Weblog Archive augustus 2013

Chemische voedselbesmetting

glyphosate-molecule
Glyfosaat molecule

MomsAcrossAmerica: "Glyphosate is the active chemical ingredient in Roundup, a registered trademark of Monsanto, the most widely used herbicide in the world. Hundreds of millions of pounds of this chemical are used each year. It is used on parks, school yards and city landscaping. It is sprayed on the soil prior to planting crops that are raised in a no-till non-organicproduction system. It is also used as a desiccant and applied preharvest on a wide number of crops destined for the food chain. Glyphosate based herbicides are sprayed directly GMO plants. GMO plants are genetically engineered to with stand glyphosate herbicide. The animals and the people that eat these crops that have absorbed glyphosate either through the soil or from being repeatedly sprayed with glyphosate are subjected to numerous health concerns.

Glyphosate is designed to kill all plants that it touches except those that are genetically designed to withstand it. It does this by chelating or "tying up " vital nutrients in the plant. It ties up; calcium, magnesium, manganese, zinc, iron, copper,nickel, cobalt, boron, molybdenum, selenium and potassium and makes them unavailable. Glyphosate also kills good microorganisms in the soil (that would normally protect the plant from disease) and causes a rapid growth of bad organisms that cause disease that kills the weeds. The weed dies because it essentially has a weakened defense system. As one scientist said "It basically gives the plant AIDS, weakens it's immune system".

We are now learning that glyphosate can do the same thing to us. By eating food that contains glyphosate residue we have glyphosate in our bodies. Glyphosate attacks the beneficial microorganisms in our digestive tract and triggers a host of varying health issues for us and our children. "

Chemische wapens

Dat rebellen niet in staat zouden zijn om een aanval met chemische wapens uit te voeren is onzin. Het onderstaande filmpje toont hoe eenvoudig dat is. Of dit ook meteen het bewijs is dat ze het deden is wat anders, maar het haalt wel de beweringen van Obama onderuit.


Voorlichting Gaasperdammerweg

A9 gaasperdammertunnel

Zuidoost: "Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een drie kilometer lange tunnel aan. Dit project maakt deel uit van de uitbreiding van het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Voordat de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg er komt, worden alle kabels en leidingen in de omgeving van de weg verlegd. Deze werkzaamheden starten begin 2014. Helaas zijn er ook bomen die voor de kabel- en leidingwerkzaamheden moeten wijken. Deze worden wel in de omgeving opnieuw aangeplant.

Voorlichtingsavond

Over deze werkzaamheden is op woensdag 11 september een inloopavond vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur (plenaire toelichting 19.30) in het Planetarium Amsterdam, Kromwijkdreef 11, Amsterdam Zuidoost. U bent welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie

Op de website www.schiphol-amsterdam-almere.nl vindt u het laatste nieuws en nieuwsbrieven. U kunt zich hier ook gratis abonneren op een digitale nieuwsbrief. Hiermee blijft u op de hoogte van het laatste nieuws, de ontwikkelingen en de werkzaamheden. Op de website www.vanAnaarBeter.nl leest u informatie over wegwerkzaamheden aan rijkswegen, verkeershinder en voordelige reisalternatieven."

Verkeer naar basisschool

verkeer basisschool

Bij basisschool Het Gein zijn gele belijningen aangebracht op de trottoirband en er is het verkeersbord D02 met zuil op de kop van parkeerhaven en een verkeersbord D05r (verplichte rijrichting) geplaatst. Het doel van deze maatregel is het instellen van eenrichtingsverkeer en het weren van foutparkeerders zodat hiermee een overzichtelijke en veilige verkeerssituatie ontstaat voor de kinderen die ’s morgens naar Het Gein komen. Als u fout parkeert neemt u vanaf heden het risico om een bekeuring op te lopen. Er is voldoende parkeerplek in de hofjes om de school. U moet dan alleen een klein stukje lopen.

shot_1343

Internet in Amsterdam

LeidschDagblad: "Amsterdam is één van de tien 'beste internetsteden ter wereld'. Dat meldt de Amerikaanse organisatie Future Cities. Binnen de top tien heeft Future Cities geen verdere onderverdeling gemaakt, dus Amsterdam deelt zijn toppositie met Seoel, Hong Kong, Tokio, Praag, Montreal, Seattle, Genève, Stockholm en Wenen."

glasvezel zak
Glasvezel zakelijk

Zoals alles in deze wereld moet je ook dit bericht met een korreltje zout nemen. Dat de toestand elders even erg is, is nog geen reden voor Amsterdam om zich op de borst te kloppen. Glasvezel is er maar in een paar Amsterdamse wijken.

glasv part
Glasvezel particulier

AmsterdamGlasvezel: "Als het aan Brussel ligt, beschikken alle Europese huishoudens binnen tien jaar over een supersnelle internetverbinding. Tegelijkertijd zien we dat de leveranciers van verbindingen juist een pas op de plaats maken met het doen van investeringen daartoe. Het resultaat: een onaangename spagaat voor u als gemeente tussen enerzijds de groeiende breedband behoefte van burgers en bedrijven en anderzijds het ontbreken van concreet uitzicht op initiatief van de kant van aanbieders.

Glasvezel Gemeente biedt de kennis, ervaring en middelen om de breedband behoefte in Amsterdam te inventariseren, te mobiliseren en te bundelen tot de beste oplossing voor iedere doelgroep. Zo maken we ook in Amsterdam samen betaalbaar breedband mogelijk in het centrum, alle woonwijken en op de bedrijventerreinen. Maak snel een afspraak met een adviseur van Glasvezel Gemeente!"

Bestuurders, neem contact op met het adviesteam.

