voor wie zich met dierenzaken bezighoudt begint het zo langzamerhand duidelijk te worden dat overheden geen enkel respect meer schijnen te hebben voor gerechtelijke uitspraken en verdragen. De uitkomst, dieren schieten of op andere manieren verdelgen, staat al bij voorbaat vast. Als een verdrag of een rechterlijke uitspraak dit mogelijk maakt worden alle bezwaren met dit argument weggewuifd. Maar o wee als de uitspraak of het verdrag een enkele keer gunstig uitvalt voor het dier in kwestie! Dan worden er allerlei sluipwegen bewandeld om toch maar onder de regelgeving uit te komen. Sharon Dijksma, de PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken, maakt het de laatste tijd wel erg bont. Bij een partij als CDA of VVD is dat te verwachten, maar dat een staatssecretaris ter linkerzijde zich ook schuldig maakt aan dit soort praktijken vervult ons steeds weer met afschuw en ongeloof.

Voorbeeld 1: de huiskraaien in Hoek van Holland

Voorbeeld 2: nachtelijke jacht met behulp van geluidsdempers en kunstlicht

Voorbeeld 3: afschieten van huiskatten

Voorbeelden 4, 5 enzovoort, enzovoort:

De lijst is nog langer: Dijksma wil de geboortekrik bij koeien toestaan en ze geeft ruim baan aan megastallen. In plaats van een witte lijst voor te houden huisdieren werkt ze liever met zwarte lijsten. Minder effectief en moeilijker te controleren. Dierenleed heeft voor Dijksma kennelijk geen enkele prioriteit."

Enzovoort ...

In de natuurvisie van Dijksma domineert de economie: "Dijksma wil de natuur vooral met de samenleving verbinden, en als onlosmakelijk onderdeel zien van duurzame economische ontwikkelingen. Ze wenst natuur als het ware te 'vervlechten' met andere functies, die elkaar zo elkaar weer kunnen versterken.

Hoewel Dijksma erkent dat de natuur in Nederland nog steeds áchteruitgaat, ondanks alle kostbare maatregelen die genomen zijn, stelt ze dat er juist mínder focus nodig is om specifieke bedreigde plantjes en dieren te behouden. Ze wil af van vitrine-natuur, en werken aan robuuste netwerken die tegen een stootje kunnen. Zo wordt het natuurbeleid in haar woorden 'bevrijd' van overbodige detaillering en kan het meer 'ontspannen samengaan met economische ontwikkelingen'.

Met andere woorden: natuurbeschermers moeten niet te kinderachtig doen.

De staatssecretaris houdt vervolgens een pleidooi voor meer vrijheid voor ondernemers. Economische activiteiten moeten wat haar betreft 'natuurinclusief' worden. Bedrijven kunnen meer van de eigenschappen van natuur gebruik maken om beter en goedkoper te werken. En door met voorzorg te werken kunnen ze schade aan natuur verminderen. Dat begrip proeft vrijblijvend.

Een goede omgang met natuur is volgens Dijksma niet een plicht die door de autoriteiten wordt opgelegd, maar meer een kwestie van welbegrepen eigenbelang. De ervaringen met deregulering laten het tegengestelde zien. Bedrijven worden door minder regels zelden milieuvriendelijker."

Van Gerven: economie hoort niet centraal in natuurbeleid: "Het natuurbeleid van staatssecretaris Dijksma is zo zacht als een pakje boter en biedt vrij spel voor economische belangen. Dat zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven in reactie op de natuurvisie die Dijksma presenteerde. 'De natuur moet ruimte bieden aan de economie, dat is alles waar ze oog voor heeft.'"

Dijksma: een chimpansee met een schilderskwast: "Dat natuurbescherming tegenwoordig onder het Ministerie van Economische Zaken valt is natuurlijk sowieso al totaal van de pot gerukt, want het enige dat economie en natuur met elkaar te maken hebben is dat de economie er keer op keer voor zorgt dat we minder natuur overhouden. Dat er dan ook nog zo’n nitwit als Sharon Dijksma het staatssecretariaat over voert maakt het allemaal nog beroerder. Dijksma, wier belangrijkste wapenfeit tot nu toe met betrekking tot de natuur de uitroeiïng van de Hoekse Huiskraaien is, heeft nu een heuse visie op de natuur mogen ontwikkelen. Dan denk je als natuurliefhebber bij voorbaat al, mijn god, mijn god, waarom heeft gij mij verlaten. Dijksma een visie op de natuur laten ontwikkelen is zoiets als een chimpansee een kwast en een schilderspalet geven en tegen het beest zeggen, nou joh, maak jij eens een mooi schilderijtje.

Maar om als overheid via een zogenaamde ‘natuurvisie’ voornamelijk ruim baan te maken voor de economie en dan tegen de burger te zeggen dat hij voor zijn natuurbeleving op zijn groene dak of in zijn achtertuin terecht kan, daar heb ik nauwelijks woorden voor."

Boer als natuurvernietiger: "Terwijl vossen, kraaien en andere wilde dieren ongenadig vervolgd worden omdat ze een gevaar zouden zijn voor weidevogels, vormen sommige agrariërs de echte vijand.

Het lijkt erop neer te komen dat de boer, als hij niet mee wil werken aan natuurprojecten, blijkbaar ongestraft een massakuikenmoord kan begaan op zijn eigen land, terwijl wij, burgers naast de buitenlui, overal steeds meer honden aangelijnd moeten gaan houden om dieren niet te verstoren, je een boete krijgt als je van (bos)paden afgaat, enzovoort."

Raad van State gebruikt wetgeving als ‘wegwerpartikel’: "Het kabinet laat zich te vaak leiden door budgettaire overwegingen bij het maken van wetgeving, waarschuwt de Raad van State (RvS). Ingrijpende voorstellen worden gedaan, omdat de cijfers gunstig uitpakken, zonder degelijke onderbouwing, aldus de onafhankelijke adviseur."

Ook de natuur is voor de huidige regering een gebruiksartikel, soms zelfs een wegwerpartikel. De handhaving van de Flora- en Faunawet is belabberd. Broedende vogels worden verstoord door talrijke festivals in groengebieden. Het milieu in Nederland voldoet nog steeds niet aan de Europese normen. Veel verbetering is niet te verwachten.

