Weblog Archive augustus 2009

Zo kan het ook in ZO

Een tijdje geleden had ik het over de geleidelijke compostering van Zuidoost. Zie ook hier. Maar het stadsdeel kwam in beweging. Kijk hoe het er nu uitziet. Het gras is nog dor van de recente warme dagen, maar dat ziet er straks prachtig uit. De compost is weggehaald. Het pad is een juweeltje. De asfaltering had eigenlijk voor mij niet gehoeven, maar het is wel mooi nu. Een plaatje.


Ludiek nestkastje

Het is te koop voor 59,- Teuro. Het kan ook nog als afschrikking dienen voor uw sjoemelende of etterige buren of hangjongeren. Langs het fietspad van Gein naar Reigersbos heeft iemand een hele reeks houten nestkastjes opgehangen, het is misschien een schoolproject. Maar een paar dagen later waren de meeste al stukgeslagen. Deze zijn in elk geval hooliganbestendig.

Nistkasten

Ierland

IrelandNO

Steun het Ierse Nee: "Op 2 oktober gaan de Ierse kiezers naar de stembus om zich voor de tweede maal in een referendum uit te spreken over het Verdrag van Lissabon. Dit verdrag is de opvolger van de eerder in Frankrijk en Nederland weggestemde Europese grondwet.

Bij het referendum vorig jaar zei een ruime meerderheid van de Ierse kiezers ‘nee’ tegen het Verdrag, maar daar werd in Europa geen genoegen mee genomen. Nu moeten de kiezers nog een keer naar de stembus om zich uit te spreken over het Verdrag waar geen letter aan veranderd is. Op basis van een aantal vage toezeggingen van Europa en verandering van de spelregels van het referendum hoopt men dat de Ieren deze keer in meerderheid ‘ja’ zullen stemmen.

In alle andere landen van de EU heeft men weten te voorkomen dat het Verdrag in een referendum aan de bevolking wordt voorgelegd. Omdat de Ierse grondwet een referendum over Europese verdragen verplicht stelt, is die aanpak in Ierland niet mogelijk. Het Ierse referendum is dus de enige en laatste mogelijkheid om invoering van het Verdrag tegen te houden. Daarom is het Comité Ander Europa een steunactie begonnen voor het Ierse nee. Als steun aan het Ierse nee kan onderstaande verklaring worden getekend."

Als een meerderheid van de bevolking tegen het verdrag is dan gaat onze regering stug door met het ondertekenen van het verdrag en weigert zelfs een referendum in te stellen. Een nee wordt niet geaccepteerd. Een ja is definitief.

Als het nieuwe Europa al begint met een dergelijke ondemocratische koehandel dan zal het er in de toekomst nog veel ondemocratischer aan toegaan. De soevereiniteit van elk land is in het geding. De invloed van de burger op de wetgeving zal nog geringer worden.

Samenwerking tussen Europese landen is altijd gunstig, maar niet op deze manier. Trouwens als we kijken naar het nakomen van verdragen onderling, zoals de uitdieping van de Schelde, dan is het bar slecht gesteld met de Europese samenwerking. De internationale HSL spoorlijn had al lang klaar moeten zijn. Dus de praktische samenwerking is niet aan de orde. Het Europese Verdrag is bedoeld om de sociale verworvenheden van de laatste decennia af te breken ten voordele van een neoliberale caste. Het gaat helemaal niet om samenwerking.

europeanFlag

FPIF: "At the behest of the European Commission, the EU's powerful unelected executive, member state governments are busy dismantling welfare states, enhancing their military forces, enacting illiberal political measures and neoliberal economic policies, and expressing undisguised contempt for anyone who disagrees with them. The dissenters include the peoples of France, the Netherlands, and Ireland, all of whom have had the nerve to vote against the neoliberal version of European integration.

The 2005 Directive on Services in the Internal Market, for example, has exposed almost all services to market-based competition. Despite assurances to the contrary, the EU is applying the directive across the board, making it increasingly difficult for local or national public authorities to provide services designed for people, rather than profit.

The EU is not an internationalist project at all. Internationalism is, as the name suggests, about cooperation among nations and peoples. The EU is, instead, a universalist project which seeks to impose universal values and universalized structures on a large group of countries with very different economies, histories, traditions, and constitutions. The values that underlie this instance of universalism are those of a hegemonic elite, an elite that has decided that the misnamed free market is a cornerstone of democracy, undermining the latter by transferring powers from elected to unelected institutions and drastically narrowing the policy space available to parliaments and national governments."

Wat we de laatste jaren gezien hebben is een internationale financiële crisis, veroorzaakt door privatisering en deregulering. Het is een vrije markt geworden voor criminelen en fraudeurs. Daar ondervinden we nu de gevolgen van, meer werkloosheid, daling van koopkracht, afbraak van sociale verworvenheden. Dat onze bestuurders ondanks deze feiten toch doorgaan met deze schadelijke politiek is een teken dat Europa een totalitair experiment zal worden. Het gaat om geld, niet om mensen. Maar wellicht dat een totale Europese revolutie dan plots toch in zicht komt. Een volk dat naar armoe toe gedreven wordt, zal dit niet accepteren. Een wereldrevolutie? Het is niet ondenkbaar, zeker als de economie steeds slechter draait en het systeem keer op keer faalt.

Eikels

We zijn weer in het seizoen waarin de eikels van de bomen vallen. Bereid u maar voor op de vierkante wielen van de spoorwegen. Dat is een typisch Nederlands verschijnsel. Only in Holland, folks.

eikels

Bij KPN laten ze ook regelmatig steekjes vallen, het hele jaar door. Twee dagen geleden werd ik om de haverklap gebeld door mensen die het nummer van iemand anders hadden gedraaid. Een van de bellers belde zelfs haar eigen nummer (van een ander toestel), iemand anders belde uit Australië. Dus er zat een kink in de kabel die een verkeerde verbinding maakte. Die mensen namen natuurlijk contact op met KPN die later mij belde met de mededeling dat een monteur de zaak in orde zou brengen donderdag. Sinds gisteren is mijn telefoonlijn zo dood als een pier. Gelukkig doet mijn internet via xs4all het wel prima.

Dus gisteren stuurde ik een emailtje naar KPN over de storing. Vanmorgen kwam het antwoord binnen, ik moest toch bellen want zo konden ze me niet helpen. Bij mijn aardige buren eerst het gratis storingsnummer gebeld. Dat bleek alleen voor businessklanten te zijn. Dus dan maar het Euro-0,10-p/m nummer gedraaid. Eerst hoor ik de melding dat er niet gebeld hoefde te worden voor Amsterdam Oost, dat men al wist dat daar een storing was en men was al druk bezig met het verhelpen ervan. Ik wacht tot ik iemand aan de lijn krijg, die zou even proberen de lijn uit te peilen, maar dat ging niet want ik belde niet van mijn eigen telefoon, die werkte niet weet u nog.  OK, dan toch maar een monteur aangevraagd, die zou volgende maandag even de boel rechtzetten.