Het is niet best met ons internet in Gaasperdam. De centrale staat in de Bijlmer en dat is veel te ver voor een goede verbinding tot in Gein 3.

shot_1329
Dalende snelheid bij grotere afstand dan 1,5 km.
De afstand is hemelsbreed, dus de feitelijke kabelafstand van Gein 3 tot de centrale bedraagt meer dan 4 kilometer.

Zelfs de overheden verlangen van de burger dat hij/zij zoveel mogelijk zaken regelt via het internet, van belastingen tot bewonerscontacten. Daar is een goed internet voor nodig. Gaasperdam is wat dat betreft een zorgenkindje. Die verbinding kan en moet beter. Het internet is net als het openbaar vervoer een noodzaak voor iedereen. Het gaat niet aan om dit helemaal over te laten aan het bedrijfsleven. Als men de economie en de participatie wil stimuleren dan moet men zorgen voor een degelijk internet.

Voorlopig lijkt men er in stadsdeel Zuidoost nog niet aan te willen. Op de bewonersvergadering Gein gisteravond vond de participatiemedewerker mijn voorstel om daar werk van te maken te ingewikkeld. Ik hoop niet dat het daarmee in de prullenbak terecht komt. Glasvezel kan ervoor zorgen dat opstoppingen, storingen en uitvallen van draadloze verbinding (incl. de metro!) tot een minimum herleid worden, want het wifi gebruik zorgt voor heel veel verkeersstoringen en neemt met de dag toe. Glasvezel is een noodzaak.

Dus geen verhullende en goedpratende propaganda meer, maar daadwerkelijke verbetering van ons internet. Dat is goed voor handel en burgers. Dan pas kun je spreken van Amsterdam als metropool.

Het is duidelijk dat de private sector niet in staat is om de nodige innovatie door te voeren. Er was een tijd dat het Amsterdamse kabeltelevisienet door de gemeente Amsterdam zelf werd opgericht (net als bijvoorbeeld het electriciteitsnet). De privatiseringspuinhoop van de laatste decennia heeft vernieuwing op allerlei gebied de nek omgedraaid. Die tijd moet weer terug komen. Het stadsbestuur zou moeten investeren in een gemeentelijk glasvezelbedrijf dat daar meteen de financiële voordelen mee binnenhaalt en de investering er zo weer uithaalt. De private sector doet het niet en kan het niet. Dus zal de overheid in moeten springen om de economie voort te stuwen.

En ondertussen...

... loopt de wereld steeds meer gevaar.

nuclear contamination
Nucleaire besmetting van de Stille Oceaan vanuit Fukushima

Change: "Although the initial meltdown of three reactors, from the earthquake/tsunami of March 11, 2011, occurred over 2 years ago, the complex is still highly unstable, and leaking radiation constantly into the air and water. The Pacific Ocean is more and more contaminated. West Coast marine mammals are dying by the thousands, and West Coast babies are sick. The FDA is not testing food for radiation, although many fish are contaminated, and there have been reports of milk, mushrooms, seaweed being radioactive. Nor is the air along the coast being checked by official agencies."

Grist: "Syngenta is preparing to spray its lawyerly might all over Europe in a bid to be allowed to keep killing bees.

The agro-chemical giant announced Tuesday that it would haul the European Commission before the European Court of Justice in Luxembourg in an effort to block the looming suspension of its neonic insecticide thiamethoxam — aka Cruiser.

The commission voted earlier this year in favor of a two-year ban on neonicotinoid pesticides, beginning in December, because scientists have found that they slaughter the bees that suckle at the stamen of treated plants.

Syngenta’s lawyers and executives claim that the company’s product does no such thing — even though killing insects is exactly what it’s designed to do."

De wraak van de geschiedenis

revenge of historyThe Revenge of History: "The war on terror continued to fuel terrorism across the Muslim world and in the states that waged it, while at the same time nurturing Islamophobia in Europe and North America. Afghanistan had become nothing more than a war to save NATO's credibility.

By then the crash of 2008  had engulfed the main occupying states, deepening popular pressure for withdrawal from exorbitant and unwinnable wars. The economic crisis not only cut the ground from under the market orthodoxy that had shaped politics for a generation, but rehabilitated state intervention overnight. By the scale of their bailouts to save the banking system, nationalisations and boosts in demand, governments gave an object lesson in what could in fact be done.

...

But as soon as the immediate threat had passed, pressure to restore the old order and shuffle off the costs of the slump rapidly turned a crisis of the market and the banks into a crisis of the state and public debt."

Adopteer een boom

Parool: "De SP start een offensief tegen de bomenkap in het Oosterpark. De partij roept iedereen op om op zondag 1 september naar het Oosterpark te komen om een boom te adopteren.

'De meeste bomen op de kaplijst zijn gezond en staan niemand in de weg. Het is onnodig, onduurzaam en onacceptabel om daar de kettingzaag in te zetten', zegt deelraadslid Geert Ritsema. 'Juist bomen zorgen voor het heerlijke karakter van het Oosterpark. Wij willen met onze actie voorkomen dat het Oosterpark straks verandert in een evenemententerrein, met grote kale vlakten.'

Op 1 september kan men meteen zien welke bomen stadsdeel Oost wil gaan kappen. Door zich op te geven als adoptieouder kunnen mensen duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met het initiatief. Eerder werden ook al 153 bezwaarschriften ingediend.

Donderdag is er een hoorzitting waarbij de bezwaarmakers hun verhaal kunnen doen. Hier zal een advies uit komen die de commissie eind november bekend maakt."