Op lokaal niveau, de stad Amsterdam en vooral stadsdeel Zuidoost, is wetteloosheid de norm geworden. We zullen zien hoe de stad Amsterdam en de Bestuurscommissie Zuidoost omgaan met de uitspraak van de rechters die stelden dat het Amsterdam Open Air festival in strijd is met het bestemmingsplan. Het ziet ernaar uit dat Amsterdam de uitspraak van de rechters zal negeren. Dat zou een schrijnende aantasting zijn van de rechtsorde. Een bestuur dat zelf de wet en rechterlijke uitspraken negeert, kan moeilijk van de burgers verwachten dat ze zich wel aan de wet houden. Geleidelijk glijdt dit land af naar een oligarchie, een bestuur door regenten, waarin de commercie, in dit geval de evenementen-(en andere)oligarchen het voor het zeggen hebben. Wij houden u op de hoogte. Daar zit nog een zeer sterk verhaal in.

Bestuurszaken en ZO

Op 8 mei publiceerde ZO het volgende: "Namens de Burgemeester van Amsterdam heeft de stadsdeelvoorzitter op 25 april 2014 aan Amsterdam Open Air BV een vergunning verleend voor het organiseren van een evenement genaamd "Amsterdam Open Air 2014 en Camping Amsterdam Open Air".

Data van het evenement:
Festival: zaterdag 7 en zondag 6 juni 2014;
Camping: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni 2014;

Locatie:
- Gaasperpark, noordoever;
- Gaaspercamping.

De beschikking, waaraan voorwaarden en voorschriften zijn verbonden, is vanaf 30 april 2014 ter inzage in het stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, 1102 CW Amsterdam. Een afschrift van de vergunning is tevens op de website van het stadsdeel gepubliceerd.

Het stadsdeelkantoor is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 15.00 uur, donderdag van 13.00-19.00 uur.

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt een bezwaarschrift in te dienen bij de Burgemeester van Amsterdam, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam. Het maken van bezwaar schorst de werking van deze beslissing niet.

Tevens kan de belanghebbende, die een bezwaarschrift heeft ingediend en die meent een spoedeisend belang te hebben, aan de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoekschrift dient te worden gericht aan de rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Voor het indienen van het bezwaarschrift is griffiegeld verschuldigd.

Voor meer informatie naar aanleiding van deze publicatie kan contact worden opgenomen met de afdeling Vergunningen, telefoon 2525 996 van 9.00 uur tot 17.00 uur."

Alle stukken zijn op bovenstaande link te vinden. Zie ook Open Air in strijd met bestemmingsplan. De vergunning is ook dit jaar niet op tijd verleend, zodat er weer minder tijd beschikbaar is voor het formuleren van een verzoek tot handhaving en om een voorlopige voorziening te treffen. Fraai is het nog steeds niet.

In de vergadering van 7 mei van het Algemeen Bestuur (vanaf minuut 7) heeft Roy Ristie om informatie verzocht over de uitspraak van de rechters in de kwestie Amsterdam Open Air. Die informatie zou volgens Jaensch deze week nog verstrekt worden aan de leden van de bestuurscommissie. Jaensch zei dat het vooral ging om 'hoe interpreteren we die', d.w.z. hoe omzeilen we die rechterlijke uitspraak. De heer Jaensch profileerde zich op deze vergadering in een rood jasje. Verschil moet er zijn, vooral tussen het voetvolk en de 'besturende' top, denkt hij. Hij heeft blijkbaar ook veel geleerd van de 'kleurrevoluties'.

Er waren diverse vragen over de inbreng van inwoners die volgens sommigen ondergesneeuwd dreigt te raken. De bestuurscommissie gaat wel op pad om te luisteren naar allerlei organisaties, maar volgens mevr. de Boer is er niets voorzien voor inwoners van Zuidoost. Zeer terechte opmerking. Het verschil tussen beeldvormende en besluitvormende vergadering levert ook heel wat problemen op. De rol van het Algemeen Bestuur lijkt ook voor interpretatie vatbaar.

Opvallend is dat mijn argument dat het evenement in strijd is met het bestemmingsplan niet voorkomt in de argumentatie van de vergunningverlener.  In de beantwoording van de zienswijzen staat dit:

"Adressant stelt dat de vergunningverlening in strijd is met het bestemmingsplan en dat er alternatieven zijn;

Antwoord: Het deel waarop de evenementen in het Gaasperpark plaatsvinden is bestemd als recreatiegebied. In het beleid is nader opgenomen dat op het terrein op de Noordoever 3 grote evenementen mogen plaatsvinden, waarvan 1 x per jaar een dancefestival. Het stadsdeel heeft meerdere evenemententerreinen aangewezen, waarop ook evenementen plaatsvinden, bijvoorbeeld het ArenaPark. Dit staat niet in de weg dat het stadsdeel in het beleid heeft op laten nemen dat op de Noordoever van de Gaasperplas eenmaal per jaar een dance-festival mag plaatsvinden."

Een onzinnig antwoord natuurlijk. Het is duidelijk dat de vergunningverlener op arrogante en onterechte manier de uitspraak van de rechters naast zich neerlegt. Dat de politiek zich steeds verder van de burgers af plaatst wordt weer eens aangetoond. Ik moet alle stukken nog grondig doornemen. Later nog meer hierover. Ook de leden van het Algemeen Bestuur zijn niet op de hoogte gesteld van de vergunningsverlening noch de uitspraak van de rechter. Negeert het Dagelijks Bestuur het bestaan van een Algemeen Bestuur, en meent zij dat de beslissing uitsluitend bij het DB ligt? Het lijkt er wel op. Sommige leden van de bestuurscommissie hebben wellicht geen zin in medeverantwoordelijkheid en zitten er voor jandoedel (en de vergoeding natuurlijk). Dan kan het Algemeen Bestuur binnenkort ook opgedoekt worden, en is er enkel nog een DB nodig. Allez vooruit, met één bestuurder kunnen we wel volstaan, dat moet vanzelfsprekend de heer Jaensch zijn die toch alle touwtjes al in handen heeft.

Er zijn ook nieuwe stukken beschikbaar over de mandaten. Is hiermee het Algemeen Bestuur monddood gemaakt? Ik mag het niet hopen. De Dagelijkse Besturen van de stadsdelen zullen er zeker alles aan doen om de inbreng van de leden van de Bestuurscommissie zoveel mogelijk te beperken. Zij krijgen in elk geval niet alle informatie die zij zouden moeten hebben. De belangenverstrengeling tussen vergunningverlener en particuliere bedrijven die niet gevestigd zijn in Zuidoost is overduidelijk. De belangen van de omwonenden tellen niet mee.