Wat is er zo moeilijk aan? Het ligt niet aan mijn telefoon maar aan de lijn, die kunnen ze makkelijk meteen repareren. Nou ja, het is waarschijnlijk een computerkwestie want een vaste lijn is tegenwoordig niet zo vast meer, alles gaat over computers. Die computers hebben verkeerde verbindingen gemaakt waardoor andere nummers bij mij terechtkwamen. Dus niet alleen ik heb last van deze storing. Het wachten is op de monteur die even de eikels en kastanjes van de lijn gaat verwijderen. Als hij maar niet met het spoor komt, want dan kan hij te maken krijgen met vierkante wielen.

Een analoge vaste lijn is veel betrouwbaarder dan een digitale lijn. Computers gaan vaker stuk en omdat er heel wat digitale technologie in allerlei stadia is ingebouwd betekent dat dat één element daarvan de hele boel kan platleggen. De oude POTS, plain old telephone service, is altijd op stroom, tenzij de stroomstoring bij de centrale ligt. Maar een telefoonlijn die over een computer gaat kan onder storingen lijden in je computer, in het modem, in de software of hardware van het telebedrijf. Dus in geval van een locale calamiteit zullen computer en mobiele verbindingen uitvallen, maar de goede oude vaste telefoonlijn zou wel werken. Als ook de vaste telefoon over computers geleid wordt (VoIP - Voice over Internet Protocol) dan valt ook die uit bij een locale calamiteit. Al die digitale communicatiesystemen, zoals bevoorbeeld van de politie en reddingsdiensten, hebben te kampen met problemen, die soms gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken.

Alles gaat goed, maar niet heus

ovchkrt

Volgens een bericht op de site van AT5 verloopt de eerste dag met de OV-chipkaart goed. Het bericht is geplaatst om 8:49 vanmorgen. Toch een beetje vroeg voor feestgejuich. Maar Gertjan van de GVB had zijn positivo benadering vast gisteravond of eerder al klaar. Feit is dat er heel wat problemen zijn met de OV-chipkaart.

AT5: "Dagelijks zijn in totaal vijftien monteurs bezig om de defecte automaten te repareren, meldt De Telegraaf. Volgens een GVB-monteur zijn er nog veel problemen met de automaten. De tickets blijven er vaak in vastzitten bij aanschaf en dat veroorzaakt storingen. Het GVB is op de hoogte van de problemen en heeft permanent monteurs neergezet op alle stations. Ook zullen er morgen mobiele verkoopbalies en extra oplaadpunten op de metrostations staan. Ook in Rotterdam waar de ovchipkaart al eerder werd ingevoerd zijn de problemen met de wegwerpkaartjes nog niet verholpen."

En dit is wat je kunt meemaken dan:
"Nog erger is het dat ik in sommige bussen wel kan inchecken met m’n chipkaart (*ping* 'Prettige reis') maar bij het uitstappen tot de verbijsterende conclusie kom dat alleen de kaartlezer voorin de bus werkt en de kaartlezers achterin de bus, daar waar ik uitstap, defect, stuk, kaput zijn. Lekker handig, kan ik niet meer uitchecken. Dat wordt dus een enkeltje van 163 euro ofzo, al naar gelang ik ooit weer zo’n poortje tegen kom. Gelukkig werkt hard naar voren rennen en 'chauffeur, chauffeur, stop!' roepen ook, maar handig is dat niet, laat staan leuk."

NU: "Gemiddeld 20 procent van de verkoopautomaten voor de ov-chipkaart in Amsterdam heeft een storing. Een deel van de problemen komt doordat er structurele, technische problemen zijn met de automaten."

Trouw: "De automaten waarmee de ov-chipkaart opgewaardeerd kan worden, leiden in Amsterdam tot veel ergernis. De touchscreens zijn maar moeizaam te bedienen.
Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB heeft een klacht ingediend bij fabrikant Thales, die de oplaadzuilen voor de ov-chipkaart produceert. Reizigers ergeren zich aan de touchscreens van de pakweg honderd automaten. Die moeten erg hard ingedrukt worden om de ov-chipkaart op te laden.
Vooral voor mensen met een handicap is dat een groot probleem. Ook kampen de panelen volgens de Amsterdamse vervoerder met storingen waardoor ze het domweg niet doen. De klachten spelen al langer, maar nemen een vlucht nu meer reizigers van de ov-chipkaart gebruik maken."

SP: "SP-Kamerlid Emile Roemer stelt voor om blinden en slechtzienden voorlopig gratis te laten reizen in Amsterdam en Rotterdam. Directe aanleiding is het probleem dat veel visueel gehandicapten hebben met het gebruik van de OV-Chipkaart. 'Deze groep mag niet het slachtoffer worden van technische problemen', aldus Roemer."

Vanavond kunt u op AT5 van Gertjan van het GVB horen 'erg vervelend allemaal, maar de eerste dag is buiten verwachting goed verlopen'.

In Sydney hebben ze meer dan een jaar geleden al hun OV-chipkaart afgeschaft.

OV-chipkaart

6Ha0391251289179

Ojee-chipkaart, pardon ov-chipkaart van het gvb.
Goed, ik ben zover, ik heb een OV-chipkaart maar die is nog niet opgeladen. Ik had bij mijn aanvraag de betaling van de kaart per ongeluk van een andere rekening laten afschrijven dan waar ik mijn kaart automatisch van wilde opladen. Maar, dacht ik in mijn eenvoud, dat zou makkelijk te corrigeren zijn met MijnOV-chipkaart. Het internet is zo'n uitkomst tegenwoordig. 

Maar... ik kan het rekeningnummer niet veranderen omdat ik nog geen gebruik heb gemaakt van mijn kaart. Niet getreurd. Dan ga ik toch bij de eerstvolgende rit naar de automaat die bij de ingang staat en daar zal ik mijn kaart kunnen laden. Ja maar, dat kan zomaar niet. Je kan wel een bestelling plaatsen op hun webwinkel, maar het ophalen moet je doen bij een ophaalautomaat en daarvoor moet je dus de stad in, want in heel Gaasperdam is geen enkele ophaalautomaat. U ziet het al aankomen, met die kaart zonder saldo kun je niet reizen. Een catch-22 situatie.

Of is er een oplossing? Hier moet ik even goed op studeren. Misschien is er toch een manier om via het internet automatisch opladen in te stellen. "Het is niet mogelijk om Automatisch opladen aan te vragen voor deze kaart, omdat er nog niet mee is gereisd." Potdorie. Opladen bij een automaat dan? Dan duik ik maar weer in de pagina 'Alles over de OV-chipkaart'. Ok, ik zie het al, bij een aantal oplaadpunten kun je met een PIN-pas een saldo op je chipkaart zetten. Goed, dat kan in Wisseloord en Reigersbos. We zijn er uit. Op naar het oplaadpunt van Reigersbos.