SP: "Tijdens de grote actiedag van aanstaande zondag kunnen mensen zien welke bomen het stadsdeel wil kappen. Door zich op te geven als adoptieouder kunnen deelnemers aan de actie duidelijk maken dat zij niet akkoord gaan met de kap van een groot aantal beeldbepalende bomen in het park. Ook de actiegroep Vrienden van het Oosterpark zal aanwezig zijn en zal een muziekoptreden verzorgen in de kapel in het Oosterpark."

Parken als openbaar toilet

thumb

Spits: "De inhoud van tientallen mobiele toiletten waar duizenden festivalgangers van het Dekmantel Festival vrijdag gebruik van hebben gemaakt, is illegaal geloosd in het Amsterdamse Bos. Op de Burgemeester A. Colijnweg trof een boswachter zaterdagochtend de viezigheid aan. „Dit heb ik nog nooit meegemaakt, het is schandalig”, zei wethouder Herbert Raat, verantwoordelijk voor de vergunningverstrekking in Amstelveen, gisteren. De gemeente gaat het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is zowel civiel- als strafrechtelijk vervolgen. „Daarnaast gaan we bekijken of we in toekomstige vergunningaanvragen dit bedrijf kunnen uitsluiten.”

Ook wil Raat nadenken over de toekomst van grote festivals in het Amsterdamse Bos. „Willen we dit wel hebben in het bos waar wij zo zuinig op zijn? Dit is niet leuk, het stinkt. De festivalorganisaties zijn uiteindelijk verantwoordelijk. Volgende aanvragen gaan wij nog kritischer bekijken.” Raat gaat hierover morgen spreken in de gemeenteraad."

Syrische rebellen

obama knows
Klik voor artikel

NPR: "Is It Possible The Syrian Rebels (Not Assad) Used Chemical Weapons?

So, is it possible the United States and its allies are wrong? Is it possible that it was the rebels, or another group within Syria, that launched the reported attack?

Jean Pascal Zanders, who worked for the European Union Institute for Security Studies from 2008 to 2013 and concentrated on the non-proliferation of chemical weapons says until the U.N. investigative team presents its report, "we need to keep our minds open that the events of last Wednesday could in whole or partially have alternative explanations."

"In fact, we – the public – know very little beyond the observation of outward symptoms of asphyxiation and possible exposure to neurotoxicants, despite the mass of images and film footage," Zanders added. "For the West's credibility, I think that governments should await the results of the U.N. investigation.""

Bovenstaand artikel vermeldt ook alle pogingen en redeneringen van westerse overheden om Assad verantwoordelijk te stellen. Maar bewijzen zijn er niet. Integendeel, het is duidelijk dat het westen de rebellie goedpraat en steunt. Dus waarom ook niet met chemische wapens? Komen ze niet van Obama of Cameron, dan wel van Saudi-Arabië of Israël. Het frappante is dat Obama en Cameron de absolute zekerheid uitspreken dat Assad de schuldige is zonder daarvoor bewijzen aan te leveren. Dat geeft al aan dat ze zeer zwak staan. We kennen de geschiedenis van de VS en Engeland. Beide landen hebben de media en de pers keer op keer bewust fout geïnformeerd over Irak en andere oorlogen. Het is 99% zeker dat ze dat nu weer doen. Als er bewijzen waren dan zouden die getoond worden. Maar noch de VS noch Engeland zullen hun oorlogszuchtige bondgenoten in deze kwestie met de vinger durven te wijzen.

LondonReviewOfBooksBlog: "The aim of the ‘limited war’ as set out by the United States and its European vassals is simple. The Syrian regime was slowly re-establishing its control over the country against the opposition armed by the West and its tributary states in the region (Saudi Arabia and Qatar). This situation required correction. The opposition in this depressing civil war needed to be strengthened militarily and psychologically.

Since Obama had said chemical weapons were the ‘red line’, the weapons were bound to come into play. Cui prodest? as the Romans used to inquire. Who profits? Clearly, not the Syrian regime."

In Rush to Strike Syria, U.S. Tried to Derail U.N. Probe

Het doel van het VN onderzoek is ook niet het vinden van de schuldigen, maar vast te stellen of er chemische wapens zijn gebruikt. Dat geeft al aan dat men wil vermijden dat de schuldigen, dus de rebellen, genoemd worden. En dat men weet dat de rebellen chemische wapens hebben gebruikt, omdat men weet wie die geleverd heeft.

Is the Drive for War on Syria to Cover Up a War Crime?

Syria asks UN to immediately investigate three new ‘chemical attacks’ by rebels

Gezien de geschiedenis van de VS, de gebeurtenissen van de recente decennia, en de aard van het Amerikaanse regime (en dat van Cameron) is de waarschijnlijkheid dat het westen (incl. enkele landen van het Midden Oosten) verantwoordelijk zijn voor het leveren van gifgas aan de rebellen zeer groot. Indien Cameron en Obama Syrië aanvallen dan zijn zij weer schuldig aan oorlogsmisdaden en misleiding van de wereldbevolking. Zoals we al zo vaak hebben moeten constateren. Al sinds zijn ontstaan is de VS op illegale manier oorlogen begonnen. En de NAVO steunt big brother daarin nog steeds. De feiten zijn dat zowat alle omringende landen van Syrië en veel westerse landen, de rebellen met geld en wapens steunen. Heel waarschijnlijk dus ook met chemische wapens. Laten we niet vergeten dat de VS ook de Taliban heeft ondersteund en bewapend in Afghanistan.