ZO: "Heeft u vragen over het hoe en waarom van het festival, de regelgeving, de vergunning of het terreinbeheer? U kunt ze stellen op vrijdag 16 mei tussen 16.00 en 17.30 uur bij het stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, 5e verdieping, presentatiezaal 501.

De organisator, de terreinbeheerder en vertegenwoordigers van het stadsdeel zitten dan voor u klaar om antwoord te geven."

U moet wel beseffen dat het antwoord dat u zult krijgen niet gebaseerd is op de rechterlijke uitspraak maar op de eigenzinnige interpretatie van wetten, bestemmingsplannen en regels door de vergunningverlener. Groengebied Amstelland  heeft al helemaal lak aan bestemmingsplannen. Men zal wat rond de pot draaien, verwijzen naar een notaatje hier of daar en u verder in uw gezicht uitlachen. Ze zijn verplicht er tijd aan te besteden, maar het gaat niet van harte.

ZO: "Pruijs Advies & Events heeft een aanvraag ingediend voor:

Het organiseren van een festival genaamd "Gaasper Pleasure 2014".

Voor dit festival, een dance evenement, zullen er diverse objecten worden geplaatst. Er wordt mechanische en levende muziek ten gehore gebracht.

Data en tijdsduur van het festival:09 augustus 2014, van 12:00 uur tot 23:00 uur; 10 augustus 2014, van 12:00 uur tot 23:00 uur (muziek vanaf 13:00 uur).

Locatie evenement: Gaasperplas Zuid, ter hoogte van het dagkampeerterrein en de surfoever

Deze aanvraag ligt vanaf woensdag 30 april 2014, onder beperkingen, gedurende 2 weken, ter inzage bij het stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150, 1102 CW Amsterdam. Het stadsdeelkantoor is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 15.00 uur, m.u.v. donderdag: van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Op grond van Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bedenkingen naar voren brengen, binnen 2 weken na deze publicatie, tot donderdag 15 mei 2014.Schriftelijk: ter attentie van de voorzitter van het stadsdeel, Directie Dienstverlening en Vergunningen, afdeling Vergunningen, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.Mondeling: afdeling Vergunningen, op werkdagen van 08.30 tot 15.00, m.u.v. donderdag: van 13.00 uur tot 19.00 uur.Telefonisch: u kunt ook bellen via 14020, maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur."

De termijn om bedenkingen in te leveren is te kort en er horen geen beperkingen voor inzage te zijn. De rechters hadden eerder al de termijn voor het indienen van bezwaren voor Amsterdam Open Air verlengd en de vergunningverlener hiervoor gekapitteld. Nu flikt men het weer. Er heerst in stadsdeel Zuidoost een structureel disrespect voor de rechterlijke macht.

Festivals zijn er genoeg in Amsterdam. Staan er ergens wat bomen? Dan is dat voldoende voor een festival. Behoort een park tot de Ecologische Hoofdstructuur, dan betekent dat voor stadsdeel Zuidoost en de burgemeester dat er ook orchideeën gemaaid mogen worden, dat broedende vogels verstoord mogen worden en dat er meer dan 10 podia tegen mekaar op mogen tetteren met een kakofonie van jewelste. De onbeschoftheid kent geen grenzen in Amsterdam.


Maak alvast goed gebruik van de Dag van het Park op 25 mei, want daarna zullen de meeste parken, voor weken, zoniet maanden ongeschikt zijn voor recreatie. Sommigen zien parken al als een leuke entourage voor een flinke vechtpartij. En met wifi in onze parken kunnen we straks ook een hogere criminaliteit verwachten. Je bent een metropool, of je bent het niet. Boeven zijn ook parkbezoekers. Het gaat tenslotte om de cijfers.

Wordt straks de idyllische omgeving van het riviertje het Gein aangetast door windturbines zodat ook daar de natuurbeleving in het gedrang komt?

SpaarHetGein: "De jaarlijkse ledenvergadering van Spaar het Gein staat in het teken van de actuele discussie over windtubines in het Gein. Een van de gastsprekers is Ingeborg Thoral, adviseur ruimtelijke kwaliteit van de provincie Utrecht. Zij hield onlangs een pleidooi om een rij grote windturbines in “de rommelzone” tussen het Amsterdam Rijnkanaal en het spoor te plaatsen. Oftewel: in het Geingebied tussen Baambrugge en het Fort bij Nigtevecht! Een tweede gastspreker over dit onderwerp is Joris Hogenboom, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

De vergadering staat open voor leden, maar ook voor niet-leden die met de vereniging kennis willen maken.

   waar: Vergaderlocatie Buitengein, Gein Zuid 16 (bij Stal Willig)

    wanneer: donderdag 15 mei 2014

    hoe laat: huishoudelijk deel 20.00 uur, thema-deel 21.00 uur

    de agenda kunt u hier downloaden"

Je kunt tegenwoordig geen poot meer verzetten in het groen of er wordt daar flink tekeer gegaan door de commercie. Wordt ook dit filmpje straks een beeld uit het verleden als het uitzicht verpest wordt door windturbines?


Fuck the EU day

Sommige partijen hebben deze vrijdag uitgeroepen tot Europa Dag. GroenLinks "viert de Europese cultuur in al haar glorie". Ik heb de indruk dat GL vierkant achter de agressieve politiek staat van de VS bij monde van Nuland: Fuck the EU! Met andere woorden men steunt een coup gepleegd door neo-nazi's en gaat dat dan vieren in al zijn glorie. Verdwazing alom. Op een Duitse tv-zender hoorde ik een politicus in het nieuws verontwaardigd zeggen dat de Russische propaganda het voorstelt alsof neo-nazi's deze coup gepleegd zouden hebben. Dat was volgens hem helemaal niet zo. Van propaganada gesproken! Intussen heeft Nuland zelf toegegeven dat er inderdaad nazi's meededen. Net als Hillary Clinton jaren geleden toegaf dat de VS de Taliban had bewapend om te vechten tegen Rusland. En dan is er nog Syrië. Op YouTube zijn de betreffende video's intussen verwijderd. Al deze berichten krijgt u vanzelfsprekend niet in uw media te zien of te lezen. Het regime in Kiev heeft vandaag de normale feestelijkheden voor de overwinning op nazi-Duitsland afgelast. Begrijpelijk met al die neo-nazi's in het Oekraïense parlement.