Zie je wel, het is allemaal niet zo moeilijk. Het kost je een paar uurtjes, maar dan ... is het nog maar afwachten hoe alles gaat werken. Vanaf morgen kun je niet meer reizen met de strippenkaart. Kan ik het geld terugkrijgen van mijn ongebruikte strippen? Dat zal wel ontzettend lastig zijn.

"De papieren vervoerbewijzen zijn vanaf 27 augustus niet meer geldig in de Amsterdamse metro. U kunt er nog wel mee reizen op de bussen en trams van GVB, Connexxion en Arriva. Reist u echter in de metro met een OV-chipkaart, gebruik dan de OV-chipkaart overal waar dit mogelijk is. Zo voorkomt u dat u een dubbel basistarief betaalt."

Update: ik ben nu opgelajen. Zoals voor de website ontbreekt een aantal aanwijzingen ook op de oplaadpaaltjes. Je kan je OV-chipkaart op vier manieren in de gleuf steken. Natuurlijk lukt het pas de vierde keer. Voor de zekerheid ben ik het saldo even gaan checken op een saldopaaltje (de techniek staat nergens voor), want dat was niet duidelijk op de automaat, en inderdaad er stond 10 Euro op mijn kaart. Iemand zei tegen me 'en nu is het afwachten hoe snel dat van die kaart zal verdwijnen'.

Intussen zijn een uurtje geleden ook Reigersbos en Wisseloord tot oplaad- en ophaalpunten gepromoveerd. Ik verwacht wel een chaos morgen in de metro. En de gvb medewerkers kunnen dan fungeren als pispaaltjes.


Oplaad- en ophaalpunten webwinkel OV-chipkaart weergeven op een grotere kaart

Einstürzende Neubauten

fufRod1251280993

Volkskrant: "Nieuwbouw wordt door de crisis slecht verkocht. Dat leidt tot prijsdalingen en scheve gezichten, bijvoorbeeld in Oldenzaal. 'Het zou mooi zijn als we compensatie krijgen.'
Projectontwikkelaar Groothuis heeft in de nieuwbouwwijk Haerbroek in Oldenzaal de huizenprijzen fors laten zakken, omdat van de 53 woningen bijna de helft niet verkocht raakte. Woningen die een paar weken geleden nog 249 duizend euro kostten, gaan nu voor nog geen twee ton weg.
Starters kunnen hun geluk niet op met deze stuntprijzen. De mensen die er al een huis hadden gekocht, zijn er echter minder blij mee. Lijdzaam moeten ze toezien hoe de huizen waar zij het volle pond voor hebben betaald nu voor tienduizenden euro’s minder worden verkocht."

Ja, dat zijn nu de gevolgen van de bubble-politiek in de woningbouw. Maar wie een huis koopt voor een opgedreven prijs, is daar zelf mede schuld aan. De kopers van vandaag zouden ook wel eens scheve gezichten kunnen trekken als de prijzen nog verder dalen. En dat zullen ze, want de bubble was gigantisch van omvang. We wachten op een normale huizenprijs en dat kan nog even duren.

Vijftigplussers: "Was een huis kopen vroeger bedoeld om op het eind van je leven huurvrij te kunnen wonen... de huizenmarkt is uiteindelijk verworden tot een winstobject dat zijn weerga niet kent. De kosten van levensonderhoud zijn de laatste 15-20 jaar gestegen met 75%, de huizenprijzen zijn gestegen met 300 %. Dan moeten bij iedereen met enig economisch inzicht alarmbellen gaan rinkelen en doen denken aan bijvoorbeeld de tulpenhausse uit de 17e eeuw. Ooit moest het dus wel fout gaan met die huizenmarkt.

In het verleden kocht met een huis om te wonen, niet om er rijker van te worden. Je betaalde geen huur, maar een hypotheek en de beloning was dat het huis na 30 jaar van jezelf was en je geen huur meer hoefde te betalen en iets kon nalaten aan je kinderen. Op een bepaald moment is het misgegaan. Huizen werden handel. Het doel werd winst maken op je huis.

De geluksvogels hebben hun huis in het verleden goedkoop kunnen kopen en hebben aan het eind van de rit een hypotheekvrij huis en een flinke spaarpot, omdat hun huis enorm in waarde is gestegen. De ongelukkigen zijn degenen die de laatste jaren torenhoge hypotheken hebben moeten afsluiten om een huis te kunnen kopen dat winst moest opbrengen voor de verkoper. Zij zitten straks met een hypotheek die veel hoger is dan de werkelijke waarde van hun huis. Dat lijkt op een pyramidespel. De huizenmarkt kan gewoon niet meer doorgaan zoals de laatste jaren. Wie kan die torenhoge prijzen nog betalen. Betaalde je 10-15 jaar geleden nog 200.000 gulden voor een mooie eengezinswoning... dezelfde woning moet nu 300.000 euro opbrengen (660.000 gulden) en dat moet dus misgaan.

Dan is er ook nog het schrikbeeld van het afschaffen van de aftrek van hypotheekrente. De lucratieve winst met huizen kon alleen maar onstaan, doordat men hoge prijzen kon vragen door deze aftrek. Daardoor ontstaan onrealistische prijzen. Wie onbevooroordeeld kijkt naar het systeem, moet beseffen dat het oneerlijk is. Men kon winst maken op een huis door dit belastingvoordeel. Dat voordeel moet ergens anders vandaan worden gehaald. In eenvoudige termen kun je zeggen dat de Schilderswijk Bloemendaal financiert met belastinggeld. In andere Europese landen is men al overgegaan tot afschaffing van de hypotheekrente, meestal stapsgewijs, en daar is de huizenmarkt vanzelf herstelt. Het zal er hier dus ook van gaan komen."

House_is_jumping

In Zuidoost gaat men stug door met het beramen van bouwplannen. Maar speculatie is niet meer van deze tijd. Het is juist de oorzaak van onze huidige crisis. Je koopt een huis om in te wonen, niet om winst mee te maken. En begrippen als 'doorstromen' en 'woonladder' zijn wanstaltige constructies. Je stroomt door van een huurwoning naar een koopwoning als je daar de kans toe krijgt, en als het goed is dan heb je een huis voor je leven. De politici moeten zelf maar doorstromen, liefst zo ver mogelijk.