En is na lange jaren oorlog de toestand nu beter in Irak, Libanon, Libië, Afghanistan, Pakistan, enz. enz.? Nee, het zijn nog steeds ondemocratische landen waar oorlog en burgeroorlog heerst. Met andere woorden dit hele westerse beleid is pure waanzin die de toestand in het Midden Oosten nog veel erger maakt. In Amerika wordt war bitch Hillary Clinton al gepusht als toekomstige president. Ik moet er niet aan denken! Wat we nu meemaken is de ondergang van het avondland, het einde van een beschaving, die zich enkel nog met leugens en geweld kan rechtvaardigen. Maakt u zich maar geen zorgen; het duurt misschien nog wel een paar honderd jaar voor de barbaren het westen overnemen. Het is de gang van elke beschaving. Eerlijk gezegd ben ik geen voorstander van het woord 'beschaving' als die 'beschaving' gebaseerd is op wapengeweld. Als het beschavingsniveau van de barbaren hoger is dan dat van de heersende 'beschaving' dan ligt de loop van de geschiedenis vast.

Toen men Mahatma Gandhi vroeg wat hij dacht van de westerse beschaving zei hij "dat zou een goed idee zijn".

Kijk op de week

Er gaat geen jaar voorbij of het 'vrije' westen zwengelt ergens weer een nieuwe oorlog aan. Dat is blijkbaar goed voor de oorlogsindustrie. De VS floreert enkel nog door deze industrie. Zonder valt het land als een drilpudding in mekaar. En Engeland en Frankrijk azen al op hun deel van de oorlogsbuit. Voor oorlog moet het volk altijd vooraf gesensibiliseerd worden. Onze media zijn gelijkgeschakeld, dus dat sensibiliseren doen ze als geen ander. Het kost soms een paar maanden, en wat bloedvergieten, maar dan heb je ook wat. In Frankrijk en Engeland leidt een oorlogje in elk geval af van hun hopeloze economische situatie. Denkt Rutte in dezelfde trant?

Obama's trouble
Klik voor vergroting

Dat de regering van Syrië gifgas zou gebruiken, en nog nabij de hoofdstad Damascus, is zeer onwaarschijnlijk, want dat zou nou juist een reden zijn voor interventie. Dit is de zoveelste poging van de 'oppositie', dus Al-Qaeda en zijn  Saoedi-Arabische sponsors, en de westerse haviken, om een rationale te creëren voor een inval, want het lukt hen tot nog toe niet; wat zij nodig hebben is een interventie door het westen, zodat Cameron openlijk Damascus kan bombarderen. Dat het gifgas geleverd is door de VS, of Engeland behoort tot de mogelijkheden en de gebruikelijkheden (want wie voorzag tenslotte Saddam Hoessein van gifgas?). Iedereen weet dat het weer een foute oorlog zou zijn, maar het gaat om het creëren van een hype, het manipuleren van de media, zodat de 'internationale gemeenschap' (waarvan altijd een blik wordt opengetrokken op cruciale momenten als dit) uiting kan geven aan zijn verontwaardiging en kan roepen om een aanval. Hypocrisie loont. Het is het merkteken van het 'vrije' westen. Want wij zijn zo teergevoelig dat we altijd een goede reden nodig hebben om nog honderdduizenden mensen meer over de kling te jagen en en passant weer wat olievelden in te lijven. En die tronie van Obama, de bevelhebber die mensen laat vermoorden met drones, kan ik niet meer zien. De oorlogsmisdadigers poetsen nu hun blazoen op om nog meer dood en verderf te zaaien. Het Westen steunt nu dus Al-Qaeda want dat schijnt het 'mindere' kwaad van de dag te zijn. 't Is maar hoe je het bekijkt.

Tja, en dan is er nog die arme Samsom. Of eerlijk gezegd, zijn arme gezin. Wat Samsom doet met zijn privéleven in zijn zaak. Wim de Bie zei recentelijk 'Alleen de scheiding van Samsom en Rutte is nieuws - privésores kan me gestolen worden." Maar als je als politicus gebruik maakt van je gezin om jezelf te pushen, dan is het wel een afgang als even later blijkt dat die propaganda een grote leugen was. Dat is het euvel van de PvdA tegenwoordig, geen contact meer met de realiteit. Er is geen verzet meer tegen dit asociale kabinet omdat de PvdA zelf in dit neoliberale kabinet zit. De sociale achterban van de partij wordt op allerlei manieren, à la Poetin, door het Politburo van de PvdA, weerhouden van kritiek op de kabinetsplannen en zit in het gareel. Kritische partijleden worden tot de orde geroepen. En de apparatchiks volgen gedwee, als de ratten van Hamelen.

Bij Joop las ik in een commentaar "Zijn vrouw zal wel gedacht hebben: als jij je door Rutte laat naaien, dan zoek ik wel een ander." Pittig!

Oosterpark petitie

Vrienden van het Oosterpark: "Zoals je weet zal het park in september worden afgesloten voor renovatie en grootschalige kap.

Op onze site hebben we de achtergronden bij elkaar gezet.

Er zijn veel bezwaarschriften ingestuurd, daar waren prachtige stukjes proza bij, zie ook onze site.

De petitie tegen de bomenkap op onze website is goed doorgestuurd door velen van ons, de teller staat op 2134. We gaan de petitie aanbieden op de commissievergadering ORF (Openbare Ruimte en Financiën) van 3 september die een advies kan geven aan de deelraad om de kap uit te stellen totdat op de bezwaarschriften is beslist (eind november)."

Wie dat nog niet gedaan heeft kan de petitie tegen de bomenkap in het Oosterpark nog ondertekenen. Er zijn ook een paar voorbeelden van bezwaarschriften te lezen op de site van Vrienden van het Oosterpark.

koffieconcertflyer

image002

Programma:

10.00 – 10.45 Tai Chi

11.00 -12.30 Fanfare van de Eerste Liefdesnacht.