TheDailyBeast: "Hillary's State Department Refused to Brand Boko Haram as Terrorists"

st george victory dayEuropa moet Rusland zeer dankbaar zijn voor de overwinning op Hitler. Het Sint-Jorislintje is een symbool voor de overwinning op het fascisme. Dat men in Europa nu meer geneigd is om de nazi's in eer te herstellen is een gotspe. Dat belooft weinig goeds voor een toekomstig Europa. De Sovjet-Unie was decennialang de stok achter de deur die het socialisme vaart gaf. Men was bang voor revoluties. Dus kwamen er toegevingen. Die zijn voor een deel te danken aan het bestaan van de Sovjet-Unie. Het gevaar bestaat levensgroot dat als nu ook Rusland – dat nu louter symbolisch staat voor een mogelijk ander politiek systeem – kapotgemaakt wordt, het hek van de dam is, en de neo-nazi's het weer voor het zeggen krijgen. Dan krijgen we een totalitair Europa. Dan hoeft men geen moeite meer te doen voor een rechtvaardig, sociaal en democratisch Europa. Het globale spionagesysteem is al van een omvang die de Stasi van de DDR honderduizenden keren overtreft. De PvdA is al neoliberaal. Het neoliberalisme is in wezen een fascistisch angehauchte ideologie die poneert dat mensen niet gelijk zijn en dat er groepen zijn die rechten hebben en anderen die geen rechten hebben. Vrijhandel voor de VVD is handel vrij van democratische controle.

Het is handig om je in tijden van verwarring ook te informeren bij alternatieve bronnen. Dat kan makkelijk, er zijn genoeg serieuze weblogs die commentaar en kritiek leveren over politieke situaties. Zonder kennisname van berichten uit dergelijks blogs ben je niet goed geïnformeerd. De onderstaande videos trof ik aan op Krapuul.nl. Het is de moeite waard om die videos ook hier te tonen.

De nazi-vriendjes van Hans van Baalen.


En vergelijk dat dan eens met dit filmpje.

Obama's change

nazi_ss_obama
Karikaturen begonnen bij de extreem rechtse pers in de VS

obama

Bush_Obama_s
Nu ook aan linkse kant

obama-nazi

OBAMA afghanistan

Dat het zo ver zou komen met Obama had ik nooit kunnen denken. Maar nu zien we het ware gezicht van Obama, een imperialist en militarist pur sang met totalitaire trekjes. Toen Obama aan de macht kwam zag je overal karikaturen uit rechtse hoek alsof Obama een communist of socialist was. Extreem rechts in Amerika stond al langer bekend om zijn absurde politieke standpunten. Intussen heeft Obama in Oekraïne zijn doos van Pandora geopend alsof hij de slachtingen van de nazi's nog eens dunnetjes over wil doen. De opstand van neonazi's in Kiev is het werk van Obama, daar is geen twijfel over mogelijk. NAVO-militairen instrueerden de coupplegers. De slachting in Odessa waarbij mensen die ternauwernood uit een brandend gebouw konden vluchten werden doodgeslagen en neergeschoten is het werk van fascisten. Wat de legitieme regering van Oekraïne niet mocht, mag de illegale junta van Jatsenjoek wel, namelijk het gewelddadig onderdrukken van de bevolking in het oosten.


Space4Peace: "In this video former Ukrainian Prime Minister Yulia Timoshenko says, "I want to say big thanks to all who came and fight in Odessa for our Ukraine. Also I want to tell that all military action that will be released in nearest future will be against any mass meeting of people."

In a leaked phone call on March 18 with Nestor Shufrych, former deputy secretary of the National Security and Defense Council of Ukraine, Tymoshenko said, "It's about time we grabbed our guns and killed those damn Russians together with their leader."

Timoshenko is een van de kandidaten voor het presidentschap van Oekraïne. Als de EU dit toelaat dan is oorlog weer schering en inslag in Europa. Kroatië is een tijd geleden door de NAVO met geweld losgerukt van Servië; er is daar net een wet gestemd die homosexualiteit strafbaar stelt. Rusland moest democratisch worden; het resultaat is dat homosexualiteit door de meerheid en vooral de Orthodoxe Kerk wordt afgekeurd. Het westen is zichzelf aan het ondergraven. Men creëerde 'vrijheid' in andere landen, maar het was niet de bedoeling dat er iets gedaan werd met die vrijheid. Wat overblijft in het westen is een dubbele moraal die enkel het neoliberalisme dient.

AnotherWorldIsPossible: "The State Duma, the lower house of the Russian parliament, will seek a genocide trial for Ukraine’s illegitimate rulers in the Hague International War Crimes Tribunal. ● Duma lawmakers have started to collect the necessary documents and will appeal to the Foreign Ministry for support. Earlier, the ministry submitted to President Vladimir Putin its survey of violations of human rights in Ukraine. The so-called “White Book”, which spans a period from November 2013 to the present day, cites appalling cases of ethnic discrimination, justification of Nazism, and other human rights abuses, to say nothing of punitive operations eastern Ukraine and the bloody massacre in Odessa. The ministry’s survey may serve as proof for European judges of the crimes committed by Kiev."

LegitGov: "A report on human rights violations, law abuses, use of torture, inhuman treatment and other crimes in Ukraine from the end of November 2013 to the end of March 2014, a so called 'White Book', has been presented by the Russian Foreign Ministry. The authors compiled their facts by carefully monitoring Ukrainian, Russian and some Western media reports."

Obama is door Poetin op heterdaad betrapt bij zijn machtspelletjes. Daarom moest Poetin gedemoniseerd worden. Erger nog, Poetin heeft heel wat geleerd van Obama. Hij kan hetzelfde spelletje meespelen, dezelfde trucs gebruiken en met nog betere rechtvaardiging opkomen voor de rechten van de Russen in Oekraïne. Als een verongelijkt jongetje beschuldigt Obama hem van datgene waar hij zelf mee bezig is. Obama valt als een rotte appel door de mand. We zien nu zijn ware gezicht. De vraag is of onze Europese leiders zullen collaboreren met Obama en de toekomst van Europa te grabbel zullen gooien.

Bevrijding?