Grondspeculatie

huislogo

We zien dat de overheid zich steeds meer opstelt als een particulier ondernemer die winst moet maken; daarvoor worden dezelfde trucs gebruikt als in het bedrijfsleven. Soms lijkt het op maffiapraktijken. De gigantische stijging van de huizenprijzen is door de overheid kunstmatig aangewakkerd, door onder andere de verhoging van de WOZ waarde, door het in stand houden van schaarste, met als doel het bevoordelen van projectontwikkelaars, makelaars, banken en verzekeraars. Toen Gein3dorp gebouwd werd eind jaren tachtig kostte een huis 100.000 tot 150.000 gulden. Toen had je nog echte socialisten in de PvdA zoals Jan Schaefer. De waarde van deze woningen is nu opgeschroefd tot tegen de 250.000 Euro. Een gigantische inflatie, dank zij de praktijken van overheid, gemeente en belastingdienst. Vreemd genoeg kost een huis op een veiling veel en veel minder, en dat is nochtans de vrije markt, de waarde van een huis in het 'economische verkeer'. De WOZ waarde lijkt wel bepaald te worden door de aankopen met zwart geld om geld wit te wassen. De wereld van het onroerend goed is in Nederland in handen van dubieuze groepen en de overheid laat het gebeuren... omdat het gewoon veel geld oplevert. De overheid staat in dienst van het groot geld, niet van de burger. Bovendien volgen de huurprijzen ook de stijgende koopprijzen. Maar als de huizenprijzen blijven dalen dan is van huurverlaging geen sprake.

Netwerk: "Waarom zijn in Duitsland de huizenprijzen, vlak over de grens, veel lager dan die in Nederland? De grond is er stukken goedkoper dan bij ons.
In Netwerk laat een grondspeculant zien hoe hij miljoenen verdiende door relatief goedkope landbouwgrond van boeren op te kopen. Dat werd vervolgens met dikke winst doorverkocht aan gemeenten die het als bouwgrond gebruikten. Maar ook de gemeenten zelf verdienen flink aan de verkoop van grond, bijvoorbeeld voor de bouw van kantoorparken.
Aan die praktijken moet een einde komen, zo vinden een aantal politieke partijen. De grondpolitiek in Nederland, waar in de jaren zeventig ooit het kabinet Den Uyl over struikelde, moet op de schop om woningen weer betaalbaar te maken."

De uitzending van Netwerk.

De aardpeer

aardpeer

Als u het nog niet doorhad dat we een heel mooie zomer meemaken dan bewijst dat de aardpeer die op diverse plekken in Zuidoost is gesignaleerd. De aardpeer bloeit alleen met deze prachtige gele bloemen in heel mooie zomers. Het is een soort zonnebloem.

Fraude in gezondheidszorg

We weten allemaal hoe slecht het ervoor staat met de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. Miljoenen mensen zijn niet of onvoldoende verzekerd. Maar de gezondheidsindustrie groeit en bloeit als nooit tevoren. Obama zal het lastig krijgen om zijn plannen voor een betere gezondheidszorg geaccepteerd te krijgen. Vanzelfsprekend staat de gezondheidsindustrie op zijn achterste poten om Obama's plannen kapot te maken. Het gaat om hun winst, niet de gezondheid van de Amerikaanse bevolking.



AfterDowningStreet: "Virtually all of the major hospital chains, private insurance companies, and pharmaceutical companies have been involved in massive health care fraud over the past decade, the senator added. He also pointed to a string of criminal and civil cases against many of the leading corporate health care providers in the country."

Zo ook in Nederland, een land dat altijd bereid is om Grote Broer te volgen als dat de neoliberalen profijt oplevert. De hele campagne van privatisering en deregulering, ook in de Nederlandse gezondheidszorg, is een exercitie in het afzetten en kaalplukken van de Nederlandse burger. Onze gezondheidszorg is alleen maar duurder geworden. De eigenlijke zorg gaat achteruit, in heel Europa.

HLN: "Volgens Carl Devlies (CD&V), staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, loopt de fraude binnen de gezondheidszorg elk jaar op tot 1 procent van het budget voor ziekteverzekering. Dat komt overeen met een bedrag van 220 miljoen euro per jaar, zo schrijft de krant La Libre Belgique maandag.
Het cijfer van 220 miljoen euro is mogelijk nog onderschat. Veel landen gaan er immers van uit dat de fraude in de ziekteverzekering tussen 3 en 5 procent van het budget bedraagt."

Artsennet: "De zorgverzekeraars in Nederland hebben vorig jaar voor 100 miljoen euro aan verkeerde declaraties ontvangen. 93 miljoen euro werd ten onrechte gedeclareerd, bij zeven miljoen euro gaat om fraude."

Zielenknijper: "De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) krijgt van de verschillende zorginstellingen verkeerde informatie over de kwaliteit van zorg. Fraude wordt niet uitgesloten."

Parool: "Cordaan dient declaraties in bij het rijk voor zorg die niet verleend is. Dat beweert personeel van de zorginstelling. Een document in bezit van Het Parool ondersteunt deze bewering."

images

Wat we zien is dat de golf van privatisering en deregulering blijkbaar is opgezet met het doel de verzekeraars, particuliere zorgbedrijven, farmaceutische bedrijven en toeleveringsbedrijven carte blanche te geven en grote winsten te laten maken. Gezondheidszorg is verworden tot winstbejag en koehandel. De zorg voor de gezondheid van de burger is van tweede orde. Wat telt is de 'zorg' voor het bedrijfsleven. En ... er vallen doden, hier en in de derde wereld:

Oxfam: "Een nieuw rapport van Oxfam toont aan dat rijke donorlanden en de Wereldbank geld verspillen en levens op het spel zetten door de privatisering van de gezondheidszorg in arme landen te blijven promoten."

Zorg is geen markt!

SP: "Alles naar de markt. Dat was en is al jaren het credo van politiek Den Haag en Brussel. De post, de zorg, het onderwijs, het openbaar vervoer, enzovoorts.
De SP waarschuwde als enige partij in Nederland van meet af aan voor de gevolgen van deze uitverkoop. Kwaliteit die minder wordt, juist hogere tarieven, slechtere arbeidsvoorwaarden, uitholling van dienstverlening en ga zo maar door.

Na jaren geploeter krijgen we helaas op alle fronten ons gelijk. De uitverkoop van de thuiszorg zorgt dagelijks voor dramatische toestanden. Er moet fors geld bij, mensen raken hun baan kwijt en de zorg kan niet meer gegeven worden op een menswaardige wijze. Tegelijkertijd zie je de salarissen in de top stijgen en allerhande soorten managers groeien als paddenstoelen uit de grond."

Subsidies

Allochtonenweblog: "De Amsterdamse VVD wil subsidies voor specifieke groepen afschaffen. Migrantenorganisaties en organisaties voor homoseksuele mannen moeten niet langer voor hun activiteiten gemeenschapsgeld krijgen.
De partij neemt ook stelling tegen gescheiden gymles op scholen, gescheiden inburgeren, aparte mannen- en vrouwenloketten en het subsidiëren van gescheiden zwemmen of fietslessen voor vrouwen. ‘Amsterdam moet echt ophouden met het subsidiëren van thee drinken in eigen kring, overheidsgeld moet alleen gaan naar het verbinden van groepen in de samenleving met elkaar en niet naar het versterken van de eigen groepsidentiteit,’ zegt VVD-gemeenteraadslid Robert Flos, mede-samensteller van het concept-verkiezingsprogramma van de Amsterdamse VVD."