Het word prachtig weer, dus neem je stoeltje of matrasje mee om je te nestelen rond de muziektent.

Neem wel zelf je kannetje koffie mee, een extra beker voor de buurman en voor de buurvrouw iets lekkers.

 Toegang? Gratis natuurlijk. Het park is immers van ons allen?

Overigens … er staat wel een collectebus voor de kosten van het concert en voor de vereniging. Want we hebben nog geen subsidie!

Want zo kun je ons steunen: met een donatie (in de collectebus of op onze bankrekening, zie onderaan), of lid worden, als je het nog niet bent. Allebei mag natuurlijk ook.

Er is ook gesignaleerd dat veel kauwen en halsbandparkieten hun slaapplaatsen in het Oosterpark hebben. Het zijn sociale vogels dus slapen ze in groepen. Als er 400 bomen gekapt worden in het park dan zijn die vogels hun slaapplaats kwijt. En dat allemaal om de verwende jeugd van vandaag te voorzien van festivals (voor een doppie?), zo mogelijk één festival per dag, allez hop! Amsterdam is tenslotte 't kapitaal van  tenterteenment of zoiets.


Russische beer in Amsterdam

AT5 had het er even moeilijk mee, maar hier vind u alle informatie over de warme relatie tussen Gazprom en Amsterdam. Gazprom en Shell als polar partners.


Insane PR Circus Rocks Holland—But It's Not that Polar Bear Thing
"Hoax involves Dutch, Moby, Pamela Anderson and New Zealand Zoo

What seemed to be a cruel and bizarre PR campaign took over Amsterdam yesterday as a barge with an apparently drugged polar bear, a Russian child superstar, and a colorful marching band wound through Amsterdam's canals to the city zoo. There, visitors and staff watched Gazprom and Shell reps officiously give the bear to Amsterdam—before being forcibly removed by zoo security and city police.

A flurry of public speculation rippled through Dutch TV and online media: What could it mean? Who could have done this? Has Shell gone mad?

Shortly thereafter, a companion website appeared at Polar-Partners.com, just in time for Twitter to burst into flames with revelations that "Gazprom" was using Moby's most famous song in the PR event's publicity videoPamela Anderson, Dawn Olivieri, Adam McKay, Occupy Wall Street, and various other celebs joined in the fracas, cumulatively reaching millions of fans.

Making things weirder, New Zealand's Auckland Zoo felt compelled to assert that it would not be receiving a bear through Gazprom's Adopt-a-Bear program. And when grainy bear cruelty photos popped up, the whole thing began to gain its own weird momentum.

"Our polar bear circus was absolutely insane, but not half as insane as Gazprom and Shell's Arctic deal," said James Turner of Greenpeace International. "They want to exploit melting sea ice to drill for more oil. Shell screwed up badly in Alaska last year, so they're taking advantage of Russia’s weaker regulations to take huge risks over there instead.”

"It's a national embarrassment that the most famous Dutch company is teaming up with one of the world's most notoriously corrupt state-owned corporations," said Dutch activist and Yes Lab volunteer Richelle Dumond. "Shell used to have standards, didn't they?"

"Gazprom made it very easy for us," said Andy Bichlbaum of the Yes Men. "Their actual PR is extremely inspiring."

"If you want a good laugh, just take a look at what Gazprom writes about reindeer, birds and salmon for their 'Year of Ecology' page," said Mike Bonanno of the Yes Men.

"Not to mention launching a USB key with animal jpegs into outer space," said Sean Devlin of the Yes Lab. "Now that's inspiring."

"Gazprom and Shell's real PR stunt is persuading the world that they're not responsible for the collapse of our ecosystems, and that they can be trusted to drill safely in the Arctic," said Turner. "But now over 3.5 million people are ready to bust the hoax."

The project was a collaboration between the Yes LabGreenpeace International and Russian activists forced to live abroad."

Chinese roos

shot_1322

Mijn Chinese roos is weer in bloei geschoten. Hij had al begin dit jaar gebloeid, maar het ging toen niet van harte. Nu heeft hij meer bloemen. Ja, ons weer is toch iets van slag. De bijtjes maken er meteen gebruik van.

shot_1323

shot_1320
En Cosmo houdt het allemaal in de gaten van onder de Japanse esdoorn.

EWICON

ewicon

De Ewicon, of electrostatische wind energieconverter, is een windturbine zonder draaiende onderdelen. Dus een stuk mooier en acceptabeler dan de moderne landschapvervuilende draaiende windmolens. Men wacht op fondsen voor verdere ontwikkeling. Een werkend model staat sinds maart dit jaar voor de TU Delft.

Rutte schuldig aan recessie

Rutte Samsom Woldhek
Rutte en Samsom door Woldhek

In sommige landen gebeurt het af en toe dat het leger ingrijpt om kwalijke ontwikkelingen tegen te houden. Dat wil wel eens verkeerd aflopen. En eerlijk gezegd, ik moet er niet aan denken hier in Nederland, met een leger dat zijn dure speeltjes als de JSF het liefst uit Amerika betrekt en stug blijft jengelen om een peperduur en ondeugdelijk gevechtstoestel. Soms bekruipt me het gevoel dat Nederland toch iets mist om kwalijke ontwikkelingen tegen te houden. Maar de PvdA is feitelijk monddood gemaakt en het verraad der klerken is een feit, de PvdA is een neoliberale partij geworden. Dus van verzet of zelfs kritiek is geen sprake meer. Dat neemt niet weg dat ik vind dat het clownsduo Rutte en Samsom van het politieke toneel horen te verdwijnen. Zij zijn staatsgevaarlijk. Kan de AIVD niet een paar schandaaltjes loslaten? Of zijn beide heerschappen zo onbesproken van gedrag dat ze onaantastbaar zijn? Misschien kunnen ze ontoerekeningsvatbaar verklaard worden. Rekenen kunnen ze in elk geval niet. Want het wordt nu wel te gek. Het kabinet haalt zijn doelstellingen niet, natuurlijk niet, want Rutte en Samsom storten het land in een recessie, waardoor voortdurend meer bezuinigd moet worden. Hun naam is Haas. Maar de feiten zijn er. Nu nog beide heren bij de kraag pakken en de deur uit bonjouren.