Vandaag Dodenherdenking, morgen Bevrijdingsdag. De nomenklatura zal weer stram in het gelid staan. Maar ik vind dat er weinig reden is om iets te vieren. Ik herdenk de gevallenen op de Waalsdorpervlakte en vrees voor de toekomst van Europa. De overheid herdenkt ook de Nederlandse gevallenen in landen waar Nederland niets te zoeken had. Neonazi's duiken overal weer op en hen wordt weinig in de weg gelegd. Men denkt er zelfs over om ook de Duitse gesneuvelde soldaten in WO II te eren. Daarmee kan de geschiedenis weer herschreven worden volgens de dictaten van de nieuwe neoliberale wereldorde: de nazi's waren nog zo kwaad niet, het zijn de Russen die altijd fout zaten, vooral de Russische Joden dan. Er heerst net zoveel verwarring nu als in de jaren dertig van de vorige eeuw. Men verzwijgt de wandaden van rechtsextremisten en dikt die van de Russen flink aan. Een nieuwe koude oorlog is aan de gang, en van 'koud' kun je eigenlijk niet meer spreken. De VS is met zijn volgzame NAVO-landen verwikkeld in tal van oorlogen, nu ook in Oost-Europa.

Bijzonder schaamteloos vind ik de houding van Frans Timmermans die in Kiev de neonazi's zijn steun betuigt, beloftes doet (op uw kosten) die hij niet waar kan maken, en patriotraketten naar Turkije heeft gestuurd om de Turkse regering te verdedigen bij het ondermijnen van Syrië, waarmee hij dus feitelijk ook al-Qaeda steunt. Even later spreekt hij tijdens de herdenkingsbijeenkomt voor de in Syrië door rebellen vermoorde pater Frans van de Lugt zijn afschuw uit voor deze moord, maar noch hij noch onze media vertellen er bij dat de rebellen verantwoordelijk zijn voor de moord. Hij suggereert daarmee dat de Syrische regering alle blaam treft. Zijn medeverantwoordelijkheid voor het moorden in Syrië komt niet ter sprake. Onbeschofter kan niet.

ukraine-election

De militaire vorm van oorlogvoeren is vervangen door burgeroorlog en economische sancties. Beide zijn om humanitaire redenen totaal verwerpelijk. Ze treffen vooral de bevolking. Om zichzelf tegen binnenlandse kritiek te wapenen zorgt obama voor zo weinig mogelijk eigen slachtoffers, waardoor slachtoffers in het 'vijandige' kamp aanzienlijk toenemen. Een laffe, mensonwaardige manier van oorlogvoeren. Sommige Nederlandse kranten noemen dat 'superbeschaafde' oorlogvoering. De roep om meer geld voor defensie (lees 'agressie') groeit. Zelfs de basis van de 'vrije markt', handel met alle andere landen die iets te bieden hebben, wordt aangetast door sancties en boycots. Europa mag niet te afhankelijk worden van buitenlandse olie, tetteren onze kranten. Alsof Nederland ooit zelf in staat zou zijn te voorzien in eigen behoeften. Het westerse morele en economische bestel kraakt in al zijn voegen. Er is weer een nieuwe vijand, dat zijn de Russen. En waarom zijn de Russen de vijand? Gewoon omdat ze Russen zijn en hun eigen politiek willen bepalen.

Waar het om gaat is dat Obama flink op zijn pik is getrapt door het optreden van Poetin. De VS had grote economische vooruitzichten in Rusland. Na de val van de Sovjet-Unie waande het westen zich zeker van een gigantische buit: de Russische olie. De economische belangen van de VS worden militair nagestreefd. Obama heeft er alle belang bij om vriendschappelijke betrekkingen tussen Europa en Rusland te dwarsbomen. Obama wil geen sterk Europa en zeker geen sterk en welvarend Rusland. De Amerikaanse buitenlandse politiek is gericht op het scheppen van chaos en ellende, de ideale voedingsbodem voor de totale macht van multinationals, vooral oliemaatschappijen. Als buitenlandse mogendheden een zwakke of beter nog, geen functionerende regering hebben, dan ligt de weg vrij voor de grote westerse ondernemingen die kunnen doen en laten wat ze willen. Amerika is geen democratie meer, maar een oligarchie.

selfie
Selfie
Klik voor vergroting

Hetzelfde stramien wordt nu ook toegepast in Oost-Europa. Onze politici hebben nauwelijks een weerwoord. Ze laten zelfs toe dat Obama hun gesprekken aftapt. Wat Rusland nu heeft geflikt is een aantasting van de macht van de VS. Daarom moet Poetin gedemoniseerd worden. En net als in de jaren dertig van de vorige eeuw werkt de westerse propaganda feilloos bij het geïndoctrineerde volk. Het volk smacht naar een vijand. De media snakken naar sensatie. Om eigen sores te vergeten. We sluiten ons gewoon aan bij de vorige hetze en koude oorlog. Het zijn niet meer de nazi's maar de Russen die fout waren, fout zijn en altijd zullen zijn. Onze media werken zich uit de naad. Een paar dagen geleden brak Jelle Brandt Corstius in DWDD nog een lans voor het aanpakken van Rusland, want het inpalmen van Georgië eerder en nu de Krim moest teruggedraaid worden, met geweld! Wilders is een kleine jongen wat haatzaaien betreft. De grote jongens van het haatzaaien zitten bij onze reguliere media die het er met de lollige paplepel bij de goedgelovige burger ingieten.

De bevrijding van Europa van de naziterreur door de Sovjet-Unie wordt door sommigen, waaronder natuurlijk hoofdzakelijk neonazi's, gezien als een bezetting. Die rechtsextremisten wordt geen strobreed in de weg gelegd. We zagen al de westerse steun voor de zelfstandigheid van Kroatië. Joegoslavië moest verdwijnen. De oudnazi's kregen eigenlijk genoegdoening. In veel oostelijke landen hebben de neonazi's nu weer macht en invloed. Het westen gebruikt deze bruine horde nu voor eigen doeleinden. Duitsland doet alsof zijn neus bloedt, maar lacht stiekem in zijn vuistje en helpt mee. Duitsland deelt weer de lakens uit in Europa. Het is in Duitsland (en elders) weer salonfähig om alte Kameraden in ere te herstellen. Genscher en Kohl speelden hierin een zeer kwalijke rol.