VVDwegermee

Met een deel van hun programma kan ik meevoelen, zoals de gescheiden lessen die juist de integratie tegengaan, dat moet je niet bevorderen. Maar voor de rest kletst de VVD uit zijn blauwe nek. Ik stel voor om alle subsidies aan groepen in onze maatschappij die rijk genoeg zijn, af te schaffen. Dat betekent: geen hypotheekrenteaftrek voor huizen van meer dan 500.000 Euro. Geen staatsbemoeienis of inpompen van belastinggeld in particuliere bedrijven. Geen dure bouwprojecten die enkel de bouwbedrijven ten goede komen. Stop de plundering van de staatskas door het bedrijfsleven. Vul de gaten in de wetgeving die het bedrijven mogelijk maakt geen of nauwelijks belasting te betalen en te parasiteren op onze maatschappij. Dat zal veel meer opleveren dan het afschaffen van subsidies voor kleinere groepen die hulp nodig hebben. Subsidies moeten goed gecontroleerd worden, dat klopt, zeker in Zuidoost, maar cultuur, natuur en integratie moeten bevorderd worden, daar mag en moet een deel van de winst uit het bedrijfsleven aan besteed worden. Het geld mag niet allemaal verdwijnen in de zakken van de VVD-aanhang met hun speedboten en tweede villa's in Frankrijk. Geen subsidie voor de braspartijen van de banken.

Het is duidelijk dat de VVD geen geld wil geven aan milieu- en natuurorganisaties die alleen maar de plannen van de vrije jongens in de weg staan. Het is puur eigenbelang en winstbejag dat telt bij de VVD. De VVD is een asociale partij.

Het rambam van de ramadan

ramadan

Eerst even wat sfeerschepping, een leuk ramadanblog.

Ik krijg het rambam van de ramadan. Nee, dit gaat niet over Rambam of Moses Maimonides, ook niet over Tariq Ramadan. Maar het is weer zover, dagelijks worden we in alle media bestookt met berichten over de ramadan. Wordt er net zoveel heisa gemaakt over de vasten? Ik dacht het niet. Dus waarom ik  elk jaar dat gezeur over de ramadan moet aanhoren is mij een raadsel.

Het wordt tijd voor de moslims om hun ramadan eens goed te heroverwegen. Het suikerfeest is prima, hartstikke leuk, houden dit feest. Maar zoals in het katholieke geloof de vasten nauwelijks werd en wordt gepraktiseerd, wordt het eens tijd deze zinloze praktijk af te schaffen. Trouwens die vastenpraktijken zijn van andere godsdiensten afgekeken. Niks origineels. Vasten is veel meer een teken van repressie in een godsdienst dan van echt geloof. Het is prima voor nonnetjes en monniken en mullahs; moeten zij weten. Vasten is niet meer van deze tijd. En wat helpt het als tijdens de vreeturen dan weer flink geschranst wordt? Als de ramadan ook de tijd is waarop de moslim zich bezint over zijn zonden, dan houden onze Marokkaanse raddraaiers zich niet aan de ramadan, ze worden er geen betere moslims van. Nee, mij lijkt het allemaal een hoop hype en propaganda voor een ouderwetse godsdienst die niet meer in deze tijd staat.

De Turkse moslims zijn verstandiger, maar 60% van hen neemt de ramadan in acht. Eet desnoods wat minder, maar vast geen 16 uur per dag. Dat is ongezond. Daar krijg je het rambam van. Zo, en nu wil ik niets meer horen over de ramadan.

rambam

Dag zwanen

Knobzw2

Dag zwanen

En dan de zwanen nog, wat zeg je van de zwanen
't is niet bepaald een Topic of the Day
Maar ach ik loop een beetje langs de lanen
En zie er twee

Achthonderd dichters hebben al gezegd
Dat ze zo roerloos op de waterspiegel drijven
En dat ze statig zijn, jazeker, en terecht.
Ik hoef dat dus niet nog eens op te schrijven

Maar wat mij altijd opvalt in zo'n zwaan
Hij heeft het allemaal allang bekeken
Noch Billy Graham noch McCarthy gaat hem aan
Hij wil er dan ook met geen woorden over spreken.

Hij twijfelt niet wat hij moet doen in z'n gezin
Hij weet het allemaal vanzelf, daar in dat water
En hij zegt nooit tot zijn hooghartige vriendin:
Het ligt aan jou, je moet eens naar de psychiater.

Dat is dus zeer benijdenswaardig, en we moeten
Meer over zwanen praten en vooral een keer
naar het plantsoen gaan en ze heel eerbiedig groeten.
Dag zwanen. Kom daar gaan we dan maar weer.

Uit 'Tot hier toe' van Annie M. G. Schmidt

Geweldcultuur in Zuidoost

AT5: "Volgens Evert Hartog, SP-deelraadslid in Zuidoost, zijn de schietpartijen van de afgelopen tijd deels te verklaren vanuit een primitieve holbewonerscultuur. Jongeren moeten volgens Hartog van straat worden gehaald door hen te verplichten aan het werk te gaan. Daarnaast vindt hij dat tienermoeders strakker in de gaten moeten worden gehouden door hun voogd. Hierdoor kunnen de vaders er niet met de kinderbijslag van doorgaan. Hartog gaat zijn maatregelen binnenkort voorstellen in de deelraad."


Het verraad der klerken

KlokkenluiderOnAir: "Partners van ‘topkantoren’ verkrachten de rechtstaat zonder dat er iets tegen gebeurt - Rechterlijke macht in Nederland totaal en fundamenteel gecorrumpeerd - Belangenverstrengelingen bereiken een hallucinatoir nivo: advocaat annex commissaris annex professor annex rechter annex bestuurder: alles kan in Nederland met de zegen van Beatrix!"

Je ziet het vaker, rechters die een politiek standpunt innemen en dat in een rechterlijk sausje dompelen. De burger heeft het nakijken. Je ziet het zelfs vaker bij bestuurders. Neem nou de bestuurders van stadsdeel Zuidoost die enkel de belangen van de bouwmaffia verdedigen en daarvoor broodnodig groen opofferen.

Uit een brochure van Natuurmonumenten: " Nog maar tien procent van Nederland is echte natuur. Die tien procent bestaat uit kleine, geïsoleerde gebieden. Waardoor veel dier- en plantensoorten verdwijnen."
En niet alleen flora en fauna verdwijnt, maar ook de gezondheid van de inwoners wordt aangetast door de toenemende bebouwing en betonnering van Nederland. De lucht is vervuild en dat heeft grote gevolgen. Met andere woorden onze bestuurders gaan over lijken.

omi_no2_europe_today_sm

U kunt de luchtvervuiling dagelijks volgen. Op de kaart staan ook gebieden waarvoor geen metingen zijn gedaan, die gebieden hebben geen indicatiekleur maar geven de ondergrondkleur van de landkaart weer. U ziet op bovenstaande foto voor de laatste 24 uur dat een grote band over Nederland ontbreekt, en aan beide kanten een fel rode kleur, dus vul die rode kleur ook maar in voor de rest van Nederland. Het is ook zo dat teveel vliegtuigsmog voldoende is voor het KNMI om de autosmog niet te registreren. Ja, zo gaat dat in Nederland. Als de cijfers niet bevallen, dan pas je toch de cijfers aan. Zo ziet het er uit als heel Nederland gemeten wordt:

62661

U ziet dat Nederland de viespeuk van Europa is.