rutte ramp
Klik voor vergroting

Volkskrant: "Het begrotingstekort is volgens het Centraal Planbureau (CPB) volgend jaar 3,9 procent van het bruto binnenlands product. Een dergelijk tekort betekent dat het kabinet in 2014 minimaal 9 miljard extra moet bezuinigen om te voldoen aan de Europese maximumeis van 3 procent."

CBSNederland blijft in recessie

RTL: "Werkloosheid neemt verder toe

De werkloosheid is in juli met 19.000 mensen toegenomen. 694.000 Nederlanders zitten nu zonder werk, meldt het CBS."

WelingelichteKringen: "Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard extra bezuinigen, 2 miljard meer dan eurocommissaris Olli Rehn in juni van Nederland eiste om aan de Brusselse begrotingsnormen te voldoen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Door meer te snijden dan strikt noodzakelijk wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren, aldus Haagse bronnen."

Om je te bescheuren! Nog meer bezuinigen om daarmee te kunnen investeren! Dat zal dan wel uit de portemonnee van de kleine burger moeten komen. Dus gewoon de burger bestelen om de vrije jongens boven jan te houden.

Van de pot gerukt

De barbecuegekte kent geen grenzen, maar bij de Gemeente Amsterdam zijn door de hitte blijkbaar alle stoppen doorgeslagen. Of het bestuur is van de pot gerukt. Of van de ratten besnuffeld. Mogelijk beide.

Barbecue - Peter
Peter in VN van deze week
Ook leuk in de VN: Machtig geluid.

Amsterdam: "Gratis op vakantie in eigen stad! 

Het Oosterpark wordt omgedoopt tot de buurtcamping. Door samen de camping op te bouwen en leuke activiteiten te organiseren kunnen gezinnen uit Amsterdam Oost tijdens een ontspannen vakantie buurt en buren beter leren kennen.

Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs) overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit... We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Het Oosterpark biedt alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, voetbalveld, podium voor (akoestische) muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag.

Kampeerplekken
Kinderen t/m 12 jaar en Stadspashouders uit Amsterdam Oost kamperen bij inlevering van de juli-augustusbon gratis en kunnen een plek reserveren door een mail te sturen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl. Geef in de mail duidelijk aan wie er komen kamperen en wat hun leeftijden zijn.

Vrijwillige vakantiegangers gezocht
Wil jij meehelpen bij het opbouwen van de camping of het organiseren van een activiteit? Meld je dan snel aan. Je verdient dan Makkies, het lokale ruil- en beloningsmiddel uit Oost!

Happy camping!

Datum en aanvang: vr 16 t/m zo 18 augustus 2013
Met de juli/augustusbon: GRATIS!
Reservering & kaartverkoop:campingbeheerder@debuurtcamping.nl
Adres: Oosterparkstraat 3a
Meer info: www.debuurtcamping.nl"

help

DeBuurtcamping: "Van 16 t/m 18 augustus wordt het Oosterpark omgedoopt tot buurtcamping. Het Oosterpark biedt alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, voetbalveld, podium voor (akoestische) muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag.

Je mag en kan zelf koken tijdens de buurtcamping."

Ik heb zin in een barbecue in de Stopera. Moet kunnen toch! Alles mag! Diz iz Amsterdam! En nu maar hopen dat de jantjes de kampeerders niet uit de parken zullen rammen. Of dat even later de vluchtelingen, de illegalen, de Polen, Roemenen en Bulgaren hun tenten opslaan in de Amsterdamse parken. Occupy the parks! Fuck the ducks! Oost heeft ook al zijn eigen munt. Nu Nederland nog!

De molens aan het Gein

Vorige zondag fietste ik langs het Gein. Het was prachtig weer, niet te warm, niet te fris. De Oostzijdse molen (de Delphine) was open voor bezoek. Vandaar onderstaand filmpje dat ik toen maakte. Gied Jaspars was een bekend programmamaker en woonde tot zijn dood in de Delphine. Nu is de molen een rijksmonument in het bezit van de Stichting De Utrechtse Molens.


In 1994 werden acht radioprogramma's uitgezonden met Gied Jaspars: Ontmoetingen in de Natuur, perikelen uit het leven van een romanticus, hartbrekende mijmeringen, hilarische anekdotes, wonderbaarlijke verhalen en de schoonheid van de stilte. 'Onbeperkt houdbaar' staat op de hoesjes van de VPRO CD's. Wie Gied Jaspars zelf aan het woord wil horen kan ook naar dit filmpje kijken.

Onbehoorlijk bestuur

Stadsdeel Zuidoost heeft de documenten die betrekking hebben op de evenementenvergunning van Gaasper Pleasure 2013 gisteren 6 augustus gepubliceerd. De opbouw is begonnen op 5 augustus. Dat typeert weer de administratie van Zuidoost. Het is een neoliberaal-anarchistisch zooitje daar. Een grotere minachting voor de rechten van bewoners is alleen in Zuidoost te vinden, nergens anders. Er schijnt ook een bewonersbrief te zijn. Maar die heb ik zelf niet ontvangen. Mogelijk is die nergens bezorgd. Hij staat nu wel op de site van Zuidoost. Rijkelijk laat.

gp13

Bewonersbrief: "Mocht u teveel overlast hebben van het evenement dan kunt u bellen met 020-2610482

U kunt ook een e-mail sturen aan klachten@gaasperpleasure.nl, vermeld bij de klacht uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Wij registreren uw klacht en sturen zo mogelijk iemand bij u langs om een geluidsmeting te doen.