Onze media kijken de andere kant op als er onrecht geschiedt. De opstand in Kiev begon met redelijke eisen van een deel van de bevolking voor minder invloed van oligarchen. De eigenlijke opstand was in handen van rechtsradicalen en neonazi's. De huidige rechtsextremistische junta in Kiev bestrijdt nu het eigen Oekraïense volk (iets wat de legaal gekozen regering niet mocht van het westen) en zal geen enkele eis van de Oekraïense bevolking inwilligen. Er komen straks nieuwe of oude oligarchen aan de macht die de neoliberale ideologie zijn toegewijd (en vooral hun eigen belang en rijkdom zullen dienen). Het IMF heeft zijn eisen al gesteld. Dat zal inhouden dat in Oekraïne de shockdoctrine toegepast zal worden: afbraak van pensioenen, sociale zekerheid en schatplichtigheid aan de VS en Europa. Het oosten van het land zal militair onderdrukt moeten worden. Het volk zal net als dat van Griekenland armoede moeten lijden. Zoals altijd en overal heeft het westen niet de belangen van het volk voor ogen, maar de economische belangen van zijn multinationals. Als het tot militaire inzet of economische sancties komt dan doet men dat om een minderheid de meerderheid te laten overheersen. Het gevolg is dat in al die geteisterde landen een permanente burgeroorlog aan de gang is. De minderheid wordt door het westen gesteund met wapens en kan enkel op deze manier aan de macht blijven. Dat gaat zo in Afghanistan, Irak, Libië, enz. enz. en dat zal ook in Oekraïne het geval zijn. De VS heeft baat bij chaos en oorlog. Dat noemt Obama 'democratie'.

Zal Rusland militair ingrijpen in Oekraïne? Onwaarschijnlijk, maar mogelijk wel als het uitmoorden van de lokale bevolking door de junta in Kiev op grote schaal plaatsvindt. Het lijkt erop alsof de VS Rusland wil uitdagen om aan te vallen. Het IMF heeft de junta opgedragen om de orde te herstellen in het oosten van het land. Dus daar zullen al miljarden 'steun' naartoe gaan. Dat spaart de VS een kostelijke oorlog uit. De Rechtse Sector wordt ingeschakeld om de moorden uit te voeren. En Europa durft zijn mond niet open te doen tegenover Obama. Ook Nederland kent zijn collaborateurs die ondanks het folteren, de export van burgeroorlogen, coups en oorlogen door de VS, Obama blijven steunen. Rusland is geen reële bedreiging voor Europa, nooit geweest en zal het ook nooit zijn. Maar Rusland tast wel het machismo van Obama aan. Poetin heeft het westen flink voor schut gezet. Dat is onvergeeflijk vindt de heersende oligarchie.

Als je Obama en Kerry hoort dan uiten ze woorden die in feite een veroordeling zijn van hun eigen daden. In de psychologie noemt men dat projectie. Men projecteert zijn eigen wandaden op een ander, zoals een kind dat tegen een tafel loopt zegt 'stoute tafel'. De VS is een militaristisch land waar mensenrechten geschonden worden. De VS meent zelf het recht te hebben om alle internationale wetten met voeten te treden.

pie
Klik voor vergroting

EmpireBurlesque: "The Shock Doctrine vultures are coming home to roost. The intensifying crisis in Ukraine is one of the many malign, long-reverberating consequences of the West's decision to bludgeon Russia when it was reeling from the crack-up of the Soviet Union. Instead of giving the country breathing space, helping it find its way from the shattered socialist past toward its own new forms of civic life and economic organization, the West rushed to impose a brutal "market fundamentalism": the now-familiar horror show of "austerity," privatization, ruinous debt, plunging life expectancy, and rising infant mortality -- the pitiless devouring of the common good by crony capitalism.

The death toll of the first 10 years of "demokratsia" in Russia is astounding: an in-depth study published in the British Medical Journal found that "an extra 2.5 million to 3 million Russian adults died in middle age in the period 1992-2001 than would have been expected based on 1991 mortality rates." Up to 3 million unnecessary deaths -- as many as were killed in the Vietnam War."

Zie Russian mortality trends for 1991-2001

Joop: "Wie heeft Poetin aan de macht geholpen? Waarom zit die man daar in the first place?

Voor het antwoord moeten we terug naar de jaren '90, toen Rusland net van het communisme losgekomen was. Een legertje westerse economen, overtuigd van het feit dat het onderuitgaan van de ideologische tegenstander het eigen gelijk bevestigde, zou de Russen weleens mores leren. Rusland kreeg - in de termen van die tijd - schoktherapie opgelegd. Wat de vraag ook was, kapitalisme was het antwoord, en hoe ongeremder, hoe beter. Rusland was het 'wilde oosten' dat opengelegd moest worden.

Onder druk van deze schok desintegreerde de economie. 80% van de boerderijen ging failliet. De helft van de Russen belandde onder de armoedegrens. De malaise werd zo groot, dat de bevolking vanaf 1991 alleen nog maar gedaald is. De gewone man greep naar de drank: het gebruik van sterke drank (toch al niet te zuinig in Rusland) verdubbelde in vergelijking tot de communistische periode. En laten we niet denken dat dit allemaal per ongeluk was: iedereen was het er doodleuk over eens dat het de bedoeling was om de Russische staatinstellingen stuk te slaan, zodat op de as een Brave New World kon herrijzen. Richard Pipes, van Harvard, stelde: "Het is wenselijk dat Rusland blijft desintegreren totdat er er niets overblijft van zijn nationale structuren"."

AriRusila: "Reversal of blame is always the US method of pretext and justification. This is why Russia is pervasively vilified in the mass media, and Canada’s big-oil regime joins in along with the UK.   As always, denunciation rules without reasoned understanding. As always, the US-led financial and military forces of private money-power expansion move behind the abomination of designated enemies. Any nation or leader not serving transnational corporate control of resources and markets across borders is always the villain. This is the ruling meta program.

To put the matter in one sentence, the collapse and overthrow of Ukraine’s elected government has been financed and directed by the U.S, cored in violence by the Nazi roots of the uprising linked with the US-selected coup leaders now in power, and after the swift take-back of Crimea by Russia fanned into hysteria by the corporate media."

GreanvillePost: "To place the coup in Ukraine in historical context, this is at least the 80th time the United States has organized a coup or a failed coup in a foreign country since 1953."

Noam Chomsky: "US Leaders' Panic Over Crimea Is About Fear of Losing Global Dominance

The near-universal Western condemnation of Putin includes citing the “emotional address” in which he complained bitterly that the U.S. and its allies had “cheated us again and again, made decisions behind our back, presenting us with completed facts with the expansion of NATO in the East, with the deployment of military infrastructure at our borders. They always told us the same thing: 'Well, this doesn't involve you.' “

Putin's complaints are factually accurate. When President Gorbachev accepted the unification of Germany as part of NATO—an astonishing concession in the light of history—there was a quid pro quo. Washington agreed that NATO would not move “one inch eastward,” referring to East Germany.