BOF is terug

bof

BOF: "Bits of Freedom gaat opnieuw digitale burgerrechten verdedigen. Veel mensen maken zich zorgen over de toenemende verzameldrift en beperking van hun digitale vrijheid door de overheid en het bedrijfsleven. Zij constateren dat hun burgerrechten daarbij onvoldoende serieus worden genomen. Bits of Freedom is terug, en zal zich door het voeren van een constructieve lobby en actieve campagnes inzetten voor de verdediging van de digitale grondrechten van de Nederlandse burger.

Een substantiële basisfinanciering voor een aantal jaren van de Stichting Internet4All stelt Bits of Freedom nu in staat met een nieuwe bezetting haar werkzaamheden voort te zetten. Karin Spaink, ex-voorzitter van Bits of Freedom: 'Er is grote behoefte aan een dergelijke organisatie. Ik ben opgelucht dat Bits of Freedom de draad weer oppakt.'"

Allez Hop!

EeuwvdS
Vrijstaat Amsterdam: "Gaasperplas - Watervrijstaat
Bureau: Alle Hosper
"Als het aan Alle Hosper ligt, wordt het suburbane Gaasperdam een watervrijstaat. Hosper vergroot de plas en trekt deze door tot aan de boorden van de Gein, waardoor een waterlandschap ontstaat dat particuliere investeringen in het naoorlogse vastgoed uitlokt."
En voor onze Nederlands onkundige immigranten (pay special attention to 'free state'):
"If it were up to Alle Hosper, the suburban Gaasperdam would be a free state on the water. The proposal is to enlarge the lake and extend it to the shores of the River Gein, creating a waterscape that will stimulate new private real estate investment in the area."
Allez Hop! Springen door de hoepel, Tijgetje!

De plannen voor de nieuwbouw van het stadsdeel liggen nog niet eens op tafel of een stel malloten van architecten is al bezig de hele boel weer af te breken, voor nieuwe investeringen natuurlijk. Want als er één ding duidelijk is, dan is dat dat het gaat om het stimuleren van particulier vastgoed. Het naoorlogse vastgoed? Eh, wat? Moet heel Nederland op de schop?

En wat is een watervrijstaat? Een plek waar de neoliberale particulier met veel geld kan doen en laten wat hij wil? Reken maar van yes! En de gewone burger mag weer de financiering van deze onzinnige projecten en plannen betalen. Tot uitvoering komt het, gelukkig, toch niet. Misschien heeft Alle Hosper als doelgroep de kapitaalkrachtige Nigeriaanse penoze op het oog, die toch al lak heeft aan wetten en reglementen. Ze zijn behoorlijk belatafeld bij Alle Hosper. Allez, ophoepelen, Hosper! Allez hop!
Welke gekken financieren dit soort uitspattingen? En de naam van Wibaut ook nog eens door het slijk sleuren! Ze durven maar, die vastgoedpromotoren van de koude grond. En de VPRO werkt eraan mee; moet ik nou weer mijn lidmaatschap opzeggen?

GP2

Jongens, ik hoef geen nieuw bestaan, ik wil enkel prettig blijven wonen in het groen, zonder vastgoedmaffia en particuliere vrije jongens aan mijn hoofd! En van het Gein blijven ze ook af! Ik roep volmondig met Nescio "God zal ze eeuwig gloeiend, nakend in de hel sansodemirakelen."
Dit moet de eeuw van het groen worden.

De kredietcrisis

Maarten

Vroege Vogels: "Laat ik voorop stellen dat ik met iedereen te doen heb die vanwege de kredietcrisis zijn baan is kwijtgeraakt. Wel wil ik er meteen bij zeggen: in 1987 ben ik als bioloog wegbezuinigd aan de Leidse Universiteit. Hoeveel hartzeer ik daar toen ook over had, toch bleek het een weldaad. Wat verrukkelijk om je eigen baas te zijn! Maar goed, werkeloos is bar en boos. Desalniettemin is die kredietcrisis voor het milieu pure winst: minder vliegtuigen, minder kerosine verbruik, eindelijk nachten waarin er godlof geen enkel vliegtuig meer overkomt. Je weet niet wat je meemaakt! Minder files op de wegen. Hergebruik van oud materiaal. Niet meteen nieuwe schoenen, maar de oude laten lappen. En, grootste verworvenheid van allemaal, volledige instorting van de auto-industrie. O, wat zou ik dolgelukkig zijn als ik nog zou mogen meemaken dat deze ongelofelijke pestilentie, de auto, dit onhandige oneconomische vervoermiddel, geheel uit het straatbeeld zou verdwijnen. Stel je toch voor dat je weer die lege straten uit je jeugd zou zien, die straten waarin geen enkele auto geparkeerd stond. Allemaal weer op de fiets? Waarom niet?
Aan de Oostvlietweg in Leiden, een prachtig stukje groen weiland, wil men nu een bedrijventerrein gaan aanleggen. Als de kredietcrisis op de vlakreep de aanleg daarvan nog verhindert steek ik de vlag uit!
Ik denk dat de kredietcrisis ons allen en het milieu in het bijzonder tot zegen zal strekken."

Maarten 't Hart is een man naar mijn hart. Als de kredietcrisis de bouwplannen van stadsdeel Zuidoost alsnog kan verhinderen dan koop ik een Nederlandse vlag en steek die uit.

De loterij

champagn

DePers: "De directrice van de Staatsloterij verdient meer dan tweemaal de Balkenende-norm. In 2008 streek Yvonne van Oort 420.000 euro op, schrijft De Telegraaf. De Tweede-Kamerfracties van de SP en het CDA eisen opheldering over de hoogte van het salaris."

Dus nu weten we waar het geld dat niet wordt uitgekeerd naartoe gaat. Mevr. van Oort wint elke keer de loterij.

DePers: "Deelnemers aan de Staatsloterij zijn woedend nu de winnaar van de hoofdprijs maandag slechts 5,5 miljoen euro won in plaats van de recordjackpot van 27,5 miljoen euro. Hoewel de jackpot er gegarandeerd uit zou gaan, werd de eigenaar van een vijfde lot de winnaar en wordt dus slechts twintig procent van de hoofdprijs uitgekeerd. De stichting Loterijverlies neemt de reacties van spelers mee in een rechtszaak die al was aangespannen."