Mocht u niet tevreden zijn met afhandeling van uw meldingen tijdens het evenement, dan kunt u uw klacht hierover indienen bij het Stadsdeel Zuidoost via het digitale klachtenformulier op www.amsterdam.nl.

In verband met de op- en afbouw van het evenement zijn het dagkampeerterrein en de surfoever tijdelijk afgezet vanaf maandag 5 augustus 2013 tot en met dinsdag 13 augustus 2013. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus, tussen 09:00 – 24:00, is ook de Driemondweg, ter hoogte van boerderij Langerlust, afgesloten voor al het autoverkeer. Dit ten aanzien van veiligheid van onze bezoekers en het vrijwaren van de nooduitgangen en calamiteitenroutes van de hulpdiensten. Boerderij Langerlust blijft gewoon bereikbaar voor autoverkeer en zal geen overlast ondervinden van deze tijdelijke maatregel. Ballorig en het recreatiestrandje zijn gewoon bereikbaar via de Valburgdreef.

Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op www.gaasperpleasure.nl en/ of mailen naar info@gaasperpleasure.nl."

Het is maar dat de organisatoren van GaasperPleasure ernaar streven om de overlast zoveel mogelijk te beperken, want anders zouden er zeker bezwaren zijn ingediend. Zelfs een verzoek aan de voorzieningenrechter wordt op deze manier onmogelijk gemaakt. Dit is op zijn minst onbehoorlijk bestuur. Ik zou het zelfs onbeschoft durven te noemen. En als het stadsdeel dit weer als een kans ziet hun evenementenmanie nog verder door te drijven en alle reglementen aan zijn laars lapt dan is er gewoon sprake van een administratie die welbewust keer op keer de fout in gaat en stug volhardt in zijn boosheid.

Lepelaars in Sloterpark

AT5: "In het Sloterpark zijn twee lepelaar paartjes gespot. Zij hebben voor Amsterdam gekozen om te broeden en de eerste origineel Amsterdamse lepelaars zijn al een feit.

Normaal gesproken broeden de vogels niet zo dicht in het bijzijn van de mens, dit doen ze eigenlijk alleen op de Waddeneilanden of rond het IJsselmeer. Maar met de net aangelegde oevers is de kans groot dat de hagelwitte vogels blijven en misschien wel terugkeren."


Nieuw-West gaat rond het lepelaarsbosje borden plaatsen om honden aangelijnd te houden voor het geval er jonge lepelaars op de grond terechtkomen. Maar schrijnend is het feit dat het Mystic Garden festival ondanks deze broedende lepelaars toch mocht doorgaan. Voor het festival waren drie broedende paartjes gesignaleerd. Na het festival bleef er maar één paar over. Twee paartjes zijn dus verstoord (ook hun jongen zijn niet meer gezien), wat een inbreuk is op de Flora- en faunawet. Volgens een waarnemer zijn de jongen van het eerste stel doodgegaan tijdens het festival, waarna het nest is bezet door een volgend paar dat al zijn eieren verloor.

De Vereniging Vrienden van het Sloterpark is van plan bezwaar aan te tekenen tegen een derde editie van het Mystic Garden festival. De naam van het festival suggereert idyllische toestanden, maar men verstoort wel vogels. Als volgend jaar weer een festival wordt georganiseerd dan zal dat ook in de broedtijd zijn. En op 10 augustus wordt in de omgeving van de kolonie het Loveland festival gehouden. Intussen lijkt het erop dat twee nesten succesvol zijn.

Klimaatverandering steeds sneller

TheAtlantic: "A new paper in the journal Science finds that climate change is now set to occur at a pace "orders of magnitude more rapid" than at any other time in the last 65 million years. That breakneck speed may mean extinction for species that cannot keep up."


ScienceCodex: "As the world starts feeling the effects of increasing atmospheric carbon dioxide and consequent global temperature rise, researchers are looking for a Plan B to mitigate climate change. A group of German scientists has now come up with an environmentally friendly method that they say could do just that. The technique, dubbed carbon farming, consists in planting trees in arid regions on a large scale to capture CO2. They publish their study today in Earth System Dynamics, a journal of the European Geosciences Union (EGU)."

Dus: bomen planten! Er komt nog een tijd dat het verboden zal worden om bomen te kappen. En die tijd is niet ver meer.

Ambtelijke commissie

Eergisteren werden de indieners van bezwaren tegen de vergunning voor Amsterdam Open Air gehoord door een ambtelijke commissie van de stad Amsterdam. Daarbij werd onderstaande presentatie getoond.


Het is intussen wel duidelijk geworden dat stadsdeel Zuidoost met de vergunning op diverse punten in de fout is gegaan. Er zijn bij deze zaak meerdere partijen betrokken, waarbij de omwonenden tot nog toe aan het kortste eind trokken. Er is in de eerste plaats Amsterdam Open Air, dat vooral winst wil maken, er is Groengebied Amstelland, dat geld wil verdienen – naar beweerd wordt voor het onderhoud van het Gaasperpark, en waarin de stadsdelen zijn vertegenwoordigd met elk één persoon, en dan is er nog stadsdeel Zuidoost, vooral de Afdeling Vergunningen en in laatste instantie de stad Amsterdam, waar bezwaren uiteindelijk terecht komen. Wie aan de touwtjes trekt bij GGA is ook niet helemaal duidelijk; recreatieschap Noord-Holland heeft daar een grote vinger in de pap. Het is dus een vreemd allegaartje van belangen. De stadsdeelraden hangen er een beetje voor joker bij.