The promise was immediately broken, and when Gorbachev complained, he was instructed that it was only a verbal promise, so without force."

HerstelDeRepubliek: "Nu de spanningen in het oosten van Oekraine volgens de gecontroleerde media met het uur hoger oplopen, worden wederom de geesten klaargestoomd voor een verkapte kruistocht. De tegenstellingen worden aangewakkerd door Westerse indoctrinatie en contra-geluiden vanuit Moskou. Het naargeestige fascisten-regime in Kiev is in de verdrukking geraakt door het Russiche volksdeel van een overigens kunstmatige bufferstaat, wat Oekraine sinds mensenheugenis is. En wederom is het tromgeroffel om oorlog niet van de lucht. De gang naar het front vereist natuurlijk wel een vijand. Die vijand moet om het gepeupel te mobiliseren worden gepersonificeerd en dat lukt goed met Vladimir Putin. Deze laatste speelt die rol met verve en we weten dat Russen beter in het schaakspel thuis zijn, dan de Westerse TV-makers."

CotoReport: "Obama is seeking a bigger budget for nuclear weapons than the historical peak during the cold war, the era of Dr Strangelove. The US is pursuing its longstanding ambition to dominate the Eurasian landmass, stretching from China to Europe: a “manifest destiny” made right by might."

En dan is er nog de oorlog tegen het terrorisme die nog meer roet in het eten zal gooien:

Tony Blair calls on Western powers to 'co-operate' with Russia to fight radical Islam despite Ukraine crisis 

TheGuardian - Naomi Klein: "The way to beat Vladimir Putin is to flood the European market with fracked-in-the-USA natural gas, or so the industry would have us believe. As part of escalating anti-Russian hysteria, two bills have been introduced into the US Congress – one in the House of Representatives (H.R. 6), one in the Senate (S. 2083) – that attempt to fast-track liquefied natural gas (LNG) exports, all in the name of helping Europe to wean itself from Putin's fossil fuels, and enhancing US national security.

Or the fact that for years the industry has been selling the message that Americans must accept the risks to their land, water and air that come with hydraulic fracturing (fracking) in order to help their country achieve "energy independence". And now, suddenly and slyly, the goal has been switched to "energy security", which apparently means selling a temporary glut of fracked gas on the world market, thereby creating energy dependencies abroad."

Rusland is door het westen voor de gek gehouden, belogen en belazerd.

TheAtlantic: "In September 2001, as the U.S. reeled from the terrorist attacks on the World Trade Center and the Pentagon, Vladimir Putin supported Washington's imminent invasion of Afghanistan in ways that would have been inconceivable during the Cold War. He agreed that U.S. planes carrying humanitarian aid could fly through Russian air space. He said the U.S. military could use airbases in former Soviet republics in Central Asia. And he ordered his generals to brief their U.S. counterparts on their own ill-fated 1980s occupation of Afghanistan.

For a moment, it seemed, the distrust and antipathy of the Cold War were fading. Then, just weeks later, Bush announced that the United States was withdrawing from the Anti-Ballistic Missile Treaty, so that it could build a system in Eastern Europe to protect NATO allies and U.S. bases from Iranian missile attack. In a nationally televised address, Putin warned that the move would undermine arms control and nonproliferation efforts."

NewRepublic: "Ukraine's Election Is Irrelevant - The president will change, but the parliament won't—and that's the problem"

Het wordt kiezen zonder keuze in een neoliberaal Oekraïne.

VoltaireNet: "The Anglo-Saxon Empire is based on a century of propaganda. It managed to convince us that the United States is "the land of the free" and that it engaged in wars to defend its ideals. But the current crisis over Ukraine has changed the rules of the game. Now Washington and its allies are not the only speakers. Their lies are openly challenged by the government and media of another major state, Russia. In the era of satellites and the Internet, Anglo-Saxon propaganda no longer works."

DissidentVoice: "Washington has no intention of allowing the crisis in Ukraine to be resolved."

Bevrijding? Als dat zou kunnen! De geschiedenis herhaalt zich. Wie wil tegenwoordig nog weten dat voor de bevrijding van Europa van de nazi's er 22 tot 28 miljoen Russen zijn gesneuveld? De holocaust wordt nu voortgezet door the US of A met honderdduizenden doden in sommige jaren. Het einde is nog niet in zicht. Next episode soon to be seen in a theater near you!

Update 5 mei: 

De ideologische verdwazing stijgt ten top als generaal b.d. Peter Van Uhm zegt respect te hebben voor jongeren die in Syrië gaan moorden voor de jihad. Dit typeert het militaristische gedachtengoed dat in Nederland nog steeds opgeld doet. Oorlog voeren is geen betere wereld scheppen. Integendeel. Waarmee weer is aangetoond dat soldaten nooit ofte nimmer het buitenlands beleid zouden mogen bepalen. Van Uhm heeft respect voor geweld, een misselijk makende uitspraak. Laten we maar aannemen dat Van Uhm door de dood van zijn zoon lijdt aan een soort stockholmsyndroom, waarbij het slachtoffer sympathie begint te voelen voor zijn aanvallers.

Petitie

SIGN to say U.S. Hands Off Russia and the Ukraine!

Please tell President Obama, Secretary of State Kerry, Senator McCain, Secretary-General Ban, Congress and the media: U.S. HANDS OFF RUSSIA AND THE UKRAINE!

Sign the petition below and send it to President Obama, Secretary of State Kerry, U.N. Secretary-General Ki-moon, Senator McCain, Congressional leaders, and media representatives! 

Vogelvrij

VogelvrijVogelvrij verklaard worden is een van oorsprong middeleeuwse straf voor halsmisdrijven. Dit betekende dat iemand buiten de wet werd geplaatst. Alle burgerlijke en publieke rechten werden de vogelvrije ontnomen. Het betekende dat hij geen nationaliteit of bezit meer kon hebben en geen aanspraak meer kon maken op bescherming van zijn mensenrechten door de overheid, ook die waren vervallen. Hij kon dus worden gedood zonder dat de dader daardoor strafrechtelijk zou worden vervolgd. Eventueel werd daarvoor zelfs een beloning uitgeloofd.

schieten

Bericht uit Amsterdams Vogelnet: 

"Volgens een publicatie in de Staatscourant (18/4 en 28/4) is er toestemming verleend tot het doden van Gaaien (ontheffingnr 18), Eksters (ontheffingnr 12), Meerkoeten (ontheffingnr 11; 15 gebieden), Hazen (ontheffingnr 14) en Vossen (ontheffingnr 13) in verschillende gebieden van Noord-Holland. Men kan hiertegen alleen de komende weken bezwaar maken (tot 30 mei).