Ik vraag me af of die computerprogramma's van de Staatsloterij wel zuiver op de graat zijn. Voorheen vielen de prijzen vaak op loten die niet verkocht waren. Een handige lotenverkoper kon hier een kansje mee wagen, door de nummers van een aantal verkochte loten niet door te geven als 'verkocht'. De kans dat een lot op zo'n niet doorgegeven nummer viel was blijkbaar groter. Een kennis van mij heeft jaren geleden eens een grote prijs gewonnen door een lot te kopen vlak nadat de lijst van verkochte loten al was doorgegeven aan de Staatsloterij door de verkoper.

Nu valt de grote prijs op 1/5de lot. Zelfde trucje maar even iets anders. Nee, als je geld wil winnen dan moet je bij de loterij gaan werken.

Het wordt tijd voor een boycot van de Staatsloterij. Wie weet misschien heeft het zin om je geld terug te vragen.

Het korte lontje is 'cultuur'?

Schot

DePers: "Als de politie niet ingrijpt, doen ze het zelf.

De laatste maanden zijn er veel schietincidenten in Zuidoost. Gaat dat, zoals wel is beweerd, om een Nigeriaanse drugsoorlog?

‘Geen sprake van, daar blijkt vooralsnog niks van uit de onderzoeken die ernaar lopen. Op dit moment is er niet eens aanleiding om die incidenten met elkaar in verband te brengen.’

... 

‘Ik zal je een voorbeeld noemen. Over het algemeen als je weet: oh, daar rijdt een Ghanees door rood, ik laat hem even stoppen, dan laat hij netjes zijn rijbewijs zien – sorry sir. Bij een Nigeriaan komt het een stuk vaker voor dat hij voordat je één woord hebt gezegd al begint van: je moet me zeker weer hebben omdat ik zwart ben. Als je dat als politieambtenaar weet, kun hem anders benaderen. Omdat je weet dat daar wat driftmatigheid in zit. Dat zie je ook een beetje bij Surinaamse en Antilliaanse mensen, waarbij de laatsten soms wat feller reageren op de politie, want die hebben het niet altijd zo op de overheid.’

Als het bij iemands cultuur hoort, laat je zo’n felle reactie over je heen komen?

‘Wij zitten er niet op te wachten dat zaken voortdurend escaleren, want je wilt die binding houden. Je moet accepteren dat er af en toe reactie komt. Er zijn wel grenzen aan wat je je kunt laten welgevallen. Het is handjes thuis. Ook in de bewoordingen zit een zekere grens."

Een paar opmerkingen hierover. Het loopt inderdaad de spuigaten uit met de criminaliteit in Zuidoost. En daar heeft de politie ook schuld aan. Al te vaak is door de politie niet opgetreden als het nodig was, toen problemen nog beheersbaar waren. Door niet op te treden hebben veel immigranten de indruk gekregen dat niemand ze wat kon maken. Dus ze gingen door en het werd van kwaad tot erger.

Als agent Smit het heeft over begrip voor ingebakken driftmatigheid dan ziet hij dat toch verkeerd. Die Nigeriaan maakt gewoon misbruik van zijn kleur. Hij gooit het op de rassenkwestie omdat dat hem in dit geval goed uitkomt en hij misschien wel zo een boete kan ontlopen. Het is pure berekening en minachting voor de samenleving waarin hij vrijwillig is geimmigreerd en ook de voordelen van plukt.

Het feit dat er geen sprake is van een drugsoorlog maakt het alleen maar erger. Dat betekent dat het een kwestie is van 'cultuur', zoals in het artikel wordt gesuggereerd. Als agressiviteit, het korte lontje en wapenbezit behoren tot de 'cultuur' van een volk dan is het niet zo best met die 'cultuur'. Laten we dit voortaan niet 'cultuur' meer noemen, maar gebrek aan cultuur. Wapenbezit schijnt dus een algemeen iets te zijn, een uiting van 'cultuur', geen gebruik van gangsters en bendes. Nou, nou. Dat is niet best, dat houdt toch in dat sommige 'culturen' van nature agressief en gewelddadig zouden zijn. En als uiting van 'cultuur' moeten we dat in een multi-culti maatschappij accepteren zeker? Morgen brengen!

Uit eigen observatie weet ik hoe eenvoudig het is dat situaties uit de hand lopen. Je hebt een familie eenvoudige Surinamers, nauwelijks opleiding, maar met een ambitie om geld te verdienen waar je U tegen zegt. Ze rommelen en scharrelen waar het maar kan om aan geld te komen, want met een uitkering - waar ze op rekenen - kom je ook niet ver, en een auto is nou eenmaal een must voor de proleet die wil opstuwen in de vaart der volkeren. Het milieu kan hen niet donderen, de manier waarop men geld verdient ook niet. Het begint geleidelijk met kleine vergrijpen en ze merken dat hen niets in de weg gelegd wordt, de politie grijpt niet in, de buurt ziet het door de vingers, want je bent multi-culti of niet - noblesse oblige. De arrogantie neemt intussen toe en men neemt meer risico's. Wil je met je zwart verdiende geld een uitbouw aan je huis 'zetten' dan doe je dat illegaal en je dreigt je buren neer te schieten als ze bezwaren hebben. Van deze bedreiging naar het in huis nemen van een schietwapen is blijkbaar een korte weg. En naarmate hun illegale activiteiten toenemen, zo groeit ook hun behoefte aan eigen bescherming met wapens. Zo ontstaat 'cultuur'. En het hypocriete multi-culti gebeuren heeft altijd een mantel der liefde om agressiviteit te bedekken en de (tijdelijke) vrede te bewaren. Met andere woorden de agressieveling wordt de hand boven het hoofd gehouden, ook al staat de man in de buurt als 'Rambo' bekend. Maar goed, het zijn toch zo'n achtergestelde, hulpbehoevende mensen, dus we moeten wat door de vingers zien. Intussen schieten ze mekaar wel overhoop.

En als er slachtoffers vallen dan zijn die zeer te beklagen. Niemand heeft schuld. Het was weer een enkeling die zich misdragen heeft. Maar feit is dat de slachtoffers vaak behoren tot hetzelfde criminele milieu of 'cultuur' als de dader. De agressieveling die zijn wapenbezit uitlegt als 'zich verdedigen tegen de agressiviteit van anderen' is zelf vaak de oorzaak van geweld met fatale afloop. Het moet eens een keer afgelopen zijn met dat softe multi-culti gedoe. Een crimineel is een crimineel en dient als dusdanig aangepakt te worden. Ethnische oorzaken moeten bestudeerd worden en oplossingen zullen met de ethnische groep samenhangen. Zeker. Maar criminaliteit moet aangepakt zonder onderscheid, zoals agent Smit al zei.

Want eigenlijk, goed en wel beschouwd, is de gebruikelijke Nederlandse multi-culti houding van tolerantie tegenover alle uitingen van agressie van immigranten niet eerder een blijk van discriminatie en overtuiging en acceptatie dat die mensen toch fundamenteel anders zijn dan wij? 'Het zijn nu eenmaal primitievelingen' heb ik zelfs gehoord. Ik denk dat criminaliteit ook ontstaat doordat wij het toestaan. Ieder mens waar ook vandaan heeft de capaciteiten om te leren en zich aan te passen. Dus de raddraaiers zullen veel meer moeite moeten doen om zich aan te passen aan een cultuur van vreedzame samenleving.