De heer Sjoerd Wynia van Amsterdam Open Air had iemand van GGA uitgenodigd om aan de hoorzitting deel te nemen; wat al aangeeft dat we hier te maken hebben met twee handen op één buik; er is dus feitelijk sprake van belangenverstrengeling. Dat was ook duidelijk tijdens de rechtszitting die eerder was aangespannen; de vertegenwoordigers van GGA namen het op voor Amsterdam Open Air. Of die belangenverstrengeling kwalijke elementen bevat is nog de vraag, maar de schijn van belangenverstrengeling is zeker gewekt. Die belangenverstrengeling is er gewoon.

Dat wil niet zeggen dat er malversaties zijn gebeurd, maar dat deze constructie niet deugt. GGA is volgens een niet nader te noemen ambtenaar van Zuidoost geen democratische organisatie en deze ambtenaar voert ook daadwerkelijk een ondemocratisch inzagebeleid. Stadsdeelvoorzitter Herrema is hiervoor aansprakelijk. Inspraak wordt zo moeilijk mogelijk gemaakt. Elk jaar wordt de procedure die Zuidoost aanhoudt onvriendelijker. Dit jaar moest ik een beroep doen op de Wet Openbaarheid Bestuur om een kopie van de stukken te krijgen, wat lukte net één dag voor de uiterste inzenddatum van een zienswijze. Het Hoofd waaronder Afd. Vergunningen valt beweerde zelfs dat er eigenlijk geen noodzaak was om die stukken beschikbaar te stellen. Dus als stadsdeel Zuidoost op deze manier verder gaat dan kunnen we volgend jaar nog ondemocratischer toestanden verwachten. Stadsdeel Zuidoost gedraagt zich als een organisatie die vooral de belangen dient van kliënten als Amsterdam Open Air; de bewoners zijn quantité négligeable, te verwaarlozen. En verdient Zuidoost hier iets aan? Kan het beheer van het park betaald worden uit de opbrengst uit Amsterdam Open Air? Dat is zeer de vraag. GGA heeft een voorstel om opbrengsten ten gunste te laten komen van de gebieden waar ze zijn binnengehaald verworpen.

Ik heb begrepen dat de adminstratie van Zuidoost ongewijzigd blijft na de opheffing van de stadsdelen. Dus dat belooft wat. De administratie van Zuidoost heeft zo zijn eigen interpretatie van wetten en reglementen en terminologie. Al met al een onverkwikkelijke stand van zaken die de stad Amsterdam dringend zal moeten aanpakken, zo mogelijk nog dit jaar.

De VN van deze week heeft een interessant artikel over Nederland als belastingparadijs. Daarin staat te lezen: "De verwevenheid tussen private en publieke belangen is heel groot, legt hij [financieel geograaf Rodrigo Fernandez in zijn proefschrift] uit. ... Bij de academische discipline fiscaal recht is volgens Fernandez zelfs sprake van een volledige afwezigheid van zelfreflectie." Verderop wordt gezegd dat de ondoorzichtheid nog groter wordt omdat afspraken geheim blijven.

Hetzelfde is het geval in deze kwestie. GGA sluit contracten af met derden zonder dat daar overleg over is geweest met de stadsdeelraden van de groengebieden waarop die contracten betrekking hebben. De financiën blijven geheim. Dat is vragen om problemen. De integriteit kan heel makkelijk in het gedrang komen als een klein groepje mensen deze contracten afsluit. Mogelijk is hier sprake van vriendjespolitiek als Amsterdam Open Air geniet van een zeer voordelig contract. Het probleem tegenwoordig is dat instanties, organisaties, besturen zich strikt houden aan wat zij vinden dat hun taak is (en daar is de laatste jaren een grote verschuiving van het publieke naar het private in op te merken). Onze parken (en dat geldt voor heel Amsterdam) worden evenemententerreinen. Zelfs parken die behoren tot de EHS, de Ecologische Hoofdstructuur, worden steeds verder gecommercialiseerd. Geen van de betrokken partijen gebruikt nog zijn gezond verstand. Aan zelfreflectie wordt niet gedaan. Wetten en regels worden op grote schaal overtreden. Het geld regeert.

Ik kan me voorstellen dat Amsterdam Open Air in zijn keuze van parken voor zijn evenementen de schade aan natuur, aan fauna en flora, de overlast voor de omwonenden, mee zou kunnen laten wegen. Maar daar is geen sprake van. Amsterdam Open Air gaat voor het grote geld en daar moet alles voor wijken. GGA denkt er hetzelfde over. Het Dagelijks Bestuur van Zuidoost idem ditto. Geen van de partijen kiest voor een andere optie, is ook niet bereid om toegevingen te doen, om grenzen te stellen. Amsterdam Open Air wil elk jaar meer en meer, en onze besturen staan elk jaar meer en meer toe. Van redelijkheid en gezond verstand is niets meer te merken. De festivals leggen een buitenproportionele belasting op onze parken. Voorlopig kan het onderhoud van het Gaasperpark niet volledig betaald worden uit de opbrengsten van evenementen. Maar stel je voor dat dat het doel is, dan kunnen we wel elke maand een evenement verwachten. En dat betekent dat het Gaasperpark geen park meer is maar een evenementenafwerkterrein.

© 2009