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken bekend dat zij op grond van artikel 68 van de Flora- en faunawet ontheffingnummer 11 (2014) hebben verleend aan Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland te Haarlem voor het doden van meerkoeten in vijftien WBE werkgebieden in de provincie Noord-Holland.

De ontheffingen worden verleend ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, bedrijfsmatige visserij en wateren en is van kracht vanaf datum van ontvangst tot 15 april 2019 en kan worden gebruikt in de periode van 15 juni tot 15 november (Gaaien, Eksters), 1 oktober tot 1 juni (Meerkoeten), 1 januari tot 15 oktober (Hazen) en 1 februari tot 15 juli (Vossen).

Elke aanvraag, elk besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 19 april 2014 tot en met 30 mei 2014 ter inzage bij de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (telefoon: 0800 9986734).

Indien soorten als Gaai, Meerkoet en Haas als zo schadelijk worden beschouwd dat ze mogen worden gedood, dan bevindt men zich op een hellend vlak: ik kan dan nog wel meer soorten bedenken."

Het is bekend dat auto's milieuvervuilend en schadelijk zijn voor de volksgezondheid, mogen dan binnenkort ook de banden van auto's stukgeschoten worden zodat ze werkeloos in de berm komen te staan? Het is te zot om los te lopen. Mogelijk worden straks ook mensen vogelvrij als er nog verder bezuinigd wordt op gezondheidszorg en er slachtoffers vallen door gebrek aan zorg.

Open Air in strijd met bestemmingsplan

kraanwagen1
Zware 'recreatie' in het Gaasperpark

BVNellestein: "Open Air festival gezien aard en omvang als zwaar evenement aangemerkt, verdraagt zich niet met bestemming recreatiegebied

Uitspraak rechter op 30 april 2014 inzake beroep vergunningverlening Open Air 2012 en 2013

Link volledige uitspraak  uitspraak evenementenvergunning en BP

Er is sprake van een met het bestemmingsplan strijdig gebruik (Zie 12.4).

Dit betekent niet dat in het Gaasperpark dergelijke evenementen niet meer gehouden kunnen worden. De gemeente heeft tijdens de rechtzitting al aan gegeven ontheffing te willen verlenen via de ‘kruimel regeling’ of via de ‘toverformule’ Amsterdam. (zie 12,6) Daarvoor gelden echter wel meer strikte voorwaarden: max. 15 dagen impact op gebied, alleen incidenteel, max.3 keer per jaar.  Met  deze omvang en de beperking om o.a. ’s avonds door te werken i.v.m. de vleermuizen zal het voor Open Air nog lastig worden daaraan te voldoen.  

De uitspraak in zake beroep handhaving bestemmingsplan moet nog komen. Daarin zal mogelijk een nadere motivering gegeven worden van die strijdigheid.

Geluid

De rechter stelt dat de normen zoals die in de vergunningen gesteld waren in overeenstemming zijn met het beleid. (zie 13.3) Of de normen overtreden zijn valt niet onder het kader van dit beroep. Daarvoor moeten we de bevoegde instanties verzoeken die normen te handhaven. (13.7) (Onmiddellijk melden van overtreding normen en vragen om handhaving bij Omgevingsdienst, politie ).

Voor het opnemen van een gevel norm voor dB C (bas geluiden) ziet de rechtbank geen grond. (zie 13.4) Volgens de deskundigen moeilijk te bepalen uit welke geluidsbron die komen als de afstand groter is, dus moeilijk te handhaven. Bovendien geeft Open Air aan dat bij de bron de allerlaagste bas tonen gefilterd worden, onder 40 Hertz.

(Herinnert u zich nog die muur van zeecontainers op het museumplein om te zorgen dat de schilderijen in het Van Gogh museum niet van de muren zouden trillen door de helikopters van Obama?
Veel bewoners ervaren tijdens Open Air dat ramen in de kozijnen staan te trillen, hebben last van fase verschillen tussen de bassen van vele podia, maar ja niet te traceren, het zou ook een airco kunnen zijn. Niet te handhaven, geen gevelnorm, ook niet voor het max. verschil van 15 db tussen dB A en dB C op de gevel. De geluidsdeskundige van dBControl maakt er een deskundigheidsdebat van, maar wel met de slogan: Haal het maximum uit uw geluidslimiet! Hoogste tijd voor strengere normen, voordat gehoorgestoordheid de norm bepaald in een oorverdovende wereld. Gaasperdam was het grootste aaneengesloten stiltegebied van Amsterdam op de stilte kaart. )

1 mei 2014, Flora te Riet"

Mayday! Mayday!

Grenzeloos: "Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt er in Amsterdam een brede 1 meiviering georganiseerd. Net als vorige jaar zal de manifestatie vooraf worden gegaan door een demonstratie. De viering wordt gezamenlijk georganiseerd door vakbonden, politieke maatschappelijke en migrantenorganisaties."

Enkel in Nederland is 1 mei geen nationale feestdag. Wim Kok zal het wel te druk hebben met zijn commissariaten. Dit is dan ook een zeer rechts landje waar BNers zeuren dat er teveel straten naar links leiden. De crisis treft veel Europese landen. Rellen overal. Dus geen May day, maar Mayday!

Dichtbij: "Medewerkers van de brandweer houden donderdag een landelijke actiebijeenkomst in Eindhoven uit onvrede over de voortdurende bezuinigingen. Het personeel eist dat de politiek en directies van brandweerkorpsen stoppen met bezuinigen en het schrappen van banen, brandweerposten en brandweerwagens."

May Day

Protesters Defy Government Ban on May Day Demonstrations in Turkey

serbia_may_day-1

Canada.com: "Members of workers' unions attend a May Day protest in Belgrade, Serbia, Thursday, May 1, 2014. Various labour groups staged a protest in Belgrade in order to voice their concern over the expected austerity measures announced by Serbia's new government."

MayOne.us: "Government has failed us. More than 90% of Americans link that failure to the influence of money in politics.
Yet the politicians ignore this influence. While America founders, they spend endless time with their funders. "

© 2009