Groen en blauw

Ik zie groen en blauw... van ergernis. Vandaag kreeg ik een aantal stukken van Stadsdeel Zuidoost in mijn brievenbus, over het Programma Groen & Blauw, Woonvisie 2020, Verkenning woningbouwlocaties 2010-2030. Het was allemaal al bekend, maar nu staat het officieel op papier.

"Het gaat om de vergroting van de differentiatie van het woningaanbod, het op peil houden van het draagvlak voor voorzieningen en het verbeteren van het imago van Zuidoost als vestigingsplaats.

De drie 'groene' locaties [Zuidzijde Gaasperplas - het Oranjebos en De Riethoek, Centraal Park, en Randzone AMC - Klarenbeek] kunnen aantrekkelijke buitenwijkse woonmilieus bieden die Zuidoost nog niet of te weinig heeft en onderscheiden zich daarmee van de andere, meer stedelijke locaties.
Meer variatie van het woningaanbod is belangrijk voor doorstromers en woningzoekenden uit Amsterdam en de regio.
De Gaasperplas wordt met de realisatie van het Programma Groen en Blauw een 'stadsplas'. Dat betekent dat meer mensen van de recreatieve mogelijkheden van de plas en haar oevers gebruik gaan maken."

Het volgende dient u te lezen op de lijzige toon van VVDer Meyer:
In overweging nemende dat het Dagelijks Bestuur bestaat uit PvdA en VVD en constaterende dat beide partijen enkel de belangen van het bedrijfsleven vertegenwoordigen en niet die van de huidige of toekomstige bewoners, beschouw ik het bovengenoemd besluit als een afgang voor Zuidoost en een verdere aantasting van het woongenot vooral in Gaasperdam.

In plaats van het verbeteren van het imago zal het imago nog meer gaan lijden dan nu al het geval is. De instroom van criminelen in Gaasperdam laat vermoeden dat het DB wil bouwen voor de crème de la crème de la penoze, de enige groep die nog beschikt over geld en dat graag wil witwassen in chique 'buitenwijkse woonmilieus die Zuidoost nog niet heeft', vanzelfsprekend luxe villa's, condos of penthouses, goed beveiligd met muren en afsluithekken, en ook de vrijheid om serres en uitbouwen te realiseren zonder al te veel poespas.

penthouse

Ja, sorry hoor,  maar iets anders kan ik mij niet voorstellen bij de 'woonmilieus die Zuidoost nog niet heeft'. Zuidoost is al ontzettend gevarieerd. Dus gezien de recente ontwikkelingen in het criminele gebeuren in Zuidoost zal dit wel de bedoeling zijn, het aantrekken van kapitaalkrachtige vrije jongens, met lak aan groen natuurlijk.

Het is duidelijk dat het DB met 'stadsplas' bedoeld een plas en park die tegelde gemaakt kunnen worden, waar men consumenten kan aantrekken die geld besteden aan horeca, evenementen en 'cultuur' en sport. Met ander woorden, het park zal druk worden, zal lawaaierig worden en zal een afwerkplek worden van het bedrijfsleven inclusief randcommercie. De gewone Amsterdammer en Zuidooster zal zijn heil gauw elders gaan zoeken. Trouwens wie heeft dat beslist dat het een 'stadsplas' wordt? Is daar overleg over geweest en inspraak? Wat is een 'stadsplas'? Het ziet ernaar uit dat het Gaasperpark wordt afgebroken.

Er moet geld verdiend worden in Zuidoost. Veel geld. Het dondert niet hoe. Ghanese criminelen, welkom. Russische maffia, zdravstvoeitje. Weg met de zanglijster, de orchideeën en de ouderen die rustig aan de plas willen zitten. Het groen is dat van de dollar en blauw zullen we worden van het betalen van de megalomane projecten van Zuidoost. Het Dagelijks Bestuur roept net als Van Speijk 'dan liever de lucht in', met penthouses en 'buitenwijkse woonmilieus'. De bewoners moeten doorstromen en het geld moet stromen, richting bedrijfsleven natuurlijk, want aan die armoelijers van Zuidoosters heb je totaal niks.

De Riethoek

Riethoek1

Vandaag heb ik in de Riethoek gewandeld. Tussen het koele groen was het goed toeven, het was er koeler dan elders. Weer veel foto's gemaakt, van onder andere de dagpauwoog, het klein geaderd witje en het landkaartje op het koninginnekruid. Heb ook een wild konijn of haas gezien, die gauw weer in het struikgewas verdween. Ook een prachtige bos vlasbekjes zien glunderen in de zon.

Vlasbekjes

En wat een heerlijke Hollandse luchten hebben we ook, Hollandse luchten in zomertenue, met schaapjes natuurlijk.

Hollandseluchten

Economie en oorlog

oilwar

Niets toont duidelijker de band aan tussen economie (vooral olie) en oorlog dan dit:

Parool: "De Nederlander Jeroen van der Veer, voormalig topman van Shell, wordt vicevoorzitter van een werkgroep die volgend jaar een nieuw strategisch concept voor de Navo op tafel moet leggen.

De groep van twaalf experts staat onder leiding van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright.

De nieuwe secretaris-generaal van de Navo, de Deen Anders Fogh Rasmussen, wil ook het publiek betrekken bij het nadenken over de koers van de organisatie, zei hij gisteren op de eerste dag in zijn nieuwe baan. Er komt een website waarop iedere burger zijn mening kan geven."

Ondanks dat toch een nieuwe Scandinavische wind na DeHoepSkeffer? Ik hoop het. Er schijnt een nieuw strategisch concept te zijn. Hier kunt u uw mening kwijt.

The truth about Amsterdam


    Percentage of population that has ever used Cannabis
    USA: 40.3 percent
    Netherlands: 22.6 percent

    Homicide rate per 100,000 inhabitants/Moord
    USA: 5.6
    Netherlands: 1.2

    Drug-related deaths (e.g. overdose) per million inhabitants
    USA 38.0
    Netherlands: 2.4

De huidige politiek van uitbanning van koffieshops in Amsterdam zal een averechts effect hebben. Het zal de criminaliteit bevorderen. De handel zal ondergronds gaan. De prijzen stijgen en het wordt een lucratieve illegale handel. We zien inderdaad een toename van criminele activiteiten, zelfs in Gaasperdam. Het zijn de hard drugs die aangepakt moeten worden.

Fox News, ook wel Faux News genoemd, is een extreem rechtse propaganda zender die het niet zo nauw neemt met de waarheid. Overigens heeft de Amerikaanse gevangenisindustrie er belang bij dat de criminaliteit hoog is, het is hun broodwinning. Ook Fox News verdient er goed aan.

© 2009